Jauhelihakastikkeita

Тема в разделе "Ruoka & Juoma", создана пользователем Kalza, 15 янв 2006.

  1. Kalza

    Kalza Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Регистрация:
    28 ноя 2002
    Сообщения:
    2.844
    Симпатии:
    3
    Aloinpas tässä miettimään mitä huomenna tekisi ruoaksi ja tuli mieleen että siellähän on vain jauhelihaa kaapissa ja kaupat ovat kiinni.

    Ajattelin ehkä kokeilla tehdä tämmöistä Italialaista jauhelihakastiketta.

    Jos joltain löytyy jotain hienoja reseptejä niin kertoilkaapas! Joku juustoinen kastikevinkki olisi erityisen tervetullut :thumbsup:
     
  2. tpi

    tpi Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Регистрация:
    12 июн 2001
    Сообщения:
    4.399
    Симпатии:
    34
    Sisältää mm. "kuivaa punaviiniä" :D
     
  3. Kalza

    Kalza Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Регистрация:
    28 ноя 2002
    Сообщения:
    2.844
    Симпатии:
    3
    Mitäs ihmeellistä siinä on? Pullon punkkua saa n.60 sentillä niin tottakai sitä löytyy varastosta! :p
     
  4. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Регистрация:
    10 янв 2004
    Сообщения:
    1.885
    Симпатии:
    1
    Nimenomaan, itsekin ajattelin pistää parin päivän takaiset punaviinin loput lihapataan tänään. Pullo tosin maksoi 600 senttiä.

    Mitäs reseptejä varsinaisesti kaipailit? Jotain kaveria jauhelihakastikkeelle, vai?
     
  5. Kalza

    Kalza Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Регистрация:
    28 ноя 2002
    Сообщения:
    2.844
    Симпатии:
    3
    Niinno, itse kastikereseptejä taisin kaipailla ja päätin sitten puoliunessa jonkun threadinkin siitä vääntää :D

    Kaveriksi taidan laittaa ihan keitettyjä perunoita ja salaattia. Enpä oikein tiedä muutakaan mikä sopisi kaveriksi jauhelihakastikkeelle, paitsi tietty jotain pastaa...
     
  6. tpi

    tpi Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Регистрация:
    12 июн 2001
    Сообщения:
    4.399
    Симпатии:
    34

    Se "kuivuus". Muunlaista punaviiniä ei [käytännössä - joitain erittäin harvinaisia poikkeuksia lukuuottamatta, alkossa oli joskus Melnik niminen ryssäläinen hirvitys myynnissä. Se oli makeaa punaviiniä ja selkäpiitä karmivan kammottavaa] ole olemassakaan. Sama kuin reseptissä käskettäisiin laittamaan "valkoista maitoa".
     
  7. Kalza

    Kalza Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Регистрация:
    28 ноя 2002
    Сообщения:
    2.844
    Симпатии:
    3
    Ei kaikki ole välttämättä niin viinieksperttejä että tietäisi moisen :)
     
  8. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    23 сен 2002
    Сообщения:
    4.511
    Симпатии:
    8
    Summassa tulee aina tehtyä, mutta about näin:

    400 g sikanautaa
    1 iso sipuli
    2 valkosipulin kynttä
    1 punainen paprika
    4 tomaattia
    suolaa
    soijakastia
    grillimaustetta
    paprikajauhetta
    oliiviöljyä/rypsiöljyä paistamiseen

    Eli ruskista liha, lisää pilkotut sipulit ja paprika, mausta, ruskista tovi, lisää pilkotut tomaatit ja vettä kunnes "peittää kaiken". Hauduta vähintään 30 min kannen alla leppoisalla lämmöllä.
     
  9. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    23 сен 2002
    Сообщения:
    4.511
    Симпатии:
    8
    Perinteinen suomalainen jauhelihasoosi:

    400 g sikanautaa
    1 iso sipuli
    1-2 dl vehnäjauhoja
    soijakastia
    mustapippuria
    suolaa
    voita/margar/öljyä paistamiseen
    vettä

    Eli aluksi paistetaan liha ja sipuli -> siirretään toiseen astiaan, maustetaan ja lisätään vettä reilusti(kuumennetaan). Sitten paahdetaan jauhoja kuivalla paistinpannulla. Ei saa polttaa, mutta väriä tarttis saada. Valurautapannulla tehtävä, koska teflonpannut ei kestä korkeita lämpöjä. Kun jauhoja on ruskistettu tarpeeksi, lisätään ne jauhelihan ja veden joukkoon. Jos menee liian paksuski, niin vettä lisää, jos tulee liian ohutta, niin jauhoja lisää. Lopuksi keitetään tovi ja tarkistetaan mausteet.
     
  10. Nice Guy Eddie

    Nice Guy Eddie no more mr. Nice Guy Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    24 июл 2001
    Сообщения:
    4.660
    Симпатии:
    6
    itellä menee näin suunilleen aina.
    lihaa n. kilo
    paseerattua tomaattia, lihalientä, 2.kynttä, sipuli, kermaa, suolaa mustapippurirouhetta, yrttejä sen mukaan mitä löytyy, osterikastiketta,
    salsaakin joskus kaadan sekaan
     
  11. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Регистрация:
    10 янв 2004
    Сообщения:
    1.885
    Симпатии:
    1
    No porttihan on periaatteessa makeaa punaviiniä. Ehkä siinä haettiin tuohon pesäeroa. Mutta joo, kieltämättä harvempi lienee käyttää kuiva punaviini nimitystä peruspunaviinistä.
     
  12. Kalza

    Kalza Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Регистрация:
    28 ноя 2002
    Сообщения:
    2.844
    Симпатии:
    3
    On niitä porttejakin erilaista, omasta kaapista löytyy valkoista. Kai niitä sitten jotain makeita normaalin punaviinin nimikkeen alla liikkuvia juomiakin voi olla, who knows?
     
  13. vmvalton

    vmvalton Guest Guest

    Регистрация:
    5 ноя 2005
    Сообщения:
    142
    Симпатии:
    0
    suoraviivainen vaihtoehto:
    400g j-lihaa
    sipuli
    nämä ensin kuumalle pannulle, kun liha ruskistettu niin sekaan:
    paketti v.sipuli tomaattimurskaa
    hiukan juustoraastetta
    sinappia (auran tulista)
    basilikaa
    paprikaa
    muutama tippa tabascoa (tai jos on semmonen fiilis ni voi pistää enempikin)
    annetaan hautua vartti. Helppoa ja hyvää.:thumbsup:
     
  14. Kalza

    Kalza Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Регистрация:
    28 ноя 2002
    Сообщения:
    2.844
    Симпатии:
    3
    Mmm, kuulostaa hyvältä. Vielä kun sais tota Auran tulista tänne :)
     
  15. tpi

    tpi Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Регистрация:
    12 июн 2001
    Сообщения:
    4.399
    Симпатии:
    34

    Ei.
    Portti ei ole punaviiniä, vaan se on väkevöityä viiniä.
     
  16. Wellho

    Wellho Guest Guest

    Регистрация:
    15 июл 2005
    Сообщения:
    288
    Симпатии:
    0
    Tässä olisi yksi hieman erilainen mutta itelle uppoo todella hyvin. Kaverit nimesi sen dejavu-nimiseksi, kun sanoi että sitä oli itellä niin usein. Resepti on muuten yhdeltä anoppikokoelaista.

    400g vähärasvaista jauhelihaa, (tai sitten rasvan kaato sihdin läpi kun tulee pohjalle)
    noin 0,5dl maitoa
    olympia juustopaketti, oisko se 200g tai jotain.
    Mausteita, itellä tuliset chilit, mustapippuri, suola ym.

    Paista jauheliha, (poista irto rasva), lisää maito, ja heti perään juustopaketti, kypsennä pienellä teholla kunnes juusto on sulanut tasaiseksi massaksi.

    Ehdottomasti spaghetin ja ketsupin kanssa nautittuna. :king:
     
  17. Maugester

    Maugester Guest Guest

    Регистрация:
    22 апр 2005
    Сообщения:
    152
    Симпатии:
    0
    Mä vetäsen miltei samanlaisen setin. Murskan sijasta paseerattua tomaattia, sinapin tilalla oliiveja :hitme: , ja paprikaa jos muistaa heittää joukkoon, niin se menee jauheena. Tabascon tilalla taas chilijauhetta tai tuoretta chiliä.
    Juustona tulee käytettyä parmesan-tyyppisiä juustoja.
     
  18. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Регистрация:
    10 янв 2004
    Сообщения:
    1.885
    Симпатии:
    1
    Pitääpä palata tähän vanhaan off-topikkiin :). Nyt kun Saksassa viettänyt aikaa, on vastaan tullut myös ihan oikeasti makeita punaviinejä. Vai onko nimi sitten puolikuiva tms, mutta sinnepäin. Ihan syystä eivät näemmä Alkossa suosi, yksi ainoa saksalainen punaviini näyttää löytyvän kataloogista.

    Jos tuosta jauhelihakastikkeesta jatketaan, niin kannattaa kokeilla joskus pistää pala liemikuutiota (tai fondia) sekaan. Se antaa vähän puhtia kastikkeelle. Itse tykkään nykyään laittaa kasvisliemikuutiota maun mukaan. Rosmariini on myös oiva mauste jauhelihan kanssa.
     
  19. Furling

    Furling Guest Guest

    Регистрация:
    7 ноя 2006
    Сообщения:
    23
    Симпатии:
    0
    Täräytetäänpäs tänne yksi ohje, jonka mukaan on tullut viime aikoina tehtyä jauhelihakastiketta:

    noin ½ kiloa nauta-sika -jauhelihaa
    1 chilipalko
    2 keskikokoista sipulia
    1 purkki yrttitomaattimurskaa
    3 dl vettä (tai punaviiniä)
    ½ valkosipuli
    suolaa
    mustapippuria myllystä
    yrttejä (basilikaa, oreganoa, timjamia)
    muskottipähkinää
    rypsiöljyä

    Kuumenna pannu, kaada sille loraus rypsiöljyä ja pilkottu chilipalko ja sipulit kuullottumaan. Lisää jauheliha ja ruskista. Kun liha on ruskistunut, kaada sekaan tomaattimurska ja vesi tai punaviini - itse suosin punaviiniä. Lisää tässä vaiheessa mausteet ja yrtit ja hienonnettu valkosipuli. Anna hautua miedollä lämmöllä vähintään 30 min.

    Sitten toinen asia. Törmäsin aivan loistavaan mausteseokseen: Nomu Spanish En voi muuta kun suositella tätä maustetta, esim. erinäiset jauhelijaruoat ja padat saavat tuosta mukavasti makua! www.nomu.co.za
    http://www.nomu.co.za/products/product_details.php?pid=19&cat=Rubs
     
  20. säätäjä

    säätäjä Käyttäjä

    Регистрация:
    6 окт 2015
    Сообщения:
    25
    Симпатии:
    5
    Pistetään vaihtelun vuoksi chili con carne:

    Chili con carne

    2 dl pintopapuja
    2 sipulia
    1 paprika
    500 g jauhelihaa
    valkosipulia
    mustapippuria
    1 rkl jeeraa
    cayennea
    paprikajauhetta
    oreganoa
    3 rkl tomaattisosetta
    1 tlk tomaattimurskaa
    1 dl punaviinia
    lihalienta
    1 laakerinlehti

    Duunataamaan samalla tavalla kun kaikki muut jauhelihajutut. Tosin mitä pidempään malttaa hauduttaa, sitä parempaa tulee :)