Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Kaveriani askarrutti seuraava asia;

    Häneltä löytyy amd sempron 2600 (?)+ prosessori, mutta tietokoneen käynnistyksen yhteydessä näkyy amd ATHLON 1200Mhz. Mistähän kyse?
     
  2. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    cool'n'quiet?


    edit: äh, emminä tiiä. ja luinkin väärin.
     
  3. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Isketääs vielä toinen kysymys jos täältä löytäisi asiantuntijoita ;)

    Kun kilju on valmistettu ja kirkastettu, jää nesteeseen kuitenkin hieman metanolia. Metanolin kiehumisllämpötila on n. 65 astetta, joten voisiko metanolin tislata (ts. keittää lientä tarpeeksi kauan tuossa lämpötilassa) pois? Mitään haittoja?

    Kiitoksia :D
     
  4. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    AMD:llähän tuo 2600+ merkintä tarkoittaa sitä, että se vastaa suunnilleen 2,6GHz Pentium 4:ää. "Oikea" kellotaajuus tuossakin prosussa on kuitenkin jo 1,8GHz, joten vika on jossain muualla. Enpä tiiä. Suljin vain tuon vaihtoehdon pois.

    Näkyykö koneen käytössä jotain hidastelua? Kyseessä kyllä voi olla joku virransäästömoodi, joka pienentää kellotaajuutta sopivissa paikoissa...
     
  5. Opolo

    Opolo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2002
    Viestejä:
    204
    Saadut tykkäykset:
    0
    Etanoli kiehuu alle kahdeksassakymmenessä sekin, että taitaa sitäkin vapaassa lämmittelyssä höyrystyä hukkaan, jos sen nyt haluaa kiljun yhteydessä laskea haittapuoleksi. [/mutu]
     
  6. rzzth

    rzzth Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2003
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haluaisitko selittää minulle mitä hemmettiä tuo kestävä kehitys -pelleily oikein on? Käsittääkseni tuo on vaan joku toinen sana kehityksen paikallaanjunnaamiselle ja käytännössä ei ole mitään muuta kuin sanahelinää.

    Toisekseen tuo argumentti veden/ruoan/elintilan loppumisesta on myös täyttä paskaa, ruokaa ja hyödykkeitä tuotetaan nykyään huomattavasti tehokkaammin kuin vaikkapa 50v sitten, tai 200v sitten, ei voida olettaa että huomennasama määrä ruokaa saadaan hehtaarista peltoa kuin tänään. Sama homma veden kanssa, vettä voidaan puhdistaa lähes rajattomia määriä ja elintilakaan ei ole näillä näkymin vieläkään loppumassa.
     
  7. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tänä aamuna kun tuli nukuttua pommiin, niin alkoi mietityttämään mistä sanonta "nukkua pommiin" oikein tulee? Miksi juuri pommiin?
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Voisin heittää villin arvauksen, että tuo sanonta on muodostunut juurikin siitä, että siinä ei herätä herätyskellon hälytysääneen. Sitten kun asiaa vähän liioitellaan, niin joku on varmaan keksinyt sanoa, että joku olisi nukkunut vaikka pommi olisi vieressä räjähtänyt. Luulisinpa, että tuosta se tulee.

    Moni sanontahan tulee juuri tuosta, että otetaan jokin tapahtuma ja verrataan sitä johonkin liioitellusti (ja koomisesti).
     
  9. ReBolt

    ReBolt Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2004
    Viestejä:
    309
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Pommi-sanontojen juuret ovat aivan toisaalla: ruotsin kielessä. Kyseessä ei kuitenkaan ole se räjähtävä pommi eli bomb. Ruotsissa on toinenkin sana, joka on vääntynyt pommiksi, nimittäin bom. Se merkitsee ohilaukausta tai ohiheittoa; niistä voidaan johtaa yleisempi epäonnistumisen merkitys. Mennä pommiin (myös: mennä pummiin) on siten käännöslaina. Tavallaan myös pommiin nukkumisen voi katsoa ohilaukaukseksi"

    http://www.kotus.fi/kielitoimisto/usein_esitettyja_kysymyksia/nukkua_pommiin.shtml
     
  10. Crannog

    Crannog Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sattuipa tuossa silmään Sampo-pankin tv-mainos, jossa tyylikkäästi harmaantunut amerikkalainen herrasmies kyselee ihmisiltä, että "What's your number?" (suomeksi siis: vats joor nampör). Mies näyttää aivan Dallasin Bobby Ewingiltä (Patrick Duffy). Onko näin ja jos on niin miten ihmeessa mies on vajonnut näin alas (ja kauas)?
     
  11. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
    Kyllähän USA:n suurimmat filmitähdetkin tekevät mainoksia ulkomaiden (esim. Japanin) televisioon. Duffyn uran huippu oli 20 vuotta sitten TV-tähtenä, joten mikä ihme tuo on.
     
  12. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    On.

    Ja mitä alas vajoamiseen tulee, niin eiköhän Patrick Duffy ole vajoamisensa jo tehnyt aikoja sitten - ts. melkein välittömästi Dallasin päättymisen jälkeen. Luulisi Duffyllekin raha kelpaavan, joten miksipä sitä ei mainoksia tekisi.

    Onhan tässä hiljattain nähty Dustin Hoffmankin mainosfilmeissä rahastamassa - joskin vähän isomman firman sellaisissa - joten eiköhän ne mainokset Bobby Ewingin egollekin sovellu.
     
  13. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    "Vastahan" myös Richard Kiel mainosti mini visaa tv-mainoksessa ja oli siinä ihan suomalaisen kassaneidin edessä seisomassa, tosin tuo efekti oli tehty niin tökerösti että huomasi selvästi noiden kahden näyttelevän ihan jollekin muulle kuin toisilleen (suomalaista naista kuvattiin "kielin" olan yli ja blaa blaa).

    Näin myös Duffy mainoksen, mutta en kiinnittänyt huomiota siihen oliko nuo suomalaiset näyttelijättäret koskaan kunnolla samassa kuvassa miehen kanssa.
    Ja vaikka mies suomalaisessa mainoksessa onkin, niin kyllä se silti voittaa Kauniit ja Rohkeat.
     
  14. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    "For relaxing times - make it Santori time"
     
  15. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Empä juurikaan... Mutta tarinoinpa silti jotain, kun kerran kysytään. Ja ota iisisti, en minä tässä ole ketään mihinkään pakottamassa tai ekoanarkisteja barrikadeille yllyttämässä... :D

    Itse itseäni lainaten: "Vielä fiksumpaa olisi kestävän kehityksen opettaminen (kun mahdollista), eli että ei välttämättä kannata raivata kaikkea kasvustoa pois istuttamatta koskaan mitään tilalle". Ja vastaavalla logiikalla muutoinkin, eli ajatellaan useiksi vuosiksi tai jopa vuosisadoiksi eteenpäin, eikä vain niin että mitä tänään ja huomenna saadaan tehtyä. Varmasti 200 vuoden päästä moni tulee kiroamaan sitä, mitä heidän esi-isänsä ympäristölleen tekivät.
    Toisaalta, jos ajattelee pelkästään omaa itseään ja tulevaisuuttakin vain oman odotettavissa olevan elinikänsä verran, niin silloinhan kestävä kehitys todellakin on melkoisen turhaa ja usein taloudellisestikin kannattamatonta "pelleilyä", tyyliin "mitäs se minua muka hyödyttää, jos jollakin toisella on parin sadan vuoden päästä sademetsiä yms." Eli asian mielekkyys riippuu pitkälti käytetystä näkövinkkelistä.

    En todellakaan ole mikään "viherpipertäjä" vaan intin käynyt inssi ja hifin, tietokoneiden, kotiteatterin yms. ei-niin-vihreiden juttujen harrastaja. Mutta joku roti kuitenkin pitäisi nykymenoon mielestäni saada (sademetsien liiallinen hakkuu, vesien saastuminen, eläinten ja kasvien sukupuutot jne.). Sitäpaitsi, onhan tuossa termissä toisena sanana kehitys, sen sijaan että sanottaisiin "kestävä paikallaanjunnaus" tai "kestävä sanahelinä". Toki se on sitten aivan toinen asia, jos/kun vain puhutaan tuollaisesta, käytännössä mitään tekemättä. Silti, perusideahan kuitenkin on aivan kannatettava ja järkeväkin, kunhan ei mennä liiallisuuksiin. Asiasta yleisemmin voit lueskella esim. täältä: WikiPedia: kestävä kehitys.


    Jos kyyninen haluaa olla, niin on päivänselvää että maapallo tuhoutuu. No, ainakin viimeistään muutaman miljardin kuluttua, kun aurinko loppuhetkinään paisuu moninkertaiseksi ja maapallo kuumenee asuinkelvottomaksi, ellei jopa täysin haihdu. Tosin ehkäpä silloin olemme jo jossain muualla galaksissamme, kenties kauempanakin. Tai sitten jo paljon aiemmin joku rotu tekee maapallolle invaasion tai asteroidi tuhoaa meidät dinosaurusten tapaan. Jääkausiakin on odotettavissa jne. Eli mitäs tässä enää mitään kannattaa yrittää, sillä niin epätodennäköistä selviämisemme on. Kukaan ei voi varmaksi sanoa, etteikö ihan justiinsa kohta tapahtuisi maailmanloppu.
    Ja minä hölmö kun luulin, että nälänhätä ja surkeat asuinolot muka olisivat miljoonille ihmisille arkipäivää, ilman että selkeää parannusta olisi näköpiirissä, vaan pikemminkin päinvastoin. On harmillista, että uutiset, sanomalehdet ja ajankohtaisohjelmat kertovat minulle "täyttä paskaa", mutta toisaalta hyvä että tämäkin asia tuli nyt selvitettyä. Nyt on paljon helpompi olla, kun tiedän että ruoka ja asuintila eivät sittenkään ole ihmiskunnalle minkäänlainen ongelma tulevaisuudessa. :)

    Toisaalta, se kuitenkin vielä aavistuksen verran ihmetyttää, että mikäli vettä todellakin pystytään nyt puhdistamaan "lähes rajattomia määriä", niin miksi ihmeessä kuivuudesta kärsivät maat eivät sitten tee niin? Kunhan vain tuli mieleen...
     
  16. Hattori Hanzo

    Hattori Hanzo Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.02.2004
    Viestejä:
    1 141
    Saadut tykkäykset:
    4
    Millä pääsee eroon noista inhottavista pirulaisista jotka kauppaavat lehtiä ja muuta sälpettä puhelimitse?

    Muistaakseni on jokin keino millä voi kieltää telemarkkinoijia soittelemassa kaupittelupuhelujaan. Neuvoja ja vinkkejä vastaanotetaan...
     
  17. TuK

    TuK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    566
    Saadut tykkäykset:
    14
    Katsopa täältä: http://www.ssml-fdma.fi/main_suoramarkkinointikiellot_puhelinrobinson.htm
     
  18. Hattori Hanzo

    Hattori Hanzo Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.02.2004
    Viestejä:
    1 141
    Saadut tykkäykset:
    4
    Voe paska. Joutuuko tuostakin saatanasta maksaa ettei puhelinhäiriköt soittele. Ja täytyy vielä uusiakin kolmen vuoden välein.

    Puhelinmarkkinointi on rasittavaa saastaa, täytyisikö ruveta boikotoimaan jokaista firmaa aina sen mukaan kun sieltä puhelimitse kaupataan jotain. Ilmoittaa asia puhelinmyyjälle ja lähettää asiasta sen jälkeen sähköpostia firmalle että ähäkutti, johtuen rasittavasta puhelinmyynti strategiastanne olen päättänyt alkaa boikotoimaan yritystänne...
     
  19. Wade

    Wade Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2002
    Viestejä:
    695
    Saadut tykkäykset:
    0
    mitäs tarkoittikaan asuntomyynti-ilmoituksissa lyhenteet: mh: 58800€, vh: 196000.00€

    uskoisin mh:n olevan myyntihinta & vh:n varaushinta mutta mitenkäs perkeleessä varaushinta on noin paljon korkeampi? :confused:

    kerran eläissäni olen tehnyt asuntokauppaa eikä silloin ollut kuin yksi luku jota pyöriteltiin sopivampaan suuntaan...
     
  20. code.666.

    code.666. Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    1
    mh = myyntihinta
    vh = velatonhinta