Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Keskustelu Yemin ja Ekon välillä alkoi näin: "I ask for no forgiveness Father, for I have not sinned. I have only done what I needed to do to survive"

    Eli Eko ei ollut edes aikeissa pyytää anteeksi :)

    Jakson alussahan Eko murtautui ruokavarastoon saadakseen ruokaa nälkiintyneelle veljelleen, ja silloinkin kun nunna vaati häntä tunnustamaan syntinsä, Eko ei suostunut vaan vetosi olosuhteisiin. Sama kuvio siis toistui jakson lopussa - Eko ei katunut ja tällä kertaa joutui maksamaan siitä.

    Savusta paljastui tässä jaksossa aika paljonkin. Lockehan sanoi Ekolle nähneensä "kirkkaan valon" ja kuvaili tätä kauniiksi. Ilmeisesti tämä tapahtui jaksossa, jossa Locke kohtasi hirviön/savun ensimmäistä kertaa ja myöhemmin kuvasi näkemäänsä Jackille sanoen "I looked into the eye of this island... and what I saw was beautiful." Myöhemmin kuitenkin savu yritti raahata Locken mukanaan, mutta epäonnistui(?) kun sai dynamiitista. Tässä vaiheessa Lockella oli Boonen kuolema tunnollaan, joten ehkä savu sen vuoksi hyökkäsi hänen kimppuunsa sillä kertaa. Ensimmäisellä kohtaamiskerralla Locken omatunto oli puhdas.

    Ilmeisesti myös saarella nähdyt ilmestykset (Jackin isä, Katen hevonen jne.) ovat myös savun aiheuttamia aivan kuten tässä jaksossa Ekon veli Yemi. Tähänhän viittaa myös tekijöiden lausahdus (en nyt muista mistä tämän luin, saattoi olla plazallakin) siitä, että savu/hirviö on nähty useasti, mutta katsojat eivät vain sitä ole tienneet. Itse mietin, että savu olisi vilahtanut taustalla kuten pilotissa sen osuessa koneen moottoriin räjäyttäen sen, mutta ilmeisesti tekijät tarkoittivat juuri näitä savun omaksumia hahmoja.

    Jos savun yksi tehtävä on jakaa ihmiset hyviin ja pahoihin ja poistaa pahat joukosta, niin tässä tehtävässä se on varsin joustamaton ja absoluuttinen, kuten Ekon kohtalo osoitti. Jos kyseessä on jonkin sortin kone, niin ehkä se noudattelee vain Boolen logiikkaa, ainakin mitä tulee jaottelussa hyvään ja pahaan. Toisaalta kristinusko toimii pahimmillaan samoin.

    Kiirastuli on vissiin poissuljettu teoria tekijöiden toimesta. Saarella voi varmaan kuolla ihan varomattomuuttaankin, kuten Arnstille kävi. Eli hirviön ei tarvitse olla kaikkien kuolemien takana.
     
  2. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nii-in, mutt asanoin "aluksi" en puhunut _Yemin_ kanssa käydystä keskustelusta ;)

    Saapa nähdä miten Jack ja tuo lappuemäntä toimivat ensijaksossa. Voisink uvitella, että Ben on pahis, ja Juliet hyvis, koska läpi tämän kolmoskauden Ben on suht töykeästi määräillyt kaikkea..
     
  3. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kyllä olen edelleen taipuvainen uskomaan, että se Jackin houkuttelu tappamaan Ben on jonkinlaista käänteispsykologiaa tai jonkinlainen testi. Kuvittelisin, että Ben kuolee joka tapauksessa, jos Jack ei suostu häntä leikkaamaan...
     
  4. VastActiv

    VastActiv Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse spekuloisin käänteellä jossa selkärankakasvainkuvat ovat sittenkin joltain muulta kun Beniltä. Jack astelee leikkaussaliin valmiina toimenpiteeseeen mutta pyödällä kankaan alla makaakin..... Sawyer! Jack epäonnistuu leikkauksessa tahallaan ja kun kangas siirretään sivuun viimeisenä kuvana näytetään järkyttynyttä Katea joka on taustalla seurannut koko ajan tapahtumia.

    No joo...
     
  5. Stormlord

    Stormlord Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2006
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo Jackin leikkauskuvio nyt voi mennä ihan miten vaan, mutta veikkaan, että ainakin jollain tasolla Juliet valehtelee Jackille. Niin kuin varmasti myös Ben. Aika turvallinen veikkaus voisi olla, että Jackia testataan juurikin sen suhteen onko hänestä "pahaksi ihmiseksi". Se, että minkä takia, onkin jo ihan toinen juttu...
     
  6. JL79

    JL79 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2003
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ja nyt pitäisi jaksaa odotella helmikuuhun. :OI
     
  7. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nyt olo on liian väsynyt yksityiskohtaisempaan kommentointiin, joten todetaan vain, että odotin enemmän.
     
  8. TylerDurden

    TylerDurden Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.09.2000
    Viestejä:
    937
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helmikuu on kaukana, joo. Mini-kauden päätösjakso tuotti lievää pettymystä tälläkin. Luulin, että Locke ja Sayid menisivät tutkimaan sitä uutta hatchia, jossa se silmälappu-äijä luuraa.. mutta menivätkin vain hakemaan Ekon jesus-stickiä. Hmph. OK, Lostilaisilla näyttää olevan yliote. Jakson suurin kysymys on kuitenkin: Kuka on "Jacob"?
     
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Juu, sama. Sawyer/Kate/Jack- kolmiodraamaan lisättiin vähän kierroksia, mutta näin "päätösjaksoksi" aika pliisua kamaa, ainakin mysteerien suhteen. Eipä Lockesta ja muista ollut paljoakaan juttua... hautasivat Ekon vain. Loppupäässä sitten alkoi tapahtuakin, kun Jack päätti ottaa ohjat omiin käsiin. Ei taida päättyä hyvin tuo tilanne, kun Jack vielä luulee että he ovat samalla saarella.

    Tuo "Jacob"-juttu jäi vaivaamaan... hyvä ettei mennyt ohitse, sen verran äkkiä se mainittiin. Shephard ei ollut Jacobin listalla? Kuka vitin Jacob? Ja mitä hittoa varten ne listat on? Aargh, kuolen!!
     
  10. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toisaalta onhan niillä otherseilla luultavasti useampikin vene, tai tunneli toiselle saarelle.. Jos Kate esimerkiksi tajuaa kertoa radiopuhelimessa Jackille heidän olevan toisella saarella (jos he nyt edes oikeatsi ovat toisella saarella), voi Jack vielä kiristää otherseilta veneiden olinpaikan tjsp.

    Ihmetyttää myös, miksi Sawyer ja Kate eivät edes lähteneet tutkimaan saarta, vaikka mahdollisuus oli.. Olisihan siellä saattanut olla vene vaikka laiturissa odottamassa :OI
     
  11. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä Jacob onkin koko porukan pamppu, tai sitten vain jokin pienempi boss Benin alainen. Ben tosin puhui vankina ollessaan hatchilla, heidän johtajastaan. Kun joku lostilaisista sanoi partaveikkoa (Tomia) otherien johtajaksi Ben vastasi "Hän ei ole mitään" ja kertoi myöskin suuren johtajansa olevan hyvä, mutta armoton ja Ben kertoi myös, että mikäli pääsee pakoon tämä johtaja luultavasti tappaa hänet.. Luulin aluksi, että Ben puhui tavallaan itsestään kolmannessa persoonassa, mutta ehkä hän puhuikin Jacobista joka on otherien pomo, kenties ei edes ole saarella, vaan asuu ulkomaailmassa..

    Aiemminhan Ben on toitottanut, että he ovat hyviä ihmisiä. Ja Goodwin paljasti Ana-Lucialle että "Nathan ei ollut hyvä ihminen, siksi tämä ei ollut listalla" tjsp. Eli he ovat kaapanneet vain "hyviä" ihmisiä aiemmin (lukuunottamatta tätä uusinta erikoistoimeksiantoa, jossa kaapattiin kirurgi ja Sawyer&Kate psykologisiin testeihin. Ehkä Pickett tarkoitti, että heidän ei olisi pitänyt luottaa Jackiin, koska tämä ei ollut "hyvien ihmisten" listalla. Voi olla, että meni hiukka hakuammunnaksi :)
     
  12. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Mutta silti Alex-tyttönen on kai parikin kertaa sanonut Katelle ja Sawyerille, että älkää uskoko mitään mitä nämä otherit sanovat. Tämä viittaisi siihen, että otherit ovat pahoja ts. he valehtelevat päin naamaa sanoessaan olevansa hyviä jätkiä. Toisaalta he pitivät sanansa Michaelin suhteen. Mutta miksi Alex on sitten kääntynyt heitä vastaan ja kuka hän on naisiaan? Ja sitten tietty vielä se Julietin näyttämä videonauha. Voi perkele, Lost on yhtä hemmetin sumutusta koko sarja. Ei yhtään tiedä mihin ja ketä uskoa.

    Miten nuo listat sitten meni... jos Goodwinin oli tarkoitus ottaa selvää koneen takaosan selviytyjistä ja Ethanin näistä etuosan selviytyjistä, niin mitä ryhmää varten Jacobin lista sitten oli? Ja missä vaiheessa sitä listaa on tehty? Eikö Jack kuitenkin ollut osa Ethanin listaustehtävää..?

    Otherien hyvä/paha-jako tuntuu olevan aika mustavalkoinen. Hyvätkin ihmiset tekevät pahoja asioita ja äärimmäiset tilanteet vaativat äärimmäiset ratkaisut. Ehken aivan luottaisi tuohon jakoon jos olisi joku Pickett tai Ben.
     
  13. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis Ethanhan ei ikinä saanut omaa listaansa. Ehkä "lostilaisia" oli niin paljon, että heitä piti lähettää hakemaan Ethan, ja joku Random heppu "Jacob", joille annettiin listat. Tai siis Ethanille olisi annettu, jos ei hobitti olisi ampunut tätä. (kuinka pisemmällä sarja olisikaan jos Charlie olisi pidetty aisoissa silloin.)
    Tai sitten Jacob on pomo, joka päättää ketkä haetaan. Ja Jacob antanut listan Goodwinille, ja Ethanille. Ethanin listassa olisivat esim. voineet olla Locke, Boone, Sun ja jotain random tyyppejä, mutta Jack ei olisi ollut tässä listassa? tosin tätä listaa ei ikinä nähty, koska Ethan delasi ennen aikojaan.
    Michaelin lista taas koostui hemmoista, joiden ilmeisesti oli tarkoitus vain pelastaa Ben, joten he eivät kuuluneet Jacobin kategoriaan.. Näin voisi ajatella..
     
  14. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vähän sama fiilis on itselläkin. Jotenkin tuntui, että 6 jaksoa ja oikeastaan mihinkään ei edetty. No, ehkä sarjan paras hahmo saatiin aika kehnolla tavalla hengiltä (okei, who are you? -kommentti Yamille(?) herättää kysymyksiä).

    Aivan. Mitä sillä toisella saarelle onkaan siinä tapauksessa? No, Locke varmaan lähtee ottamaan selvää ("Lift up your eyes and look north").

    Jotenkin kyllä tuntuu, että 1. tuotantokauden 'taika' on Lostista haihtunut 2-3 kausilla. Toki, eihän seuraamista keskenkään voi tietenkään jättää.. :)
     
  15. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Dodiin.. Kun oli jo tätä jaksoa kuvatessa selvä tuotantotiimille, että tämän jälkeen mennään pitkälle tauolle, miksi jaksosta ei tehty edes vähän finaalitasoista jännitystä tarjoavaa? No ok, olihan tässä monia jännityskohtia ja momentteja, kuten Benin leikkaus sekä Picketin Sawyer-uhkailut.

    Oliko se Jackin kuulema ääni siitä kaiuttimesta Alexin, mikä käski kokeilla ovea? Yllättäen Ben sitten tulikin Jackin taakse, tämän nähtyä Sawyerin ja Katen yhdessä (ettei vaan kyseessä ollut taas Othersien temppu saada Jack suostumaan leikkaukseen). Kokiko kukaan muu tuon Jackin reaktion tuohon leikkaukseen suostumisessa bluffina Beniä vastaan? Ben selvästikin oletti, että Jack oli raivoissaan (mitä varmasti olikin) koska Kate oli valinnut Sawyerin ja tekisi sen takia mielissään leikkauksen. Lopussahan nähtiinkin sitten, että Jack silti haluaa Katen parasta ja "uhrautui" hänen ja Sawyerin puolesta (tarkoitan tällä sitä, että hänen mahdollisuudet päästä pois sieltä leikkaussalista karkuun ovat vähäiset).

    Lockehan huomasi Ekon jeesuskepissä tämän lainauksen, että "Nosta katseesi ylös ja katso pohjoiseen". Tämä luultavasti tulee viittaamaan johonkin tärkeään paikkaan, esim. mahdollisen toisen saareen löytämiseen, tai johonkin mitä on Pearl/?-aseman lähellä.

    Seuraavassa juttua seiskajakson promosta:

    Kate ja Sawyer ovat karkusalla ja Jack selvästikin on tosissaan siinä, että voi antaa Benin kuolla. Charlie on nähtävästi kysellyt Desmondilta mistä tämän "taikavoimat" johtuvat ja tästäkö mies kimpaantuu huutaen "et halua tietää mitä minulle tapahtui". Mielenkiintoista tosiaan tietää mitä hän näki ja koki.

    Tulipas taas melko tyhjänpäiväistä tekstiä, mutta ei voi mitään.

    EDIT: Katen flashbackin aikana tuli oikeastaan ekaa kertaa koko Lostin fläsärien aikana semmoinen olo, että hohhoijaa.
     
  16. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, samaa fiilistä kun tuo ei tuonut henkilökuvaan mitään uutta. Samaten oli tilanne jossa Kate tultiin hakemaan Jackin suostuttelijaksi leikkaukseltaan kuin kauniista ja rohkeista eli lähikuvää ja merkityksellisesti (not) tuijottavia kasvoja.

    Jos Toiset lähinnä juonivat saarelaisten kanssa ollessaan kosketuksissa, niin heidän keskinäiset keskustelut lienevät niitä joihin voi luottaa eli sen perusteella tämän yhden hinku tappaa Sawyer on todellinen eikä mikään juoni joten voidaan unohtaa taaas se teoria että he jotenkin olisivat lopulta hyviä ihmisiä. Alkuperäisellä saarella olevat ilmiöt voivat sitten olla jotain muuta.

    Näin tuon Jackin epäonnistuneen pakoyrityksen vain taas uutena keinona manipuloida Jackia. Peli kuitenkin muuttui siinä vaiheessa kun Jack iski veitsensä Beniin kiinni kun Toiset eivät voi tilannetta mitenkään lavastaa. Sawyerin ja Katen kuhinointi oli yllätys kun vähän aikaisemmin Jackin ja Katen tapaamisessa oli ollut myös sähköä ilmassa.

    Tässä jaksossa olisi pitänyt tulla alkuperäisen saaren uuden tytsin takauma. En tiedä onko se oire jostain ettei hänen takaumaansa ole kerrottu. Pidetäänkö hänet statistina ja toimii nyt sen aikaa vara-Katena kun Kate on vankina? Jos nyt esitellyillä henkilöillä on ollut yhteyksiä toisiinsa niin miten on muiden saarelaisten kanssa? Hämmästyttävää on myös se ettei nämä yhteensattumat ole käyneet vielä ilmi. Siinäkin on tietenkin syynä tämä salaperäisyys. Saari taitaa sijaita korkealla kun on happivajauksen oireita.
    Uuden tytsin, Nikin, osuus taisi olla kuitenkin samaa luokkaa kuin Paulon, joten valittelu että eihän hän ole muuta kuin isot rinnat, johtunee vain siitä että hänen rinnoilleen on katsoja antanut liian suuren roolin ;) Ja onhan ne ihan kivat.

    Ja joo, avoimuuden periaate ja maalaisjärki ei taida tuossa porukassa viihtyä jos Locke ei ole muille kertonut tavanneensa mustaa savua. Saattais sivuhenkilöitäkin kiinnostaa moinen pikkujuttu jos metsään haluaa mennä nyt.
    No, saadaanhan sillä sinänsä tylsään saarelaisten elämään salaperäisyyden tuntua.
     
  17. Terris

    Terris Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    1 986
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ensi jakson veikkailua:
    Kun kerran Sawyer ja Kate ovat karkusalla, niin toivottavasti he myös pääsesvät karkuun eikä heitä oteta kiinni ja heitetä selliin. Silloin palattaisiin taas lähtöpisteeseen, mikä olisi tosi tyhmää.
     
  18. asteriksi

    asteriksi Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2001
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eikö tuon Katen flashbackin tarkoituksena ollut pohjustaa miksi Kate valitseekin lopulta Sawyerin eikä Jackia. Katehän yritti siinä elää kunnollisen miehen kanssa mutta eihän siitä mitään tullut, taas yksi nainen joka rakastuu vain renttuihin.
     
  19. Stormlord

    Stormlord Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2006
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä en näkisi sitä noin. Enneminkin niin, että Kate luovutti jo kerran rakastamansa miehen suhteen paetakseen menneisyyttän, muttei halunnut enää toistaa virhettään. Itse olin tosin hieman yllättynyt siitä, että koko Kate/Sawyer/Jack - kolmiodraamaan saatiin viimeinkin jonkinlaista ratkaisua aikaan. Vaikka tuskinhan tämä tähän jää
     
  20. Toni W

    Toni W Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa, kyllä minä olen tykännyt tästä kolmoskauden alusta, vaikka alussa vähän epäilyttikin. Toki oli hieman pliisu jakso siinä mielessä, että tulee pitkä tauko, mutta silti mielestäni ihan hyvä.

    Jacob lienee joku hieman isompi pamppu, en usko että olisi muuten tuolla tavoin arvoituksellisesti kommentoitu.

    Pitkä on odotus... ei voi mitään.