Pahan tyttö(point pleasant) & veronica mars

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Lionlily, 30.08.2005.

  1. Hanuman

    Hanuman Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2004
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Veronica Mars iski meikäläiseen todella kovasti. Katselin 1.tuotantokauden nyt 1½ päivässä läpi. Meni aikalailla samalle tasolle Buffyn kanssa, ja se on paljon.
     
  2. Jackk

    Jackk Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2002
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tekniikasta mitään ymmärtämättömänä kysyn onko subilla kuvasuhteet ihan kunnossa? Tekee aika pahaa katsoa.
     
  3. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Analogisellakin tulee tämä toka jakso näemmä anamorfisena, jos telkkarissatasi ei voi asettaa kuvasuhteeksi 16x9 niin ei voi kuin kärsiä oudon pitkistä ihmisistä. :D
     
  4. Wade

    Wade Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2002
    Viestejä:
    695
    Saadut tykkäykset:
    0
    joo, kuvasuhde ihan ok. Paris Hilton on kyllä aika surkean näköinen
     
  5. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Veronica Mars - ensimmäinen tuotantokausi:

    Paras sarja koskaan...

    Se ensimmäinen tuotantokausi sitten meni tilaukseen kun tuo pilotti tuli katseltua (tunnelmia) ja myi sarjan allekirjoittaneelle hyvin tehokkaasti. Lopussa esitin kysymysluonteisen toteamuksen sarjan tarinankerronnan samalla tasolla pysymisestä, joka osaittautuikin aika lailla aiheelliseksi.

    Veronica Marsin paras puoli on sen hahmogalleria. Valitettavasti eniten valittamisen aihetta löytyy sitten loppupeleissä päähenkilöstä, mitä en aivan ensi alkuun olisi uskonut. Veronica on kyllä sarjan paras henkilö ja sinällään erittäin hyvin kirjoitettu, mutta teinitytössä on muutama todella iso vika. Vaikka hän ei omaakkaan minkäänlaisia supervoimia serkkusarjansa Buffy the Vampire Slayerin päähenkilön tapaan, on Veronicalla pitkän päälle erittäin ärsyttävä tapa onnistua kaikessa. Aivan kaikessa.

    Ihmissuhteet nyt vähän kusee aina silloin tällöin ja semmoista pientä, mutta aina Veronica kuitenkin voittajaksi itsensä kääntää. Bonuksena tyttö on elämänkatsomukseltaan sekä kapinallinen että maailmanparantaja. Angsti hyvä, maailmanparannus paha. Samassa paketissa tuo kaksikko ei toimi, ei sitten millään. Veronica on juuri sellainen tyttö, joka angstaa ylemmilleen ja muille oppilaille, mutta on kuitenkin sisimmässään hyvä tyttö joka rakastaa lähimmäisiään ja olisi valmis hyppäämään kranaatin päälle jos sillä pelastettaisiin tuntemattomien henkiä. Tässä suhteessa pilotin antamaa kuvaa ei todellakaan kannata uskoa.

    Muita henkilöitäkin on, ja niitä on aika paljon. Tärkeän paketin muodostaa perhe Kane, jonka ympärille sarjan pääjuoni näyttää henkilöityvän. Murhattua Lillya näytetään varsin paljon, ja kohtaukset joissa hän on mukana ovat sekä visuaalisesti että muutenkin sarjan parasta antia. Muu henkilögalleria on täynnä teininaamoja sieltä kliseisimmästä päästä: Logan Echolls on upporikkaan elokuvatähden poika, Lillyn ex ja katkera Veronicalle. Wallace Fennel on Veronican paras kaveri, aivan liian vähän ruudussa ja komediallinen sidekick, joka on kuin X-Filesin arkistokaappi ongelmanratkaisussa. Duncan Kane on Veronican ex, Lillyn sisko ja varsin hyvin näytelty. Weevil on se kunnon moottoripyöräpahis, Veronican bodyguard ja pahoista tavoistaan huolimatta hyvällä sydämellä liikkeellä oleva angstaaja. Teinivaiheen ylittäneistä tärkein henkilö on Veronican isä Keith, joka pitää pystyssä pientä yksityisetsivä-kerhoa.

    Sitten siihen tarinankerrontaan. Veronica Mars on pari jaksoa lukuunottamatta ottanut tavakseen sekoittaa ns. perusjaksot ja tarinajaksot samaan pakettiin. Ratkaisu voi miellyttää joita kuita, minä en tykännyt. Ongelma on siinä että noin 18 / 22 jaksoista sisältää uuden tapauksen, jota Veronica alkaa selvittää. Milloin on lapsi kateissa, milloin koira, milloin pitää estää videon leviäminen nettiin, milloin Veronicaa syytetään mistäkin. Tarinoiden ongelma on se, että ne eivät oikein kiinnosta ketään. Vain muutamien jaksojen (heitetään lonkalta 5) perustarina on tarpeeksi hyvä, että siihen jaksaa keskittyä.

    Sekaan on sitten heitelty tätä Veronican päähänpinttymää, operaatio Lilly Kanen "oikea" murhaaja. Nämä osuudet ovatkin sitten jokseenkin poikkeuksetta timanttia ja kun sarjan vain jaksaa keskittyä Lillyn tapaukseen, nousee se aivan eri tasolle, kuin mitä se yleensä on. Yleensä inhoan flashbackeja ja pidän niitä heikon tarinankerronnan perustavaramerkkinä, mutta Veronica Marsin kohdalla ne toimivat loisteliaasti. Hieno värimaailma, surrealistinen tunnelma ja upea toteutus tekee niistä parhaan osan sarjaa. Myös nykyisyydessä tapahtumat murhatutkimukset ovat yleensä selkeästi mielekkäämpiä kuin perustarinoiden osat. Lopputuloksena on ongelma pisteytyksen suhteen. Yleensä jokaisess jaksossa on jonkin verran todella hyvää (ja yleensä se sijoittuu loppuun = jää mieleen) ja paljon perushuttua, jonka seurauksena jaksojen yksittäiset arvosanat ovat korkeampia kuin pitäisi. Ainakin KA on liian hyvä sarjan tasoon nähden.

    Halusin todella pitää Veronica Marsista. Odotin uutta Buffya, sain Alias 2:n. Viimeinen jakso, tai oikeastaan kaksi viimeistä olivat kuitenkin niin laadukkaita että muutamat ensimmäiset toisen tuotantokauden jaksot on kyllä pakko tarkistaa. Pahoin kuitenkin pelkään että:

    sarja tappoi itse itsensä viimeisessä jaksossa, sillä vaikka Lillyn murhacasen pitkittäminen ei sekään olisi ollut hirveän hyvä idea, sarjalta katosi nyt täysin punainen lanka. Saa nähdä mitä ei-hirveän-omaperäisillä-tarinoilla-tähän-mennessä-vakuuttaneen käsikirjoittajat saavat tilalle kyhättyä. Se on kyllä totta, että 1. kauden cliffhanger on loistava ja pakottaa katsomaan lisää.
    Arvosanat:
    V V V V
    V V V
    V V V ½
    V V V V
    V V V V V
    V V V ½
    V V V
    V V V ½
    V V ½
    V V V V
    V V V V
    V V V
    V V V
    V V V
    V V V V
    V V V ½
    V V V V ½
    V V V ½
    V V V ½
    V V V
    V V V V
    V V V V V

    KA: 3.7
    Kauden arvosana: 3+
    ...tai sitten ei
     
  6. petma

    petma Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2002
    Viestejä:
    1 710
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämänpäiväinen Veronica Mars lähetysajat ovat BB:n finaalin takia muuttunut. Eli lähetysaika 22.40-23.30.


    Veronica Mars on yllättänyt todella positiivisesti. Kerronta toimii ja vaikkei mitään rikokset mitään erityisen raakoja ole niin silti kaikki äänestys vilpit ja pokeri vilpit on kerrottu hyvin. Myös sivujuonena oleva Lilly Kanen murhasta selviää jaksoittain jotain uutta.
     
  7. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Veronica Marsin kolmoskausi alkaa tänään jenkeissä. Kyllähän tähän synkkenevään syksyiltaan onkin jo kaivannut Kristen Bellin pirteää olemusta. :love:
     
  8. Polonius

    Polonius Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2004
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oho, ehkä pitäisi ryhtyä katsomaan kakkoskausi sitten jossain vaiheessa, olen jostain syystä noin vuoden verran perässä noiden sarjojen osalta. Threshold menossa tällä hetkellä ja ainakin BSG, Invasion ja Supernatural vuorossa ennen kuin pääsen taas Marsin pariin. Ykköskausi oli kuitenkin hyvä, joten vielä kiinnostaa kyllä.
     
  9. Sapa

    Sapa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensi sunnuntainahan (8.10.) nuo toisen kauden jaksot alkavat Subtv:ltä. Vaikka mieli tekisikin katsoa koko kausi putkeen, niin eiköhän tätä tule vielä seurattua viikkotahtiin.
     
  10. Polonius

    Polonius Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2004
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei, mutta Subtv ei näy täällä Espoon metsissä :hitme: Digiboksia en taida sentään hankkia pelkästään Marsin takia.
     
  11. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Veronica Marsin kolmoskausi on ollut tähän asti todella huikeaa tykitystä. Jos tällä menolla jatketaan, niin kyseessä on ylivoimaisesti paras kausi. :thumbsup:
     
  12. Payback

    Payback Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2003
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nämä lyhyemmät mysteerit toimii, ei ole juurikaan niitä täytejaksoja. Tämän
    viikon jakso oli kyllä huikea :eek: . Sopiva hetki mennä tauolle, saa fiilistellä rauhassa.

    Tuntuu parhaalta kaudelta ja on sitä myös pisteiden mukaan.

    Kiilasi sopivasti edelliskausien päätösjaksojen väliin tämän uusimmat pisteet.
    Leave It to Beaver 9.8 (www.tv.com)
    Spit & Eggs 9.7
    Not Pictured 9.7
     
  13. Toni W

    Toni W Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites pitkälle tauolle toi Veronica Mars jää? Kolmoskausi on ollut kyllä todella hyvä, viimoinen jakso vielä katsomatta.
     
  14. janne79

    janne79 Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.09.2001
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    23. tammikuuta palaa ruutuun epguides:in mukaan
     
  15. Toni W

    Toni W Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerrassaan loistava uutinen, koska olen tästä sarjasta tykännyt ihan pirusti. Juoneltaan mielenkiintoinen, eikä pääosan esittäjäkään ole yhtään hassumpi, varsinkin tässä kolmoskaudessa esiintyi muutamaan otteeseen edukseen ;)
     
  16. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Aivan mahtava ollut tämä kolmoskausi kyllä :thumbsup:
    Melkoinen oli tämä yhdeksäs jakso.
     
  17. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Jos joku ei vielä huomannut, niin Veronica Mars loppui/lopetettiin kolmanteen kauteen. Kolmannen kauden uusi tyylisuuntaus ei viehättänyt katsojia. Kumma juttu, sillä kolmannen kauden alkupuolisko oli mielestäni parasta VM:ää koskaan, vaikkakin loppupuoli olikin sitten aika huttua.

    http://www.hollywood.com/news/Veronica_Mars_Cancelled/3697259
     
  18. Tejo

    Tejo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.11.2003
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.saveveronicamars.tv/
    Toivottavasti tempauksella olisi sama/parempi vaikutus kuin Jerichon tapauksessa.
     
  19. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Hyvää syntymäpäivää Kristen Bellille. :love:
     
  20. Joe

    Joe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.10.2002
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    5
    Onko subilla näytetty kaikki jaksot?