Prison Break (Pako), Suomen esitystahtiin

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Wellho, 11.08.2006.

  1. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jos etsimällä alkaa etsimään, niin varmasti jokaikisestä sarjasta ja elokuvasta löytyy suuri määrä kliseitä ja outoja sattumia toisensa perään. Jos sarjan sisältö on köyhempää, niin tottakai niihin kliseisiinkin kiinnittää enemmän huomiota, varsinkin jos ne esitetään kovin tavanomaisella tavalla kuten PB:ssä. Oma armon aika taisi loppua eiliseen jaksoon. Jatkossa voisi kyllä satunnaisesti katsoa jos kilpailevalta kanavalta ei alkaisi samaan aikaan vähän eri kaliiperia oleva ohjelma. :rolleyes:
     
  2. Tupakkamies

    Tupakkamies Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistähän mahtaa johtua että tässäkin sarjassa väkivalta/seksi/kiroilu on minimoitu lähelle nollaa? Syö uskottavuutta sarjasta aikalailla, kun kyseinen milijöö on kuitenkin murhaajien ja ryötäjien koti :rolleyes:
    Mutta eikös FOX vetänyt samaa linjaa esim. X-Filesissa? Miskiköhän esim. HBO sitten on paljon vapaampi sensuurissa? Maksullisuutensa takia?
     
  3. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    En tiedä kuka tämän sanonnan on keksinyt, mutta on melko osuva: jos Super Bowl näytettäisiin maksukanavilla niin väliaikashowna tulisi pornoa. :)
     
  4. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ozia ja Prison Breakia on oikeastaan turhaa alkaa vertailemaan, koska ne ovat vankilamiljööstään huolimatta lähtökohdiltaan niin erilaisia tuotantoja. Oz on laatudraamaa ja Prison Break kevyttä viihdehömppää.

    Itselleni Prison Breakin suurin ongelma on, että se vaikuttaisi 24:n tavoin olevan tarinaltaan ja henkilöhahmoiltaan vain TV-sarjaksi venytettyä tusina-actionia, jonka idea ei kestä kunnolla sarjamuotoa. Mielenkiinnon ylläpitämiseksi pitkässä sarjassa pitäisi olla välillä jotain muutakin sisältöä, kuin täytteeltä tuntuva viikottainen pikku ongelma ja edellisen pikainen ratkaisu.
     
  5. Wellho

    Wellho Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siitä että HBO on kaapelikanava jossa saa olla mitä vaan, koska ostaessasi kanavan tiedät että on mahdollisuus kuulla jopa FUCK sana.
    Ameriikassa kun ei saa tuota FUCK sanaa kuulua yleisessä maanpäällisessä verkossa joka on kaikkien saatavilla. :OI
     
  6. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Erittäin hyvin sanottu siellä perällä! :thumbsup:
     
  7. Harvester

    Harvester Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2003
    Viestejä:
    162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viihdyttävää katseltavaa ja jännitys pysyy yllä. En kaipaa sarjoilta mitään tosielämän toisintoa. Tärkeintä, että ne viihdyttää.
     
  8. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kovasti tätä sarjaa hehkutettiin etukäteen, mutta eipä jaksanut katsoa kuin yhden jakson kun sarjan pääosaveljekset ovat molemmat täysin karismattomia puunaamoja (IMHO) ..sitä toista tyyppiä sai nähdä jo ihan riittävästi siinä en-nyt-muista-nimeä B-luokan sci-fi sarjassa jokin aika sitten. :rolleyes: Sarjan juonenkehittely saattaa hyvinkin olla addiktoivaa jms. mutta kyllä henkilöt on itselleni ainakin niin tärkeä osatekijä, että tältä pohjalta on paha ponnistaa. Ja kun sarjan naispääosan esittäjäkään ei tilannetta pelasta (muodollisella pätevyydellä vaikka ihan ok onkin) niin säästetäänpä tämäkin aika sitten johonkin muuhun.. :thumbsup:
     
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Kyllä se sinuakin vielä ketuttaa kun sarjaa Suomen tv:stä katsovat tulevat muutaman viikon päästä tänne sanomaan että "tää sarjahan paranee jakso jaksolta, kyllä harmittaa niiden puolesta jotka eivät antaneet mahdollisuutta" :thumbsup:
     
  10. Spelman

    Spelman Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2005
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nämä aina tämmösiä. Jenkkitahtiin-ketjuissa yritetään arvailla tulevia juonenkäänteitä ja keskustellaan sarjan tekijöiden aivoituksista.

    Kun taas Suomi-ketjuihin porukka tulee kertomaan, että sarja on vähintäänkin huono eikä koukuta yhtään. Sarjan fanit tulevat sitten vastaamaan että "että kyllä se siitä vielä".

    Onko tässä sitten mitään järkeä? No ei.
     
  11. Nuera

    Nuera Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2006
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä kyllä diggailen tosta sarjasta ja Peter "Abruzzi" Stormare on kyllä sarjan ylivoimaisesti paras hahmo.
     
  12. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko kukaan vielä maininnut, että on nuo tämän sarjan käänteet kyllä aika... Sääli, että sinänsä hyvä ja originaali idea pilataan kelvottomalla toteutuksella, älyttömillä ja epäuskottavilla vastoinkäymisillä ja niiden vielä typerämmillä ratkaisuilla.
     
  13. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    On kyllä huomattu. Parasta oli kun näytettiin kun Scofield oli portilla lähdössä pois ja johtaja katseli ikkunasta sieltä toimistostaan. Sitten ihan vähän ajan kuluttua johtaja olikin siinä Scofieldin vieressä. Aika nopeasti liikkui isokokoiseksi mieheksi :rolleyes:

    Kyllä tästä muutakin valitettavaa löytyy. Eniten ärsytti se videonauhajuttu. Hoh hoijaa. Enpä olisi osannut arvata.
     
  14. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Sarjoissa ja elokuvissa yleensä käytetään leikkauksia homman eteenpäin viemiseksi... :thumbsup:
     
  15. Mikkoz81

    Mikkoz81 Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    18.01.2003
    Viestejä:
    842
    Saadut tykkäykset:
    3
    Sopranos vie voiton tästä 100-0, vaikka kaikki suomessa lähetetyt prisonitkin löytyykin digiboksista. Täällä siis tykki lähettä sopraanosia ja matkatelkku prisonia.
     
  16. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Katsoppas se kohtaus uudestaan. Johtajalta olisi mennyt portille kävelemiseen ainakin 5 minuuttia, Scofield luovutettiin vartijalta toiselle 10 sekunnissa ja tällä aikaa johtaja oli tullut.

    :thumbsup: :thumbsup:

    edit. Voihan se tietty olla että jossain välissä Scofield turisi vartijan kanssa 5 min mukavia. Oli vaan tuossa kohtaa hyvin yhtenäisen oloinen se kohtaus.
     
  17. sirace

    sirace Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2002
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nämä sivujuonteet ja tarpeettomat kliseet kuten arkiston tuhoutuminen vois jättää kokonaan pois, pilaavat mielestäni sarjan. Ilmeisesti allkuperäisessa ideassa ei heidän mielestänsä ole tarpeeksi kerrottavaa tai tarpeeksi aineistoa koko sarjan tekemiseen? Olen eri mieltä tästä asiasta, paon valmistelu tuntuu olevan liian helppoa. Ja jos yhden tuomitun täytäntöönpanoa odottavan ihmisen kuolema on valtakoneistolle ja kabineteille niin tärkeä niin luulisi että homma olisi hoidettu jo aikaa sitten pois alta.
     
  18. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Eilinen jakso ei ollut ihan kokonaan huono. Orastavaa toivoa vielä on. Itse asia meni pari isohkoa hyppyä eteenpäin ja se pois pääseminen konkretisoitui katsojalle. Valitettavasti ajantaju ei oikein toimi tässä sarjassa. Ei oikein pysty sanomaan että onko kulunut tunti vai viikko ellei se tulisi jossain ilmi rautalangasta väännettynä.

    Kuten jo edellä todettiinkin, on sivujuonteet tuskallista katsottavaa. Mikä lienee Neiti Etsivä siitä asianajajasta mieleen tulee. Salaliitosta positiivista että tällä hetkellä ei osaa yhtään sanoa ketkä kaikki ovat loppujelopuksi pahiksia. Selvät tapaukset tietenkin, mutta entä muut. Pope taitaa kyllä olla kiiltävähaarniskainen ritari loppuun asti.
     
  19. arza77

    arza77 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2004
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli nauhalta katsottua eilinen jakso, koska tämä jää pahasti Sopranosin varjoon. Siinä olisi ainakin referenssiä mafiapomojen malliksi, joiden rinnalla PB:n ruotsalainen mafioso on täysin karismaton...
    Montakohan jaksoa tätä jaksaa vielä kytätä, että se koukutus iskisi? Eilinen jakso oli kyllä tahattomassa koomisuudessaan B-leffojen tasoa. Sekö tässä onkin koukkuna?
    Menipä tiukille ettei tuo ratkennutkaan heti eilisessä jaksossa, onneksi vankilanjohtajalla oli teleportti toimistostaan vankilanportille:hitme:
     
  20. Wellho

    Wellho Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä täytyy ääneen ihmetellä, miten ihmiset sarjoja katselee. Itsekin huomasin Popen nopeat liikkeet, mutta aivan sama, ei se vaikuttanut siihen jaksoon mitenkään.

    Yhdet katsoo että se oli jakson "parasta" antia kun pope teleporttaa. :OI
    Toiset huomaa, mutta ei välitä. :cool:
    Kolmannet ei ees huomaa.


    Eikö muuten olekin luonnotonta, ettei kukaan päähenkilöistä ole käyny paskalla siellä sellissä koko aikana, onhan heitä näytetty niin paljon siellä selleissä, niin olishan niiden pitäny paskalla käydä, tai ainakin kusella. Eikö teitä yhtään hämää tälläinen epärealistisuus. :hitme: