Kannettaviin MP3-soittimiin kuulokkeet?

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana ElvisThePelvis, 04.05.2005.

  1. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikea uskoa, että tuo Creativesi vahvistin jaksaa soittaa noin massiivisia kuulokkeita ainakaan isommilla volumeilla. Tiedä sitten kasvaako bassonjekaan määrä. Kannattaa katsastaa Kossin Porta Prot, koska niissä on hyvin bassovoittoinen ääni.
     
  2. Sgt.Granite

    Sgt.Granite Guest Guest

    Liittynyt:
    28.10.2004
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on Shure e2c-kuulokkeet olleet käytössä muutaman viikon, ja täytyy sanoa että ovat kyllä loistavat. Jotkut harvat matalat & äkkinäiset äänet särkyvät edelleen, mutta ovat äärimmäisen marginaalisia tapauksia. Bassot ovat jymäkät ja voimakkaat (esim. Carcassin Corporal Jigsore Quandaryn tuplabasarit ovat hunajaa) keski- ja ylä-äänien toistuessa puhtaana, selkeänä ja toisistaan erottuvana. Kuulen monissa lempibiiseissäni ääniä joiden olemassaoloa en edes tiennyt tätä ennen. Ja ääneneristys toimii yhtä hyvin kuin korvatulpissa, jonka vuoksi volyymia tarvitsee laittaa lähes puolet vähemmän (!) kuin iPodin omissa kuulokkeissa. Nämä Shuret taitavat kyllä muutenkin tuottaa kovempaa ääntä kuin iPodin omat.

    Syvälle korvaan työnnettävä plugi tuntuu vieraalta ensimmäisien päivien ajan, mutta siihen tottuu kyllä. Erittäin laadukkaat kuulokket, jotka ovat hintansa väärti. :thumbsup:
     
  3. rodney

    rodney Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paljonkos sen ohmi luvun sitten pitäisi olla noissa vähän suuremmissa kuulokkeissa että jaksaisi toi Creative soittaa??Joskus nuorempana mulla oli sellaset kun CANMAN merkkiset kuulokkeet ja ne oli pirun hyvät, mutta käytössä rikkoituivat ja en ole sellasia enää mistään löytänyt.Panasonicilla oli myös samanlaiset kuulokkeet ainut ero oli,Pansuissa ei ollut volumensäätöä johdossa.No ei nuo Kossin Porta Prot ole sen kummemmat kun nuo nykyiset px100:set..
     
  4. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tietoja laadukkaista nappikuulokkeista n. 30-50 eur hintaluokassa? Talven tullen on laitettava pipo päähän, eikä siihen enää Portaprot sitten sovi. Kossin Plugi on kokeiltu, mutta haluaisin jotain muuta ja ehkäpä muotoilultaan ihan tavallisen napin. Suosituksia otetaan vastaan.
     
  5. silmaauki

    silmaauki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2002
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuulokkeiden koolla ei tässä asiassa ole mitään merkitystä. Ihan muut syyt ratkaisevat.

    Sitten olisi eri asia jos puhuttaisiin sohvanravistimista tms. :)

    Rodney,
    Kyllä ne minun ymmärtääkseni käyvät suoraan, mutta tuon kombinaation äänenlaadusta ei voi kokeilematta sanoa yhtään mitään. Etkö pääse mihinkään kokeilemaan?
     
  6. rodney

    rodney Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole ainakaan vielä kohdalle sattunut täällä Kotkassa päin tuota merkkiä/mallia..Kuinka tärkeä tuo ohmi luku noissa kuulokkeissa on ja onko noihin kannettaviin vehkeisiin olemassa jotain "sääntöä" paljonko sun tulisi olla??
     
  7. silmaauki

    silmaauki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2002
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ohmit ovat joillekin tärkeitä ja toisille taas ei. Se kun riippuu ihan siitä mitä asioita tuijottaa tai mihin kiinnittää huomiota. Noin periaatteessa ohmit vaikuttavat siihen kuinka lujaa kuulokkeet soivat samalla signaalilla (samalla vahvistimen tai soittimen volumen asetuksella). Isompi ohmilukema viittaa hiljempaa soivaan kuulokkeeseen.

    Kun kuulokkeiden ohmit ovat yleensä välillä 30-600 niin tuo 80 on silloin kohtalaisen alhainen. :)

    Yleensä kannettaviin (ilman vahvistinta) suositellaan mahdollisimman alhaista lukemaa. Itselläni ei ole ollut ongelmia 100 tai edes 250 Ohmin kuulokeiden kanssa. Mutta se ei vielä yleisellä tasolla tarkoita yhtään mitään. Kun paljon riippuu siitä lähteestä (itselläni Rio Karma).

    Eri asia sitten on miten hyvin kuulokkeet soivat. :cool:
     
  8. rodney

    rodney Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset tästä infosta..
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Herätelläänpäs vanhaa ketjua. Tulipa tehtyä kaksi onnistunutta kuulokehankintaa aktiiviseen elämäntyyliini.

    http://www.sony.fi/product/walkman-mp3-soittimet/nwz-w273

    Vietän aktiivista elämäntyyliäni myös urheillen, mutten koskaan ole löytänyt moiseen aktiviteettiin sopivia kuulokkeita. Korvan päälle tai ympärille asetettavat mallit eivät pysy mukana kovassa menossa, sangalliset urheilumallit ovat laadultaan heppoisia ja mikäli sattuu löytämään IEM:t, jotka pysyvät korvissa liikkuessa ja hikoillessa, niin silloin niiden kaapeli on aina tiellä. Olin jo vähällä langeta taas uuteen "pienempi paha" vaihtoehtoon, kunnes törmäsin Head-Fi -foorumilla yhden ketjun yhteen kommenttiin, jossa suositeltiin näitä Sonyja. Kyse on siis IEM:n ja MP3-soittimen hybridistä. Sony suosittelee näitä erityisesti uimiseen (!), mutta kuulokkeiden käyttäjät ovat olleet yksimielisiä siitä, etteivät ne ko. käyttökohteeseen ole optimaaliset. Toisaalta, käytän näitä itse esim. treenaamiseen, juoksuun ja koripalloiluun, ja niissä ne toimivat kuin unelma: ne pysyvät lujasti päässä (eivät koskaan ole irronneet korvakäytävästä itsekseen), ne kuulostavat hyvältä ja ne eristävät ääntä erinomaisesti. Ei tekisi enää ikinä mieli urheilla niin, että mp3-soitin ja kuulokkeet ovat erikseen.

    http://v-moda.com/crossfade-m-80-shadow-on-ear/

    Halusin vanhojen Ultimate Ears IEM:n seuraksi myös korvan päälle sijoitettavat kuulokkeet. Koss Porta Pro:t ja muut alle 50 euron kuulokkeet tuntuivat liian heppoisilta, joten suuntasin katseeni kovemman kaliiberin kuulokkeisiin. Valitettavasti armoitetut, kestävät ja ääntäeristävät DJ-/reissukuulokkeet kuten Sennheiser HD-25-1 ja Beyerdynamic DT1350 maksavat sitten jo yli 200 euroa. En edes harkinnut Beatseja, koska olen ymmärtänyt ne ylihinnoitelluiksi muotikuulokkeiksi, jotka ovat hieman parempia kuin perus-Skull Candyt. Kuten noiden Sonyjenkin kohdalla, niin satuin törmäämään sattumalta mainintaan V-Modan kuulokkeista. Kyseessä on italialainen valmistaja, jonka kuulokkeet ovat sexyn (useimmiten käytetty termi) näköisiä, metallirakenteisia ja äärimmäisen kestäviä. Ilmeisesti moni mieltää ne helposti Beatsien tapaisiksi muotikuulokkeiksi ja esim. merkin Crossfade LP -malli ylikorostettuine bassoineen karkoittaa mainstream-musiikista nauttivat kauemmas. Head-Fi:tä lukiessa kuitenkin huomasi, että äänenlaadun pitäisi olla myös kohdallaan. Siinä missä merkiltä löytyy enimmäkseen korvan ympärille tulevia malleja (joskin arvostelut tietävät kertoa, että monilla ne painavat korvien reunoja), niin olemassa on myös korvan päälle tuleva M-80 -malli.

    + Sexyn näköiset
    + Mukavat päässä
    + Pomminkestävä rakenne
    + Hyvä äänenlaatu (innostaa kuuntelemaan)
    + Bassoa löytyy (muttei liikaa)
    + Eivät tarvitse vahvistinta esim. älypuhelimen väliin
    + Mukana epätavallisen laadukkaat ja kattavat lisävarusteet (etenkin muotoontehty, vankka kotelo reppuklipseineen)
    - Ei (välttämättä) isopäisille
    - Liian elektro- tai bassopainoitteiset joidenkin makuun (laulu jää hitusen taustalle)
     
    Viimeksi muokattu: 04.08.2013
  10. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Damn, tälläisiä vinkkilinkkejä!

    Rupes ihan mahottomasti haluttaan noi True Bloodit... :D
     
  11. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Itse olen tykästynyt Sennheiserin CX-sarjan nappeihin, CX-300, 400 tai 500 budjetin mukaan. HUOM! Näistä liikkuu erittäin paljon aidon näköisiä piraatteja, kannattaa olla todella tarkkana mistä tilaa ja jos hinta tuntuu poikkeuksellisen halvalta, ihan fiksun oloinenkin kauppa luultavasti myy piraatteja. Eli kierrä kaukaa eBay ja Amazon Marketplacen kaltaiset paikat ja epämääräiset pikkuputiikit. On omakohtaista kokemusta, plussaa oli myyjällä pirusti, mutta feikkiä myi. Ulkoisesti lähes mahdoton erottaa aidoista, mutta ääni on eri. Emo-Amazon UK myy ihan hyvään hintaan ja uskon niiden olevan aitoja. Super saver delivery saatavilla.
     
  12. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Tosta 7:llä taalalla....
    Ja on värejäkin valittavissa musta, pinkki, hopea tai valkoinen....
    Vaikka koko perheelle serkun kummin kaimaa myöten....

    T: Vesku
     
  13. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
  14. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
  15. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Jollei pää ole aivan järkyttävä ämpäri, niin tuskin on ongelmia. Minun mielestäni noissa on tosi reippaan oloinen säätövara.
     
  16. iluvai

    iluvai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2011
    Viestejä:
    759
    Saadut tykkäykset:
    6
    Yhdet Sennheiserin CX-400 sarjalaiset pilasin salilla....hiki teki tehtävänsä muutamassa kuukaudessa.

    jotkut logitechin sellaiset oranssit(oli testivoittajat halvoissa ja kosteussuojatut)nyt käytössä ja toimii ja kuulostaa hyvältä.
     
  17. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Hyvä tietää... :)
     
  18. eddie63

    eddie63 Eddie Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.01.2003
    Viestejä:
    1 574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyykin tutkia tämä thread tarkkaan.
    Mulla hävis Sennheiser PX 100-II:set ja nyt pitäis saada uudet.
    Nuo avonaiset oli mulle just hyvät ja ääni ihan ok. voishan sitä miettiä jotain muutakin...
    Edit:
    Ei viitsi mitään ylikallista hommaa, kun mulla on vähän villi elämäntyyli... jos ne ei hävii, ne hajoo... :D
     
    Viimeksi muokattu: 29.12.2013
  19. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Jep, hyvin sopii luurit päähän. Eikä äänenlaadussakaan moittimista. Hyvä ostos! :)