Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun näin kokonaisuutena ajattelee juonen kehitystä, niin onhan tuo vähän hassu käänne, että näistä viidakon super-tarzaneista tulikin yllättäen "pukupellejä".. Othersithan olivat siellä viidakossa ihan ylivertaisia ja jossain vaiheessa tuntui siltä, että he omistivat yliluonnollisia voimia (esim Ethan oli tajuttoman vahva jne)
     
  2. Naama

    Naama Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    393
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama häiritsee itseänikin. Ja muutenkin ykköskauden tapahtumista ei ole enään tietoakaan uusissa jaksoissa. Mutta ei se tarkoita sitä, etteikö uudet jaksot olisi kiinnostavia :thumbsup:
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Tosiaan nuo saaren ulkopuoliset tapahtumat kiinnostaisivat paljon (Penny ja muut), mutta ehkä niitä sitten vähän säästellään. Tässä nyt muutenkin näyttää olevan melko monta rautaa tulessa yhtäaikaa. Homma paisuu suuremmaksi kun ensi hätään olisi uskonutkaan.

    Hauska LOTR-aiheinen yksityiskohta oli muistaakseni kolmannessa jaksossa, kun Charlie tokaisi jollekin (olikohan se nyt Lockelle vai kelle), että "Trees, oh yeah. I've heard they are marvelous conversationalists." :)
     
  4. Koljatti

    Koljatti Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2001
    Viestejä:
    761
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseäni mietitytti tuossa kolmennessa jaksossa se, että tuntui kuin heillä olisi ollut jonkinlainen teleportti käytössä... Mielestäni paikka, missä jack on vangittuna, on veden alla oleva tutkimusasema.. Jotenka miten se Otherssin muija (en muista nimeä)
    oli ensin jackin kanssa puhumassa saissea, ja yhtäkkiä jo tuon miitingin jälkeen häkeillä ottamassa Tazereilla Sawyeria ja toista heppua kiinni pakoyrityksestä...
    Eli oletetaan, että häkit ovat keskellä saarta, ja se jack-vankila on jossain veden alla, niin miten tyypit liikkuvat tuota väliä niin nopeasti? vaihtoehdot seuraavat;

    a) Häkit ovat jonkun sisäisen vesistön kuten järven/?kaivon? vieressä jonne heillä on helppo yhteys jackin luo veden alaiseen mestaan.
    b) Othersseilla teleportti käytössä :thumbsup:
    c) Jack EI OLE veden alla vain ihan häkkien vieressä jossain tutkimuslaitoksessa maan pinnalla tms.
     
  5. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm.. Kyseenalaisen nopeasti liikkuivat myös Ethan ja Goodwin, jotka onnistuivat siirtymän Othersien lähiöstä 1-2 tunnissa onnettomuuspaikoille. Porukka kuitenkin kuukauden asunut saarella, eivätkä ole eksyneet vielä sinne kylään asti. Eli varsin kaukainen paikka se on. Tosin eiväthän he jätä jälkiäkään, aika eläimiä..
     
  6. 900S

    900S Guest Guest

    Liittynyt:
    25.08.2004
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Johtuisiko se siitä, että

    porukat ovat eri saarilla..?
     
  7. Koljatti

    Koljatti Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2001
    Viestejä:
    761
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni se ei ole syy, vaan se, että tuo Lost-ryhmä todellakin on aivan uusavutonta porukkaa, eivätkä he esim tiedä, mitä sana tutkimusmatkailu tarkoittaa. Mielestäni juuri tuo seikka söi varsinkin ykkös seasonissa suoraan sanottuna lähes täydellisen sarjan kiinnostavuutta paikoitellen... sen sijaan kun tyypit olisivat voineet heti alussa pikku porukalla tutkia saarta, heitä kiinnosti enemmän golfin peluu, saarelle majoittuminen muun paskajauhannan saattelemana... myös ainaiset flashbackit rupes välillä tympimään... olisi sekin aika käytetty ennemmin saaren tutkimiseen. Itse olen uusille asioille avoin ihminen, ja utelias ihminen. Siksi itse saarelaisena olisin taatusti tehnyt sen mitä lost poppoo ei tehnyt...................................... Mutta tietty noi lostilaiset on siksi tehnyt tuollaisiksi, ettei vaan homma ratkeaisi liian pian, ja saataisiin sarjalle pidempää ikää...
     
  8. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Tuo ykkösjaksossa nähty Others-lähiöhän on/oli samalla saarella kuin meidän lostilaiset. Voihan olla, että sen jälkeen kun lentokone tippui, othersit hylkäsivät (ja ehkä tuhosivat?) kylän paljastumisen pelossa ja muuttivat pois sinne pikkusaarelle tai jonnekin muualle. Voi myös olla, että heti koneen tippumisen jälkeen se kylä naamioitiin. Tai sitten sille ei tehty mitään, mutta se on vain sellaisessa paikassa (esim. "vallihautojen" ympäröimänä) ettei sinne helposti kävellen pääse (paitsi jotain erikoisreittiä jonka vain othersit tietävät). Jos lostilaiset olisivat kiivenneet jonnekin vuoren päälle juuri oikeaan paikkaan, he olisivat varmasti nähneet pienen maapläntin keskellä viidakkoa.

    Saaren tutkiminen näyttää tosiaan olevan aika vaikea tehtävä lostilaisille. Perkele, eiväthän ne ole edes kartoittaneet koko saarta, siellähän voi olla vaikka pieni havailijaiskylä toisella puolella ;) Tosin yks syy tähän voi olla se, että Savu alias puolustusjärjestelmä on tarpeen tullen johdattanut ja pelotellut lostilaisia sen verran, etteivät ne eksy ns. väärään suuntaan (joka voisi siis paljastaa othersien mahdollisen olinpaikan). Näin minä olen sen ymmärtänyt, että Savu pitää lostilaiset ruodussa ja siksipä tuo suurempi tutkiminen on ehkä jäänyt vähemmälle.

    Kyllä Sayid tosin yritti ykköskauden jossain vaiheessa sitä tehdä ja kiersikin rantaviivaa jonkin aikaa kunnes löysi kaapelin ja jäi Rousseaun vangiksi. Kumma kyllä, ettei sitä kaapelia lähdetty jälkeenpäin tutkimaan, eihän sinne olisi ollut edes vaikea löytää, kävelee vain rantaa pitkin.

    Tässä taas yksi uusi karttaväännös havainnollistamaan mittasuhteita ja reittejä/paikkoja:

    http://i39.photobucket.com/albums/e198/jonahadkins/theisland.png

    Tuon mukaan Hydra-saari näyttää olevan Saaren takaosasta pohjoiseen, joten ainakin jollain tasolla se on piilossa lostilaisten silmiltä, leirin ollessa saaren alaosassa eli aivan päinvastaisessa suunnassa.
     
  9. Toni W

    Toni W Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, eiköhän siellä viidakossa ole niin paljon tapahtunut ikäviä, ettei sinne heti ensimmäisenä tule mieleen lähteä.

    Tuosta saaresta, jota Ben näytti Sawyerille, tosiaan niinkuin joku sanoikin jo että ykkösjaksossa näytettiin Otherssien kylän olevan samalla saarella kuin mihin koneen osat putosivat. Uskon, että toi saari jota Ben näytti on vaan joku saari toisessa suunnassa ja tämän tarkoituksena pitää Sawyer aisoissa.

    Kyllä tässä kolmoskaudessa kieltämättä on aika monta eri juonenosaa, jota seurataan. Saas nähdä miten hyvin pystyvät pitämään mielenkiintoa yllä.
     
  10. Koljatti

    Koljatti Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2001
    Viestejä:
    761
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy sanoa, että pirun mielenkiintoinen tuo kartta :thumbsup: Toivottavasti tuota "päivitetään" lisää, kunhan uusia paikkoja löytyy (jos löytyy) Vai onko tuossa kaikki tutkimuslaitokset jo koko saarella.. mene ja tiedä.
     
  11. Miikka720

    Miikka720 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin The Flame -hatchi tuohon lisätään, koska virallisessa Lost-podcastissa kerrottiin, että sekin löydetään kolmoskauden aikana.
     
  12. SpiritCrusher

    SpiritCrusher Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eko :weep:. Tapa jolla hänet kirjoitettiin pois sarjasta oli kyllä ihan ovaalista ja teki myös lentokoneen takaosan tarinasta lähes täysin turhan. Miksi Eko edes pelkäsi savua tällä kertaa, kun se viimeksikin katsoi sitä "silmiin" naama peruslukemilla. Älä pelkää savua, tai kuolet. Onneksi jotain uutta saatiin tiedettyä savusta, eli ilmeisesti kaikki näyt ovat sen tekemiä.

    "He said we're next". Jännää :rolleyes:. Yksisilmäinen mies. Tosi jännää :rolleyes:.
     
  13. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiinnostaisi kovasti tietää, oliko se akka tosissaan, kun yritti houkutella Jackia tappamaan Benin.. Vai onko siinäki taustalla jotain käänteispsykologiaa :hitme: Kyllähän sen on jotenkin alusta asti nähnyt, että Benin ja sen naisen välillä on jotain kismaa, mutta sen perusteella nyt ei voi vielä mitään päätellä.

    Epäilen, ettei Jack kykene sitä tappamaan vaikka haluaisikin.. Lääkärin "etiikka" painaa liikaa päälle.
     
  14. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    3x5
    Suht hyvä jaksohan tuo oli, vaikka alkaa pikkuhiljaa ottamaan aivoon tuo että kaikista uusista mielenkiintoisista hahmoista päästään eroon, kun yksikään varsinaisesta sankaripoppoosta ei ole kuollut. Kaiken lisäksi Lostin kohtaloksi koitunee juuri se, että kaikista mielenkiintoisimmat hahmot lahdataan (Ana-Lucia, Libby, ja nyt Eko..) Outoa myöskin, että Desmond oli koko jakson ihan pihalla, eikä edes osannut ennustaa Ekon kuolemaa.. Sääli, sillä vaikutti jo lupaavalta hahmolta, joka olisi hiukan tasoittanut Othersien ja Lostpeoplen välistä tasoeroa..

    Toisaalta viimeksi savun kohdatessaan savuhan diagnosoi Ekon pimeää menneisyyttä. Nyt kun taas Eko teki synnintunnustuksensa hän on hyvä mies, ja sovittanut tekonsa joten oli hänen aikansa poistua rangaistussaarelta.. Kuten tappohimostaan päässyt Ana-Lucia, toisistaan ylipäässeet sisarukset yms..
    Pohdiskeluja:
    Luukussa vilahtanut silmälappumieshän siis voisi olla joku Henry Galen mukana saarelle tupsahtanut, tai sitten Kelvinin apuri. Kelvin tosin väitti tämän ampuneen itseään päähän, mutta eipä olisi ensimmäinen kerta kun valehdellaan. Silmälappumies on siis luultavasti tuolla Arrow asemalla, joka ennakkotietojen mukaan löydetään tällä kaudella. Saapa nähdä minkälaisen cliffhangerin heittää vielä tähän ennen tuota pitkää taukoa.
     
  15. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mielenkiintoinen jakso, harmillisesti yksi sarjan parhaista hahmoista mentiin sitten tapattamaan (tosin tälläkin kertaa taas se, että näyttelijä pidätettiin oikeassa elämässä :hitme: )

    Saatiinpahan taas joitain juttuja selville, esim. miksi Eko halusi rakentaa kirkon jne.

    Jotenkin edelleen tuo musta savu turvajärjestelmänä/petona tuntuu tyhmältä. Ensimmäisen tuotantokauden alussa niin toivoin, että siellä olisi ollut jokin "coolimpi" vaihtoehto. No ei passaa valittaa.

    Tapaus Juliet sitten.. Tässähän onkin mielenkiintoiset vaiheet.

    A) Juliet todellakin haluaa Benin pois päiviltä.
    B) Juliet ja Ben pelaavat yhdessä ja katsovat, miten Jack käyttäytyy saadessaan tilaisuuden tappaa Ben.
    C) Juliet on paha ja Ben hyvä, kenet hän haluaa pois kuvioista.

    Seuraavassa juttua ensi jakson promoista:

    Jack suostuu tekemään leikkauksen, jos pääsee pois saarelta. Ben menee selvästi makaamaan pöydälle, joten kai se leikkaus sitten tehdään.. Sen onnistuminen taas on kiinnostava nähdä. Promossa myös nähdään, että Kate valitsee Sawyerin (jakson nimi onkin sopivasti I Do)

    Ensi viikon jälkeen sitten seuraava Lostai onkin helmikuussa. Paska nakki.
     
  16. Naama

    Naama Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    393
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensi jaksosta....

    Ei kai ne nyt jumankauta Sawyeria meinaa teilata?! Sen kun tekevät, niin lostin mielenkiinto tippuu varmasti sen 70% :hitme: Kyllä nyt James Foortti tekee virheen, kun Katen kanssa puskavalssia päättää tanssahdella. Eihän semmosta hupakkoa... Näytti vähä siltä, että Kate pakotetaan katsomaan, kun James saa niskalaukauksen. Toisaalta... Kuten tuolla jossain luki - "but i have a lil theory bout the cliffhanger which will be pickett having the gun at sawyer but then we hear a gunshot but don't know whos been shot, which in episode 7 will be revealed that juliet shot pickett because he was gonna shoot sawyer" Mutta tuo on kyllä lostin tuntien vähän turhan helposti arvattavissa.

    Oli muuten totaallinen repeäminen S03E05 Eko vs. Savukäsi kohdassa :D Oli kyllä niin tyhmästi toteytetty.. Olis nyt säilyttäny sen pienen mystiikan siinä savussa - eikä näyttänyt sitä kokonaan.
     
  17. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    On se savu ennenkin näytetty.
     
  18. Naama

    Naama Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    393
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, mutta ei tuohon tyyliin. Ei ole ikinä ennen näytetty, kun se tappaa ihmisen. Olisi ne nyt jonkun vähän hienomman keinon voineet keksiä. Näytti vähän naurettavalta tuo savukäsi hommeli... Nyt siinä savussakaan ei ole enää mitään nähtävää.
     
  19. Toni W

    Toni W Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa tuli näkökulma, jota itse on ollut hoksannutkaan. Harmittaa kyllä pirusti kun Eko mentiin teilaamaan. Täytyy vaan toivoa, ettei ketään muita tärkeitä henkilöitä teilata tämän kauden aikana. Nyt tosin viimeisen jakson aikana tuli pari uutta naamaa mukaan (nainen ihan nätin näköinenkin vielä), saa nähdä ovatko tulleet jäädäkseen vai ainoastaan pikkuhetkeksi, kuten tämä yksi nitroglyseriinillä räjäytetty heppu Arst vai mikä sen nimi oli.
     
  20. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    C'moon katsojat! Kyllä me täällä rantsussa ihan alusta asti ollaan oltu mukana!1 Tuossa kuukausi takaperinkin laitettiin pulloa pyörimään leikkimielisesti ja otettiin toisistamme selvää. Voi että kun meillä oli kivaa. Bernard ja Rosekin oltaisiin tähän meidän hauskanpitoon otettu mielellämme mukaan, mutta kun pariskuntaa ei mailla eikä halmeilla näkynyt, niin päätettiin spinnata ihan vain keskenämme. Hitsinvitsin ku löytys joku bajamajantapainen, niin ei tarttis aina tuolla puskissa kyykkiä. Noh, kyl se tästä.

    Surkeimmista surkein nyyppä turhimusten sisäänajo menossa. Smokie! Tiedät mitä tehdä.