Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14

    Kuulostaa ihan hauskalta. Ainoa mikä hieman jää tökkimään on boldattu osa :rolleyes:
     
  2. Kese

    Kese Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    'They have 4 to 5 seasons planned out, and they knew the beginning and ending from the start. Going beyond 5 seasons would be stretching it, they said.'

    Tuo spoilereista kaivettu tieto on Damon Lindelofin ja Carlton Cusen suusta heinäkuulta. Toki kaikki on ABC käsissä ja voivat jatkaa niin kauan kuin katsojia riittää.
     
  3. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    jossain näin että näyttelijöilla on sopimus seitsemäksi kaudeksi
     
  4. jason666

    jason666 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2006
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipas tylsä jakso taas toi uus. Toivottavasti paranee jatkossa.
     
  5. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Äläs nyt, saatiinhan tässä Katelle kiva mekko. Lostin perusvauhtiin verrattuna tämä on jättiharppaus.
     
  6. Kese

    Kese Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, tuohan on normaali tapa varmistaa ettei näyttelijät lähde kävelemään, jos sarjasta tulee hitti. En nyt muista kuinka moneksi kaudeksi Sopranoksen näyttelijät alussa tekivät sopimukset, mutta myöhemmistä kausista on ollut melkoista käden vääntöä jatko-sopimusten suhteen.
     
  7. Ephram

    Ephram Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2004
    Viestejä:
    357
    Saadut tykkäykset:
    0
    3x01 oli mielestäni helkkarin kovaa kamaa. Uusi kausi rykäistiin mallikelpoisesti käyntiin ja annettiin mukavasti uusia ympäristöjä nähtäväksi. Jakson aloitus veti taas pisteet kotiin...

    Lostissa on jotain ihmeellistä imuvoimaa, jota temmoltaan ajoittain erittäin hitaatkaan jaksot eivät romuta. On vaikea määrittää mistä siinä on oikeasti kyse. Minun mielestäni Lost on jollain tapaa eeppinen sarja.


    Enkä nyt kuulu niihin "Lost, lost!, lost! Maailman paras sarja! Jeee!" hypettäjiin. :)
     
  8. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14

    Myöhäistä.
     
  9. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Olipas jokseenkin ristiriitainen jakso: oikeastaan ei tapahtunut mitään juonelllisesti (saarella) ja tapahtui paljonkin fyysisen toiminnan osalta (pakoyritykset ym. rähinät). Toisaalta sitten se, että 'othersit' elävätkin jonkinlaisessa lähiöjäljitelmässä järjestäen kirjakerhoja yms. ja viettäen muutenkin lähiöelämää, yllätti ainakin minut. Itse jakson alku oli hieman samantapainen kuin kakkoskaudella eli olisi voinut luulla olevan kyse flashbackista tai ulkomaailman tapahtumista.

    Uudet lokaatiot olivat tosiaan tervetulleita ja jokainen kausi laajentaakin mukavasti haaksirikkoisten elinpiiriä ja samalla paljastetaan aina hieman lisää saaren mysteeristä ja todellista merkityksestä. Mielelläänhän tätä taas seuraa :)
     
  10. Naama

    Naama Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    393
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta mutta... Mihin väliin tämä Jackin ja hänen isänsä flashback sijoittui? Ennen vai jälkeen humalaleikkausoperaation? Ilmeisesti ennen, koska Christian oli työpaikalla, mutta Jack kuitenkin rupesi mesoamaan juomisesta hänelle siihen tyyliin, että olisi ollut leikkauksen jälkeen. Tai sitten ymmärsin yskän täysin väärin :D Täytyykin huomenna katsoa jakso uudestaan virkeämpänä.
     
  11. Flotter

    Flotter Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1
    Musta oli kyllä hienosti käännetty homma ympäri ja lähestytty asioita enemmän Otherssien näkökulmasta. En ainakaan tätä odottanut.

    Tosin Lostin tahdin tuntien Jack & kumppanit koittavat päästä pakoon ainakin puoli kautta.

    Kaikin puolin hyvä aloitus kaudelle. Toivon mukaan uusia paljastuksia riittää jokaiselle kauden jaksolle.
     
  12. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vihdoinkin uutta Lostia saatavilla, loistavaa. Jakso meni äkkiä ohi, varmaankin pelkästä innostuksesta.

    Alku hämmensi erittäin paljon. Nyt taisi lopullisesti selvitä, että Othersit ovat todellakin Dharman tiedemiehiä ja heidän jälkeläisiään, jotka jäivät saarelle aikoinaan pois muusta maailmasta (vertaa The Village), tai heidät jätettiin sinne. Matthew Foxilta hienoa näyttelemistä, aiemmin ollut melko peruskauraa, mutta nyt pidin paljon. Sawyerin ratkaistua "pulma", tuli hörähdeltyä, edelleen loistava hahmo. Mielenkiintoista tietää, mitä Ben tarkoitti "seuraavat kaksi viikkoa tulevat olemaan kamalia"-lauseella. Ainakin osaltaan siihen liittyy häkissä oleminen.

    Taisipa häkkien alkuperäinen tarkoituskin selvitä ja samalla miten saarella on jääkarhuja, sekä Dharman logolla varustettu hai(ta). Taitaa koko saari olla eräänlainen Nooan arkki.

    Ja vielä eräs jännä juttu..

    http://photos1.blogger.com/blogger2/1364/3127/400/MRFriendly.jpg

    Jos kuva ei näy, painakaa enter, tai kopioikaa se osoiteriville.
     
  13. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    [7.1HDBlueLostgeek]Soopaa tämä kaudenavausjakso, ei mitään edistystä! Miksi ei kerrottu mistä surina ja salama johtui? Mikseivät tyypit kummastelleet sitä yhtään, ei mitään edistystä!! Paska sarja, aivan surkea. Silti tilaan amerikasta joka jakson heti kun se on mahdollista.[/7.1HDBlueLostgeek]

    No mutta asiaan. Hyvä avaus. Vähän ihmetytti mihin väliin tuo Jackin ja isukin yhteenotto sijoittui. Ilmeisesti ennen isin kännioperointia.

    Veikkauksia; ottiko Henry Katelta ns. omansa, vai miksi prinsessamme uikutti ranteet verillä? Saadaan Sawyerinkin veri kunnolla kiehahtamaan kun moinen ilmenee. Ihastuuko Jack uuteen emäntään, vai ihastuuko emäntä Jaakkoon?
     
  14. Yläpesä

    Yläpesä Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2002
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli kyllä herkullinen jakso, TV:n kuningas palasi arvolleen sopivalla tavalla.

    Yhä edelleen minua riivaa ajatus, että tuottajien nimenomaisesta kiellosta huolimatta on kyse "kiirastulesta" eli kuoleman jälkeisestä välitilasta. Blondi Juliette käsitteli Jackia hänen "koko elämänsä" kattavan kirjan kanssa, kuten Pietari ikään ja sanoi: ei väliä mitä olimme vaan mitä olemme (no mitä sitten olette?). Samaten Henryn eli Benin ohjeet, kun lentokone mureni taivaalla: siellä saattaa olla pelastuneita, menkää heidän joukkoonsa jne. voidaan ymmärtää siten, että heidän tehtävänsä on ottaa vastaan onnettomuudessa kuolleet ja saattaa heidät eteenpäin (The Others -leffan tavoin).

    Jackin ja isänsä konflikti oli ajallisesti mielestäni sen leikkauskonfliktin jälkeen. Ei lääkäriä välttämättä kokonaan potkita talosta yhden virheen jälkeen. Olihan hän kuitenkin jo mukana AA-toiminnassa eli on todennäköisesti saanut pitää lääkärin tehtävänsä, mutta ei välttämättä enää kirurgina leikkaussalissa. Uuden konfliktin myötä ratkeaa luultavasti taas ryyppäämään.

    Ben on kyllä herkullinen hahmo, mies jonka puheista ja katseesta voi päätellä korkkiruuvin asteelle yltävän kierouden.

    Juliet taitaa omata epämääräisiä psyykkisiä kykyjä, ainakin hänen tuijottaessaan Jackia aseman jumputtavat taustaäänet korostuivat merkityksellisesti. Ja olihan lempikirjansa Kingin Carrie. Näinköhän käy, että tämän kuuden jakson rykäyksen isoksi yllätykseksi osoittautuu
    että Jack rakastuu Julietiin ja liittyy Others-kylän asukkaiden joukkoon pitämään kirjakerhoa?
     
  15. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 717
    Saadut tykkäykset:
    354
    Voi kai sen noinkin ajatella, mutta itse en henkilökohtaisesti tuota usko. Ottaen huomioon otherssien pyrkimykset, kokeet ym. on aika helposti kuitenkin hyväksyttävissä että heillä on tuollaiset katalogit ihmisten menneisyydestä ja elämästä. He siis tietävät keitä saarelle haaksirikkoutuneet ovat ja miksi he ovat siellä. Ehkäpä tämä "ei väliä mitä olimme vaan mitä olemme" on kehoitus siihen suuntaan, että entiseen (saaren ulkopuoliseen) elämään ei ole enää paluuta ja että teidän paikkanne on nyt tässä yhteiskunnassa mihin me teidät istutamme.

    Sitäkin on monesti mietitty, että miksi juuri Sawyer, Kate ja Jack siepattiin tuonne. Mikä heissä on niin erikoista? Itse luulisin, että se liittyy siihen kolmiodraamaan mikä näiden välillä on ollut jo pitemmän aikaa. Mitä lie lajikäyttäytymistä tässä tutkitaankaan. Mutta miksi Katella oli se sievä mekko ja ranteet hiertymillä käsiraudoista? Yritetäänkö Sawyer saada reagoimaan tähän, vai miksi heidät muuten istutetiin häkkeihin jotka ovat niin lähellä toisiaan? Hyvä/paha- asetelmien kääntyminen on kyllä kiehtovaa, sillä othersit ovat koko ajan tuputtaneet olevansa hyviä ihmisiä. Silti heidän käyttäytymisensä on paikoitellen hyvinkin väkivaltaista joka pistää mietityttämään että mikä se päämäärä tässä on... mutta jos othersit olisivat heti ensimmäisenä päivänä kävelleet viidakosta ja sanoneet "terve kaikki, olette nyt osa suurta koetta ja utopistista yhteiskuntaa, ettekä pääse koskaan täältä pois, tulkaa mukaamme" niin olisikohan mennyt täydestä? Ehkä meidän lostilaiset tarvitsevat valmistelua ja kokemuksia pärjätäkseen othersien kokeissa tms. Käsikirjoittajat saavat olla kyllä melko neroja, että pystyvät selittämään tämän kaiken, koska othersien keinot ja menetelmät saadakseen sen mitä haluavat ovat vähintäänkin kyseenalaiset ja erikoiset.

    Missähän päin saarta Kate ja Sawyer majailevat... ja missä on se othersien kylä. Jack oli ainakin vedenalaisessa hatchissa, Hydrassa, mutta en nyt muista missä päin sen kerrottiin sijaitsevan. Pitääpä tutkia sitä karttaa taas... ;)
     
  16. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Alun uloszoomauksessa näkyy missä kylä on ja mihin koneen osat putoavat. Kylä on laaksossa vuorien keskellä aivan toisessa suunnassa kuin pudonneet koneen palaset.

    Häkit ja hydra on samalla tontilla joten labrat on joko rannassa tai sitten siellä on joku maanalainen vesipuisto. Kylästä näyttää olevan rannalle ainakin päivän kävelymatka.
     
  17. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
  18. TylerDurden

    TylerDurden Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.09.2000
    Viestejä:
    937
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäiset 5 minuuttia tästä kauden avauksesta oli kyllä herkkua. Itse asiassa koko jakso tuntui menevän yllättävän nopeasti ohi, kuten joku jo totesi.

    Niinköhän se todellakin on, että Jack liittyy Otherseihin (ehkä kuitenkin näennäisesti ja lopuksi pettääkseen heidät, pelastaa oman joukkonsa ja nousee sankariksi.. tätähän massa haluaa?). Saa nyt nähdä minkälaiset kuviot tälle kaudelle on kaavailtu. Nythän seuraa vain 5 jaksoa, joka loppuu jonkinlaiseen mini-cliffhangeriin ja jatkuu vasta myöhemmin talvella. Hmph.

    Seuraavissa jaksoissa odotan todellakin jonkinlaista selvitystä toisen kauden finaalin loppuminuuteista. Tämä Penny-tytteli siis etsii Desmond-rakastaan ja ilmeisesti "löysikin" saaren.. mutta mihin se johtaa? Ja mitä tapahtui Ekolle, Desmondille ja Lockelle? Ja jos nyt tämä magneettikenttä saaren ympärillä "kaatui" niin minkälaisia seurauksia sillä on?

    Ai niin, ja ensi viikon jakson promo:
    http://www.youtube.com/watch?v=R8nKn-nsx9g

    Sayid ottaa ohjat käsiinsä! Toiminnan mies, luojan kiitos ei siis jaaritella kauaa vaan päästään ratkaisuihin. Tosin kolmikkoa lähtee pelastamaan raskaana oleva Sun ja Jin? Ja Sunia ammutaan? Tuskin kuitenkaan. Ja mitä Ben ehdottelee Jackille? An offer he can't refuse? An all-new episode of... Lost. oujee
     
  19. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 717
    Saadut tykkäykset:
    354
    Aika paljon on mielenkiintoisia juonilankoja nyt kehitteillä, varsinkin nämä saaren ulkopuoliset jutut eli Penny ja sitä rataa. Mitenhän niiden kanssa menetellään... nyt kun tosiaan tulee tuo mini-cliffhanger viiden jakson jälkeen, niin uskon että nämä 3. kauden alkupään jaksot ovat suht täynnä tapahtumia. Sitten veikkaan että cliffhangerin jälkeiset pari jaksoa ovat taas ns. täyttä tavaraa, jonka jälkeen tulee pieni suvantovaihe.
     
  20. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Voisi tosiaan liittyä "Ben esittää tarjouksen Jackille, josta on vaikea kieltäytyä" tuohon mahdolliseen liittymiseen. Ekon, Desmondin ja Locken kohtalo selviää kolmannessa jaksossa, jos on ennakkotietoihin luottamista. Ymmärtääkseni jossain on sanottu, että Suniin ei osu, vaan hän suojautuu hypäten maahan ja samalla suojaten vatsaa = vauvaa.