Humax PVR-9200T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Garret, 23.09.2005.

  1. saphir

    saphir Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2006
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. Johann

    Johann Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2002
    Viestejä:
    642
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin salausjärjestelmä on erilainen. Suomessa käytetään Conaxia, Ruotsissa Viaccessia. Eli Suomen mallin Conax-kortinlukijalla ei tee Ruotsissa mitään.
     
  3. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Nyt on sitten UK-versio suomennettu. Hommaan vaaditaan yleiskaukosäädin, suomi-softan editointi systemid:n osalta ja kovalevyn formatointi. Näyttäisi toimivan ok muutaman tunnin testin perusteella. Paria pikku seikkaa lukuunottamatta suomi-softa on parempi vaihtoehto. Ikäviä puolia on 14:9 -kuvasuhteen puuttuminen suomi-softasta ja huomattavasti useammin esiintyvä boksin etulevyn näytön bugi (näyttää vain 6 kirjainta kanavan nimestä).
     
  4. janne79

    janne79 Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.09.2001
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta pitäis saada sellainen enkkusofta suomisoftaan tutoriaali.
     
  5. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2

    Ovat yleismallisia ja ei oikeastaan saa halvemmalla. Käytettynä sitten.
     
  6. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ilman yleiskaukosäädintä johon saat kopioitua suomi-version käskyt hommaan ei kannata ryhtyä. Kaikki muut paitsi boksin käynnistyskäsky ovat erilaiset suomi-softalla ja UK-softalla. Hanki siis yleiskauko tai alkuperäinen suomi-version kapula. Jos omistat Logitech Harmony -kaukosäätimen, paiskaa PMää niin voin auttaa koodien hankinnassa...

    Tässä opas lyhykäisesti:

    - siirrä boksin kovalevyltä katsomisen arvoiset ohjelmat pc:lle
    - lataa päivityssofta ja suomi-softa osoitteesta www.finnsat.fi
    - muuta systemid suomi-softaan enkku-boksin mukaiseksi (--> 3020 0000) ohjelmalla IDSmart (löytyy googlella) ja sen HDF ID Wizard -toiminnolla
    - tee softapäivitys normaaliin tapaan
    - formatoi kovalevy kun käynnistät boksin ensimmäisen kerran
    - hae kanavat ja katsele!

    PS. Jopa boksin teksti-tv toimii OK suomi-softalla, UK-softalla sitä ei ollut.
     
  7. Jashu

    Jashu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mietityttää onko kohdalleni sattunut jonkinlainen maanantai kappale vai onko muilla ollut ongelmia päivityksen jälkeenkin? (Versio: 1.00.03) Canal+ kanavilta tallennettujen ohjelmien äänen pätkiminen ja lievä kuvan ajoittainen pikselöityminen. Huomion arvoista on se, että tallennusääni pätkii toisella katselu kerralla eri kohdassa kuin ensimmäisellä kerralla, Eli huonosta lähetys signaalistahan ei silloin voi olla kyse. Pc:lle siirrettynä on tallennus ok. Myöskään livenä katsottuna ei minkäänlaisia ongelmia. Viimeisin päivitys siis tehty. On palauteltu tehdasasetukset ja alusteltu kiintolevy, eipä ole ollut tästä apua. Mainittakoon vielä onneton Tallenteiden muokkaus. Voit muokata A/V -tiedostoa kopioimalla, leikkaamalla ja jakamalla. Jätä tallenteeseen vain kohtaukset, jotka itse haluat. Poista vaikka mainokset ja kaikkea muutakin mitä olisit halunnut katsoa.. Ei nimittäin toimi. myös digitaalinen albumi on susi. Siirrä digitaaliseen albumiin digikamerasi kuvia ja katsele suuremmassa koossa tv-ruudulla perheesi tai ystäviesi kanssa.. Kyllä ystävät on joko nukahtaneet tai lähteneet kotiin kuvan 5 kohdalla. Kestää nimittäin ikuisuuden nämä kuvien lataukset. Tämä salattujen kanavien tallennusongelma on kuitenkin ongelma johon kaipaisin ratkaisun.. Jos joku tietää. Kertokaa. :OI
     
  8. oskari56

    oskari56 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos MovieFreak :thumbsup: hyvistä ohjeista, ja PM:llä saamistani Harmonyn koodeista.

    Toimin kuten "opas" neuvoi ja homma toimii. Itselläni ei ole suomikapulaa lähiympäristössä, joten en pääse opettamaan komentoja lisää.

    Onkohan Harmonyllä mitään intressejä lisätä noihin vakiokoodeihinsa tuon suomikapulan tiedot?

    Puolen tunnin testailun jälkeen ne toiminnot mitä kapulassa nyt on ohjelmoituna näyttävät toimivan; ai niin List ei toimi ja sitä olen tottunut käyttämään. Eli jos noita komentoja lisäilet MovieFreak niin viitsitkö laittaa vaikka PM:llä tietoa.

    Edit:
    a) aika jännä juttu; kiintolevy pitää suomisoftalla huomattavasti kovempaa ääntä. Huminaa en ennen noteerannut mitenkään, nyt se häiritsee jos telkku ei ole kovalla.
    b) osaako joku neuvoa? Kun ennen minulla oli telkkari (Panasonic 32") asetettu 4:3 suhteelle silloin näin normaalit lähetykset mustin reunaraidoin mutta ihmiset oikeassa suhteessa, ja kun tuli laajakuvaa vaihtoi pansku kuvan koko näytölle. Nyt ei niin tapahdu. Yritin eri vaihtoehtoja Humaxista mutta ei tunnu auttavan.

    Edit 2: Tuo uusi ääni onkin ilmeisesti tuuletin eikä kiintolevy!! Laite oli aamulla sammuksissa ja piti tuon tasaisen huminan jota ei todellakaan ole aiemmin ollut. Pitääpä vielä aukaista laite ja katsoa tilanne tarkemmin. Häiritsee huomattavasti!! Kaverilla on suomiversio ja ihmettelin hänen luonaan aikoinaan että onpa yksilöeroja kun mulla ei humise yhtään.

    Edit 3: (sorry että editoin tätä vielä, mutta nämä viestit ovat niin pienen ajan sisällä) Tuo humina oli ihan omaa hölmöyttäni. Hankin joku aika sitten LG:n tallentavan DVD-soittimen. Humaxi on sen päällä. Laitoin jotenkin vahingossa eilen Humaxia siirrellessäni tuon LG:n himmeään valmiustilaan. Nyt sitten kun aloin aukaisemaan Humaxia niin huomasin että eihän ääni mokoma siitä lähtenytkään. ... eli minä hölmö ;)
    Tuo Johannin (651 thread) auttoi kuvasuhdeongelmaan ihan minua tyydyttävällä tavalla.


    --Oskari --
     
  9. RPZ

    RPZ Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    276
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jashu, tuo kuvaamasi tallennusongelma on tuttu usealle käyttäjälle, myös minulle. Tästä on juttua muutama sivu takaperin.
    Ko viasta pitäisi ehdottamasti tehdä reklamaatio Finnsatille.
     
  10. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Onnittelut onnistuneesta modauksesta!

    Itse en ole havainnut kovalevyn äänessä eroa, osittain johtuen siitä että laite on vielä tilapäisellä sijoituspaikalla odotellen tallennusten palautusta PCstä. Merkittävää eroa ei kyllä metelissä mielestäni ole, tosin oma boksini on lisävaimennettu mm. bitumimatolla...

    Tuo kuvasuhdehomma on suomi-softassa huonompi, puuttuu se 14:9-tila, mikä oli ainakin 4:3-telkun kanssa tosi kätevä UK-softassa.

    Veikkaisin että kaukosäätimen käynnistyskomento riippuu siitä mikä loader-softa laitteessa on. Jos saisi suomi-loaderin, toimisi käynnistyskin varmaan aina suomi-kaukosäätimen koodeilla. Voin toki olla väärässä.
     
  11. Johann

    Johann Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2002
    Viestejä:
    642
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma boksini Suomisoftalla on kyllä erittäin hiljainen. Täysin hiljaisessa huoneessa kuuluu ehkä ihan vähän kovalevyn huminaa, mutta tuuletinta en kuule lainkaan.

    Itse käytän aina telkkua ja Humaxia 16:9-tilassa, mutta näyttömuodoksi "Pillar Box". Silloin boksi hoitaa tuon kuvasuhteen ja lisää ne mustat reunat 4:3-lähetyksiin. Toimii mielestäni parhaiten noin.
     
  12. Kicker

    Kicker Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    247
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni boksi ei toimi oikein "Pillar Box" -moodissa sillä 4:3 kuvasuhteella sivuissa olevat palkit ovat hieman kapeammat kuin töllön skaalamassa kuvassa, jolloin boksin skaalamassa kuvassa yllältä ja allalta on pakko olla hieman leikattu elei kuvaa venytetä?
     
  13. Johann

    Johann Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2002
    Viestejä:
    642
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä ihmettelin itsekin, ja vertailin ja mittasin still-kuvia kun en ymmärtänyt miten nuo palkit oli merkittävästi kapeammat. Mitään ei leikata ja kuva ei ole venytetty. Tulin siihen lopputulokseen että Pillar-box näyttää huomattavasti enemmän kuvasta sivuille. Eli TV:n skaalaamassa kuvassa sivut on leikattu pois (onko tämä sitä overscannia?) kun taas Humaxin "Pillar Box" näyttää kuvan "oikein".

    Ilmiön huomaa selvästi esim. vertaamalla miten paljon kuvaa vielä näkyy yläkulman kanavalogosta oikealle. TV:n skaalaamassa kuvassa tuo logo on ihan kulmassa. Pillar Box-moodissa kuva vielä jatkuu.

    Näin siis ainakin minun telkussa.
     
  14. Kicker

    Kicker Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    247
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pakko kyllä tarkistaa omassakin töllöttimessä tään.
     
  15. Jashu

    Jashu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin olisi pitänyt tarkemmin jaksaa kahlata sivuja läpi.. Muillakin on siis samankaltaisia ongelmia. Finsatille on nyt reklamoitu ja kunhan saan sieltä vastauksia, niin ilmoittelen niistä myös tänne. Nyt sitten innolla odotellaan mitä Finsatiaisen setä/täti valitukseeni vastaa. :p
     
  16. J-Man

    J-Man Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2001
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minua vaivaa tuo sama talletusongelma: PlusTV-kortilla tallennettujen ohjelmien äänet pätkii toistettaessa.

    Kertokaapas miten tuolle FinnSatille reklamoidaan tästä bugista tehokkaasti? Webbisivuilla kaikki yhteystiedot viittaavat digitv.fi:hin, enkä jaksa uskoa että palautteen anto sinne auttaa tässä tapauksessa. Oliskos suoria yhteystietoja?
    Jos kaikki valitetaan asiasta, saadaan nopeammin päivitys tähän ärsyttävään featureen. :grr:
     
  17. Hexagia

    Hexagia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse lähetin kesällä postia 9200T:heen liittyen digitv-infon (info@digitv.fi) kautta finnsatille ja sain vastaukset nopeasti ja suoraan finnsatin Vesalta, toinen email-osoite olisi suoraan finnsatille (finnsat@finnsat.fi).

    Jälkimäisestä e-mail osoitteesta en tiedä onko enää käytössä?

    Joten suosittelen lähettämään posti digitv-infoon ja kannattaa mainita viestissä, että lähettävät viestin myös finnsatille.
     
  18. nasse

    nasse Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2000
    Viestejä:
    239
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen nyt kaksi kertaa saanut muuten moitteettomasti toimineen humaxin jumiin. Jos sattuu vaihtamaan kanavaa juuri samalla hetkellä kun ajastettu tallennus alkaa, menee boxi aivan juntturaan, eikä asiaa saa korjattua kuin irrottamalla virtajohdon. Toisella kerralla annoin sitten boxin olla jumissa kunnes ajastettu tallennus loppui ja jumitus loppui heti kun tallennuskin.

    Siitä joku on tainnutkin jo mainita, että kun on säätänyt automaattisia lisäminuutteja tallennuksen loppuun, niin samalta kanavalta ei pysty tallentamaan perättäisiä ohjelmia, vaan ainoastaan ensimmäinen tallentuu. Ajastusta käyttämällä toki onnistuu.

    Pieniä, mutta ärsyttäviä juttuja.
     
  19. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuon peräkkäisten tallennusten ongelman välttää kun tekee ajastukset "aikajärjestyksessä" eli lisää listaan ensimmäisenä ensin tulevan ohjelman, sitten jälkimmäisen. Eikä tuota ongelmaa pitäisi edes esiintyä ellei tilanne ole se, että tallennat esim. kahta klo 21-22 tulevaa ohjelmaa ja sitten vielä yhden 22-23 tulevan ohjelman. Eli jos tallennat vain yhtä ohjelmaa kerrallaan, en ainakaan itse ole saanut ongelmaa esille.
     
  20. Kicker

    Kicker Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    247
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, aivan oikeassa olet. Kun asiaa tarkemmin tutkeskelin, niin Hvinluxeni leikkaa meleköisen osan kuvasta sivuista classic-moodissa. Tästä lähtien "Pillar Box" päälle pysyvästi. :thumbsup: