Jadesoturi

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Crimson, 15.12.2002.

  1. vitelli

    vitelli Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, nyt on sitten tämäkin elokuva nähty. Elokuva ei aivan vastannut odotuksia vaikka suht mukavaa katsottavaa olikin. Tarina/käsis oli kyllä aikalailla valjastettu palvelemaan toimintaa. Ohjaajalla on selvästi ollut selkeät asiat mitä on hän on halunnut leffaan ja ne on pitänyt tunkea siihen vaikka sitten väkisin. Juoni on myös aivan liian sekava ja turhan monimutkainen, simppelimpi tarina olisi toiminut huomattavasti paremmin. Etenkin ulkomailla pitkät Kalevala -selitykset mennevät auttamatta ohi.

    Kuvallinen puoli sen sijaan toimii mainiosti. Taistelukohtaukset ovat hyviä, kuvaus taitavaa eikä lavastuspuolestakaan ei löydy pahaa sanottavaa. Äänimaailma ja musiikkikin ansaitsevat täydet pinnat. Parhaimmillaan elokuva on mielestäni
    Sintain ja Pin Yun välisessä "pariutumisriitissä", jossa on sekä upeaa näyttävyyttä -että tunteikkuutta.

    Jadesoturi ei siis ole suomalaisen elokuvan uusi messias - oikeastaan keskiverron rajalla pyörivä toiminta/seikkailuelokuva. Tunteita elokuva ei liiemmin herätä, tekijöiden rakkauden enenempi kuvalliseen kuin draamalliseen puoleen vaistoaa. Plussaa kuitenkin kunnianhimosta ja
    ennakkoluulottomuudesta, jolla tätä on lähdetty tekemään. Omaperäisyyttä tarinassa on enemmän kuin monessa Hollywood-rainassa. Myöskään suomenkieli ei leffassa tunnu häiritsevältä seikalta, ei edes kirjakielen vääntäminen. Yllättävää kyllä myöskin uskottavuusongelmat vältetään, elokuva on sen verran huolellisesti toteutettu ettei kenenkään tarvitse häpeissään penkissään kiemurrella.

    Loppuen lopuksi siis,
    3/5

    Toivottavasti saa paljon katsojia Suomessa pelkästään jo siitä syystä, että tuottajat rohkaistuvat ottamaan enempi riskejä projektien kanssa. Arpa on nyt heitetty.
     
  2. The_hane

    The_hane Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2006
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuh samoilla linjoilla ollaaan eli 3/5.

    Lievä pettymys, Mutta loistava debyytti elokuva ohjaaja Annilalta. Jospa nyt alkais tulvimaan muitakin leffoja kun Selinin Levottomat jatkiksii.
     
  3. inorbit

    inorbit Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nähty on tosiaan, elokuva ei säväyttänyt kyllä yhtään. Positiivista oli lavasteet ja efektit mutta juoni kaikessa eeppisyydessään jäi kerronnaltaan paperinohueksi.

    Mikä jäi nyppimään? -> Valtavat kerronnalliset aukot juonessa:
    - miten tutkijat olivat päätyneet etsimään Sampoa?
    - mistä löytyi "salainen Kalevala"?
    - miten he osasivat kaivaa suota oikeasta kohdasta?
    - mikä symboliikka päähenkilöiden niskatatuoinnilla oli (syntymämerkki kaikessa kliseisyydessään olisi toiminut paremmin, tatuoinnit on "taviksien" pitänyt itse hommata jossain elämänvaiheessaan)?
    - "salatun onnelisuuden isku" koko idea tuotiin puolihuolimattomasti mukaan, ja mitä sen/sen torjumisen piti aiheuttaa, rakastumisen? Yritettiinkö siihen liittää 'rakkaus on vain kemiaa' monologi seratoniinista?
    - Aseenkantajan roolia/taustoja ei kehitelty lainkaan, miten hän päätyi päähenkilön kanssa yhteen? Miksei hän syntynyt uudelleen? Mikä historia hänellä oli naispääosan kanssa (ex-rakastajan lisäksi)? Mitä hänen kotikylässään oikein tapahtui?
    - Jos demoni kärpäsenä vakoili kylän tapahtumia, mikä merkitys sillä oli elokuvan juonen kulkuun?
    - Mikä oli päähenkilön äidin historia - matka suomesta kiinaan olisi melkoinen mahdottomuus 2000 eKr.?
    - Isä-sepän tausta? Miksi metallinen laatikko tehtiin? Mikä miekan historia oli? Jadekoru nyt menköön sellaisenaan kun aines on joka tapauksessa mielletty onnea tuottavaksi (ainakin) Kiinassa. (Elokuvan pitäisi pystyä seisomaan omilla jaloillaan vaikka katsoja ei olisi koskaan lukenut Kalevalaa IMHO.)
    - Antiikkikauppiaan vaimon rooli?
    - jne jne .. näitä puutteita kyllä riittää...

    edit: btw, leffan efektivastaava kävi sanomassa pari sanaa eilisessä Maximin ennakkonäytöksessä ja kehaisi filmin olevan ensimmäinen suomalainen tehoste-elokuva - teki mieli hihkaista ja kysyä mikä hänen mielestään StarWreck sitten oli mutta purin hammasta.
     
  4. tuskapupu

    tuskapupu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä monet noista inorbitin mainitsemista epäselvyyksistä ainakin minulle selvisivät. Käsittääkseni tarkoituskin oli ollut, ettei katsojaa ihan kädestä pitäen taluteta tarinan läpi.

    Itse tykkäsin kovasti. Pitänee käydä katsomassa toisen kerran, uskon että selviää vielä enemmän.

    4/5
     
  5. SamTheMan

    SamTheMan Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees, Jadesoturi vastasi odotuksiani sen verran hyvin, että käyn katsomassa leffan ainakin toiseen kertaan :thumbsup: 4/5
     
  6. vitelli

    vitelli Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuntuu Jadesoturi jakavan mielipiteitä oikein kunnolla. Etelä-Suomen sanomien kriitikko esimerkiksi siunasi elokuvaa yhdellä tähdellä.
     
  7. tollo2000

    tollo2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2002
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä täytyy sanoa, että uskomattoman hyvä elokuva esikoistyöksi. Genreavauksena erittäin hieno elokuva. Nyt pitää muistaa, ettei kyseessä ole 100 miljoonan dollarin budjetilla tehty blockbusteri, vaan kotimainen kung-fu fantasia/seikkailu leffa, jonka budjetti alitti 2 miljoonaa euroa. Muutamista pienistä epäkohdista huolimatta, yleisesti ainakin 4/5 tähteä ja tavallisiin suomileffoihin verraten 5/5. Ymmärrän, että juonen hitaan avautumisen ja sen monimutkaisuuden vuoksi tämä ei uppoa kaikkiin.
    Esim. ruumiiden päätyminen suohon sammon kanssa ei minulle selvinnyt lainkaan. Toisaalta kai osa tarinasta on tarkoituksella jätetty sarjakuvaan - eli pitää lukea se, jos haluaa tietää tarkemmin...
    Jokatapauksessa minä pidin. Jos ette ole vielä elokuvaa nähneet, älkää odottako mahdottomia - hyvästä elokuvasta on kuitenkin kyse! Genreavauksena tehtiin varmuudella suomileffojen historiaa?! :naminami:
     
  8. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselleni leffa oli positiivinen yllätys, varsinkin kun odotin korkeintaan jotain keskitason arvoista tavaraa. Tarinan mytologia oli erittäin mielenkiintoinen. Kahdessa ajassa hienosti eteenpäin viety juoni nappasi melkein heti alusta mukaansa. Hahmoja ei oltu kirjoitettu niinkään uskottaviksi, mutta kuitenkin toimiviksi. Tekninen toteutus oli hieno, vaikka taistelukohtaukset eivät aivan odotuksiani vastenneet (onneks eivät tosiaan ole elokuvan pääpointti). Lavastus hieman kävi silmään ainakin suokohtauksessa, mutta muuten malliikasti hoidettu.

    Pahimpina kompastuskivinä epäilin näyttelyä/dialogia, mutta yllättäen molemmissa onnistuttiin hyvin. Tommi Eronen veti roolinsa hyvin ja sai dialogin kuulostamaan satunnaisia hölmöilyitä lukuunottamatta hienolta. Kiinaa osaamattomana on vaikea sanoa miten herran kiinanääntely menin, mutta hieman takkulevalta tuo omaan korvaani kuulosti, mene ja tiedä sitten. Jingchu Zhang Pin Yu:n roolissa säi ikävän vähän ruutuaikaa, mutta ei ainakaan jättänyt pahaa makua suuhun. Markku Peltola vetäisi varsin hienon rooliin ja judoilutkin saatiin hoidettua kunnialla kotiin myös hänen osalta. Itse en vain pystynyt olemaan yhdistämättä Peltolaa Kaurismäkeen, joka ehkä osittain laski suorituksen tasoa.

    Dialogi oli paikoitellen hieman kornia, mutta varsinkin runotyyliset osuudet saatiin vedettyä hienosti. Visuaalinen ilmekkin oli ihan kunnossa ja muutamia erittäin hienoja kuvallisia kikkojakin nähtiin. Kuten jo sanottua Jadesoturi oli itselleni pelkästään positiivinen kokemus ja pesee kaikenmaailman Selinin teokset ylivoimaisesti.
     
  9. Peltone

    Peltone Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    0
    pakko kysyä mikä mätti? mielestäni oli oikein nättiä.

    mutta joo..

    leffana genressään 3/5 , mutta pakko vielä todeta että oli kyllä niin nättiä kuvaa... dialogissa ja juonessa vähän töksähtelyä.
     
  10. Mark Lee®

    Mark Lee® Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minä kuulun siihen kastiin joka piti elokuvasta. Juoni oli omaperäinen ja se toimi. Ajassa hyppimisen olisi voitu paljon huonomminkin tehdä. Teknisesti, ottaen huomioon budjetin ja valmistusmaan/maat, loistava. Toki siellä näkyi "epäpuhtauksia", mutta ne ovat mitättömiä seikkoja mielestäni kokonaisuutta ajatellen. Kaunis elokuva kaikin puolin, oli siinä sitten CG-efektiä mukana tai ei. Kameratyö todella hyvää tasoa. Samoin sanoisin elokuvan äänimaailmasta ja scoresta. Tietyissä kohdissa tuli mukavat vibat tätä katsellessa.

    Näyttelystä sen verran että Tommi Eronen oli onneksi paljon parempi kuin promojen perusteella odotin. Vaikkei nyt se karismaattisin heppu olekaan, niin kyl se toimi hänen osaltaan. Markku Peltola sopi rooliinsa hyvin, ei valittamista. Jingchu Zhang ja sitten tämä aseenkantaja tekivät hyvä työn roolinsa puitteissa. Ja tietty Demonikin (
    vaikka se pitkä valkoinen pehko olikin aika pahan näköinen, onneksi siitä päästiin eroon
    . Loput näyttelijöistä eivät oikeen olleet mieleeni. Kain rakas ja antiikkikaupan nainen... ei toimi. Syy löytyy kässärin dialogista ja näyttelijäntaidoista, enemmän tai vähemmän. Näyttelijöiden kielimuurit eivät tuhonneet elokuvaa. Erosen mandariinikiina tuntui sujuvan vähintäänkin tyydyttävästi ja onneksi
    Jangchulla ei ollut kuin yksi lyhyt dialoginpätkä suomeksi
    . Haastava homma tuollainen.

    Juonessa oli aika paljon aukkoja ja ne jätettiine aika avoimiksi ja katsojalle pähkäiltäväksi. Vaikka olen sitä mieltä, että joitain asioita olisi kuulunut selventää, olen myös samalla sitä mieltä että parempi näin kuin että hommasta olisi maku mennyt pois liialla selittämisellä ja katsojan silittelyllä. Leikkauksessa oli myös pientä häikkää.

    Olen varma että suurin osa elokuvan näkevistä suomalaisista (toivottavasti satoja tuhansia) ei todellakaan tiedä mitä tuleman pitää kun elokuva pärähtää käyntiin. Sen verran erilainen suomalainen elokuva Jadesoturi on. Toivon sille paljon menestystä täällä ja ulkomailla. 4/5 ja mielellään näkisin uudestaan.
     
  11. MadNad

    MadNad Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pelkäsin että tämä tulisi olemaan toinen "Kohtalon Kirja", mutta ilmeisesti ei

    Siinä kun oli pateettisimmat taistelut ikinä, ne yhdetkin siinäkun "potkaisee" niin että laittaa hitaasti jalan vastujan olkapäälle ja ilme kertoo "Läps, mä potkasen, hihi. Ja sitten hitaasti käsi naaman eteen ja taas hihittelevä ilme "läps, khihih"

    Pitää tsekata jossain vaiheessa :)
     
  12. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kohtaus oli liian hhhm..."studiomainen" ei jotenkaan aidonoloinen, kuten monet muut miljööt elokuvassa.
     
  13. Slash80

    Slash80 No Life! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.04.2001
    Viestejä:
    2 841
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep, odotukset palkittiin. Ehdottomasti paras suomalainen elokuva mitä koskaan olen nähnyt. Unohti täysin katsovansa suomalaista elokuvaa. Kaikki se kännääminen, alasti juokseminen ja kiroilu loisti poissa oloaan. Eikä kuluneita kasvoja pääosissa.

    Taisteluja olis kaivannut vähän enemmän.

    Näin ensinäkemältä 4/5
     
  14. Peltone

    Peltone Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    0

    no saattaa johtua siitä, että se oli kuvattu screeniä vasten studiossa ja taustat tehty 3D:llä.. =) oli kuulemma aika haastavaa saada taustasta heijastuva vihreä kuulto pois näyttelijöistä. :)
     
  15. Fenkku

    Fenkku Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro, ollaan tässä Helsingissä vierailulla ja ois jadesoturi tarkotus käydä katsomassa. Näytöksiä on sekä Kinopalatsissa että Tennarissa, molemmissa 1 salissa. Kumpi näistä on nyt se parempi teatteri, vai onko ihan sama kumpaan menee? Näin kotiteatteriharrastajan näkökulmasta.:)
     
  16. Miikka720

    Miikka720 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tennarin ykkönen on massiivisemman kokoinen, mutta tekniikkapuolesta en tiedä.
     
  17. Galigula

    Galigula Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2005
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0

    Itse asiassa, lienee niin, että enemmistönä on ollut niukka ** linja, itse en muista kuin yhden kiittävän arvostelun, ja sekin taisi olla Seurassa.

    Olen itsekin tuolla linjalla, yritys oli komea, idea jokseenkin varteen otettava, mutta ohjaajana ei ollut uusi Orson Welss tai Aki Kaurismäki, joten kuva jäi jotenkin sketsimäiseksi, luonnostelmaksi, jossa hyvällä apuohjaajalla ja leikkaajalla olisi ollut työsarkaa kunnolla.

    Mutta, mutta, itse asiassa mielenkiintoista olisi jos todellakin Vanha Virsukenkä olisi kiinassa seikkailut. Tosin jaappanin Ainut ovat geneettisesti lähisukua meikäläisten kanssa, ja japanin kulttuurin siemen on tullut kiinasta(tosin tästä ei puhuta). Sitten kun jaapanin kansaa kiinostaa suomi, ja Sibelius, jonka kansallisromanttinen linja yllättäen onkin Karelia, josta Kalevalan tarinat on kerätty, niin pakettti alkaakin olla kasassa :thumbsup: .
     
  18. EskoMörkö

    EskoMörkö Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katoimpa sitten itsekki eilen Jadesoturin. Oli hienoinen pettymys. 2,5/5 ja tuokin arvio on yläkanttiin.
     
  19. tuskapupu

    tuskapupu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tuo näytti Episodissakin yhdeltä arvostelijalta neljä tähteä saaneen. Myöskin ulkomailta (Toronto) on jonkin verran positiivista arvostelua. Mutta selvästi on tämä kahtiajakautuneisuus nähtävissä.

    Olisipa kiva kuulla esimerkiksi Episodissa yhden tähden antaneen arvostelijan näkemyksiä, jotenkin ei omaan päähän mahdu NOIN huono arvosana tästä elokuvasta. Luonnollisesti kaikilla on makunsa, mutta mutta...
     
  20. vitelli

    vitelli Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myös Seiskassa, mesta.netissä ja MTV3:lla Jade on saanut 4/5. YLEn tähtihetkessäkin kummatkin arvostelijat pamauttivat yllättävät 3/5 . Itsekin ihmettelen yhden tähden antajia, kyllä elokuva sen verran omaperäinen ja hyvin toteutettu tapaus oli, (vaikkei sinivalkoisten lasien takaa sitä katsoisikaan), että pari tähteä luulisi heltiävän.