Jadesoturi

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Crimson, 15.12.2002.

  1. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kaippa tämmösillekkin leffoille löytyy kohdeyleisö oli aika virhe lähteä katsoon. Hieman ehkä pitkävetinen, jotku on valittanu täällä kuinka kipinät ei näyttäny aidoilta, ehkä se on pienin murheista tuossa. Ainakin itse annan helpommin anteeksi jos jotku erikoisefektit ei näytä aidoilta kuin se että kaikki muu onkin sitten syvältä :) Jadesoturi ei ehkä olisi ollut niin puuduttava, jos sen olisi katsellut makuuasennossa kotona dvd:ltä. Onneksi kohta tulee uutta Bondia ja Rockyä ehkä niistä saa vähän enemmän irti..
     
  2. vitelli

    vitelli Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harmi sinänsä ettei tämä nyt ole aivan hitonmoiseksi hitiksi osoittautunut. Katsojamäärä taitaa jäädä tuon 75 000 tienoille. Levittäjä odotti 200 000 katsojaa. Markkinointi oli ainakin suht onnistunutta, joten olisivatkohan kehnot arvostelut karkoittaneet katsojat vai mikä? Aika selvää kuitenkin ettei tuo katsojamäärä riitä siihen, että genre-leffoja alettaisiin tuottaa täällä enemmän.
     
  3. Naama

    Naama Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    393
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kehno elokuva sanon ma. Visuaalisesti oli hieno suomalaiseksi elokuvaksi, mutta siihen se sitten jäikin.. Itse en ainakaan tykännyt ollenkaan.
     
  4. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uskaltaisin väittää että Jadesoturi oli liian erilainen kuin odotettiin, minusta silti vain positiivisesti. Helppohan teosta on pitää surkuhupaisana, mutta ainakin tähän katsojaan leffan "mytologia" upposi kovaa.
     
  5. Jööti

    Jööti Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2006
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole kyseistä pätkää nähnyt, mutta wuxia-elokuvien suurena ystävänä elokuvasta kuullessa sitä ajatteli, että tässä ei voi käydä kuin kaksi asiaa - joko elokuva menestyy aivan tähtitieteellisellä tavalla tai muodostuu kuriositeetiksi, toimien varoituksena tulevan suhteen. Kiinassa on ollut ristiriitaisia reaktioita - elokuvasalit ovat tainneet tyhjääntyä usein jo ennen loppua, siinä missä jotkut ovat kovasti tykästyneet. Päällimmäinen reaktio on kai ollut hienoinen sekavuus, sillä monimutkaiseksi elokuvaa jotkut sanoivat - joka on sitten wuxia-elokuvaa enemmän tuntevalle melko absurdia, sillä nämä elokuvat jos mitkä ovat tunnettuja hämäräperäisyydestään.

    Seuraavaksi ohjaaja tekee suomalaisen länkkärin, jossa Lapin arojen jänkhäkeisarin kunniaporo varastetaan Amerriikkaan, ja jota sitten lähdetään sattu viitana -asenteella hakemaan takaisin. Jatkavat urheasti Renny Harlinin perinteitä kaupitellessaan Suomea maailmalle.
     
  6. M 60

    M 60 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä oon samaa mieltä etteivät huonot arvostelut Jadesoturista ole karkoittaneet katsojia lainkaan teattereista (elokuvahan sai itseasiassa yllättävän hyvät arvostelut suurimmassa osassa mediaa). Kyllä kansa itse päättää pitävätkö he elokuvasta vai eivätkö he pidä (heidän elokuva makua ei pidä aliarvioida). Yksinkertaisesti asia on niin, ettei elokuva ole niin hyvä että siitä olisi tullut kunnon hitti. Se oli karvas pettymys, etenkin kun paljon parempia lähtökohtia elokuvalla ei juuri pysty suomessa saamaan: Kalevala yes, wuxia yes, toimintaa suomalaisella sisulla ja Kiinalaisella kauneudella yes, sekoitettuna kauniiseen traagiseen, tunteita herättävään rakkaustarinaan yes. Mutta toteutuksessa kaikki edellä mainittu läsähti keskinkertaiseksi sekasopaksi. Asia on vain niin.

    Mutta Wow! Onko toi länkkäri idea faktaa? Kuulostaa erittäin hyvältä ja jälleen rohkealta vedolta. Suomesta kovanahkainen lapinmies villiinlänteen opettamaan uuden maailman asukkeja mitä tarkoittaa sisu kuudesti laukeavien avulla. Kuulosta oikeesti helvetillisen kovalta.
     
  7. Xantaks

    Xantaks Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2006
    Viestejä:
    784
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tällä hetkellä täytyy ottaa huomioon Kiinan nykyaikainen tilanne. Siellähän on kova demokratia, eli yksi puolue järjestelmä:thumbsup: . Kiinalla alkaa olemaan se ongelma, että kansa on jo janonut aika monta vuosikymmentä lisätietoa muusta maailmasta. Hallitus on tietysti pystynyt sen kieltämään, mutta viime aikoina se on ruvennut rakoilemaan esim Internetin tultua Kiinaan. Eli Kiinassa on kyllä potentiaalisia katsojia, mutta vielä ne ei ole siihen valmiita, koska eivät varmaankaan ole tottuneet ulkomaailman leffoihin (paitsi muutamiin Hollywood leffoihin mikkä siellä on sallittuja.) Siksi ehkä Jadesoturi, kuten on todettu, että se on ollut hieman outo. Varmaa sen takia koska eivät ole kuulleet Kalevalasta ja leffassa sen selittäminen ei ole mielestäni kovinkaan hyvin onnistunut. Ja vielä Suomen kielellä, joka voi heidän korvissaan kuulostaa oudolta. Tosin onhan tekstitykset.
     
  8. SamTheMan

    SamTheMan Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko muuten mitään tietoa DVD -version julkaisupäivästä? Vai joutuukohan tässä odottelemaan kesään saakka...
     
  9. Klingsor

    Klingsor Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    14.3 näyttäisi julkaisupäivä olevan sekä yksilevyiseen tavispainokseen että kaksilevyiseen special editioniin(?). Itse odotan innolla, koska pidin elokuvasta aivan kipeän paljon. Mielestäni kaikki osui kohdalleen. Aion myös paeta muuta maailmaa yhdessä Zhang Jingchun kanssa heti kun pääsen nukkumaan.
     
  10. Mikis

    Mikis HD all the way Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.09.2002
    Viestejä:
    701
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä löysit tiedon tuosta julkaisuajankohdasta ja mahdollisista spekseistä?
     
  11. deadstar

    deadstar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2004
    Viestejä:
    585
    Saadut tykkäykset:
    0
    Etusivulta ;)
     
  12. Mikis

    Mikis HD all the way Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.09.2002
    Viestejä:
    701
    Saadut tykkäykset:
    0
    :eek:

    Saisivat julkaista kunnon LE:n (vaikka tappiolla) täällä Suomessa...
     
  13. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisämateriaalit on tarkastettty Valtion elokuvatarkastamossa.
    Pisti silmään:
    Lisämateriaalit:
    Huom! Bonuslevyllä piilovalikko: Löytyy seuraavasti
    - Hard Student -kohtausvalikossa
    - viim. Hard Student -kohtauksen jälkeen sulka (= valikon liikkumissymbooli) alhaalla.
    Ilmoitetaanko tuolla yleensä, miten piitotettuihin materiaaleihin pääsee käsiksi?
     
  14. vitelli

    vitelli Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oisko easter egg ilmoitettu jostain tarkastuksellisista syistä? Ilmenee, että myös "salaiset extrat" ovat tiedossa ja tarkastettu.
     
  15. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsottu nyt tämäkin vihdoin.

    Komeat näkymät, kohtuuhyvä soundtrack ja ok-tasoiset spesiaaliefektit viihdyttivät, mutta skripti oli kuin madonsyömän Mazdan takaluukku. Lähes koko leffan ajan olin aivan pihalla. Hypittiin paikasta toiseen vähän väliä, ja suurimmaksi osaksi ajasta en tajunnut, että oliko kohtauksessa kyseessä nyt näky, toisesta ajasta kertova kohtaus vai jokin mystinen teleporttaaminen toiseen paikkaan. Loppuratkaisun hienoudesta en osaa sanoa mitään, koska sellaista en muista nähneeni.
    (tarina teki vain "ympyrän"? Sekö se oli?)
    Pakko vielä mainita, että vaikken mandariinikiina-asiantuntija olekaan, voin hyvin uskoa, että kiinassa naurettiin suomalaisten mandariini-artikuloinnille.

    Ei ollut Jade Warrior kovin hyvä, ei. Oikeastaan harmittaa, että hyvistä aineksista ja työryhmästä ei puristettu muuta kuin tämä ihan kiva -audiovisuaaliviihdepaketti. Pakko antaa kuitenkin hyvästä yrityksestä ja tunnelmasta 3/5 pojoa.

    Edit: Ainiin no, pakko kehua yhtä pitempää kamera-ajoa.
     
  16. SamTheMan

    SamTheMan Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 525
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, huomenna on sitten Jadesoturin DVD -julkaisu käsillä :D Pakko myöntää, että odotan tätä enemmän kuin mitään muuta DVD:tä pitkään aikaan... Nyt sitten saa katsella leffaa vaikka kerran viikossa :naminami:
     
  17. LoilaX

    LoilaX Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2007
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0

    Oletko masokisti?:rolleyes:
     
  18. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kelpopätkähän tuo on. Kävin leffassa katsomassa avovaimon kanssa ja molemmat pidimme. Laitoin tilaukseen 2DVD version :thumbsup:
     
  19. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vihdoin tämäkin tuli nähtyä ja täytyy onnitella itseäni, että en sentään tätä roskaa käynyt teattereissa katsomassa. Elokuva suurin ongelma on se, että se ei tempaa katsojaa mukaansa tasan yhtään. Edes alku ei tuntunut mitenkään kiinnostavalta ja koko elokuva tuntui todella pitkäveteiseltä ja teennäiseltä. Visuaalisuus oli sentään toimivaa, mutta se ei pelastanut mitään. Yksikään henkilöistä ei ollut millään tavalla kiinnostava ja koko ajatus kahdessa ajassa toimivasta tarinan rakenteesta ei toiminut millään tavalla.

    Huonoin elokuva minkä olen pitkiin aikoihin nähnyt ihan maahan katsomatta. En kyllä jaksa edes ymmärtää tämänkin ketjun suomilisiä. Tuosta tulee vaan mieleen se, että "joo oli ihan paska leffa mutta suomalaiseksi hyvä". Mitä ihmettä elokuvan tekijämaa liittyy elokuvan laatuun, voi vaan kysyä?

    1/5
     
  20. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Täysin samaa mieltä, kiitos kun säästit itseni tältä kirjoittamisen vaivalta. Aivan uskomatonta tuubaa koko leffa ja varsinkin sen ylitsepääsemättömän tylsät näyttelijät.