Humax PVR-9200T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Garret, 23.09.2005.

  1. OrmArtur

    OrmArtur Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2006
    Viestejä:
    162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on alkanut hiipiä pelko, että pari tallennusta on kadonnut. Yhden vielä ymmärtäisi, sen olisi epähuomiossa voinut poistaa kun on luullut jo katsoneensa, mutta toinen puuttuva herättää jo epäilyksiä. Meillä on vino pino tallennuksia asetettu viikottaiselle nauhoitukselle ja niitä tallenteita puretaan sitten sopivina hetkinä katsomalla useampi ohjelma putkeen. Eilen todettiin kahden ohjelman puuttuminen, toinen ohjelma oli tallennettu kolme viikkoa sitten, toinen edellisellä viikolla. Yhtäkkiä sarjan tapahtumat eivät tuntuneetkaan yhtään tutulta. Kyseessä oli tallennukset eri ohjelmista ja eri kanavilta.

    Humax joutuu nyt hetkeksi tarkkikselle. Joka päivä pitää tarkistaa, että tallennukset ovat pitäneet paikkansa. Hassua, sillä meillä molemmat muistavat, että laite tallensi viime maanantaina Täydellisiä Naisia, mutta tallennetta ei löydy mistään.

    Deletoitaessa ohjelmia voisi laitteessa olla yksi pieni parannus: Laite voisi kysyä toiminnon yhteydessä:"Oletko varma, että haluat poistaa tallenteen:"Ohjelman nimi" Nyt se kysyy vain "valitun ohjelman tms". Oma mokahan se on jos poistaa väärän, mutta ainakin tietäisi vielä vahvistusvaiheessa varmasti mitä on poistamassa. Undo näppäintä kun ei tunnetusti ole olemassa.

    Onko kenelläkään mitään vastaavia kokemuksia?
     
  2. Hexagia

    Hexagia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli ajastin päivää ennen talviaikaa pari nauhoitusta seuraavalle päivälle.
    Kuitenkin nämä nauhoitukset eivät tallentuneet ajallaan vaikka digiboksin kello oli jo muuttunut talviaikaan. Ajastukset olivat kuitenkin tallessa ja boksi oli jostain kumman syystä siirtänyt ajastusta tunnilla eteenpäin.

    Mikäli boksi ei olisi sorkkinut ajastusta automaattisesti tunnilla eteenpäin, niin tallennukset olisivat onnistuneet.

    Garret tämän voisi lisätä bugi/feature-listaan
     
  3. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ymmärsinkö oikein, eikö se sitten toiminut ajastusajankohdan aikojen mukaan eli ei ajastuksia kukaan ronkkinut vaan sinä ja boksi siirsitte kelloa taaksepäin (= ajastukset säilyivät koskemattomina)? :hitme:
    -> Joka tapauksessa toimi väärin :p

    Paras apu tähän olisi se että joka ohjelmalla olisi oma id (onko näin jo?) ja aina kerran päivässä boksi tarkistaisi ajastukset että onko ohjelman id lähetysaika muuttunut.
    Jos on muuttunut niin merkitään ajastus toisella värillä. Jos ohjelma on poistettu kokonaan niin herjataan käyttäjälle kun hän käynnistää boksin.

    Jotain tähän tyylin näin sekunnissa...
     
  4. jokker

    jokker Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tallennuksen siirtyminen talviaikaan siirryttäessä ei ehkä ole boxin vika. Huomasin lauantaina että ohjelmaoppaassa kaikki kellonajat sunnuntain osalta olivat tunnin myöhemmässä kuin esim. lehtitiedoissa. Esim. Avara luonto alkoi ohjelmaoppaan mukaan klo 9.05 ja hesarin mukaan 8.05. Laitoin varmuuden vuoksi nauhoituksen molempien mukaan ja hesarin mukaan laitettu oli tietty oikein.
    Vastaavasti pysyvä ajastus esim. päivittäiset uutiset klo 20.30 pysyi kohdallaan talviaikaan siirtymisestä huolimatta.
     
  5. jokker

    jokker Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastaavia kokemuksia on minullakin, pari kolme tapausta. Mutta käytössäni on Logitechin kaukosäädin ja siinä on säätämisen puutteesta johtuvaa selvää viivettä. Voi olla että deletenäppäintä painaessa kursori onkin vielä hypäämässä seuraavaan ohjelmaan ja sitten lähteekin väärä ohjelma.

    Tämä olisi hyvä parannus
     
  6. rakkibuk

    rakkibuk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.09.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Palstalla kysyttiinkin jo kerran, mutta en nähnyt vastausta. Siis saako nollamodeemikaapeli olla täysin kytketty 9-9 vai pitääkö se olla tuo 2-->3 jne? Jos pitää olla tuo erityisesti kytketty, niin saako niitä tilattua jostain vai pitääkö mennä elektroniikkakaupasta (esim. Bebek) hakemaan? Olisi kiva päivittää tuo boksi niin pääsisi tosiaan suoraan dellaamaan jo katsottuja ohjelmia ohjelmalistalta.
     
  7. RaakaRoki

    RaakaRoki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noin pari kuukautta vanha Humax PVR-9200T-mallinen digiboksini on toiminut loistavasti viime sunnuntaihin asti. Kaikki ajastetut tallennukset ovat onnistuneet. Sunnuntaina siirryttiin talviaikaan ja olin ajastanut kesäajan puolella kaksi ohjelmaa, joiden piti tallentua talviajan puolella sunnuntaina. Huomasin sunnuntaipäivän aikana, että tallennusajat olivat nyt pielessä. Poistin ajastukset ja ajastin ne uudelleen: mm. YleTeemalta tulevan Lapsuuteni-sarjan neljännen jakson. Satuin olemaan TV:n äärellä kun em. ohjelma oli jo menossa. Ajattelin. että katson samantien ko. jakson alusta, koska se on mahdollista tällä laitteella vaikka ohjelman tallennus on vielä käynnissä. Ohjelmaa ei kuitenkaan näkynyt tallennettujen listalla eikä laite tallentanut mitään. EPG:ssä näkyi ajastuksen merkintä menossa olevan ohjelman kohdalla. Annoin merkinnän olla ja odotin, että jos laite alkaa tallentamaan ohjelmaa tunnin myöhässä talviaikaan siirtymisen takia. Ei alkanut.

    Käytin tämän jälkeen laitteesta virtoja pois takana olevasta kytkimestä ja ajastin ohjelmat uudelleen. Eiliselle päivälle 1.11. olin ajastanut kaksi ohjelmaa. Tänään olisin katsonut ne, mutta kumpaakaan ohjelmaa ei löytynyt tallennuksista. Ohjelmaversio uusin, 1.00.03. Kovalevy ei ole läheskään täynnä (85% vapaana). Sähkökatkoa ei ole ollut (tietäisin sen mikroaaltouunin nollaantuneesta kellosta). Eilen Neloselta tullut 4d-dokumentti "Maailman suurimmat rinnat" jäivät nyt näkemättä. Voi perkele!!
    Mielestäni laitteen pitäisi muuten ottaa huomioon ajastuksissa talvi/kesäaika, koska kellokin päivittyy laitteeseen automaattisesti.
    Mistä nämä ajastusten epäonnistumiset voivat johtua ja miten niistä pääsen eroon?
    Palautanpa laitteeseen tehdasasetukset ja katson auttoiko!
     
  8. Wiper

    Wiper Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nollamodeemikaapelissa 2<->3, 3<->2 ja 5<->5

    BTW, tietääkö kukaan mitä signaaleja tuolta Humaxin Scartista tulee? Tuleeko s-videota, vai ainoastaan RGB?
     
  9. Johann

    Johann Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2002
    Viestejä:
    642
    Saadut tykkäykset:
    0
    Scart 1: RGB ja komposiitti
    Scart 2: S-video ja komposiitti
     
  10. dyna

    dyna Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2006
    Viestejä:
    668
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä liittyykö tähän mitenkään mutta ainakin Humaxin FoxC:ssä on outo ilmiö joka ilmenee siten että EPG:n etsi-toiminnolla löytyy listalta joskus TÄSMÄLLEEN sama ohjelma (SAMALTA kanavalta SAMAAN aikaan SAMANA päivänä) esim. kolmeen kertaan ja kaikki nämä laite tunnistaa eri ajastuksiksi jos niitä yrittää ajastaa ja ilmoittaa että ne menevät päällekkäin.
    Kuitenkaan EPG:ssä ei näitä "haamuja" näy. Ja ilmeisesti ajastettuna ne eivät ehkä kaikki ( vaan ehkä ainoastaan yksi ) kuitenkaan käynnistä ajastusta. Töpselin tuuletus kuitenkin poista haamuohjelmat listalta.

    Muutaman kerran myöskin normaali ajastus EPG:stä on mystisesti epäonnistunut eikä boksi ole käynnistynyt vaikka ohjelma näkyy ajastuslistalla.
     
  11. Wiper

    Wiper Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistäs muuten johtuu sellainen annoying feature, että osa noista EPG:ssä näkyvistä ohjelmatiedoista är på svenskt text?

    Eteenkin Nelosella tämä on enemmän sääntö kuin poikkeus. Sillointällöin tämä ilmiö on havaittu myös MTV3:n ja TV2:n ohjelmatiedoissa.

    Tulipa tässä kerran kirottua kun oli muka nauhoiteltu väärää ohjelmaa, ennenkuin jummarsin ohjelman nimen olevan väärällä kielellä:rolleyes:
     
  12. RaakaRoki

    RaakaRoki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Wiperillä taitaa olla Humaxin brittiversio, vai mitä? Minullakin oli muutaman viikon ja siinä oli sama piirre. Lisäksi ään, öön ja åån paikalla oli ihmeellisiä koukeroita.

    Toinen asia. Lähetin yllä olevan viestin (01-11-2006 19:16) myös Humaxin huoltoon (=Powermill). Sain alla olevan vastauksen:
    Hei, vastaavaa on todettu myös muissa kiintolevyllisissä digisovittimissa. Tämä talvi/kesäaikaan siirtyminen on tietysti vähän ongelmallinen juttu, eikä kyseiseen ongelmaan taida olla varsinaista ratkaisua tällä hetkellä. Tämä ei ole varsinaisesti laitevika, vaan ohjelmiston "ominaisuus". Mm. Humaxin maahantuoja, Finnsat Oy on kuitenkin tietoinen asiasta ja tulevaisuudessa ongelmaan tullaan todennäköisesti kehittämään ratkaisu.
    Tarvittaessa asiasta voi keskustella vielä Humax-tuen kanssa jonka numero on 09-56186366.
    Jos laitteessa ilmenee vieläkin tallennusongelmia, kannattaa koittaa tehdasasetusten palautusta. Tarvittaessa Humax-tuki auttaa myös siinä.


    Mitähän sanoo kuluttajalaki siihen, että jos laitteen valmistajat vetoavat laitteensa toimimattomuuteen sillä että kilpailijankaan laite ei toimi.
    Eikö laitteiden mainoksissa pitäisi silloin mainita, että tämä laite saattaa ehkä tallentaa ajastamasi ohjelman!
     
  13. Wiper

    Wiper Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Öö, mistäs tuosta ottaa selkoa onko kyseessä brittiversio vai jokin muu :rolleyes:?

    Ostettu suomalaisesta nettiputiikista, mutta eihän sitä tiedä mistä se laite on heidän varastoon tullut.
     
  14. LemPente

    LemPente Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2006
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikaisemmin tässä ketjussa on mainittu Fin ja UK boxin eroavaisuuksista järjestelmätiedoissa seuraavasti:

    Hexagia:
    "Seuraavat tiedot omasta suomiboxista:
    Laiteversio 9200T rev 1.0
    Ohjelmaversio NPXTF 1.00.01
    Latausohjelman versio a 4.41
    Järjestelmäntunnus 3020.1000
    Päivityspäivä 29 May 2006

    Jos jollain suomiboksin omistajalla on erilaiset tiedot, niin mainitkaa ihmeessä.
    Näin näkisi, että onko maahantuojan uudessa erässä ollut uudempaa softaa sisällä."


    MovieFreak:
    "Tässäpä UK-boksin tiedot (lootaan päivitetty uusin UK-softa oston jälkeen):
    Hardware Version PVR9200T REV 1.0
    Software Version PGXTF 1.00.06
    Loader Version a 4.09
    System Id 3020.0000
    Update Date 24 May 2006
    Slot Empty

    Systemidssä näkyy siis olevan eroa yhden numeron verran... Hardware Version näyttää samalta"
     
  15. jeppex

    jeppex Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harkitsen PWR-9200T:n hankintaa ja luettuani manuaalin muutama asia jäi epäselväksi:

    -Voiko Varsinaista TV-kanavien kanavaluetteloa järjestää mieleisekseen vai ovatko kanavat järjestyksessä ja numeroituna laitteen "mielen mukaan"?

    -Mikä on kanavanvaihtoaika erityisesti kanavanippujen välillä?

    -Onko Teksti TV:ssä muistia ?
    -Entä alasivuille?

    -Millaisia kovalevyjä laite tukee, onko joku vaihtanut isomman levyn?

    -Onko EPG edelleen hidas uusimmalla softaversiolla?
     
  16. RaakaRoki

    RaakaRoki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minun vastaukset:
    1. Ei voi järjestää. Vain käyttämällä Suosikki-kanavalistaa ja vaihtamalla kanavalta toiselle nuolinäppäimillä tai CH+, CH- näppäimillä voit siirtyä esim. Neloselta Subille painamalla CD+ näppäintä jos ko. kanavat ovat peräkkäin Suosikki-kanavalistallasi. Päädyt kuitenkin edelleen YLE FST5-kanavalle, kun painat viitosnäppäintä. Humax F2-1001T on ainoa minun tiedossa oleva digiboksi, jossa kanavat voi järjestää mielensä mukaan. Voit laittaa esim. ensimmäiseksi kanavaksi siis näppäimen yksi alle minkä tahansa kanavan.

    2. Minun sekuntikellolla tekemäni testin mukaan kanavanvaihtumiseen menee 1,5-1,8 sekuntia kun siirrytään CD+, CH- näppäimillä eikä eroa ole kanavapakettien välillä eikä kanavapaketista toiseen siirryttäessä. Jos käyttää List-näppäintä ja valitsee kanavan ruudulta painamalla OK, aika on sama. Kun käytetään numeronäppäimiä, kanavanvaihto kestää n. 4,5 sekuntia, koska kanava ei vaihdu heti vaan laite odottaa ensin tuleeko toista numeroa. Jos kuitenkin painaa numeron jälkeen heti OK-näppäintä aika lyhenee, jopa 2 sekuntiin sormien nopeudesta riippuen.

    3.-4. En tiedä. Joku muu vastatkoon. Minun mielestäni kuitenkin tekstitv on nopea ensimmäisen sivun hakemisen jälkeen, joka kestää pari sekuntia. Selasin nuolilla tekstitv:tä edestakaisin. Sivu tuli välittömästi napin painalluksella, samoin antamalla jonkun sivunumeron.

    5. En tiedä mutta muistelen jonkun vaihtaneen 300 gigaisen (taitaa löytyä tältä keskustelupalstalta tuosta https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=720356&postcount=227).

    6. Mielestäni EPG on nyt nopeampi kuin edellisellä versiolla. Nyt se on jo siedettävä. Tulisipa se yhtä nopeaksi kuin on Humaxin malleissa F2-1001T tai PVR-8000T, joissa EPG on välittömästi luettavissa kaikilta kanavilta välittömästi avaamisen jälkeen.
     
  17. BonBon

    BonBon Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2000
    Viestejä:
    248
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastaan kohtiin 3 ja 4

    3. Speksien mukaan 600 sivua
    4. On, mutta vaihto ei onnistu nuolinäppäimillä. Täytyy kirjoittaa ruudulle esim "003" tekstitv:n valikkomenun kautta. Jos tätä ei käytä alasivu vaihtuu automaattisesti, joka on mielestäni ärsyttävän hidasta.
     
  18. dyna

    dyna Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2006
    Viestejä:
    668
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käyttäjän ei pitäisi enää tässä vaiheessa 2000-lukua tarvita ollenkaan miettiä kenen vika se on.
    Lisäksi ongelma ei ole lainkaan pieni koska kyse on lähes viikon mittaisesta ajasta jolloin monen laitteen (ainakin Humaxin) EPG näyttää virheellisiä lähetysaikatietoja aikamuutoksen jälkeisille ohjelmille.

    Kesäaika/talviaika muutos pitää olla tarkasti ja yksiselitteisesti standardisoitu ja speksattu ja nuo speksit on oltava jossain saatavissa (ONKO, TAUNO Ä.?) ja myytävien laitteiden tulee täyttää standardit ja toimia oikein, muutenhan asia on täydellinen sekasotku ( kuten nyt tilanne näyttää KIISTATTA olevan).
    Mikäli EPG toimii väärin lähetyspäässä, on syy siellä puutteellisessa tekniikassa tai suunnittelussa ( ja asia on korjattava) ja laite ei voi mitään.
    Mikäli vika on laitteessa, on siihen saatava viipymättä päivitys tai jos asiaa ei pystytä korjaamaan on laite mielestäni viallinen ja kauppa on voitava purkaa. Lisäksi laitteiden ominaisuuslistoissa ja käyttöohjeissa olisi oltava maininta toimiiko kesä/talviaikamuutos automaattisesti ja toimiiko myös EPG-ajastus. Tai mieluumminkin markkinoille ei saisi päästää myyntiin lainkaan laitteita jotka eivät pysty suoriutumaan alueella vallitsevasta aikakäytännöstä vaan lakkaavat toimimasta oikein.

    Alkaa näyttää siltä että digitelevisio on tosiaankin "vuosikymmenen munaus" ainakin EPG:n ja kesä/talviajan suhteen ja ilmeisesti vuosikymmen siihen kuluukin että edes EPG:n kesä/talviaika-asia saadaan kuntoon , jos saadaan vaikka kesä/talviaika on ollut käytössä Suomessa jo yli 20 vuotta eikä tosiaankaan ole tullut yllätyksenä ja pyytämättä sen enempää Taunolle kuin korealaisille hikipoksinikkareillekaan.
     
  19. jeppex

    jeppex Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksista. Ensimmäisen vastauksen osalta esittäisin vielä lisäkysymyksen:

    Kun sammutan laitteen ja kytken sen uudelleen päälle mikä kanavalista on aktiivinen? Sekö joka oli viimeksi aktiivinen vai TV-lista. Mietin vain, että jos teen suosikkilistan jossa kanavajärjestys on oikea, täytyykö minun valita ensin suosikkilista joka käynnistyksen jälkeen jotta CH+, CH- vaihtavat kanavia haluamassani järjestyksessä.
     
  20. RPZ

    RPZ Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    276
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä tämä vaahtoaminen nyt lähti, itse en huomannut mitään ongelmaa Humaxin EPG tiedoissa talviaikaan siirtymisen jälkeen. Humax ei ollut vaihtanut minulla aamulla kellonaikaa, mutta kun laitoin sen GMT+2 niin sekin tuli kuntoon. Olen viime viikollakin tallentanut usean ohjelman 100% onnistumisilla. En puhuisi vuosikymmenen munauksesta, jos jossain tilanteessa olisi EPGn tiedot olleetkin tunnin pielessä, mitä en edes itse huomannut.

    Jos suoraan sanotaan, niin olen tosi kyllästynyt esim. hesarin yleisönosaston kirjoituksiin joissa ruikutetaan digitelevision "keskeneräisyyttä". Tämä mollaaminen tuntuu olevan nyt muotia, ja muokataan täten digibokseja edes kokeilemattomien ihmisten mielipiteitä.
    Monilta jää huomaatta ennakkoluuloisessa muutosvastarinnassaan, että onhan digilähetysten hyödyt on jo vuosia olleet "ongelmia" suurempia, ja jos odotetaan täysin bugitonta järjestelmää niin aika kauan saa odottaa.