Handan CV-7700 PVR

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana protesti, 01.03.2005.

  1. Crannog

    Crannog Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä ei varmaan lohduta, mutta käy nyt ihmeessä lukemassa myös Topfield-ketjuja ja huomaat, että sieltäkin löytyy "yllättäen" hermoja repiviä ongelmia ja luvatut korjaukset ja ominaisuudet viipyvät samalla tavalla ja mahdollisesti jäävät kokonaan tulematta (Topfieldin TAPeilla näitä ongelmia voidaan toki kiertää). Sama ilmiö näyttää olevan molemmissa laitteissa: toisilla käyttäjillä on kasapäin ongelmia ja toisilla ei (juuri) mitään; toiset ottavat pienimmätkin ongelmat vakavasti ja toiset eivät välitä juuri mistään; jotkut rakastavat vannoutuneesti merkkiä, jota toiset yhtä vannoutuneesti vihaavat... Ongelmat ilmenevät - jos ilmenevät - jossain määrin eri tavalla erilaisista käyttötavoista johtuen, mikä ei tietenkään millään lailla vähennä valmistajien vastuuta mutta vaikeuttaa huomattavasti täältä saatavan "tiedon" tulkintaa, koska harvoin ne ongelmankuvaukset sisältävät kaikkia olennaisia, asiaan vaikuttavia tietoja.

    Jokainen voi kuitenkin itse tykönään päättää, minkä noista bugikasoista valitsee. ;) Itse olen tullut Handanin kanssa toimeen oikein mainiosti.
     
  2. Tuumas1

    Tuumas1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tartuin Welhon kamppanjatarjoukseen (399 EUR + 1 kk Canal+) eli ostin boksin uutena.
    Lueskelin toki juttuja täältä ja muiltakin foorumeilta - ongelmatonta boksia ei ole olemassakaan. En myöskään halunnut sijoittaa n. 200 EUR enemmän Toppariin, tuossa Handanissa ovat mielestäni riittävät ominaisuudet. Parin vuoden päästä saadaan kuitenkin heittää nykyiset boksit roskiin. Naapurilla on ollut 7700 melkein pari vuotta ja eräällä tuttavalla antenniversio (6000) suurinpiirtein yhtä pitkään. Molemmat ovat kehuneet laitteitaan.

    Jää nähtäväksi, alkaako 7800 jossain vaiheessa kiukuttelemaan. Tähän menessä se on hoitanut hyvin entisen videonauhurin tehtävän (ajansiirto). En käytä boksia mp3-soittimena enkä myöskään valokuva-arkistona, niitä varten on muut laitteet. En myöskään kaipaa 2-suuntaista nopeaa USB:ia, en näe mitään syytä siirtää TV-ohjelmia DVD:lle. Jos jonkun TV-leffan välttämättä haluaa DVD:nä, sen löytää yleensä hyvin edullisesti esim. Anttilan alennuskorista.
     
  3. tzoni

    tzoni Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse päädyin vaihtamaan Handanin Toppyyn 10 kk pelleilyn (muutama päivitys, 1 laitteen vaihto) jälkeen kun koskaan ei voinut olla varma, onnistuuko tallennus vai ei. (Eikä Welhon vähättelevä suhtautuminen ongelmiin ainakaan lievittänyt harmitusta.)

    Päivääkään en ole katunut, nyt toiset 10 kk on sujunut kuin tanssi, yhtään tallennusta ei ole jäänyt Toppylla väliin ja se on pääasia. Voi nukkua yönsä rauhassa kun siihen voi luottaa. Eikä konetta ole tarvinnut kertaakaan päivittää, vaikka pari-kolme päivitystä taitaa olla tullut tuona aikana tarjolle.

    En ole myöskään hyödyntänyt 2-suuntaista USBia enkä tallenna levylle kuvia, vain ja ainoastaan tv-ohjelmia, jotka katson myöhemmin. Eikä käytössäni ole yhtään TAPia, jotka toisille on suuri lisäarvo Toppyssa.

    Tärkeintä on ollut ja on edelleen luotettavuus, vaikka se vähän lisähintaa maksoikin. Toki pieniä bugeja näyttää Toppystakin löytyvän, mutta itse en siinä ole törmännyt mihinkään vakavaan. Handan näytti ihan hyvältä paperilla, käytössä ei. Toivottavasti uuden mallimerkinnän myötä siinä olisi muuttunut muukin kuin peltikuori ja laite toimii nyt tarkoitetulla tavalla.
     
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Näin on, itse olen valinnut perusboksissa pysymisen. Tallentavan boksin hinnalla saa monta TV-sarjan kausiboksia ja leffaa eikä tarvitse tuskailla tallennusten kanssa. Bonuksena mainostaukojen poissaolo, kommenttiraidat, ekstrat, parempi kuvanlaatu jne.

    :naminami:
     
  5. -AQ-

    -AQ- Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2006
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tottahan tuo on bugikasojen keskellä. Lähinnä ongelmia on nimenomaan tallennuksien kanssa, mitä ominaisuutta itse joudun paljon käyttämään. Bugeja varmaan on joka laitteessa mitä tarjolla on. Handan 7700 ongelmana tuntuu olevan enemmänkin Welho, kuin itse laite. Eli kun tällainen pieni yritys (Welho) maailmassa tilaa itse omaan verkkoon ja myyntiin räätälöidyn laitteen ei käyttäjiä ole niin paljon kuin esim Handanin muilla tuotteilla ympäri maailmaa (en tunne kylläkään Handanin markkina-alueita). Tästä johtuen vikailmoituksia tulee ainostaan Handanille Welholta kun taas yleisten mallien vikailmoitukset asiakkailta ja jälleenmyyjiltä kaikilta markkina-alueilta. Siis welhon 7700 mallia ei päivitetä samalla tavalla kuin yleisessä myynnissä olevia laitteita, ainakin tuntuu siltä.

    Tämä 6000 (on siis yleisessä myynnissä) malli mkä on muuten aivan samanlainen sisältä ja ulkoa mutta ohjelmisto (ja vissiin kaukosäädin) on erilaisia. Tässä mallissahan toimii kaksisuuntainen USB eli tallennetut ohjelmat saa tietokoneelle jne (ainakin joillakin ohjelmisto versioilla). Miksiköhän Welho on räätälöinyt itselleen 7700 mallin missä kaksisuuntainen USB on poistettu?? Eli Welho on huonontanut ominaisuuksia.

    Mutta tosiasiahan on että käytöstä riippuen laitteet toimivat joillekkin hyvin ja joillekkin huonommin. Itselläni valitettavasti huonommin.
     
  6. Crannog

    Crannog Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olin lukevinani Handanin omilta sivuilta, että he suorastaan mainostavat mahdollisuutta saada juuri omiin (palveluntarjoajan) tarpeisiin kustomoitu tuote, joka toki aina pohjautuu vahvasti johonkin Handanin perusmalleista. Villi arvaukseni on, että Handanin tarjoama ylläpito, johon kuuluu olennaisena osana bugikorjaus, kallistuu tietyn ajan (esim. 12 tai 24 kk) jälkeen eikä Welho ole kovin innokas maksamaan siitä, kun vaihtoehtona on tuoda markkinoille "uusi" malli, jonka kehittäminen on taas halvempaa. Sitten vaan portataan 7800:aan tehdyt korjaukset 7700:aan.
     
  7. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muuten ihan hyvää spekulointia, mutta kun 7800 ja 7700 on sama laita vain eri kuorissa, niin Handan tietää niihin menevän saman koodin. Eli tuskin Welho voi maksaa vain 7800-laitekannan mukaan ja laittaa koodia eteenpäin molempiin.

    Tietääkö kukaan muuten mihin piiriin Handan 6000/7700/7800 perustuu (liittyen Samsung-ketjuun)?
     
  8. Ikarus

    Ikarus Guest Guest

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo kyllä nyt rupee palaa hermo tohon boksiin :OI :OI Kaukosäädin ei toimi kunnolla, boksia pitää välillä pitää yli 20min päällä et se rupee toimimaan mut välillä se ei toimi ollenkaa. Patterit on vaihdettu eikä mitään muutosta. Sit ohjelmoin noi tominnot toiseen kaukosäätimeen ni se toimi muutaman päivän ja nyt ei toimi sekään. Eli veikkaisin et boksin puolella on vika. Takuu on jo menny umpeen ni mitä tässä nyt voi tehä :confused: Ja sit tietysti ne kaikki kaatumiset (yli 10 kertaa viikossa). Tekis mieli ottaa yhteyttä kuluttaja-asiamieheen ja haastaa welho oikeuteen menetetyistä tv-ohjelmista. Mikäs se 6000 päivitys juttu oli? onks siitä hyviä kokemuksia? :weep: :hitme: :hitme:
     
  9. Ferdinand

    Ferdinand Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla jäi juuri 7700 jumiin Menuun.
    Ei tule EXITillä ulos vaan käskee painamaan uudelleen Menu-nappulaa. On pantu virtaa pois ja takas päälle.

    Onko kellään muulla ollut tätät ongelmaa?
    Löytyykö resettiä jostain vai pitääkö viedä takaisin kauppaan?
     
  10. Ferdinand

    Ferdinand Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastaan itse, itse itseäni tehostaen.

    Jumitus laukesi. Olen ilmeisesti yrittänyt asentaa kanavia toiseen kertaan ja tämä aiheutti jumittamisen.

    Kun poistin kaikki kanavat ja asensin uudestaan lähti toimimaan.

    Silti, jos normaali käyttäjä saa kapineen luuppiin, on se vika eikä piirre.

    Lisäksi suurella vaivalla luomani favorite-ryhmät katosivat prosessissa.
     
  11. Ikarus

    Ikarus Guest Guest

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo nyt vien kyllä taas takuuhuoltoon ku toi kaukosäädin ei enää toimi ollenkaan. kaatuilee muutenkin kerran päri päivässä ja nauhotukset ei lähde käyntiin niin..!! toivottavasti saadaan toimimaan tai sitten pitää ostaa topfield, mikä ei sinänsä haittaisi yhtään. :D
     
  12. Warlord

    Warlord Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2005
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkälaisella liitänälä olette kytkeneet ao. boksin LCD-telkkuun? Ite oon vaihtamassa kuvaputkea Sonyn V-sarjalaiseen ja näyttää, että ainoat liitäntävaihtoehdot on analoginen S-video ja analoginen komposiittivideo. Käyttääkö joku jotain adapteria paremman kuvanlaadun saavuttamiseksi?

    Tuolla asiantuntija jo neuvoo mua asiassa mut aattelin kysyä vielä saman boksin omistajilta:

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=53888&page=3
     
  13. Crannog

    Crannog Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se minulla ihan RGB-scartilla on kiinni.
     
  14. Kari 19

    Kari 19 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2005
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin Handanin huhtikuussa 2005, ja alun parin kuukauden ongelmien jälkeen (jumiutuminen lähinnä), boksi on toiminut yli vuoden ihan hyvin, olen käyttänyt sitä joka päivä.

    Kunnes sitten eilen alkoi tapahtua. Boksi oli ollut päällä jotain puoli tuntia, ja meinasin ajastaa jotain tallennuksia ja se ei reagoinut kaukosäätimeen. Vaihdoin patterit, ei muutosta. Ihmettelin, että mitäs nyt, niin sitten koko boksi pamahti pimeäksi. Johtojen irrottamiset, uudelleen kytkemiset yms. ei auttaneet mitään. Koitin ennen puolta yötä vielä kerran uudelleen, mutta mitään ei tapahtunut boksissa, boksin näyttö (se missä kellonaika näkyy normaalisti) pysyi pimeänä, ei mennyt virrat päälle, ei reagoinut nappuloiden paineluun mitenkään.

    Pöytätietokone oli samaan aikaan päällä kun Handan meni pimeäksi, pistorasia toimii hyvin muilla vehkeillä, antennirasiasta näkyy analogiset kanavat, joten vika tuntui olevan boksissa. Tänä aamuna koitin vielä kerran boksia päälle, ja nyt se heräsi eloon.

    Ei tosin reagoi kaukosäätimen virtanappulaan, eli sammuttaminen / käynnistäminen täytyy tehdä itse boksin etupaneelista. Muutenkin kaukosäädin toimii ihmeellisesti, sitä täytyy kääntää 180 astetta boksiin nähden että se toimisi eli osoittaa boksia kaukosäätimen sillä alaosalla, jossa lukee Handan. Ja boksin pitää "lämmetä" noin 30 minuuttia virran kytkemisen jälkeen, että alkaa reagoida kaukosäätimeen.

    No, ehkä tämän kanssa pystyy vielä elään, mutta kyllä 400 euron laitteen käyttöikä pitäisi olla enemmän kuin hiukan yli 1,5 vuotta. Voisihan sitä tuonne Welhon huoltoonkin yrittää viedä, jos ne saisivat sitä korjattua, vaikka takuu onkin mennyt umpeen.

    Tiedä sitten kannaattako, kun on pari maksukanavapakettiakin maksettuna, ja niistä menee Welhojen sääntöjen mukaan maksu joulukuultakin, vaikka ne nyt peruisikin. Ei ne varmaan sieltä huollosta anna vastaavaa boksia tilalle huollon ajaksi, ja noita ei näytä olevan welholla vuokralaitteinakaan. Uutta digiboksia en nyt ala ostelemaan joka 1,5 vuoden välein.

    Odotellaan sitten vaikka vähän aikaa parempia laitteita, ja säästetään kanavamaksuissa uuden boksin hinta.
     
  15. Crannog

    Crannog Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuluttajavirasto: Digisovittimien viat
    Kuluttajavirasto: Virhevastuun kesto
     
  16. sarme

    sarme Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.11.2000
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin omani hieman ennen sinua. Samat oireilut alkoivat alkuvuodesta, ja hieman myöhemmin laukesi kokonaan. Takuuta oli jäljellä muutama päivä, mutta sanoivat että näillä vuoden takuulla myydyillä on sama takuu kuin uudemmilla joille luvattiin kaksi vuotta. Eli kanna laite vaan Welholle.

    Minulle sanoivat että koko laite menee vaihtoon, lupasivat kuitenkin testata vanhan kovon. Ilmoittivat että kovo jouduttiin tyhjentämään, mutta kun kotona pistin laitteen päälle, olivat kaikki ohjelmat tallessa. Kyseisen huollon jälkeen laite on toiminut suht koht moitteitta.
     
  17. hejo

    hejo Guest Guest

    Liittynyt:
    16.06.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samat oireet minullakin (ja laite ostettu maaliskuussa -05) , loppujen lopuksi kaukosäädin lakkasi toimimasta kokonaan (eli tallennukset jäivät katselematta. Sitten ei laitteen virtakytkinkään toiminut ja kytkin vehkeen pois toiminnasta ottamalla virtajohdon irti. Ja sitten virtajohdon kytkennän jälkeen laite ei herännytkään... Ja kas kummaa, puolen tunnin odotuksen jälkeen se virkosi, jolloin katselu sentään onnistui, kanavan vaihto vain vaati hieman liikuntaa. Viime viikon lopulla kyllästyin ja vein boxin huoltoon. Odottelen tässä mitä sieltä kuuluu...
     
  18. Bausa

    Bausa Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2005
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja vihdoin tuokin tuli, saas nähdä oisko jo mukana 2suuntainen usb, jota minulle lupailtiin laitteen oston yhteydessä huhtikuu 05 tms:)Saakohan tuollaista myyntipuhetta edes pitää et lupaa myöhemmin tapahtuvcan jotain, mitä ei sitten koskaan tule edes tapahtumaan?
     
  19. Yore

    Yore Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänää tuli uusin ohjelmistopäivitys 1.72. Saas nähdä mitkä sen vaikutukset ovat. Toivomukaan positiiviset.
     
  20. saphir

    saphir Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2006
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö seiska-seiskassa ole edelleen USB 1.1 väylä? Lieneekö kaksisuuntaisesta liikenteestä paljoakaan iloa tuolla nopeudella. :confused: