Digiality 302T ja C digiboxi?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana ttasanen, 12.08.2004.

  1. K@rtsa

    K@rtsa Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2006
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti tulee kaksi kaukosäädintä, sillä kun sain taakuuseen uuden koneen siinä oli tuo yleiskaukosäädin mukana jolla voi sitten ohjata 4 eri laitetta (itse boksi, tv, video, sateliittivastaanotin)
    Uusi päivitys oli koneessa valmiina :thumbsup:
     
  2. Tertzi

    Tertzi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2006
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä kaipaisin edelleen vastausta tuohon ajastinkysymykseen.

    Eli se asia mikä sai minut kiinnostumaan kiintolevytallentimesta oli mahdollisuus valita ohjelma vain kerran ajastettavaksi, ja digitallennin osaa sen jälkeen tallentaa kaikki saman ohjelman tulevat jaksot ilman että tarvitsee tehdä uusia ajastuksia.

    Microsoft media centerissä on toiminto "Tallenna sarja" joka ymmärtääkseni toimii niin että kun yhden kerran kertoo koneelle minkä ohjelman haluaa tallentaa niin sen jälkeen se osaa automaattisesti aina tallentaa saman ohjelman myöhemmin tuli se mihin aikaan ja minä viikonpäivänä tahansa.

    Ymmärsin että Topfieldissä on myös tämänkaltainen toiminto.

    Nyt haluan tietää löytyykö tuollainen ajastusmahdollisuus myös näistä halvemmista laitteista. Se on minusta aika ratkaiseva ominaisuus ja aikamoinen parannus vanhaan vhs-ajastukseen verrattuna. Jos taas tuota ominaisuutta ei digiboxin ajastimessa ole vaan joka kerta kun ohjelma tulee pitää tehdä uusi ajastus niin silloin en näe tuon laitteen tuovan merkittävää parannusta ajastusten joustavuudessa ja helppoudessa joten vhs-nauhuri saa jäädä edelleen käyttööni.

    Mä katson telkkaria vain parina päivänä viikossa ja ohjelmiakaan en muista ajastaa videoiden ajastimella joten siihen ongelmaan haluaisin ratkaisuksi digitallentimen joka osaisi tehdä ajastuksen puolestani kunhan vain "kerron" laitteelle minkä ohjelman haluan sen tallentavan. En siis varmaan jaksaisi/muistaisi joka viikko selata sitä epg:tä ja valita sieltä aina uudestaan samaa ohjelmaa tallennettavaksi.

    Jos tuota toimintoa ei tästä tallentimesta löydy niin osaatteko kertoa mikä olisi halvin malli missä tuo ominaisuus on? Topfieldissä ymmärtääkseni on mutta se on mulle ihan liian kallis.
     
  3. K@rtsa

    K@rtsa Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2006
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota ominaisuutta että pystyisi tallentaan ohjelmaa esim. videon tapaan Once/Daily/weekly, ei näköjään ole tässä koneessa, tai päivittäin näkyy löytyvän jos menee ajastaan manuaalisesti. Melkoinen moka muuten ettei samaan valikkoon ole saatu muuta kuin tuo "Päivittäin" olisko tässä kohtaan Iso BUGI softassa kenties? ;) no ei olis ensimmäinen ;). Joten jos haluaa seurata jotakin sarjaa pitää näköjään käydä se talletus tekemään joka kerta uudestaan, mikä on miinus. Kun kaikkea ei aina muista niin :) esim. jonkun sarjan seuranta voi tökkiä kun ei ole muistanu ajastaa ohjelmaa..no kaikkea ei voi saada. pääasia on nyt että boksi toimii niin kuin pitää....vihdoikin..
     
  4. Tertzi

    Tertzi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2006
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis eikö tuossa muka ole edes sitä vaihtoehtoa että voi laittaa ajastuksen joka viikoksi? Tuollainenhan löytyi jo 80-luvun vhs-nauhurista, ei kyllä tullut sitä silloin käytettyä kun tallennustilaa oli niukanlaisesti.

    Jos siis sitäkään vaihtoehtoa ei ole niin sitten täytyy täysin unohtaa nuo tallentavat.

    Löytyykö jostain perusboksista tuo viikottainen ajastus jos voisi kikkailla boxin + vhs-nauhurin kanssa (ei tosin kaikkein houkuttelevin vaihtoehto sekään).

    Onko nyt ihan varma että mitenkään ei saa jotain ajastusta toistumaan viikottain?

    Mä kun olin jo kovin toiveikas tämän vekottimen suhteen. Kävin eilen kaupassakin hiplaamassa sitä :weep:
     
  5. spacman

    spacman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2004
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos perusboksilla tarkoitat boksia ilman kovalevyä, niin niissä yleensä ajastin antaa vain mahdollisuuden laittaa virrat päälle/pois boksista.
    Eipä ainakaan Digialityllä, muuten kun käsin lisäämällä joka jakso, tai sitten epg:stä. Eipä tuo omalla kohdalla mitenkään rasittavaa ole ollut. Yleensä kerran tai kaksi viikossa käy epg:stä kanavat läpi ja lisää sieltä ajastimeen mitä haluaa nauhoittaa. Ainakin tähän asti on tullut kaikki csi:t nauhoitettua :)
     
  6. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Kuulostaa kummalta, että jos tuota toimintaa ei todellakaan ole. Kerran viikossa tapahtuva ajastus oli jo Nokia 260C:ssäni, joka oli ensimmäisiä kiintolevyllisiä digibokseja.
     
  7. Tertzi

    Tertzi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2006
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Montakos niitä ajastuspaikkoja oli? Eli montako ajastusta saa yhtäaikaa?

    Vanhassa videonauhurissa sai vain 8 ajastusta, eli kai niitä sentään tuossa kovalevyllisessä on sen verran ettei lopu kesken?
     
  8. K@rtsa

    K@rtsa Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2006
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos en ihan väärin muista niin 20 ajastusta saa yhtäaikaa, korjatkaa jos muistan väärin. Eihän se nyt hirveästi rasita jos epg.stä laittelee noita ohjelmia etukäteen
    mutta jos ajattelee että nämä viikottaiset nauhoitukset on jo pystyny tekemään aatamin aikaisissa vhs.ssä niin miksi ei onnistu nyt?

    Toinen juttu mikä ihmetytti kerran kun nauhoitin kaksi eri ohjelmaa, eri kanavilta jotka tuli peräkkäin..niin eipä nauhoitus onnistunut kun laitoin ne epg.n kautta
    jos esim 3.s kanavalta ohjelma loppu 21.00 ja nelosella alkoi 21.00..(eipä onnistunut vaikka tuli samalta kanavalta)
    Sitten vasta alkoi toimimaan kun laitoin ohjelmat Manuaalisesti ja laitoin loppumis ajan esim. 20.57 ja sitten alkamis ajaksi 21.03...

    Nyt tällä uudella softalla en ole kokeillu tuota ajastusta, mutta tuskin se siitä miksikään muuttunut. Taitaa muuten nuo peräkkäiset nauhoitukset mennä sekaisin sen takia kun nauhoitus alkaa automaattisesti sen 5 min ennen ja loppuu 5 min jälkeen..Tästä on muistaakseni ollut juttuakin tässä treadissä
     
  9. Tertzi

    Tertzi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2006
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi sen pitäisi 5 min ennen alkaa? Enpä ole pahemmin törmännyt ohjelmiin jotka alkaisivat etuajassa.

    Ihan hyvä kuitenkin jos tuo osaa laittaa joka tallennuksen loppuun 5 min ilman että tarvitsee räplätä ajastimesta lisää.

    Onko digi-tv:hen tulossa sellaista systeemiä kuin vhs-nauhureissa oli joku pdc vai mikä se oli minkä kai piti osata muuttaa tallennusaikaa jos lähetykset oli myöhässä. En koskaan ehtinyt tuota pdc:tä kokeilla. Digiaikanahan tuollaisen systeemin voisi kuvitella olevan mahdollista toteuttaa hyvin helposti.
     
  10. K@rtsa

    K@rtsa Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2006
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä kai digi aikanakin tuo talletusajan muuttaminen luonnistuu ihan samalla lailla kun nytkin, sehän tulee nytkin tv signaalin yhteydessä ja ainakin mun vhs.ssä toimii hyvin, jossa voi tallentaa ohjelman "showview" eli ohjelma numeron mukaan mitä lehtien tv-ohjelmien kohdalla löytyy.
     
  11. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Aika moninkertaisesti pielessä.
    a: Ei taida mikään digiboksi tajuta showview-koodeja
    b: Showview ja PDC:llä ei ole mitään tekemistä keskenään (PDC oli se, jolla ohjelman lähetysajan muutokset teoriassa saatiin huomioitua).
    c: Yksikään digiboksi ei tajua mitään PDC:stä.
    d: PDC ei ikinä toiminut kunnolla, jätti säännöllisesti nauhoituksia pois, ja ohjelmanmuutoksien tajuaminenkin oli epävarmaa, koska viime kädessä oli osittain manuaalisesti lähetyspäässä toiminut systeemi.
    e: PDC:tä eivät kotimaiset TV-kanavat edes käytä enää.
     
  12. K@rtsa

    K@rtsa Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2006
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    LUE tarkasti ensin mitä kirjoitin.....kun kirjoitin showviev hommasta niin omasta mielestä puhuin vanhoista vhs.istä vai kirjoitinko niin epäselvästi ;) :eek:
    ja ajattelin että ei kai olisi niin vaikeaa toteuttaa se myös näin digi aikaan.
    tuo showview homma siis...eli ei täällä kukaan monikertaisesti ole pielessä.
    tää on vaan keskustelua/ spekulointia tän asian tiimoilta. joten Relax mään
     
  13. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Luehan itsekin tarkasti. Showviewin totetuttamiselle digibokseille ei ole mitään estettä, mutta epg:stä tallentaminen on niin paljon helpompaa, ettei siinä ole mitään mieltä (itse en kyllä showviewtä videoidenkaan kanssa ymmärtänyt ollenkaan, sillä helpompi mielestäni oli syöttää selvä kellonaika, kuin satunnainen numerokoodi). Ja Showviewillä ei videoidenkaan kanssa ole ikinä ollut mitään tekemistä sen kanssa, että videot saattoivat osata huomioida myöhässä oleva lähetyksen tallennuksessaan.
     
  14. Pallosalama

    Pallosalama Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2004
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Canal+:ssan kautta saa Maximum CX 302T -merkkistä digiboksia, jota edustaa myös kjaerulff1 ja speksitkin ovat täysin samat ja tuote näyttää täysin samalta, joten onko kellään tietoa onko tässä sama ohjelmisto eli samat ongelmat yms. ja käykö tähän samat päivitykset?

    Hintaahan tuotteelle tulisi canalin kylkiäisenä vain 119e (69e tuote + avausmaksu 50e, ilman boksia avaus ilmaista).
     
  15. Redondo

    Redondo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2003
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistan nähneeni joskus viime kesänä Hesarissa mainoksen (en muista liikettä), jossa kaupattiin vastaavaa c-boxia eri nimellä; näytti samalta ja samat ominaisuudet. Mahtaako joku tietää laitteen nimeä?
     
  16. T-800

    T-800 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.06.2002
    Viestejä:
    437
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro!

    Tulipa vaihdettua tykkiä scartittomaan Sonyyn ja törmäsin reilun vuoden vanhassa boxissani erikoiseen ongelmaan: Kytkettyäni Digialityn scart/s-video-kaapelilla tykkiin, näkyy kuva muuten mustavalkoisena, mutta muutama väri, kuten punainen ja keltainen, loistavat täydessä kirkkaudessaan. Nyt tv-lähetysten seuraaminen on kuin katsoisi Sin Cityä koko illan! :hitme:

    Osaisiko joku sanoa, mistä moinen voi johtua, olen kokeillut molemmilla scart-liittimillä ja asettanut molemmat scartit menusta ulostamaan svhs:aa. Kokeilin myös telkkarilla ja täysinkytketyllä scartilla ja sama ilmiö toistui.

    Voiko kyse olla viallisesta liittimestä vai onko olemassa vielä joku asetus, jota en ole huomannut muokata?
     
  17. zanzibar

    zanzibar Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari päivää sitten huomasin ärsyttävän bugin.

    Jos EPG:stä (en ole kokeillut tekeekö saman jos manuaalisesti ajastaa) ajastaa jonkun ohjelman esim. alkuaika 18:00 ja loppuu 19:05 . Sitten kuitenkin keskeyttää nauhoituksen esim. 19:02 kun huomaa että ohjelma loppui pari minuuttia aikaisemmin ja vaihtaa kanavaa ja alkaa tallentamaan tai timeshiftaamaan jotain toista ohjelmaa sieltä. Homma alkuun toimii hyvin, mutta kun tulee tuo ensimmäisen ajastuksen alkuperäinen loppumisaika 19:05 tms. niin tallennus keskeytyy. Jotenkin vaikka tallennuksen keskeyttää ni se jää jonnekin boxin muistiin ja pilaa tuon seuraavan tallennuksen.
     
  18. T-800

    T-800 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.06.2002
    Viestejä:
    437
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaapa pikimiten toimivaksi osittautunut scart/s-video-adapteri. Olen käyttänyt TechLinkin hyvälaatuista(?) adapteria, mutten saa sillä vahvarin kautta tykille kuin enimmäkseen mustavalkoista kuvaa ulos. Jostain toisesta threadista luin, etteivät moiset adapterit edes toimisi kunnolla, mutta tässäkin keskustelussa on moni sanonut katsovansa boxin kuvaa svhs:na. Eivät kai kaikki kuitenkaan vie sitä televisioon scartilla?
     
  19. Kaheksu

    Kaheksu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Monilla on ongelmia kyseisen adapterin kanssa. Syynä on se, ettei scart-liitintä aikoinaan suunniteltaessa otettu huomioon myöhemmin tulevaa svhs-liitintä. Svhs-liittimessä (tai s-video-liittimessä, jota nimitystä myös käytetään) ovat valoisuus ja yhdistetty väri erotettu omille pinneilleen, kun taas scart-liittimessä kulkevat joko yhdistetty composite-signaali (väri ja valoisuus samassa pinnissä) tai erilliset RGB-signaalit, siis punainen, vihreä ja sininen erillisissä pinneissään. Scart-liitin ei siis suuresta pinnimäärästään huolimatta sisällä erillistä yhdistetyn värin pinniä, vaan jokin muu pinni joudutaan ottamaan tähän käyttöön adapteria käytettäessä. Tavallisesti tämä on R-signaalin (siis punaisen) pinni. Mitään standardia en ole nähnyt. Kunnollisessa adapterissa täytyy olla jonkinlainen yhteys (tavallisesti pieni kondensaattori) svhs-liitinosan värisignaalin ja scart-osan R-signaalin pinnin (15) välillä. Aina ei näin ole. Olen joutunut "korjaamaan" monta adapteria tämän vuoksi.
    Kunnollinen adapterikaan ei vielä itsessään auta vaan homma toimii vain siinä tapauksessa, että se laite, jossa scart-liitin on, esimerkiksi televisio, videotykki jne, pystyy vaihtamaan scart-liittimensä toimintatapaa. Tämä löytyy yleensä valikoista.
     
  20. Kaheksu

    Kaheksu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    T800, ongelmasi näyttää olevan, että käyttämäsi adapteri ei käsittele värisignaalia niinkuin pitäisi.
    Tässä vähän lisää tietoa scart/svhs-adaptereista.
    Kerroin edellisessä tarinassani konkasta, joka pitäisi olla kytkettynä svhs-liittimen värisignaalinastan ja scart-liittimen pinnin 15 välillä. TechLinkin kotisivuilla ei kerrottu adapterien sisäistä rakennetta. Joten ei voi olla varma, onko siellä kyseistä konkkaa.
    Tämä siis kaikki siinä tapauksessa, että on mahdollisuus saada scart-ulostulosta svhs-signaali ulos. Digialityn oppaassa kerrottiin olevan tämäkin mahdollisuus, mutta ei kerrottu, mistä nastasta väri tulee ulos.
    Vielä yksi keino saada homma toimimaan on asettaa digiboksin scart-lähtö CVBS-tilaan ja ottaa värisignaali konkalla yhteisestä videosignaalista, siis pinnistä 19.
    Olen pahoillani, että kaikki edellä kerrottu saattaa olla hiukan sekavaa. Mutta näissä adaptereissa ei käytännössä ole standardeja, vaan jokainen tehdas tekee omiaan. Jotka sitten toimivat sellaisenaan tai eivät. Ongelmana tässä on se, että adapterin pitäisi näin sisältää IN/OUT-valintojen lisäksi valinnan siitä, käytetäänkö sitä CVBS- vaiko svhs-ulostulon kanssa ja lisäksi konkkakytkennät näihin. Ja ehkä myös valinnan väripinnistä...