Visa-hakemus hylättiin...

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Corca, 05.06.2002.

  1. Lassi

    Lassi Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2000
    Viestejä:
    2 464
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pankkien sivuilta löytyy faktoja ja hinnastoja, mutta Visaan verrattuna ainoa lisäkulu on kai tuo mainittu laskutuslisä (tilinhoitomaksu?) joka peritään kuukausittain, jos korttia on käytetty, ja tietty tuo suuremmasta minimilimiitistä johtuva korkeampi pienin vuosimaksu. Luotto-ominaisuus, jos sitä haluaa/tarvitsee käyttää, tuo luonnollisesti lisäkuluja mutta niin se tuo Visassakin. Mitä taas kelpoisuuteen tulee, niin käytännössä MasterCard käy siellä missä Visakin.

    Sammon sivut: http://domino.sampo.fi/external/sbd/ha.nsf/tuotteet/eurocard
     
  2. Lare

    Lare Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2001
    Viestejä:
    1 364
    Saadut tykkäykset:
    0
    mastercard/eurocardissa "luotto-ominaisuus" on tietenkin vakiona, koska kyseessä on LUOTTOkortti, eikä MAKSUAIKAkortti kuten Visa(ilman erikseen hankittavaa luotto-ominaisuutta).

    visalla siis lasku tulee 30pv välein joka on pakko maksaa silloin, luottokorteilla taas voit jättää maksut maksamatta jolloin laskut siirtyvät luotolle jolloin alkaa tietenkin juoksemaan määrätty korko, olikos se n. 10% tällä hetkellä tai sinnepäin.
    mutta mikään pakkohan ei masterillakaan ole luotolle maksujaan siirtää, vaan ne voi aivan korotta maksaa myös kuukauden välein, ja mitään extraa tuosta "luotto-ominaisuudesta" ei peritä koska kyseessä on alunperinkin täysiverinen luottokortti.
     
  3. Lassi

    Lassi Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2000
    Viestejä:
    2 464
    Saadut tykkäykset:
    1
    No niin, artikuloin taas epäselvästi. Tarkoitin siis luoton lisäkuluilla nimenomaan korkomenoja. Visan luotto-ominaisuudesta peritään myös tilinhoitopalkkio, joten tässäkään ei saada korttien välille mitään eroa, Visassa vain on valinnanvapaus. Visassa on korotonta maksuaikaa -kuten kaiketi Masterissakin- keskimäärin 45 päivää (enintään 60, vähintään 30). Kuluvan kuukauden ostot maksetaan siis seuraavan kuun lopussa.

    Nettikäyttöön soveltuvuudesta tuli vielä mieleeni, että Nordea on kieltänyt MasterCardinsa käytön nettiostoksiin (ellei sitten politiikkaa ole aivan äskettäin tarkistettu): kortti toimii, mutta tietojen syöttö verkkoon on käyttöehtojen vastaista. Osuuspankilla ja Sammolla ei moista kieltoa tietääkseni ole.
     
  4. Sam_666

    Sam_666 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2001
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä ainakin minun Euro/Mastercardini on maksuaikakortti. Myöskään tilinhoitomaksua kortistani ei mene, koska siinä ei ole luottoa. Ilmaista maksuaikaa on tosiaan keskimäärin tuo 45 päivää. Myöskään en ole tavannut paikkoja, jossa Visa käy, mutta euro/master ei käy, vaikka kyllä niitä tietysti varmaankin on (ja ehkä myös toisinpäin). Minä näkisin ainoana erona suuremmasta minimilimiitistä johtuva kalliimpi vuosimaksu.

    Tähän asti korttini on ollut Mandatumista ja nyt uusi kortti tulee olemaan Sammosta.
     
  5. Lare

    Lare Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2001
    Viestejä:
    1 364
    Saadut tykkäykset:
    0
    jahas mikäli asia on todella noin, niin seison korjattuna. siinä tapauksessa ainakin itselleni lyötiin luottokortiksi samantien kysymättä. nojaa, eipä sillä niin väliä.
     
  6. Sam_666

    Sam_666 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2001
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saattoi se tietysti olla niin, että koko maksuaikakortti hiottiin (fuusion takia) Mandatumin asiakkaille, jotta eivät vaihtaisi visaan, koska siis Mandatumin Euro/Master kortti oli myös maksuaikakortti.
     
  7. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    No niin niin, sehän siinä juuri on se peruste, se 80 ov:tä. En minä ainakaan mitään vuosituloselvitystä ole aikonut laittaa, tuloja kun ei ole.
     
  8. Blizzard

    Blizzard Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2002
    Viestejä:
    1 467
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sellaiset 40 opintoviikkoa kasassa Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulussa.

    Visa - täältä tullaan! [​IMG]
     
  9. athwy

    athwy Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2001
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mastercard on siinä mielessä vekkuli kortti, että sen käyttökustannukset ja ehdot vaihtelevat sen mukaan mistä se on hankittu. Visa-kortin myöntää aina Luottokunta, mutta esim. Osuuspankin kautta hankitun kortin myöntää Kotipankki Oyj. Mastercardin voi hankkia myös vaikka ammattiliiton tai urheiluseuran kautta. Tällöin yleensä kortilla on hieman korkeammat käytökustannukset joista osa menee vaikkapa urheiluseuran junioritoiminnan tukemiseen.

    Oman Osuuspankin korttini minimilimiitti on 500 EUR/kk ja korko luotolle 3 kuukauden euribor-korko + 6,00%-yksikköä. Ainakin Merita tarjosi korkeampaa korkoa silloin kun hankin oman korttini, eli kannattaa tarkistaa.

    Sympatiat Corcalle kirvelevän hylkäyspäätöksen vuoksi. Koin itse saman viime syksynä jonka vuoksi Masterin hankinkin. Semmoinen tunne kyllä tuli, että Mastercardin saa helpommin kuin Visan. Sinänsä hölmöä kun kyseesä on tosiaan luottokortti eikä maksuaikakortti.
     
  10. Lare

    Lare Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2001
    Viestejä:
    1 364
    Saadut tykkäykset:
    0

    sellaisiakin tapauksia muuten on, että on visa saatu mutta ei masteria pankilta. masterin hankinnassa nääs pankki katsoo asiakassuhdetta hakijan kanssa yhtenä myöntämisperusteena.
     
  11. njs

    njs Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.08.2001
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulle sanottiin ihan samalla tavalla, kun muistaakseni 22-vuotiaana hain visaa ja olin määräaikaisessa työssä. Lisäksi löytyi 10kmk:n rajalla Osuuspankin myöntämä kultakorttiluotto. Mutta silti tuli Visa, että napsahti.
     
  12. Melbin

    Melbin Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2001
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse sain Visan kun olin ollut vain noin 7kk IT-alalla vakituisessa työsuhteessa, eli pelkästään vakituinen työsuhde riitti perusteluksi kortin saamisen. Kassaneitinkin(tai rouva) sanoi että eiköhän tuo riitä kortin saamiseen ja kysy vielä että kuinka suuren summan haluan siihen rajaan, olisin voinut saada jopa 5000 euroo tosin en ottanut niin paljoa =). Ainiin ja pankki oli Nordea. Eli aikalailla arpapeliä on tuolla luottoyhtiöllä. Kaksi työkaveriakin on saanut samoilla perusteilla Visan eli onkohan silläkin merkitystä missä olet töissä? tiedä sit mut sain kuites kortin ja hyvin tyytyväinen olen ollut sen kans :p

    edit: ikä unohtu ja sehän oli hankinta aikana 24 kuin myös työkavereilla :rolleyes:
     
  13. Corca

    Corca Guest Guest

    Liittynyt:
    28.05.2001
    Viestejä:
    2 244
    Saadut tykkäykset:
    1
    Laitoin uuden hakemuksen sisään "hiotuin" tiedoin eli pienin muutoksin(ei mitään vääriä tietoja). Mikäli nyt ei tärppää, saavat pitää epäoikeudenmukaisen "perselogiikkansa" korttinsa myöntämiskäytännössä. :mad:

    Hankin tällöin Sammon Euro/Mastercardin. Korjaus: Yritän hankkia. :rolleyes:
     
  14. imaginary

    imaginary Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2001
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jatketaan nyt tähän juttuun kun visaa koskee tämäkin.

    Hain eilen upo uuden VISA-korttini pankista. Mainittakoon heti ettei mitään ongelmia kun opintoviikkoja oli riittävästi, hakemusta tehdessä jo sanottiin että kortti tulee sitten noin kahden viikon kuluttua, niin kuin tulikin. Vaikkakin luottokunta oli lähettänyt kotiin kirjeen että opintosuoritusrekisteri puuttu vaikkei puuttunutkaan.

    Mutta asiaan. Tein tilauksen PLAYlle, ja minua jäi vaivaamaan että meniköhän se nyt oikein. Mitä sillä post codella tarkoitetaan? Minä ainakin laitoin postinumeron osoitteeseen ja laitoinpa sen sitten varmuuden vuoksi siihen post code -kohtaankin. Tämä on varmasti ihan simppeli juttu mutta mulla ei kyllä välähdä...
     
  15. Raimo

    Raimo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    2 650
    Saadut tykkäykset:
    4
    Post Code on postinumerosi. Perille ovat omat paketit tulleet vaikka postinumeroni on vain siinä Post Code kohdassa.

    Ja onnea uudesta Viisasta :)
     
  16. imaginary

    imaginary Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2001
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitti Raimo, sitä minä vähän ajattelinkin, tuo erillinen paikka vain hämäsi. No toivottavsti tulevat turvallisesti perille.

    Ja kiitos ja kumarrus onnitteluista.
     
  17. Corca

    Corca Guest Guest

    Liittynyt:
    28.05.2001
    Viestejä:
    2 244
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ehkäpä tuolla yläkerrassa pilvenreunalla sittenkin istuskelee joku naavapartainen jermu kikkailemassa meidän kuolevaisten kustannuksella...

    Laitoin katkeruuden syvässä suossa puolihuulella Sammon Eurocard-hakemuksen vetamään noin reilu viikko sitten ja woot! Kuinka ollakaan hakemus meni läpi ja hopeisen tyylikäs muovikortti lepää tietokoneen vieressä. Yeah!

    Näiden korttien hakemuskäsittelyjen logiikkaa en jaksa käsittää, mutta nyt voin asialla kevyesti hymyillä ja lähteä helpottuneen tyytyväisenä tsekkaamaan ensimmäistä netti-hankintaa.

    Eli nyt otan mielellään vastaan dvd-saitteja, joilla on joitain kampanja/tarjous menossa...pääsee korkkaamaan korttia. ;)
     
  18. MariaK

    MariaK Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2002
    Viestejä:
    248
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onneksi olkoon! Eikös se Eurocard ole joku MasterCard tyyppinen luottokortti? En kyllä tajua miksi Visaa ei ole sulle myönnetty mutta MasterCard kyllä:confused: Outoa?!
    Visasta päättää luottokunta, kun tuo EuroCard on pankin oma kortti josta Sammon konttorissa on tehty päätös. Konttorin tätien mielestä sinulle voi myöntää luottoa mutta Luottokunnan mielestä ei... Master Card on vielä parempi kortti kuin Visa joten hyvin kävi! Ei muuta kuin shoppailemaan...
     
  19. Raimo

    Raimo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    2 650
    Saadut tykkäykset:
    4
    No niin, Onneksi olkoon Corca!
    Vähän meni säätämiseksi mutta onnistuihan se lopulta :)

    Playllä ja Ezyllä on ainakin jotain tarjouksia meneillään eli niistä voi aloittaa. Tarkista kuitenkin ne leikkaus jutut julkaisuista.
     
  20. Kola

    Kola Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.06.2001
    Viestejä:
    898
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvän kortin sait.
    Olen nyt omistanut reilun vuoden tuollaisen EuroCardin ja hyvin on ostokset sujunu.

    PS. joko teit ekan ostoksen?