A-Link DTU USB 2.0 (DVB-T)

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana firehood, 14.11.2006.

  1. firehood

    firehood Guest Guest

    Liittynyt:
    23.09.2005
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan tullut hankkineeksi kyseistä digi-tv-tikkua? Ei viitsisi ihan ummikkona ostella tollasta uutta, joten jos kenelläkään on kyseistä laitetta, niin käyttökokemukset ym. olisivat kultaakin kalliimpia. :thumbsup:
     
  2. lansion

    lansion Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulinpa hankkineeksi tuon a-linkin gigantista ja ihan toimivalta palikalta vaikuttaa mitä sitä nyt antenninpätkällä testailin Vaasassa. Parempi sisäantenni vain pitäisi hankkia jotta saisi pätkimättömän kuvan.

    Miinuksena on mukana tuleva Arcsoft Totalmedia 3 joka vaikuttaa turhan raskaalta ja saa esimerkiksi mulla (athlon xp 1800+) kuvan pätkimään eri näytöillä liikuttaessa. En myöskään onnistu raahaamaan totalmedian ikkunaa työpöydällä toiseen näyttöön (tv-out).

    Näyttäisipä toimivan heittämällä esimerkiksi ProgDVB:n kanssa, joten taitaa Totalmedia jäädä käyttämättömäksi.
     
  3. dotsi

    dotsi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin olen kyseistä pulikkaa katsellut ja vaikuttaisi kaikin puolin ihan hyvältä. Saakohan siihen millään muotoa tökättyä tavallista antennikaapelia kiinni?
     
  4. lansion

    lansion Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tikun mukana tulee parin sentin mittainen adapteri jonka avulla saa tavallisen antennikaapelin kiinni siihen.

    Sinänsä aika erikoista, että esimerkiksi tuo mukana tuleva antenni vaatii myös tuon adapterin käyttöä. ;)

    Herkkyys ainakin tuntuisi olevan ihan hyvä, sillä tällä hetkellä saan melkein häiriöttömän kuvan (Progdvb: Q:61-70% L:27-28%) antennikaapelilla, josta on kuorittu ympärillä kuparipeitto pois 20 sentin matkalta. Ja tämä Vaasassa paikassa josta on noin 15 km Alskatin mastolle talossa, joka on lähes joka suuntaan ympäröity pari kerrosta korkeammilla kerrostaloilla. :king: Aikaisempaa kokemusta ei ole tikkujen herkkyyksistä, mutta tästä päätellen melko hyvä on. Kunhan saan normaalin sisäantennin, odotan kyllä häiriötöntä kuvaa.
     
  5. Maketee

    Maketee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.09.2005
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisiko joku kyseisen palikan omistava laittaa ajuripaketin jonnekin jakoon? Pelkät ajurit riittävät. Ei tartte mitään oheisohjelmistoja. Tai jos joku on löytänyt nuo netistä... itsellä ei tärpännyt pitkällisen haun jälkeenkään. Kiitoksia!
     
  6. ponu

    ponu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä en tota A-Linkiä suosittele!
    Eilen illalla tappelin mokoman kans muutaman tunnin jotta sain ees kuvan näkymään ja sekin vähän oli sellasta diashow:ta että oksat pois ja päätyi "siniseen kuoleman ruutuun", perkele..

    Tänään lainasin kaverilta Anyseen E30:n joka rokkas kuin junan vessa heti kättelyssä!

    A-linkin ajurien asennus "jäätyi" joka kerta, asentui tosin?
    TotalMedia softa asentui nätisti mutta kanavien löytyminen oli todella ongelmallista ja kun löytyi niin, diashow aiheutti uudelleen käynnistymisen joka sekään ei onnistunut jos usb-palikka oli koneessa kiinni>>>palikka irti ja johan buuttas!?!

    Ja testattu 3 eri antennilla; Mokkulan omalla piiskalla(ja vain tällä näkyi kuva), Vivancon pöytä antennilla ja vielä talon kattoantennilla

    Näin täälläpäin..
    Ens vuoden eka teko on hakea itellekin tollanen Anysee ja A-linkillä heitetään vesilintua!!
    Ja koneena Hp Pavilion dv6191 läppäri
     
  7. docweird

    docweird Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitetaan nyt omatkin kokemukset A-Linkin DTU:sta.

    Kuva tosiaankin pätkii oudonlaisesti mukana tulevalla Totalmedialla katsottuna vaikka signaali olisi neljä pykälää kuudesta. Jos iskee ohjelman paussiin ja jatkaa parin sekunnin päästä katsomista niin pätkimiset vähenee. Eli ilmeisesti jotain toisto-ongelmaa tuossa ohjelmassa on (viikonloppuna nauhoitettu NCIS:kin näkyi ilman sen kummempia pätkimisiä vaikka kanava itse pätki kerran pari minuutissa ennen kuin tuon laittoi nauhoittamaan).

    Kokeilin tuota myös erillisellä vahvistetulla Haman antennilla, mutta se ei löytänyt *yhtään* kanavaa - olisiko sitten niin ettei se siedä vahvistettuja antenneita? Kyseinen Hama on kiinni Sonyn 50" jossa DVB-T viritin ja se toimii moitteetta.

    Mukana toimitettavan vakiopiiskan vastaanottokyky on laittoman huono - asumme noin parin kilometrin päästä varmasti yhdestä paikkakunnan suurimmasta antennista ja sisällä tuo ei toiminut nimeksikään. Kun vedin sen parvekkeelle (asumme 1. kerroksessa) nousi signaali jo 4:n ja löytyi YLE:nkin kanavanippu joka oli totaalisen hukassa sisätiloissa (60-luvun paksut betoniseinät).

    Kaikenkaikkiaan sellainen "nojoo" -laite, mutta täytyy ottaa huomioon mitä tuolla 39 euron hinnalla sai: USB-viritin, antenni, kaukosäädin ja ohjelmat.

    Täytyy vielä kokeilla tuota ProgDVB:llä, tms ohjelmalla. Jos tuo toimii paremmin niin ehkä uskaltaa rekisteröidä DVB Viewerin (jos tuki tikulle löytyy - sekin pitää testata ;) ).
     
  8. lundi

    lundi Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2005
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaattekos taitavammat auttaa, kun en saa tuota A-Linkkiä millään toimimaan ProgDVB:n kanssa. Omalla Totalmedia softalla toimii kyllä moitteetta, kuten on suunniteltukin. Millaisia asetuksia pitää määritellä ProgDVB:stä ja mikä device tulee valita? :confused:

    Miksi haluan vaihtaa ProgDVB:hen, johtuu kahden näytön käytöstä. Tarkoitus olisi että TV-kuva pyörisi läppärin näytöllä ja ulkoisella näytöllä voisi sitten tehdä töitä samalla kun seuraa suomalaisten suorituksia Sapporossa.


    Muuten käyttökokemukset ovat pelkästään positiivisia, kaikki kolme kanavanippua löytyvät sisätiloissa ongelmitta virittimen omalla pikkupiiskalla ja kaikki kuusi tolppaa löytyy joka kanavalle. Ylen tekstit toimii myös ongelmitta, tallennusta en ole kokeillut. Myöskään minkäänlaista pätkimistä tv-kuvassa en ole havainnut, koneena toimii HP:n läppäri win 2000 SP4, 1.6MHz pentium M, 512 muistia ja näytönohjaimena Ati mobility radeon 9600 64M. Ainoa ongelma siis tuo softa... :thumbsup:
     
  9. munamies

    munamies Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2005
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    ProgDVB ei näytä ylen tekstejä... kaikki muu näkyy täydellisesti ja quality on 100%
     
  10. EeTee

    EeTee Guest Guest

    Liittynyt:
    17.04.2005
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan kokeillut tuota laitetta Windows 2000:n (SP4) kanssa? Mahtuuko laite usb-porttiin, jos viereisessä portissa on usb-johto?
     
  11. lundi

    lundi Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2005
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten yllä mainitsin toimii moitteetta:

    Ja mulla on ainakin USB-hubin piuha kiinni viereisessä portissa eli hyvin sopii.
     
  12. EeTee

    EeTee Guest Guest

    Liittynyt:
    17.04.2005
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikuttaa lupaavalta. Tosin Mikrobitin helmikuun numerossa väitettiin A-linkin ohjelmiston kärsivän pahasta kaatumataudista ja että tekstitys ei toimi.
     
  13. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    oletko kokeillut renderer valintana muuta kuin siinä on nyt.

    mulla toimi aikoinaan kyllä satelliittikortilla NRK2:lla DVB-tekstit., mutta piti olla muistaakseni muu renderer kuin mitä se tarjosi defaulttina.
     
  14. jhu

    jhu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.12.2002
    Viestejä:
    490
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tuollainen ostettua Prisman Osta pois -laarista heräteostoksena. Kuten useat ovat täällä raportoineet, mukana tuleva TotalMedia 3 -ohjelmisto aiheutti minullakin (kahdessa eri koneessa, joissa AXP2200 - 2800 ja Radeon9700/GF6800GT) jatkuvaa, mutta satunnaista nykimistä digikuvaan. Ohjelmisto oli kyllä muuten ihan pätevä Media Center -tyyppisine käyttöliittymineen. YLEn tekstitykset toimivat, kun ne kävi valikosta laittamaan päälle. Mukana tulevalla antennilla ei tehnyt mitään, etäisyyttä lähettimeen on noin 3 km, tosin hieman puustoa välissä. Vanhalla sisäkäyttöön tarkoitetulla pikkuharavalla kanavat kuitenkin löytyivät ja näkyvät oikein hyvin.

    Koska en raaskinut kuitenkaan viedä palikkaa takaisin kauppaan, kävin ostamassa DVB Viewer Pron, ja sillähän tuo toimii nyt ihan mainiosti teksityksiä myöten. Mukana tulevan kaukosäätímen numeropainikkeet toimivat myös DVB Viewerissä, mutta muilla napeilla ei tee mitään.

    Hintaansa nähden hyvä ostos, varsinkin DVB Viewerillä höystettynä.
     
  15. vpasi

    vpasi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2004
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin kans kyseisen tikun heräte ostona prismasta mut 1-2 tekstit ei pelaa.
    voisko joku vähän valasta mitä muuta ohjelmaa voi käyttää linkkiä ja ohjeitakin olisi hyvä saada.
    :thumbsup:
     
  16. nmi

    nmi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    2 165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luepa ainakin tuo jhu:n viesti ensin.
     
  17. jhu

    jhu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.12.2002
    Viestejä:
    490
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVB Vieweristä löytyy täältä plazalta runsaasti infoa, ja haku auttaa tässä.

    Itse ohjelma löytyy vähän yllättäen osoitteesta http://www.dvbviewer.com :rolleyes:
    Ohjelma maksaa 15 euroa ja sen voi maksaa lähes kaikilla kuviteltavissa olevilla maksutavoilla, kokeiluversiota ei ole. Ohjelmasta on myös suomenkielinen versio.

    Minulla oli toisessa koneessa tekstityksen kanssa ongelmaa siten, että tekstitys näkyi kyllä siinä Settings-valikon pikkukuvassa, mutta puuttui sitten isosta kuvasta. Toisessa koneessa ei ollut mitään ongelmaa tekstien kanssa (siis mukana tulleella TotalMedialla, ei DVB Viewerilla).
     
  18. opt

    opt Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2004
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain A-linkin tänään ja tilasin mukaan vielä vahvistetun digitv-antennin. Pahalta näyttää ainakin alkuun. Digiantennilla ei löydy yhtään kanavaa ja mukana tulevalla pikkuantennilla löytyy urheilukanavan nippu. Totalmedian kolmella tolpalla kuva pätkii todella pahasti :sick: . Progdvb kaataa Dellin M20 precision, winxp yhdistelmää kokoajan. No pitää kokeilla vielä jollain paremmalla passiivisella antennilla. Jospa tämä tästä. Paikkakuntana Kuopio.
     
  19. jormas

    jormas Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.09.2004
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees, ostin minäkin moisen donglen tänään citymarketista hintaan 39e. Odotukset olivat todella matalalla mutta ajattelin että kokeillaan nyt tuollaistakin jos sillä saisi edes jotain kuvaa läppärin näytölle.

    No ensiksi siis asennus läppäriin (vista business) ja yllätys oli melkoinen kun kaikki meni kuin elokuvissa, vistaa ei tarvinnut edes bootata välissä ja totalmedia löysi kaikki kanavat ekalla yrittämällä vaikka käytössä oli tuo mukana tullut antenni :eek:

    Tuosta rohkaistuneena nappasin pulikan mukaan kaverille ja kokeilemaan hänen xp mce läppärissä... totalmedialla ei löytynyt mukana tulleella antennilla yhtään kanavaa ja mce 2005 ei tuota tuntunut kelpuuttavan lainkaan.

    Noh, odotukset olivat siis jälleen matalalla kun lähdin kokeeksi tökkäämään tuon pöytäkoneeseeni (vista ultimate) joka on ikkunattomassa tilassa kellarissa. Pulikka löytyi nätisti ja ajattelin ennen totalmedian asennusta kokeilla tuota vistan MCE:tä ja yllätys oli melkoinen kun homma meni jälleen kuin elokuvissa, mce kelpuutti pulikan ja löysi jälleen kaikki kanavat... ja mikä kaikkein omituisinta niin jopa tuo kaukosäädin toimi heittämällä mediacenterissä :eek:

    Taidan maanantaina hakea näitä pari lisää...

    Niin pulikassahan ei ole muuta a-linkiä kuin nimi paketissa, kyseessä on Afatech AF9015 jota myydään monella nimellä ja vissiin ilman nimeäkin, täältä löytyy specsit ja ajurit jotka ovat identtiset a-linkin mukana tulleiden kanssa.

    http://www.afatech.com.tw/product/e_product_AF901x.htm

    Tuolla sivulla muuten väitetään että on oikein MCE sertifioitu, aika outoa... Ajurin väitetään tukevan kahta identtistä pulikkaa mikä olisi kyllä hienoa.
     
  20. spritex

    spritex Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2003
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minäkin ostin moisen (Verkkokaupasta), mutta mulla vaikuttais olevan
    Genesys Logic GL861 eikä tuo Afa?