Monolith ja XLS ensimmäiset vaikutelmat

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana caveman, 08.07.2005.

  1. Ombo

    Ombo Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2006
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs muuten pitää sisällään xls200:n elementin suojaus?
     
  2. Upii

    Upii Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2006
    Viestejä:
    818
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tarkoitatko, miten se suojaa sitä? itselläni ainakin subi vaimenee hetkeksi, kun liikerata on ylittymässä.


    Onko tuo xls200 jo miten kovaa kamaa musiikille? mielestäni tuntuu, että ei voi enää oikein napakammin bassot tulla pihalle.
     
  3. Sequ

    Sequ Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei jaksanu alottaa uutta threadia, kun pystyy kysymään myös tässä, elikkä ongelma on se että XLS200-DF MK2 versio muutaman viikon vanha. Niin kun kattoo jotain leffaa missä tulee vähän suurempi basso kohtaus tai jos kuuntelee musiikkia että subi on vähän kovemalla, niin rupee tulemaan sellanen sähköinen häiriö ääni, miten sen ny kuvailis hyminä tai sinne päin, kun ottaa rca johdon pois subista, niin ääni loppu, mutta ei kehtais kesken leffan nousta aina repimään rca johtoa pois, että mistä tuo häiriö ääni johtuu?
     
  4. Blackdrgn

    Blackdrgn Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kellään ylimäärästä monolithia? Ostaja ois tässä, XLS 200 voisin myydä poies.
     
  5. Ombo

    Ombo Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2006
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä olette laittaneet nyt vaikka Xls200df:n tassujen alle? Pelkillä niillä muovijutskilla laatikko pomppii kuin pieni norsuvauva konsanaan laminaatilla ja pitää aika mielenkiinoista ääntä. Ilman muovijutskia vielä pahempi.

    Nykyinen kokoonpano on muovijutskat ja jotain ehkä 3millistä karmeaa keltaista kumimattoa, noin niinkuin idealla "jotain nyt vaan siihen alle"

    Mikä on teidän ratkaisu, jokin ihme patentti? Vai jotain vain tassujen alle, mitä ja mistä?
     
  6. korpinurmi

    korpinurmi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2006
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    paljo hinta? minkä värinen..
     
  7. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisiko ns. vanhanaikainen, l. huopatassut subbarin jalkojen alle mitään?
     
  8. kuutti

    kuutti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos tuossa XLS200-DF MK2:ssa kaiutintasoisia liitäntöjä? Ja jos ei ole, niin onnistuuko linjatasoinen liitäntä pre-outtien kautta. Itselläni on siis stereovahvistin. Nämä asiat kun on vähän hakusessa. :rolleyes:
     
  9. Roiske

    Roiske Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä löytyy kaiutintason liitännät. http://www.bkelec.com/HiFi/Sub_Woofers/XLS200-DF.htm
     
  10. t.niemi

    t.niemi Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    534
    Saadut tykkäykset:
    0

    hinta ja väri?saisko kuvaa?
    onko toi muuten suljetulla kotelolla?mites toi pysyy perässä nopeilla basareilla esim kalsarihevissä ja elokuvissa esim konekivääri kohtauksissa??
     
  11. Ombo

    Ombo Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2006
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, erittäin pieni 18l suljettu kotelo. Kyllä pysyy hyvin perässä. Ei tarvitse pelätä ettei. Elokuvillakin toimii hyvin, jyrinää piisaa ainakin omaan makuun täysin riittävästi. Eikä nyt aloiteta taas riitelyä mikä on kenenkin mielestä riittävästi.

    Btw, etkös sinä juuri ollut se jolla oli joku AP joskus ollut? Jos olet siihen tottunut niin tämä olisi kyllä sitten jotain muuta.. ;)
     
  12. t.niemi

    t.niemi Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    534
    Saadut tykkäykset:
    0

    joo olin,ja toista vastaavaa 10" subbaria ei tule,sillä ei tehnyt musiikissa yhtään mitään,eikä elokuvissakaan jos oli jtn konekivääri räiskintää tai jtn nopeeta taustamusiikkia jota yleensä lefoissa on jossain kohtaa.
     
  13. Ombo

    Ombo Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2006
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan kokeillut Xls200df:n kanssa esmes noita Soundcaren tassuja? Nykyään alla jotain rumaa kumimattoa. Olisi kiva "eristää" hieman subia lattiasta ettei kuuluisi niin paljoa alakertaan. Ja onko niissä tassuissa jotkin pehmikkeet ettei subi pääse pomppimaan ja kolisemaan, kuten noilla mukana tulleilla muovijutuilla käy? Olen mielestäni nähnyt vain jotain metallia Soundcarejen pohjissa.

    Pääkaiuttimiin ostin jo biliksestä halpistassut, ja enkä halua vain uskotella itselleni että melu alakertaan pieneni. Olen siis lähes varma että meteli lieveni, eikä lattiakaan tärrää enään niin paljoa. Sointiin taas en huomannut mitään mullistavia muutoksia.

    Kokemuksia?
     
  14. ljanne

    ljanne Guest Guest

    Liittynyt:
    25.11.2004
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Monoliitin alla löytyy soundcaren piikit, kuten myös aikanaan tätä edeltäneessä xls200:ssa. Piikit tekevät pitkälti sen minkä halusinkin, eli suojaavat lattiaa, tekevät liikuttamisen helpoksi ja pitävät subin jämäkästi kiinni lattiassa.

    Soundcaren piikeissä tulee mukana huopatassut, jotka voi liimata piikkien pohjaosaan kiinni. Ylimääräisiä tärinöitä tai resonointia ei ainakaan omassa tapauksessa ole syntynyt. Siispä voin suositella kyseisiä nappuloita.
     
  15. Ombo

    Ombo Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2006
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sattuuko subisi olemaan muuten DF-malli? Koska se taatusti pyrkii enempi ylös-alas liikkeeseen kuin eteenpäin suunnatulla elementillä.

    Vielä noista huopatassuista.. Ovatko ne jotain liukasta huopaa, siis sellaista että subin kuvittelisi ottavan osaa Piilosta-leikkiin kun vähän antaa volymea? Vai jotain missä on kuitenkin kitkaa ettei subi mene pois?
     
  16. ljanne

    ljanne Guest Guest

    Liittynyt:
    25.11.2004
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyseessä on ei-DF-malli. Mikäli tuossa liikkumista tapahtuisi johonkin suuntaan, uskon hyvin vahvasti että olisin sen huomannut. Siinä missä DF-mallissa saattaa tulla enemmän painetta pystysuuntaiseen liikkeeseen, tulee tässä normaalimallissa horisontaalisessa suunnassa sama ilmiö. Se, miten helposti tuollaisen 40+ kiloisen mötikän saa liikkumaan ihan oikeasti, on eri asia.

    Huopatassut ovat karheanpuoleista huopaa, ei siis sellaista vaaleaa huonekaluhuopaa. Ainakin tässä meikäläisen versiossa :)
     
  17. MrBravia

    MrBravia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.06.2006
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin. Nyt siirryin itsekin XLS200 aikaan. Heti paketin avaamisen jälkeen ei voinut kuin nauraa. Tiesin, että tämä olisi pieni, mutta että näin pieni!? Lähes sentilleen AP:n Cinema Roomin subbarin kokoinen. Kotelot täysin samannäköiset (pois lukien xls:n alaspäin suunnattu elementti). Vieraat eivät todennäköisesti edes huomaa, että subbari on vaihtunut vaikka se on näkyvällä paikalla. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä suorituskyky tuntuu olevan kyllä eri sfääreissä. Itseasiassa ero on, ainakin musiikkipuolella, aika selvä myös saman hintaiseen Chorus Vertigo XLS:ään - XLS 200:n eduksi. Hyvä homma kyllä!

    Mutta on tässä pari kysymystäkin herännyt. Itse en oikein ymmärrä high level inputin käyttöä, jos vahvistimesta löytyy oma lähtö subbarille. Mitä etua siitä voisi olla? Itsellä on kaikki kaiuttimet asennettu HarmanKardon AVR 235:sta smalliks ja jakotaajuudet 80hz:iin ja subbarille laitettu Left/Right. Eikö tämän pitäisi tarkoittaa sitä, että alle 80hz:n taajuudet (ja VAIN alle 80hz:n) suodatetaan subbarille!? Ei kiitos mitään RTFM:iä, koska sen olen jo tehnyt ja sen perusteella olenkin tätä mieltä. Kun tuosta XLS:stä laitan kuitenkin tuon oman suodattimen pois pelistä (siis LFE-asentoon), niin se toistaa kyllä aivan kaikki taajuudet (esimerkiksi normaalin laulun). Saman olen kyllä todennut muillakin subbareilla. Onko vahvari särki? Vai eikö vahvistin vain osaa tehdä tuota jakoa analogisesta signaalista (soitan siis musiikkia läppärin kuulokeliitännän kautta)? Kaipa tuo suunnilleen saman ajaa kun laittaa tuon subbarin jakosuotimen puoleen väliin...

    Onkos tuolla subbarissa käytettävän RCA-piuhan laadulla suurta merkitystä? Tai siitä kytkeekö sen stereona tai monona. Nythän vahvarissa on vain 1xrca lähtö ja subbarissa ois 2xrca tulo. Kannattaako tuohon vartavasten hankkia y-kaapeli (tai itseasiassa mulla on lyhyt ja 2xrca_uros-2xrca_uros-"adapteri", millä saa aikaiseksi vissiin vastaavan kaapelin kasattua). Tuo käytössä oleva 1xrca - 1xrca -johtokin on jostain vanhasta pitkästä 2xrca - 2xrca johdosta revitty puolikas...ohutta piuhaa.

    On tuossa vahvarissa näköjään jotain muitakin lopun enteitä, kun välillä vetää surroundkaiuttimien lähdöt kaakkoon (äsken pelkästään vasemman)....
     
  18. Ombo

    Ombo Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2006
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hi-level inputissa on etenkin se etu että me vanhemman vahvarin omaavat voivat kytkeä subinsa kaiutintasoisesti. Eli siis subilähtöä ei vahvarissa ole.

    Ja jotkut ainakin ovat tehneet että esmes hi-putista säädöt musiikille, ja low-levelistä taas sitten elokuville.

    Onneksi olkoon subin hankinnan johdosta. Sen sointi tulee vain paranemaan tässä muutaman päivän aikana :)
     
  19. jusky

    jusky Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    1 854
    Saadut tykkäykset:
    0
    monissa vahvistimissa on vain 1xrca lähtö subbarille... harman kardonissa on kaksi mutta niissä kulkee monosignaali... eli on ihan sama kumpaan rca ottoon tökkäät piuhan pään subbarissa...et tarttee mitään haarotinta... vaikka subbarille menisikin stereosignaali niin viimeistään siellä se muutetaan monoksi :)
     
  20. bexi

    bexi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.06.2005
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Monolith-DF vihdoin saapui omaan 12m2 betonikoppiin, parannus entiseen Sub Focukseen on huomattava. Eipä enää kumise tai puuroudu, tarkkuus on ihan omaa luokkaa. Vielä on säädöt kesken mutta heittämällä sinnepäinkin sointi on mahtavaa. Koko hieman yllätti vaikka tiesinkin kotelon olevan iso, mutta kun sen kerran nurkkaansa työnsi niin eipä sitä voi kun ihailla! :thumbsup:

    Vielä tarvisi galvaaniset erottimet antennijohtoihin.. 50Hz hurina kuuluu aika selvästi, toisin kun Sub Focuksella..