Uusi Mikrobitti

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana dfdf, 03.12.2006.

  1. dfdf

    dfdf Guest Guest

    Liittynyt:
    02.07.2006
    Viestejä:
    136
    Saadut tykkäykset:
    0
    On näköjään Mikrobittikin havahtunu ja alkanut panosttaa hifin. Lueskelin tuossa kirjastossa lehteä ja oli selvästi lisätty juttua kotiteatteri osastolta. Onkos joku muu huomannut?
     
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
  3. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ensimmäisenä peljästyin mainoksia, jotka ovat HIFI-lehdestä peräisin, muistan moiset kamaluudet HIFI-lehdestä, jota tilasin menneinä vuosina. Muu lehden sisältö oli tuttua MB-kamaa, mutta ne mainokset siis pistivät silmään.

    Olen allerginen huijauksille, ja "hifilaitteiden" mainoksissa on ollut viime vuosikymmenen ajan jatkuva huijauksen fiilis, kilpailun olemattomuus, rahastus, ylihinnoittelu. Kun on tottunut pc-komponenttien superkilpailtuun ja rahalle paljon vastinetta antavaan hintahyötyyn, hifimainonta ottaa kupoliin. Ihan kuin mainostajat kuvittelisivat ostajien olevan aivo-amputoituja idiootteja, joilla ei ole mitään käsitystä materiaalien hinnoista.

    Hifimainonta on tyyliiä: osta 2000 euron superhyper-laitehylly (jonka teräsputket ja lasitasot ovat maksaneet valmistajalle alle 5 euroa, loput 1995 euroa on puhdasta huijausta). Eli itse hitsaamalla ja lasit lasiliikkeestä tilaamalla saa rakennettua täsmälleen saman häkkyrän pilkun-kahden verran halvemmalla hinnalla. Esim. bussilippukin maksaa enemmän kuin hyllykön teräsmateriaalit. Lasi on hieman kalliimpaa kamaa, mutta ei silti oikeuta kahden pilkun siirtoa hintalapussa.

    Siispä minä siirtäisin hifimainokset suljettuun kirjekuoreen, joka tulisi lehden välissä, jotta sen kuoren voisi panna sellaisenaan kierrätykseen.

    Pc-alan mainoksia on kiva lukea, niissä ei huijata ja yritetä mieli/kielikuvin parannella laitteen ominaisuuksia, tai no, ainakaan hintaa ei pumpata pilviin, koska kilpailu toimii.
     
  4. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Jees, osa Hifi-lehden jutuista siirtyi Mikrobittiin. Vaan minä päätin tämän numeron jälkeen lopettaa Mikrobitin kestotilauksen. Tietokonejuttuja voi lukea tarpeen vaatiessa netistä ihan tarpeeksi ilmaiseksi, eikä muutama sivu hifi-juttua paljoa lämmitä. Pitää katsella, josko tuleva Hifimaailma-lehti olisi tilaamisen arvoinen.
     
  5. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minusta tämä oli hyvä uudistus. Ennen tilasin molempia mutta nyt säästyy viileet 50%.

    Juuri tuon verran hihi lehdessä olikin lukemista jäljellä...liitteen verran.
     
  6. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Voisi MB:lle vielä numeron parin verran antaa armonaikaa vaikka tämä viimeisin numero ei todellakaan vakuuttanut. Hirveä sekametelisoppa. Lehteä on kuitenkin meidän perheessä luettu aina ensimmäisestä numerosta lähtien ja tilattukin lähemmäs 20 vuotta, joten en heti haluaisi tilausta pistää poikki.
     
  7. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 498
    Saadut tykkäykset:
    41
    Mielenkiintoinen sekoitus oli uusi bitti, kivasti monenlaista luettavaa.

    Mutta taidan kuitenkin muuttaa tilaukseni kestosta määräaikaiseksi, nimittäin en ole moneen vuoteen täyttä hintaa lehdestä maksanut (ei ole sen arvoinen).
     
  8. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Olematta edistynyt harrastaja on pakko todeta lehden sisällön liukuvan liian kauas omasta ajatusmaailmasta.

    Artikkelit on täynnä ärsyttäviä tyhjänpäiväisyyksiä. Esimerkiksi digitelevisiosta oli joku täydellisen yhdentekevä 'Pihtiputaan mummolle oppia' -juttu. Ketä ihmettä varten nollainformatiivinen (jopa disinformatiivinen) juttu on kirjoitettu? Nämä voisivat jättää huoletta kuluttajalehteen tai maksuttamasti Giganttiin.

    Olen tilannut lehteä pitkään, enkä nyt näihin pariin viimeiseen numeroon vielä luovuta mutta nyt huomaan ensimmäistä kertaa miettiväni miksi tilaan tätä lehteä. Vastinetta en ainakaan tästä numerosta koe saavani.

    Lehden toimituksesta nähtävästi myös puuttuu kiinnostavat särmikkäät persoonallisuudet joiden kanssa voisi olla eri tai samaa mieltä mutta joiden juttuja kaipaa. Toisinsanoen tähdet puuttuu. Ehkä näiden kannattaisi yrittää saada toimitukseen joku Petri Teittisen tai kaltaisensa Tapaus.
     
  9. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hassua, että sekä MB että Hifilehti ovat hävittäneet alkuperäisideansa. Alunperin MB oli harrastajan tietokonelehti, nyt se on kaiken mahdollisen kodintekniikan sekalehti. Hifilehti oli alunperin "hifisteille" ja myös niille todellisille hifisteille, jotka halusivat puhkivahvistintestejä ja niin edespäin, mutta nyt kaikki on supistettu yhteen kodintekniikanlehteen, mikä luonnollisesti pudottaa ne true-highend-tyyppien jutut pois. Ei tuo minua niin paljon haittaa, että tilaaminen loppuisi, mutta nyt ne hifin ja tietokoneiden tosiharrastajat eivät taida saada tästä miksatusta lehdestä oikein mitään enää irti lukuunottamatta kaikkia vertailuja.

    Itse kuitenkin tykkään, että saa luettua noita hifijuttujakin. Ennen luin nuo jutut puoli vuotta myöhässä tuttujen lehdistä. Tuo tietokonepuolen supistuminen viime vuosina onkin tässä eniten häirinnyt. Myös Kärkkäisen terävihköjä Hintaseuranta-juttuja kaipaan, ja muutenkin lehti ei tuntunut kunnon kokonaisuudelta, vaan siltä, että muutama Hifilehdestä saksittu juttu oltiin huiskastu yhtäkkiä palstalle.

    Edit: Jupe ehtikin kertoa samat mietteet nopeammin...
     
  10. manlyman

    manlyman Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässähän siis piti käydä niin että HIFI-lehti ja Mikrobitti YHDISTYVÄT yhdeksi lehdeksi. Mutta taisikin käydä niin että HIFI-lehden osaajat ottivat ja perustivat oman lehden ja Mikrobittiin yhdistettiin lähinnä entisen Hifilehden mainokset. Itse en useammalla lukemalla ole löytänyt tästä hybridistä mitään muuta HIFI-lehteen viittaavaa kuin mainokset ja tukun tylsiä DVD- ja CD-arvosteluita.

    Tai no olihan siellä se yksi lyhyt Tuomelan kirjoittama kaiutinarvio.

    Kaikki muu hifiin liittyvä mitä tässä lehdessä oli oli aivan selvästi Mikrobitin tiimin kynästä lähtenyttä pseudohifiä eli sitä samaa paskaa mitä MB on suoltanut jo vuosia. MB:n testeillä ei ole mitään arvoa tosimaailmassa - porukka kun ei osaa tehdä mittauksia saati sitten esittää niitä sellaisessa ulkoasussa että niistä olisi lukijalle jotain hyötyä (eli pystyisi vertailemaan muuhunkin tietoon kuin MB:n tuottamaan).

    Surkeuden huippu oli tämä LCD-televisioiden "vertailutesti". Pelkkiä mielipiteitä, ei mitään faktaa ja sokerina pohjalla Digital Natural Motion kuitataan mainitsemalla että Ko. töllössä oli ylivoimainen liikkeen toisto. Aivan kuin DNM olisi jotenkin täydellinen ja kaikissa olosuhteissa toivottava ratkaisu liikken toistolle.

    Totaalista, linjatonta paskaa. En minä tämän lajin lehdissä maksa lukeakseni ympäripyöreitä mielipidekirjoituksia ja puolivillaisia "testiraportteja" joissa ei edes vedetä yhteenvetoa laitteiden tarjoamista kytkentämahdollisuuksista.
     
  11. mn2346

    mn2346 Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.01.2002
    Viestejä:
    477
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todellakin tämä oli todella hyvä uudistus.

    Hifit ovat olleet yöpöydälläni keskimäärin kuukauden ennenkuin olen niitä ehtinyt lukea.
    Nyt tämän uudistuksen myötä säästän 100% rahaa ja lisäksi tilaa yöpöydällä.
     
  12. SusiHukka

    SusiHukka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    0
    Säästät 100 % prosenttia rahaa, eli et osta/tilaa enään kumpaakaan, kuten en myös minäkään.
     
  13. 020469

    020469 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.12.2006
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä lopetin Hifi-lehden tilauksen kun se yhdistettiin Mikrobittiin, jenkkiläinen Stereophile ja Home Theather tulevat toistaiseksi mutta tod.näk. lopetan niidenkin tilaukset.
    Uusi Mikrobitti ei mielestäni pysty käsittelemään niin laajaa aineistoa tietokoneista pelien ja viihde-elektroniikan kautta high-endiin. Ja jos pystyisi, aviisista tulisi niin kallis ettei kukaan tervejärkinen sitä ostaisi/tilaisi.
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mikrobitin tilaajana mulle tuli nyt tämä uusi lehti. Mielestäni se oli varsin sekava kokonaisuus, joskin pidän käytännön kannalta hyvänä itse asiassa sitä, että samassa lehdessä testataan sekä viihde-elektroniikkaa että atk-maailmaan kuuluvia tuotteita (tosin nykyään nämä kaksi taitavat olla aika samoja asioita).

    Mielestäni selvästi suurin heikkous tällä uudella lehdellä on se, että arvosteluissa (joukkotesteissä) ei näytetä antavan minkäänlaista kunnollista yhteenvetoa. Ainakin minulle jäi monessa joukkotestissä todella epäselväksi, että mikä on toimituksen mielestä paras vaihtoehto ja miten se eroaa testin muista laitteista. No tokihan se niin on, että se mikä on toimituksen mielestä paras niin ei ole välttämättä absoluuttisesti paras (en varmalla mitään Toshibaa ostaisi, jos littutelevision nyt ostaisin). Minusta silti vaan olisi kivempaa se, jos toimitus pyrkisi jonkunlaiseen loppumielipiteeseen sen sijaan, että antaa lähes samoja mielipiteitä testaamistaan tuotteista jättäen kuluttajalle epäselvän kuvan siitä, mikä on hyvää ja mikä ei.
     
  15. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ensimmäinen lehti on nähty ja samantien peruttu tilaus, lehti on pelkkä vitsi, mainos luettelo ja pari juttua. Odotellaan hifimaailmaa. :)
     
  16. kloever

    kloever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse tilasin vuoden alussa Mikrobittiä, jonka peruin. Viime kuussa puhelinmyyjä tarjosi sitä puoleen hintaan, otin tarjouksen vastaan. Viikko tästä, sain kuulla että Hifi-lehti ja Mikrobitti yhdistyvät. No, uusinta Mikrobittiä ei vielä Postista ole tullut (ei ihmetytä). Laskeskelin tuossa pari viikkoa sitten, että noin 60-70 sivuinen Hifi-lehti yhdistetään jo entuudestaan 130-sivuiseen Mikrobittiin, ja uudeksi sivumääräksi ilmoitetaan "huikeat" 132 sivua. No, annan lehdelle kaksi kuukautta aikaa, sen jälkeen teen päätökseni.

    Syy miksi Hifi-lehti lopetettiin, oli sen kannattamattomuus. Lehden tilaajakanta oli liian pieni sen kustannuksiin, kun taas Mikrobitti oli laajentanut levikkiään ja suuntaustaan enemmän myös kotiteattereiden puolelle. Tämä tieto on luotettavasta lähteestä.
     
  17. savoc

    savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    976
    Saadut tykkäykset:
    9
    En nyt vielä tyrmää tätä. Odotan mielenkiinnolla muutaman seuraavan numeron ja katson mihin suuntaan ollaan menossa. Kyllä tuossa ajatusta on mukana siinä, että kodinelektroniikka ja tietotekniikka alkavat tätä päivää elää sulassa epäsovunnaassa keskenään. Tuohan on ollut tähän asti perustietokoneharrastajan lehti. EN halua että juttujen taso laskee aloittelijan tasolle, vaan että pidettäisiin edelleen(toivottavasti) linja, että toimitus odottaa lukijoiltaan perustason tietämystä, tai hieman pidemmälle edennyttä perehtyneisyyttä aiheeseen. Jutut tyyliin mikä on digiboksi ja miten saan alustettua kiintolevyn annettaisiin muiden lehtien tehtäväksi suosiolla...
     
  18. Edgar Lime

    Edgar Lime Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2005
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    18 vuotta tuli kestotilauksena, sitten ne keksi että laitetaan jotain Hifi paskaa sekaan!! Se siitä tilauksesta!
     
  19. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Lievä jankuttamisen maku lehdessä on, koska muistaakseni joka vuosi, tai useammankin kerran vuodessa, lehti opastaa, kuinka kiintolevy asennetaan tietokoneeseen. Hieman turhaa lätinää, koska minä olen tiennyt asian jo vuodesta kivikausi, eli kun ensimmäisen levyni koneeseen asensin (virtakaapeli kiinni, datakaapeli kiinni, koneeseen virta päälle). Hieman siis hymyi... eikun raivostuttaa, että noiden sinisellä mainittujen kirjainten takia pitää sivukaupalla lukea rautalankavääntöä joka vuosi.

    Jos linja pahenee, saamme kohta lukea 3 kuukauden välein monisivuisesti ja kuvallisesti raportoiden, mihin reikään liitekuvan tyyppinen monitahoinen hävytön symboliesine kuuluu tunkea. Esineen harvinaisuuden vuoksi panin sen liitekuvaan, koska tuohon tuskin maallikko ikänään törmää, tai niin lehti ainakin arvelee.

     

    Liitetyt tiedostot:

  20. kloever

    kloever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aloittelijoille lehti suuntaa enemmän varmastikin sen takia, että se vain myy enemmän. Asiasta kiinnostuneet tilaajat tuskin peruvat hirveän usein tilauksiaan sen takia, että muutamat sivut ovat aloittelijoiden löpinää. Nyt vain tämä aloittelijoiden löpinä vie paljon enemmän sivuja.