Sanyo PLV-Z4

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Jupe, 30.08.2005.

  1. tkorho

    tkorho Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2004
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämä on normaalia. Onneksi olkoon, olet törmännyt LCD-projektorien mustan tason ongelmaan ja samasta ilmiöstä usein johtuvaan viherrykseen.

    Korjaukset ovat lähinnä optisen värifiltterin hankkiminen viherryksen vähentämiseksi, tai projektorin vaihtaminen. Punertavalla filtterillä (katso muualta ketjuista) saat perusvihreän kompensoitua punaisella, ja mustan vihreystaso pitäisi parantua, joskin valovoiman kustannuksella. Lisäksi filtterin kanssa saatat saada värisäätöjen jälkeen myös hieman paremmin kontrastia ulos laitteesta.

    Vihertävyyden/harmauden pitäisi kyllä näyttää suhteellisen tasaisenvihreältä tai harmaalta, eli jos se on vahvasti epätasaista niin kyse voi olla jostain muustakin. Silloin ollaan juurikin color uniformityn ongelmissa. Tuon paremmin on näin etänä vaikea sanoa, varmista ettei kyse ole psykologisesta ilmiöstä. Lampusta johtuva color uniformity voi esimerkikiksi olla pyöreähköä, jolloin värjäytyminen on hieman erilaista kuvan reunoilla. Yleensä color uniformity kyllä vaivaa enemmän kirkkailla väreillä, ja jos se näkyy vain tummalla niin en olisi pahasti huolissani, koska täysin mustaa leffoissa on harvoin pitkiä aikoja. Suhteellisen pienikin kuvamateriaali varmaan peittää tuon.

    Kannattaa vähän aikaa opetella tuota säätämistä, niin kaikki ohjeetkin kuulostavat suhteellisen järkeviltä: värisäädöt ja mustan tason säädöt kyllä vaikuttavat moneen, mutta ilmeisesti eivät tätä perusviherrystä saa täysin kompensoitua...
     
  2. kivitähti

    kivitähti Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vihertävyys ei ole tasaista. Se on selkeästi voimakkaampaa vasemmassa ala, ja oikeassa ylänurkassa. Tuon saman on huomannut myös muut jotka kuvaa ovat katsoneet. Vihertävyys näkyy erittäin ikävästi jos kuvaan jää mustia palkkeja ylös ja alas 16:9 kuvassa, tai sivuille 4:3 kuvassa.
     
  3. subseeker

    subseeker Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Parasta kohdistaa tykki suoraan heijastuspintaan nähden, tarkistaa piuhojen laatu (/kokeilla vaihtoehtoista liitäntää) ja varmistaa kytkentöjen toimivuus. Jollei auta niin huoltoon... Täällä ei moista vikaa ole.

    Millä ohjelmalähteellä ongelma ilmenee?
     
  4. kivitähti

    kivitähti Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelma ei johdu ohjelmalähteestä. Sen huomaa vaikkei tykille mitään signaalia syöttäisikään. Eli siis tykin tyhjässä kuvassa, esim. "no signal" tilassa.
    Vihreä siis pomppii silmille...:OI
    ja mitkään kuvansäädöt eivät tähän auta koska virhe tosiaan on "tyhjässä kuvassa".
    Tiedän kyllä että näiden koneiden mustantasossa on parantamisen varaa, mutta kunpa se musta olisi edes harmaata, niin ei ärsyttäisi yhtä lailla kun tuo vihertävyys...
    Mahtaisikohan huoltovalikosta löytyä lääke tähän?
     
  5. subseeker

    subseeker Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa löytyä sieltä kuittivihkosta se lääke.
     
  6. tkorho

    tkorho Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2004
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos se noin silmiinpistävää on, niin olen subseekerin kanssa samaa mieltä että taitaa olla takuun tarkistuksen paikka.

    Tuon tyyppistä kuvavirhettä joku valitteli täällä ja syylliseksi osoittautui pölykertymä jossain väripoluilla - epätasaista väriä kun lasilevyillä oli "jäämistöä". Vähän kuin pölypallo, mutta kertymänä. Uudessa vehkeessä ei tietenkään tuollaista saisi olla, joten jos se on noin häiritsevää niin voipi mennä takuun käytöksi. Valokuva olis kiva jos haluat muillekin näyttää tiedoksi ongelman laadun.
     
  7. kivitähti

    kivitähti Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla ei ole itellä kameraa, mutta koitan saada lainattua jostain.
    Jep taitaa mennä tarkastukseen toi..
    Kiitoksia avusta!
     
  8. artturos

    artturos Guest Guest

    Liittynyt:
    02.08.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Z4 hankittu syyskuussa ja nyt katsottu n.700 tuntia, eli paljon on tullu katsottua myös digitv:tä 4:3 suhteella jolloin reunoihin jää mustat palkit. JA NYT nuo mustien palkkien kohdat erottuvat selkeästi tummempina alueina ja hyvin tarkkarajaisena myös 16:9 leffoissa. Eihän tässä ole mitään järkeä jos palamisen takia joutuu 4:3 kuvan venyttämään koko kuva-alueelle...onko kellään kokemuksia tai ylipäänsä jotain faktaa lcd-paneeleista ja kuvan kiinnipalamisesta.
     
  9. subseeker

    subseeker Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, mielenkiintoinen kysymys...

    Periaatteessa miksei, koska käsitykseni mukaan tykissä on samanlainen tekniikka/ paneeli kuin vastaavalla tekniikalla toteutetuissa televisioissa.

    Jään innolla odottamaan ammattimaisempaa kommenttia. :)
     
  10. migel

    migel Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja mitäs sen jälkeen? Aikasta sekavan oloinen toi huoltomenu ilman ohjeita. Eli tuulettimet pitäis saada hiljaiseksi kattoasennuksessa (eco-modella).
     
  11. ttimonen

    ttimonen Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2001
    Viestejä:
    256
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. migel

    migel Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. subseeker

    subseeker Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vihdoin kun työkiireiltäni kerkesin, proppasin PRB-1 telineen kattoon ja kas...

    Kuvaa täytyisi saada n. 20 cm alemmas. Tykin oma säätö tapissa. Voiko kyseistä telinettä vääntää reippaasti/ onnistuuko edes? Vielä, kun saisi väännettyä suoraan... :hitme: Aika reppana teline, tiltti liian pienellä säätövaralla, sekin niin tapissa kuin saa.

    Mitään pidempää putkea en aio tilalle virittää. Nyt on siis kyse puhtaasta väkivallasta, eli toimiiko se vastauksena tähänkin? :D

    EDIT: Kas, unohtunut päivittää tietoja... Todella surkea tuo teline, ei pysy kohillaan vaikka tiltin kiristäisi miten tiukkaan - älkää siis ainakaan tätä ostako, mikäli joudutte kallistamaan telinettä YHTÄÄN - surkea esitys.
     
  14. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 878
    Saadut tykkäykset:
    165
    Nyt Z4 olisi asennettu kattossa olevaan Medialounge PRB-1 telineeseen ylösalaisin n. 20cm päähän katosta ja tuulettimet tuntuvat pyörivän yhtä kovaa eco-moodissa kuin normaalimoodissa. Aikakaan tuulettimien äänessä ei huomaa mitään muutosta vaikka lampun tilaa vaihtaakin eri moodien välillä.

    Muutto betonisesta kivibunkkerista puurakenteiseen omakotitaloon ja tykin asennuspaikan vaihtuminen takaseinältä kattoon aiheuttivat sen, että Z4 kuulostaa aikasempaa hiljaisemmalta, vaikka tuulettimet pyörivätkin nyt kovempaa. Jos tuulettimet pyörisivät kattoasennuksella eco-moodissa samaa nopeutta kuin oikeinpäin asennettunakin, niin tuota tykkiä voisi melkein sanoa jo äänettömäksi.

    Jotkuthan ovat säädelleet service menusta tuulettimia hitaammalle tämän ohjeen mukaan, jos Z4 on asennettu kattoon. Mietin vielä tekisinkö Jupen ohjeen säädöt itsekin, mutta olisi kiva kuulla muiden säätäjien kokemuksia, miten tykki pelannut tuon huoltovalikon "viilauksen" jälkeen? Paljonko on tullut tunteja? Pitikö tuulettimia säätää vielä nopeammalle kuin tuossa ohjeessa? Maalaisjärjellä ajateltuna omassa setupissa ainakin on nyt tykin ympärillä selvästi enempi ilmatilaa kuin aikaisemmin, kun se oli takaseinällä hyllyn päällä oikeinpäin.
     
  15. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 304
    Saadut tykkäykset:
    40
    Melkein alusta lähtien on ollut tuulettimet säädetty hiljaisemmalle ton ohjeen mukaan, tunteja on nyt kertynyt ~1800 ja ei ole ollut ongelmia ellei laske mukaan muutamaa kertaa kesähelteillä jolloin tuulettimet pyörivät välillä kovemmin, ilmeisesti lämpötila nousi sen verran tykin oltua useita tunteja päällä.
     
  16. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Mittasin lämpöjä usein alkuvaiheissa ja samaten KaKui pisti tännekin tietoa aiheesta. Vilkuile tuonne ketjun alkupäähän, josta voisi kattella saatuja lämpöjä.

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=595024&postcount=257

    Minä myöhemmin kesällä myös huomasin kierroksien pientä nousua ja sitten ruuvasin siihen muutamaan kriittiseen tuulettimeen pientä lisäkierrosta noihin em. arvoihin ja ne olen antanut nyt olla voimassa. Äänikään ei pitäisi vaihdella, jos vaan yhden kerran tarkkailee, ettei lämmöt nouse suunnilleen leffan kestävällä tuokiolla rajalämpöihin. Toki voi tulla näitä kesäkuumennushavaintoja. Silloinkin todennäköisin jäljellejäänyt 'ongelma' olisi tietysti lähinnä tuulettimien häiritsevä äänenkorkeuden vaihtelu. Itsessään masiina ei hajoa, kunhan ei vaan erehdy viilaamaan niitä rajaarvoja, joilla lisätuuletus on määrätty käynnistymään. Hiljentämisen ideana onkin puhtaasti hyödyntää tehdasvirityksen lievä ylivarovaisuus alimmissa kierrosnopeuksissa mutta tietysti samalla kun tekee, niin tasoittaa melun yhteen vakaaseen hurraukseen. Jos viilaa arvot huolimattomasti aivan nolliin, käytännössä meluhan nousee ja laskee jatkuvasti. Päinvastoin voi ajatella, että vaikka tuuletus hurraisi kuinka kovaa tahansa, parempi on sekin kuin vaihteleva häiritsevä kierrosnopeus, joten ei kannattane laskea kierroksia enempää kuin asennuspaikalla mittausten mukaan on rahkeita. Hommassa kannattaakin ottaa huomioon, että projun lämpö aluksi ei ole yhtä kova, eli mittauksia tekisin vasta mieluiten leffan jälkeen, jolloin laitteen lämpö ei enää pahemmin kasva.

    Vähän oikeastaan ihmetyttääkin ettei laitteen sisäiseen termostaattiin oltu periaatteessa luotettu tehdasvirityksessä. Olisihan tuo sisäinen ohjelma voitu laatia mittaamaan tuleva lämpö kuten nytkin mutta huolehtia kierrosten noususta älykkäästi, eikä kuten tehdasasetuksissa "varmuuden varalta" kierrätetään kovempaa.

    Lampun ikään vaikutus on varmaankin negatiivinen jos lähtökohta on kattoasennus ja tehdasasetukset mutta en kuitenkaan itse suostu uskomaan, että sillä on hyllyasennukseen nähden (varsinkaan ylähyllyasennus) eroa.
     
  17. dppedro

    dppedro Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2003
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on tullut uudella tykillä 150h katseltua leffoja. Pari asiaa on kuitenkin alkanyt häiritsemään. Olen huomannut että kuva on muuten todella hyvin kohdallaan, mutta vasen alareuna ei ole täysin suora. Eli suorakulmiotahan tässä on haettu, heijastuspinta on 16x9. Tykki on suhteessa keskellä MDF-screeniä, joka on kiinteästi kiinni seinässä (ei pitäisi vääntyä). Korkeusero screenin ja tykin välillä on jotakuinkin 1m, eli tykki korkeammalla ja oikeinpäin hyllyn päällä. Kuvaa heijastan noin 3m päästä ja screenin leveys on 170cm. Vasemman alareunan poikkeama kuvan muuhun linjaan on noin 1,5cm alaspäin. Tästä siis seuraa se että oletettu kuvasuhde katoaa ja alareuna on "kallellaan" vasemmalle päin.

    Ovatko tällaiset poikkeamat normaaleja? Olen yrittänyt säätää tykin jalkoja ja kuvan heijastusta Z4:sen omista rullista. Keystoneakin olen säätänyt mutta se on mielestäni parhaimmillaan oletusasennossa ja auta asiaan. Itse MDF-screenin alareuna on suora, kun vatupassilla katselin. Hassuahan tässä on että oikeasta alareunasta heijastettu kuva myötäilee screenin kehyksiä mutta vasemmassa ei. Luulisi että vääristymät ovat symmetrisiä? Keskellä mennään vielä oikeassa kohdassa, mutta siirtyessä keskikohdasta vasemmalle niin noin puolessa välissä aletaan menemään alaspäin. Taitaa olla tähän paras keino laittaa tykki huoltoon?

    Sitten toinen huoleni. Satuin löytämään oikeasta alareunasta edellistä ongelmaa ihmetellessäni virhepikselin, joka loisti kirkkaan sinisenä. Kyseessä on PLV-Z4FI malli. Kattaako siis takuu virhepikselit? Täällä threadissa on ollut mainintaa "nollapikselitakuusta", mutta homma on jäänyt vielä epäselväksi. Ja tuleeko siis tällaisissa tapauksissa kokonaan uusi tykki?
     
  18. ttimonen

    ttimonen Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2001
    Viestejä:
    256
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tykin säätää jalkojen avulla kieroon, voi kyseisiä ongelmia ilmetä.
    Ainoa oikea vaihtoehto on pitää tykki täysin suorassa ja säätää lens-shiftillä kuva oikeaan paikkaan, ja silloin ei kyseisiä vääristymiä pitäisi ilmetä.
     
  19. happo

    happo Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2004
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama homma täällä, tosin tunteja vasta 48h ja 2viikkoa ollu käytössä. Veitkös omasi huoltoon ja mitä tekivät? Vai katosiko jäljet jossain vaiheessa?

    edit. olikin jo juttua toisessa ketjussa.... https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?p=805759#post805759
    Jatketaanpas tätä asiaa sitte siellä....
     
  20. Mutakala

    Mutakala Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin kyseisen laitteen ja tyytyväinen olen :thumbsup:

    Onko DVI-VGA hyvä tapa liittää tietokone tykkiin? Aluksi meinasin DVI-HDMI kaapelilla laittaa, mutta luulisin että se HDMI olisi fiksuinta jättää dvd-soittimelle

    Kiitos