Jadesoturi

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Crimson, 15.12.2002.

  1. Mark Lee®

    Mark Lee® Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kelpo avaus. Toivotaan ettei suosio laannu tokalla viikolla. Antaa hyvän sanan kiertää. Ja yllätyin että jo viikon päästä tää avaa Kiinassa. Odotan innolla Kiinan median reaktioita.

    EDIT: Ja onhan toi laajalevikkinen filmi tuolla Kiinassa, mutta ihan huvitti ajatus tällainen: Suomi (asukkaita reilu 0.005 miljardia), kopioita 40; Kiina (asukkaita reilu 1.3 miljardia), kopioita 150. Niin no, kunhan huvitti. :)
     
  2. masterpee

    masterpee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kävin tämän eilen katsomassa ja vaikka en yleensä tämän genren elokuvista pidä niin tämä yllätti positiivisesti. Yleensä kotimaisissa elokuvissa on niin ärsyttäviä hahmoja ja näyttelevät vielä erittäin ärsyttävästi niin tässä se oli onnistuttu jotenkin piilottamaan.

    Juoni oli mielestäni hyvä ja tarina kulki jouhevasti. Kaiken lisäksi pääsin vielä katsomaan elokuvan teatterissa missä oli lisäkseni yksi nuoripari joka ei kuitenkaan häirinnyt elokuvan katsomista kyöhnäämällä toisiaan vaan katsomalla elokuvaa rauhassa.

    Pitkästä aikaa ei kotimaisen elokuvan jälkeen tullut niin suurta myötähäpeää kuin yleensä joten annan elokuvalle 3 ja puoli / 5.
     
  3. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kävin katsomassa maanantai-iltana Kinopalatsissa. Harmittaa kyllä, koska toivoin että olisi ollut hyvä leffa, mutta pettymys se oli. Kerrotaan fiilikset vaikka näin:

    +Hieno visuaalisesti, hollywoodmaisuutta hyvällä tavalla
    +Tommi Eronen seppänä oli hyvä

    -Ärsyttävä suomileffojen kirous; hidas tempo. Jos näytetään joku "hieno juttu", niin kameraa zoomaa siihen kymmenen sekunttia kun kaksi riittäisi.
    Tästä hyvä esimerkki kun Ronja menee lukitun oven taakse ja ovi menee itsestään kiinni. Zoomataan lukkoon...zoomataan edelleen...ja vielä vähän...ja sitten se lukko menee kiinni. Kerkesi jo kyllästymään, kun tiesi tasan tarkkaan mitä tapahtuu.

    -Käsikirjoitus on puutteellinen. Monessa kohtaa tulee olo, että mikäs tuon pointti nyt oli.
    Esimerkkinä tästä vaikka kun kiinamimmi puhuu yhtäkkiä Suomea. Lopussakin sai hieman arpoa että elokuvan alku oli elokuvan lopun jatkoa. Sen kyllä ymmärsi, mutta jollakin tapaa elokuvan juonikulun katkonaisuus aiheutti mitähäh-fiiliksiä.

    -Markku Peltola ei mielestäni sopinut leffaan.
    Liian kaukaa haettua pistää kaurismäki-hahmo huiskimaan kung-fua. Ilmeisesti haettiin jotain samanoloista hahmoa kuin Peter Stormare Constantinessa. Mutta ei vaan toiminut.

    -Joskin leffa jokseenkin pääsi visuaalisesti lähelle jopa Crouching Tiger, Hidden Dragon-tasoa, niin taistelukohtaukset eivät kyllä olleet samaa luokkaa.
    Hidastuksia jotka olivat liian pitkiä ja kung-fu-mätkiminen kiinalaisessa kylässä näytti lähinnä naurettavalta läpsimis-koreografialta. Iskuja oli kyllä höystetty sitten mojovalla bassoefektillä, joka lopulta vei pohjaa taistelujen tyyliltä.

    2½/5
     
  4. M 60

    M 60 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, kuten yllä mainittiin, niin jopa elokuva jakaakin mielipiteitä.

    Nop nop, Jadesoturin lähtökohdat ovat vallan eksoottiset. Täydellinen idea sekoittaa kalevalaa ja kiinalaista wuxia -elokuvaa. Kymmenen pistettä hullusta mutta toimivasta ideasta!

    Kiinnostavista lähtökohdista huolimatta soturi kuitenkin kaatuu korkealta ja kovaa. Tarinan kulku, käsikirjoitus, intensiteetti, mitä? Kummallisesti soturi onnistuu olemaan aivan liian tosikkomainen, mutta silti tyhjänpäiväisen lapsellinen, ja sekava (mikä kieltämättä on haastava sekoitus ohjaajalta, vaikkakin varmaan tahaton) Kiinnostavan ensimmäisen viiden minuutin jälkeen tarina ei yksinkertaisesti imaise mukaansa. Entäs se mainostettu kung fu? Ensin alkaa kaipaamaan sitä toimintaa? Puolen välin jälkeen ei edes enää kaipaa sitä toimintaa? ja pahinta, että se vähäinen toimintakin on liiaksi kopioitu selkeiltä esikuviltaan, tästä kaikesta piiitkä miinus...

    Soturi kuitenkin onnistuu visuaalisuudessaan, komeita maisemia ja hyviä tehosteita - kipinä ja lehtishow olivat kivaa katsottavaa. Musiikki jyllää ja näyttelijät hoitavat tonttinsa jäykän varmasti, vaikkakin Krista Kososen ja etenkin Elle Kull roolit ovat sitä kelluvaa muoviankkaakin vähäisemmät ohuudessaan. Eronen ja Peltonen sopivat, vaikka Peltonen onkin aika selvästi valittu international statuksensa vuoksi - silti kohtuullinen rooli.

    Yhteenvetona voi todeta, että elokuva on suomalaiseksi kiva, mutta elokuvana pettymys. Kuitenkin tärkeä teos ja toivon mukaan tuo lisää nuorien tekijöiden hengentuotteita valkokankaille. 2/5

    M60 saiz ratatatataa
     
  5. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    +++Alkuperäisidea
    ++visuaalisuus
    +muutenkin poikkeuksellinen kotimainen elokuva
    (ei kännissä äheltäviä alastomia miehiä)
    +Tommi Erosen roolityö
    +Krista Kosonen on ihQ!!!11 :love:
    -tarinankerronta/dialogi
    -taistelukohtauksien määrä
    -väkinäinen tunnelmaan sopimaton huumori
    -"Mies vailla menneisyyttä"
    -Krista Kososen ja Elle Kullin :confused: roolityöt
    -Demon ei ole millään tavalla pelottava, vaan muistuttaa lähinnä jotain amis-maahanmuuttajaa, joka on koittanut blondata hiuksensa Matti Nykäsen innoittamana
     
  6. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    EIkös tuo ollut leffassa vielä kahteen kertaan? Mikähän sen pointti oikein oli, kun sitä niin erityisesti korostettiin? Mielestäni kyseinen ovi tai lukko ei ollut edes kovinkaan jykevää tekoa.
     
  7. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tulipa itsekin käytyä tuo katsomassa eilen, kun vihdoin sopi seuralaisellekin. :) Täytyy sanoa, että oli todella piristävä poikkeus! En yleensä välitä suomalaisista elokuvista, ja jopa suomen kielen kuunteleminen elokuvassa on jotenkin häiritsevää. Tässä ei häirinyt suomi eikä kiina.

    Alkuperäisidealtaan elokuvahan on kerrassaan loistava. Toteutuksen kanssa on toki välillä siinä rajalla, ja kuten sanottua, on joitain kohtauksia "venytetty" liian pitkiksi peri suomalaiseen tyyliin. Mitä taistelukohtauksiin tulee, niin mielestäni ne toimivat erinomaisesti. Hieman vähänhän niitä elokuvassa oli, mutta ne olivat hyvällä maulla toteutettuja. Ei yliampuvia (ei ne toki realistisia olleet) liitämisiä 10m korkeudella... Ja näyttelijät sopivat ainakin minusta rooleihinsa hyvin. Kaiken kaikkiaan siis oikein katsottava elokuva! :naminami:

    ***½/5
     
  8. ebonite

    ebonite Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tämä pelkkä nuorisoelokuva vai voiko tämän katsoa sellainenkin joka pitää ns. laadukkaista elokuvista?
     
  9. Mark Lee®

    Mark Lee® Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mielestäni sopii ihan sille jälkimmäisellekin.
     
  10. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kai se oli olevinaan joku siihen Sammon taontaan sitä myötä helvetin voimien vallalle pääsemisen vaikutus, eli ikäänkuin pahat voimat olisi halunneet että tuo Ronja pääsee selville siitä mitä on tekellä. Mutta jos se sen tarkoitus oli, niin se nyt vaan oli helvetin huonoa käsikirjoitusta, koska koko homma vaikutti naurettavan irralliselta. Olkoot kuinka esikoisohjaaja tahansa niin se oli aivan alkeellisesti kuvattu ja muutenkin naurettava juttu koko leffassa. Päätetty pistää vähän "kauhua" sekaan.

    Voisiko joku vielä kertoa mikä sen pointti oli kun Eronen puhui Suomesta käsin historiaan ja Kiinaan suomenkieltä ja kiinamimmi vastaa Suomeksi?
     
  11. piuhasuussa

    piuhasuussa Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    :confused: Hieman ristiriitaisia lausuntoja.

    Elle Kullhan oli kuulemma dubattu toisella näyttelijällä kun sen suomen kielestä ei ollut saanut selvää?!
     
  12. deadstar

    deadstar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2004
    Viestejä:
    585
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytiin tämä katsomassa perjantaina ja itse tykkäsin paljon tästä, toivottavastti suomileffa saa uutta tuulta siipien alle tästä ja että täällä on muitakin leffoja kuin vain kaurismäen :hitme: Joistain pikkuasioista pieniä miinuksia.
    - Markku Peltola
    - Huumori

    Plussaa onkin sitten kaikki muut taisteluista lähtien ja hyvin oli suomipoika oppinut kiinaakin puhumaan :thumbsup:
     
  13. vitelli

    vitelli Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Crimson taisi ylistää Kosonen ulkomuotoa/olemusta, muttei roolityötä :)
     
  14. Mark Lee®

    Mark Lee® Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämänpäiväisessä Kauppalehdessä (oudohko paikka tälle uutiselle) oli artikkeli Jadesoturin "laimeasta" avauksesta Kiinassa. Pekingistä reportoivan Petri Sarasteen mukaan se sai viileän vastaanoton Kiinan ensi-illassaan ja yleisö kuuleman mukaan piti sitä vaikeaselkoisena. Lähtipä teatterista väkeäkin kesken kaiken. Artikkelissa mainitaan myös asia jota odottelinkin; suomalaisten kiinan ääntäminen aiheutti naurunpurskahduksia. Tämä ei tule mulle yllätyksenä, sillä yleisö Kiinassa tuppaa käsitykseni mukaan oleen aika tarkka tuon suhteen. Tai sitten se on vain se pieni osa joka saa hyvin äänensä kuuluviin. Myös tehoisteita ja musiikkia oli kuulemma liikaa :)confused: ). Olihan sitten jutussa lopuksi jotain positiivistakin. No, odottelen ainakin enemmän uutisointia leffan menestyksestä (tai sen puutteesta).
     
  15. Oceansoul

    Oceansoul 1998 - 2005 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.05.2003
    Viestejä:
    983
    Saadut tykkäykset:
    1
  16. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen ilmeisesti ylivoimaisen viisas, koska minusta Jadesoturin lopussa kaikki vaikeaselkoisen oloiset käänteet solmittiin aika hyvin yhteen (tosin epäloogisuuksia en käy kiistämään jos ne sitten tekevät kokonaisuudesta joidenkin makuun liian vaikeaselkoisen).
     
  17. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Juuri näin. :cool:
     
  18. James77

    James77 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2006
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa katsottua eilen tuo.
    Tiivistän fiilikseni, hyvää oli:

    -Toiminta miellytti silmää
    -Erosen roolityö
    -Kipinätehosteet
    -Lehtitehosteet

    Huonoa:
    -Dialogi tökki paikoin, massiivisen juonen sovittaminen 1h40min näkyy...
    -Erosen rakastuminen kiinalaistyttöön kävi TODELLA nopeasti, en päässyt ihan sinuiksi roolihenkilöiden kokemiin tunteisiin, tälle asialle olisi pitänyt suoda enemmän aikaa.
    -Mielestäni tehosteiden taso vaihteli paikoin paljon, kun
    kylästä katsottiin liikkuviin pilviin laakson kummallakin puolella olevat kalliot tökkäsivät pahasti epäaitoina silmääni...samoin se jossain mainostettu joukkokohtaus, missä munkit seuraavat/vartioivat tätä mestaria ei kyllä silmää miellyttänyt

    Kaiken kaikkiaan odotukset ei ihan täyttynyt, mutta silti kerrankin ylpeä olo suomalaista leffaa katsoessa. Ohjaajalta hieno työ ensimmäiseksi koko-pitkäksi ja tuosta on hyvä jatkaa. Annan leffalle 3 tähteä 5:stä.
     
  19. yartsa

    yartsa Meh Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    418
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yesasia.comissa olisi jo listoilla 02.11.06 julkaistu Jade Warrior (China Version) PAL R0. Aika nopeita olivat virallisen julkaisun suhteen, jos tuo ei ole piraatti. Varsinkin kun hintakin on noin epäillyttävän halpa (-50%) ja kuvasuhteen ollessa 4:3. Oiskohan making of?
     
  20. khilkemen

    khilkemen Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli käytyä ko. pätkä katsomassa ja mykisti kyllä minut täysin. Eihän tätä voi edes verrata mihinkään suomalaiseen perusleffaan.

    Efektit pistivät tietysti paikoin silmään, kuten osa dialogista, mutta sitä tapahtuu "paremmissakin piireissä". Varsinkin nuo jonkun kehumat kipinät näyttivät minusta aika huonoilta... Tai miten olisi "Jep, jep!" :hitme: Mutta eivät nuo nyt ylitsepääsemättömästi kokonaisuutta häirinneet.

    Juonen selkeydessä ei kyllä ollut mitään ongelmaa. Paikoin täytyi hieman miettiä tarinan kulkua, mutta sehän onkin vain positiivista. Varsinkin kun se ajoittui oikein.

    Välttämättä mukaan tulevalla Suomilisällä ehdottomasti 5/5. Esikoisohjauksesta voisi antaa vielä lisää, mutta taitaisi sitten mennä yli asteikon.

    Todellakin toivon Suomi -elokuvan lähtevän tämänkin avulla nousuun. Juuri tällaista uutta ja rohkeaa (ainakin Suomen oloihin) otetta alalla tarvitaan. Kaikki on selvästi kiinni rahoittajista. Toivottavasti rahoittajat uskaltavat tämän osoituksen turvin lähteä tukemaan muitakin kuin näitä ainaisia kännäysdokumentteja.