Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    Nepa on ihan oikeassa, että eihän todellista miestä tunne jos ei tunne, mutta pitää muistaa että se minkä suurin osa ihmisistä saa, on juuri median kautta välittyvä kuva. Sitten tulee vielä peliin sellainen termi kuin "makuasia", mutta tiedän etten ole ainoa jonka mielestä tähänastisista F1-kuskeista Häkkinen on erottunut aina edukseen. Vaikka hän olikin se alkuperäinen "Iceman", niin ystävällisyys ja tietynlainen rentouskin välittyi aina - eikä siihen täydellisesti ääntyvää englantia tarvittu! JJ:stäkin on jäänyt mukava fiilis, mutta nämä muut, eli Keke, Salo & Kimi ovat aina omanneet liian paljon ylimielisyyttä tai jotain vastaavaa, joka heijastuu haastatteluista. Mutta makunsa kullakin, pitäväthän jotkut Seppo Rädyn käytöksestäkin... :rolleyes:
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kyllä itsekin nostan Häkkisen yli muiden suomalais-F1-kuskien, mutta kyllä Häkkisessä oli ja on edelleen ylimielisyyttä. Haastatteluissa hän tuntui aidolta, sympaattiselta ja nöyrältä -- tosin suureksi osaksi siksi, että enkun kielen taito riitti lähinnä monotoniseen ilmeettömään puheeseen. Mutta jos ei sisäpuolella niin ainakin ulkopuolella minusta Häkkinen on ollut ylimielinen.

    Tarkoitus ei ole tässä mustamaalata Häkkistä sillä nostan hänet (joskin hieman sinivalkoisten lasien läpi katsottuna) Schuminkin edelle; minusta Mika oli taidokkaampi kuski, jolla ei ollut ehkä Schumin taktista neroutta mutta sitäkin enemmän puhdasta uskallusta ja ajotaitoa. Minusta vaan on vähän väärin, että moni pitää Mikaa tosi maanläheisenä symppiksenä -- ilman vikoja.

    EDIT: Tosin myönnettäköön, että F1-kuskina olemiseen tarvitaan vähän sellaista mentaliteettia, että tuskin siinä maailmanparantajat ja maanläheiset ihmiset, joille nöyryys ja reiluus on kaikki kaikessa, pärjäisivät.
     
  3. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    En tiedä, kuinka olet tuon ylimielisyyden kokenut (minä tarkoitin juurikin lähinnä sitä, millainen kuva välittyi median kautta, ja tehtiinhän niitä haastatteluja suomeksikin), mutta hänhän onkin sentään kaksinkertainen maailmanmestari. Myös Schumille olen antanut paljon anteeksi tämän takia, on röyhkeä yms., mutta on osoittanut olevansa elävä legenda. Joku Salo sen sijaan käyttäytyi monesti kuin Euroopan omistaja, vaikka aika vaatimattomaksi saavutukset jäivät. Kaikesta muusta tuntui vikaa löytyvän, mutta ei itsestä. Toki kaikki F1-tasolle päässeet kuskit ovat aika äijiä, ei sitä voi kieltää, mutta edes vähäinen nöyryys tai kohteliaat käytöstavat voisivat silti tulla kyseeseen.
     
  4. Mr Monk

    Mr Monk Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mihin Illusionist on kadonnut Finnkinon sivuilta? Perstaina piti olla ensi-ilta. :mad:
     
  5. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miltä Kummeli-DVD:ltä löytyy sellaiset Kouhia sketsit, jossa äijät ovat uimahallissa ja saunassa?

    youtube:
    Uimahalli sketsi
    Sauna sketsi
     
  6. Qaz

    Qaz Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2005
    Viestejä:
    328
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kouhiaa ei oo ku 3 ja 4 boxeilla (keltane&vihreä) eli jompikumpi niistä.
     
  7. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Sanoisin 3 julkaisu ja 2. dvd.
     
  8. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Eilisessä Conanissa Conan sanoi alun uutiskatsauksessa että Amerikkalaiset tutkijat ovat oppineet käyttämään sähkömagneettista kenttää hyväksi siten että voivat muuttaa esineitä näkymättömiksi (Ja lopuksi Conan sanoi että tuota käytettäisiin hyväksi naisten suihkuissa tjsp..)

    Pitääköhän paikkaansa tuo uskomaton asia? :D
     
  9. rkuikka

    rkuikka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2003
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.youtube.com/watch?v=Ja_fuZyHDuk
     
  10. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Onnistunut kätkentä mikroaaltotaajuuksilla, joka tutkioiden mukaan pitäsi onnistua näkyvällä valollakin.
    http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=607434
     
  11. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Miksi mulla tulee R1-leffoissa joissain kohdissa jotain mustia raitoja(isoja, 1/3-osa ruudusta, vaakasuuntainen) kun on RGB-outputti soittimesta päällä?

    Raidat on vähän semmoisia gradienttimaisia, ei siis mitään suoria viivoja. Joskus voi koko kuvakin olla jotenkin oudosti tummempi kuin normaalisti. Vähän kuin heittäis jonku tummennusmaskin kuvan päälle.. Ja nämä viivat ja tummentumiset tapahtuvat aina SAMASSA kohtaa elokuvia. Jossain vaiheessa jotain antennipiuhoja ja muita yritin kikkailla, mutta eihän ne tuohon voi vaikuttaa kun ne tulevat aina samassa paikassa samalla tavalla. Eri SCARTtiakin kokeiltu.

    Kun laittaa dvd-soittimesta outputin videoksi, niin kaikki häiriöt häipyvät kokonaan. Ja R2-leffoissa tuommoista ei siis ilmaanny ollenkaan. Mistä ihmeestä siis on kyse :confused:

    Soitin on Pioneerin DV-350 ja telkku Saloran Maestro 28" WS.
     
  12. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Vanhan kaivamista:

    Lämpötila Celsius-asteissa on välimatka-asteikollinen muuttuja ja Kelvineissä suhdeasteikollinen, eli sillä on olemassa absoluuttinen nollapiste, jossa mitattava ominaisuus "loppuu". Välimatka-asteikollisille muuttujille ei ole järkevää laskea suhteita, suhdeasteikolliselle on.
     
  13. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan hyvä kun kaivoit. Tulikin mukavasti tässä kuuman "kaakaon" ääressä asiaa tovi mietittyä ja tosiaan pientä korjausta/takaisinvetoa täytyy tuohon quottaamaasi aikaisempaan postaukseeni tehdä (meni käsitteet tosiaan vähän ristiin...): Lämpötilan kaksinkertaistuminen Kelvin (ja Rankine) -asteikolla on ok, koska puhutaan nimenomaan aineen (molekyylien) kineettisen energian kaksinkertaistumisesta ja nollasta lähtevillä asteikoilla nuo toki ovat suoraan verrannollisia. "Lämpöisyys" sitten taas on se suhteellinen käsite, eli ei voida sanoa, että huomenna on kaksi kertaa niin lämmintä/kylmää kuin tänään - oli se ilman lämpötilaa mittaava asteikko mikä tahansa. Ehkä puhekielen "lämpöisyys" pitää ymmärtää jotenkin lämmönsiirtymisenä, eli jos huomenna on kaksi kertaa niin lämmintä/kylmää kuin tänään, niin lämpöä pyrkii silloin kroppaan/kropasta ulos tuplasti/puolet sen verran kuin tänään..?

    edit:
    Eihän tuo lämmönsiirtyminen tietenkään ihan noin simppelisti mene, eli yritän perustella tuota vielä vesiämpäriesimerkillä:
    Otetaan kolme vedellä täytettyä ämpäriä, joissa lämpötilat 30, 40 ja 50 °C. Kun käden totuttaa 30-asteiseen veteen ja kokeilee sitten noita lämpimämpiä, niin 50-asteisen veden pitäisi hetkellisesti tuntua kaksi kertaa niin lämpimältä kuin 40-asteisen..?
     
  14. imartika

    imartika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.11.2001
    Viestejä:
    183
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistelisin että ennätysvempelettä ei sanottu pakastimeksi (tms) vaan uuniksi. Ei mitenkään suurta ällistystä herättävä laite ulkonäöltään. Joka tapauksessa ko. labran väellä taitaa olla vappua varten työsuhdeheliumit.
     
  15. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Kyselisin vain sellaista että jos laittaa kannettavaan tietokoneeseen langattoman verkkokortin, niin toimiiko nettiyhteys tämän yhteyden kautta joka on tässä pöytäkoneessa (jossa kirjottelen juuri nyt) vai pitääkö ostaa erikseen joku kallis liittymä tuolle kannettavalle?

    Tuo on niin tuntematon aihe itselle että ei saa nauraa vaikka olikin hieman tyhmä kysymys :)

    Edit: Ja mitä muuta tarvitsee yhteyteen kuin langattoman verkkokortin?
     
  16. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo antthan linkittämä teksti oli mielenkiintoista luettavaa - melko näppärää keppostelua "luonnonlakien kustannuksella"... Jäähdyttämällähän tuonne miinuspuolelle ei tekstin mukaan menty, vaan "tavallaan hyppäämällä nollapisteen yli äärettömän korkealta" magneettikentillä kikkailemalla. Nolla Kelviniä on siis vieläkin tavoittamattomissa (ja pysyy), vaikka sen alle päästiinkin. Epäselväksi jäi vähän se, mitä tapahtui kun lämpötila lähti miinuspuolella nousemaan kohti nollaa, eli tapahtui(ko) jossain vaiheessa "pompsaus" plussan puolelle itsestään?

    Laitteisto - jos kyse on tuosta samasta vehkeestä - tosiaan sopisi maallikon silmällä katsoessa paremminkin jonkun lähiöfilmikerhon sci-fi -projektin lazerbiimiksi, jolla vieraan vallan alien-pahikset käristäisivät ihmispoloja stratosfääristä käsin kuin muurahaisia konsanaan...

    [​IMG]

    :p
     
  17. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et varmaankaan tarvitse toista liittymää, mutta kannettavaan lisättävän wlan-kortin/usb-palikan lisäksi jonkinlaisen reitittimen kyllä sekä langattoman verkon muodostavan tukiaseman. A-linkin RR24AP on näiden kahden laitteen (sekä adsl-modeemin) näppärä yhdistelmä, hintaa sillä on n. 65€. Muitakin tukiasema-reitittimiä varmasti löytyy, mutta tuossa on kaikki tarvittava kätevässä koossa ja silmää miellyttävässä muodossa.


    edit:
    pari typoa tuli, kun en naurua pidätellessä oikein pystynyt keskittymään... ;)
     
  18. imartika

    imartika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.11.2001
    Viestejä:
    183
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oikea laite on löytynyt. Eristykset antavat hieman eksoottisen ulkonäön, samoin koko hämää. Varsinainen jäähdytettävä tila on varsin pieni.
     
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Semmoista tuli mieleen kysyä, että kun tuli katsottua tässä yksi päivä Schindlerin Lista jälleen ja sen jälkeen taas vähän nettiartikkeleista ihastella Direktor Schindlerin rohkeutta, niin olikos se niin, että jossakin vaiheessa (ei siitä taida olla kovin montaa vuotta) esitettiin todisteita/väitteitä, jonka mukaan Schindler ei olisikaan ollut ihan niin humanisti (ymmärsin, että siinä viitattiin siihen, että hän ei oikeasti olisikaan ollut niin "pelastaja" kuin mitä väitetään)?

    En tässä viittaa nyt siihen, että hän joi paljon ja kävi naisissa, koska sehän on yleistä tietoa ja näkyy leffassakin. Itse asiassa sehän on jopa täysin järkeenkäypää, koska yhdessäkin nettiartikkelissa mitä löysin sanottiin juuri, että jos Schindler olisi ollut "Ned Flanders"-tyyppinen, niin eivät SS-herrat olisi häntä hyväksyneet piireihinsä. Schindlerhän nimenomaan sai aikaan mitä sai juutalaisten hyväksi, koska nazit uskoivat, että ei nyt Schindler voi olla juutalaisten ystävä.

    Olisi vaan hauska tietää, että mitkä nämä väitteet Schindleristä olivat vai oliko kyse vähän samasta kuin Jurassic Parkin T-Rexin kohdalla, että jotkut esittävät väitteitä siitä, että leffan hahmo ei vastaa todellisuutta, mutta näistä väitteistä ei kuitenkaan ikinä kehkeydy mitään pysyvämpää.
     
  20. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Mistä löytäisi toisen maailmansodan tilastoja joista näkisi eri maiden sotilaiden määrän ja siviili- ja sotilastappiot?