Logitech Harmony 885

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana PhonyFinn, 29.07.2005.

  1. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Laitetaanpa sama tännekin kuin tuonne 525-ketjuun...

    Voisiko joku Humaxin PVR9200T:n suomimallin omistaja olla ystävällinen ja auttaa miestä mäessä? Tarvitsisin sen verran apua, että joku jolla on Harmony kake ja tuo digiboksi, kävisi kopioimassa kaukosäätimen käskyt luomalleni tilille Logitechin web-softassa. Tili on luotu valmiiksi ja mulla on valmis lista käskyistä joita tarvitsen, joten normaalin kaken päivityssession ohessa onnistuisi varmaan helposti... :thumbsup:

    Jos joku vaivautuu, laittakaa PMää asiasta, kiitos! :)
     
  2. jukra

    jukra Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2002
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä ole kokeillut.. mitäs eroa tuossa on ns. normaaliin opettamiseen(?)
    Täytyy kokeilla, DVD vaan lahosi viikonloppuna niin ei pääse testailemaan - perkeleen LG.
     
  3. rambi15

    rambi15 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2004
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näppäinvalaistusta ei ilmeisesti voi säätää?
    Jos laittaa jonkun laitteen päälle ja sitten haluaa vaihtaa toisen laitteen niin aina pitää ekaksi painaa "activities" että saa sen "valitse toiminto" näyttöön ja sieltä sitten uusi laite.Voiko sen opettaa jotenkin näin että vaikka laitteen käynnistää niin näytössä pysyy aina se "valitse toiminto" ja siten ei tarvi sitä activities nappia painaa ennen toiseen laitteeseen siirtymistä vaan "valitse toiminto"on aina oletuksena näkyvissä.

    Vielä yksi pieni ongelma olisi.Katselen telkkaria digiboxilla (av1) ja myös pelkällä sisäantennilla (tv) ja molemmille on oma käynnistys.Kaikki toimii ok kunnes laitoin että digiboxi on aina päällä ja nyt kun laitan tv-n päälle niin telkkari pysyy silti av1 kanavalla eikä vaihda tv-tilaan.Kokeilin katkaistaa 8-pin niin silloin taas käynnistyy aina tv-tilaan eli digiboxi menee väärin.Olisiko tähän jotain ratkaisua? Hyvin toimii jos digboxissa on virrat päällä vain silloin kun sitä käytän mutta monesta eri syystä haluan että siinä on virta aina päällä ja nyt tuli sitten tämmöinen pieni ongelma.Toki sen voi ohittaa siten että käynnistää ekaksi digiboxitilaan ja sitten vaihtaa tv-lle mutta ...
     
  4. Aulis

    Aulis Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältä löytyy myös harmony 885 onnellinen omistaja, mutta yksi ongelma vaivaa vielä. Onko muilla ollu hankaluuksia tv:n hdmi tulon kanssa? Telkkarina on samsungin le32r74bd muuten kaikki toimii hyvin, mutta kun selaa tv sisääntuloja se ei tunnista hdmi tuloa jos siihen ei ole kytketty virtaa. Eli tässä tapauksessa dvd soitin pitää kytkeä ensin päälle ennen kuin tv tunnistaa sen ja tietysti harmony yrittää laittaa tv ensimmäisenä oikealle sisääntulolle kun painaa katso dvd nappia. Ja pieleenhän se menee, aina tulee väärä sisääntulo. Help nappi auttaa mutta aina joutuu sen kautta jatkamaan. Miten tämän ongelman saisi kuntoon? Pitäisikö tälle sisääntulo komennolle laittaa viivettä vai miten tuo kannattaa hoitaa?
     
  5. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Onkos muilla tuon 885 kanssa ollut ongelmia saada komentoja perille signaalin heikkouden vuoksi? Minun Plinius cd 101-soittimeni vaatii kaken viennin 1/2 metrin päähän, että komennon saa menemään perille. Kaikki komennot eivät siltikään mene perille. Ein oikein voi kaukoksi kutsua! Puhelinneuvonnan kaverikaan ei saanut parannusta asiaan. Mitähän kannattaisi yrittää?

    Maanantaina vielä tulee 2 Arcus vahvistinta opetettaviksi, eikä niitäkään näy tuolla laiteluettelossa. Pahaa pelkään...
     
  6. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Ainakin mulla on ihan päinvastoin, komennot menevät paljon paremmin perille kuin alkuperäisillä kaukosäätimillä tai ainakin vähintään yhtä hyvin.
    Esimerkiksi Harman Kardon AVR-630 vahvistimen ja BBK:n dvd-soittimen käskyt menevät Harmonyllä huomattavasti paremmin perille.
     
  7. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Niin se tuntuu olevan niiden laitteiden kohdalla, jotka ovat listalla. Opetettavien kohdalla tuntuu olevan toisin, siltä ainakin vaikuttaa omien kokemusteni valossa. Telkkarin komennot menevät hyvin, samoin dvd:n ja sat.virittimen, niiden näppäimiä ei tarvinnut opettaa alkuperäisellä kakella.
     
  8. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Näyttää One For All Mosaic olevan paljon parempi kuin tuo LH885. Mosaicissa hinta vain 50€! Tuli jokus hankittua käytettynä ja makasi laatikossa muutamia kuukausia. Paras heräteostos aikoihin:thumbsup:
    edit: sorry meni OT puolelle
     
  9. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Noniin, Harmony 885:sen kanssa on nyt mennyt asuillessa pari tuntia. Ei tämä nyt _niin_ helppoa olekkaan. Aluksi TV oli väärin ja vieläkään säädin ei suostu poistamaan tekstitv:tä näytöltä.

    Ja 10 sekuntia myöhemmin....

    nyt se tekstarin poistaminenkin toimii.

    Vielä kaipaisin tähän sellaista "yleisnäkymää" johon voisi niputa haluamansa toiminnot aktiviteetin alle. Vielä sen verran keltanokka että en tiedä onko se mahdollista.

    Kapula on aika tyylikäs. Näyttö ei ole kovinkaan hyvä, ottaisivat mallia kännyköistä. Mukavan näköinen kapistus, saas nähdä miten sen kanssa pärjää.
     
  10. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Muutama käyttökokemus tähän väliin.

    Ergonomia on huono. Numeronäppäimet ovat liian alhaalla, niitä ei voi luonnollisesti peukalolla painella. Näppäimet ylipäätään ovat myös tosi huonosti toisistaan erillään. Melkeinpä pakko katsoa mitä haluaa painaa, sormi ei ainakaan minulla ole niin herkkä että näppäimet luottettavasti toisistaan tunnistaa. Niistä pienistä nyppylöistä näppiksessä on toki apua mutta ei riittävästi. Ilman taustavalaistusta laitetta olisi vaikea käyttää. Toistaiseksi näiden kanssa pystyy elämään.

    Niin ikään olisin kaivannut vielä vapaampaa muokattavuutta. Esim. skip näppäimelle pitäisi saada omassa käytössäni ohjelmoitua fastforward neljä kertaa, näin Humaxin PVR kelaisi yhdestä kerrasta täysillä. Noita makroja saa näemmä vaan aktiviteettinäppäimiin.

    Positiivistakin toki on. Yhdellä näppäimellä pystyy sammuttamaan ja käynnistämään kaikki laitteet, hienoa! Niinikään herkkyys on hyvä, ei tarvi osoitella. Aktiviteettien lisääminen ja kapulan ohjelmointi muutenkin on helppoa.
     
  11. ekaproto

    ekaproto Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joitain kokemuksia alkusulkeisten jälkeen:
    - Konffaamiseen käytettävän nettisysteemin käytettävyys on aika syvältä. Tai se sopii kyllä vähemmän teknisille henkilöille, mutta itse kaipaisin sellaista pro-moodia wizardien sijaan, jotta saisi asiat tehtyä ripeämmin. Viiden laitteen ja niihin liittyvien aktiviteettien täydelliseen konffaamiseen ja hiomiseen meni aikaa työpäivän verran.
    - Itse kaken käytettävyys on kertaluokkaa edellä ekan sukupolven Kameleonia. Näppäimet ovat hyvät (vaikkakin mikrokytkinmäiset), kakea pystyy käyttämään sokkona ja muotoilukin ok
    - Aktiviteetit ovat tosi näppärät olemassa kunhan vain sain kaikkien laitteiden ajoitukset kuntoon ja konffattua kunkin laitteen tarvittavat napit kuhunkin aktiviteettiin
    - Paremmalta puoliskoltakin on tullut kehuja
    - Kakella saa osoittaa suunnilleen minne vaan ja komennot menevät perille
    - Kakeen liittyviä asetuksia saa muokattua niin hyvin, ettei jää paljoa toivomisen varaa
    - Laturisysteemi on kätevä tällaiselle laiskalle, joka ei jaksa pelata pattereiden kanssa
    - Kaikkiaankin olen hyvin tyytyväinen ko. kapulaan

    aarno2815: Koita pidentää niiden pulssien pituutta (helpistä löytyy kohta "How do I adjust the 'Repeats' setting for my Device?")
     
  12. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    OK.Täytyy varmaan kokeilla.:)
     
  13. Wainio

    Wainio Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2005
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harmonyn ohjelmointi oli aika helppoa vaikka käyttöliittymä pc puolella aina väliin hieman takkuaa. Yksi erikoisuus kuitenkin on; olen ohjelmoinut Harmonyn ohjaamaan digipoksia. Kun activityllä klikkaan digipoksi moodin päälle niin Harmonyn LCD valikkoon tulee automaagisesti näppäin "Teksti". Kuitenkaan tuota näppäintä ei näy siellä softan puolella kun yritän activityä muokata??
     
  14. teemui

    teemui Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiersin itse vastaavan ongelman, ks. aikaisempi viestini
     
  15. Wainio

    Wainio Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2005
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos selasin koko ketjun läpi mutta ei tarttunut silmään. kiitoksia.
     
  16. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kapulaa on nyt kuukausi käytelty ja kyllä tämä vahvasti vaikuttaa surkealta ostokselta. Itse toiminnassa ei ole vikaa mutta käyttölogiikka ja käytettävyys yleensä on kaamea. Nappulat ovat aivan väärässä paikassa, varsinkin ne numerot. Niitä ei saa millään tapaa käytettyä järjevästi yhdellä kädellä. Niitä näppäimiä ei edelleenkään pysty käyttämään niin että sitä kapuaa ei samalla vahtaa. Hukkaan heitetty 150e sanon minä. Paluu vanhaan on aika lähellä.
     
  17. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    -minulla on Optoma HD 72i tykki ja siihen tuli ohjelmoinnin jälkjeen asetus 16:9 kuvakoolle, mutta ei 4:3 koolle. Ei onnistu edes nuolinäppäimillä siirto-oikea vasen tykin valikossa. Miten tuon saisi kuntoon?
    -miten saisi turhat komennot poistettua, niitä näyttää tulevan melkoisesti?
    -miten saisi järjesteltyä haluamaansa järjestykseen komennot(sivujen sisällä, saako heitettyä eri sivulle-siis"tiivistettyä")?
    -olen ohjelmoinut laitteen läppärillä, poika kertoi, ettei sillä onnistu yhtä hyvin kuin pöytäkoneella. Mites muilla, onko kokemuksia tästä?
    -av-vahvarilla volymin säädin säätää liikaa tai liian vähän volyymia, mikä ratkaisuksi?

    Takkuamista on ollut, nämä tulivat päällimmäisinä mieleen.
     
  18. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Softassa voi määrittää erikseen jokaisen napin, olisiko ollut define buttons tmv

    kts edellinen

    Softan resoluutio on vähän hankala, siitä saattaa johtua

    timing

    Kake vaatii alussa aika paljon aikaa ja suunnitteluvaivaa, jotta kaikki activityt menee kohdalleen ja toiminnot on fiksusti valittu. Sen jälkeen on kyllä niin helppo käyttää, että lapsikin osaa.
     
  19. Okkraj

    Okkraj Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Komentoja ei voi järjestellä näytössä täysin vapaasti, vaan ne menevät laitteittain järjestyksessä. Laitteen sisäisen järjestyksen pystyy muuttamaan sieltä activityn sisältä.

    Ja tuon säätän mainitseman timingin löytää helpoiten kun menee sieltä helpin kautta että "komennot toistuvat liian usein tai komento ei mene perille" ("Repeated commands") tjsp.

    Kerropa nyt ensiksi mikä käyttölogiikassa on muka huonosti (mielestäni parempaa saa etsiä, en ole varma löytääkö).
    Käytettävyys on ainakin mielestäni hyvä, miinusta numeronäppäimien sijoittelusta (itse en silti parempaa paikkaa niille keksi). Kyllä niitä yhdellä kädellä käyttää, mutta otetta kapulassa tarvitsee siirtää. Itse käytän 99,9% ajasta muita kuin numero näppäimiä (txt-käyttö on oikeastaan ainoa).
     
  20. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Osittain kysymys on tottumuksesta, ennen ohjailin laitteita enkä aktiviteettaja. Tuohon voi varmasti pitkän ajan kuluessa tottua. Sen sijaan näppäimistön olematon tunto ja huono ergonimia ei katoa.

    - nro näppäimistö on aivan liian alhaalla, sitä ei saa käytettyä luontevasti
    - koko näppäimistö on täysin tunnoton (painoiko vaiko eikö painanut)
    - näppäimiä ei erota sormella toisistaan, aina pitää katsoa mitä painaa
    - aktiviteettinäppäimet liian pieniä ja niitä on huono painaa
    - laaja-alaisesta sijoittelusta (ylös-alas suunnassa) johtuen kapulaa pitää siirtää kädessä todella usein
    - kapula on liukas

    Kuten siis edellä kerroinkin, itse toiminta on hyvällä tasolla. Ohjelmointi on helppoa ja selkeää. Osoittelua ei tarvi harrastaa lainkaan. Se ei kuitenkaan korvaa käytettävyydessä ilmeneviä ongelmia. Tekstitv on varmasti se tärkein missä näppäimiä käyttää. Mutta ovat ne nappulat muutenkin hukassa esim kelatessa tai muita PVR toiminteita käytettäessä.

    Vanha kake on siis Sony RM-VZ950T. Siinä tietää aina kun jotain painaa. Näppäimiä on vähemmän ja hyvin toisistaan eroteltuna.

    150e kaukosäätimeksi Harmony on siis harvinaisen epäonnistunut laite. Kaukosäätimen tehtävät se tekee. "Surffailu" välineeksi siitä ei ole.