Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. Crannog

    Crannog Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Faustin tarinahan on sekä sellaisenaan että sovellettuna innoittanut taiteilijoita huomattavaan määrään kertovaa taidetta (http://en.wikipedia.org/wiki/Faust#Works_which_retell_or_allude_to_the_Faust_tale). Ehkeivät suomalaiset nettisivujen pääsääntöisesti nuorehkot (?) tekijät välttämättä ole kovin vahvasti kiinnostuneita tai edes tietoisia tästä alkuperäisestä tarinasta, jonka kirkko lienee tarkoittanut opettamaan paholaisen pelkoa keskiaikaisille saksalaisille. Goethen Faust on ainakin minulle se tunnetuin aiheeseen liittyvä teos (jota itse asiassa luulin alkuperäiseksi), joka ei runomuotoisena näytelmänä hirveästi luo mielenkiintoa. Täällä on enemmän tarinaa aiheesta: http://www.saunalahti.fi/arnoldus/faust.html

    Mikäs osa tästä itsensä myymisestä paholaiselle (erittäin hyvää korvausta vastaan, joka ei loppupeleissä sitten enää tunnukaan riittävältä) ei ole ikivihreää ja kiehtovaa?
     
  2. Crannog

    Crannog Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kyseessä kannettava vai pöytäkone? Oma pöytä/lattiakoneeni herää virtanäppäintä painamalla (BIOS sallii tämän säätämisen jollain tasolla) ilman mitään uudelleenkäynnistystä ja kannettavista muistaakseni IBM/Lenovossa kone herää painamalla Fn-näppäintä ja vaimon LG:ssä taas asia hoituu ilmeisesti melkein millä tahansa näppäimellä.
     
  3. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
    Kai kone käynnistyy silti samaan tilaan missä se oli parissa sekunnissa kotelon power-nappia painamalla?

    Device Managerista (Laitehallintako se on suomeksi) löytyy hiiren ja näppäimistön kohdalta omat Power Management-asetukset, joista voi määrittää sallitaanko koneen käynnistys kyseisillä laitteilla. Itselläni ainakin saa tietokoneen käynnistymään näppäimistöllä tai hiirellä, mutta tällöin tuuletin jää hurisemaan Sleep modessa.
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Omassa kannettavassani unitilasta pääsee pois virtanappia painamalla.
     
  5. Shmn

    Shmn Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2004
    Viestejä:
    346
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pöytäkone. Jostain on jäänyt sellainen käsitys, että kyseisestä unitilasta pitäisi päästä pois painamalla samaista tuomion nappulaa uudemman kerran. Sen vuoksi epäilen, että jotain luvatonta niskoittelua on meneillään. Mutta kiitos vinkistä, kokeilen josko virtanäpin sormetus toisi eloa.
     
  6. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Mistä johtuu kun dvd-soittimeni on kytketty koaksiaalilla vahvistimeen, cd-levyjä kuunnellessa kuuluu naksutus ja rätinä (suurinpiirtein niinkuin lp-levyjä kuunnellessa). Poltetuilla levyillä tuo onkelma muistaakseni vain on.

    Ongelma loppuu laittaessa 2x rca johdot stereoulostulosta auxiin.
     
  7. TSaari

    TSaari Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2005
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saattaa se polttava asema lisätä hiukan virhettä sinne levyyn. Etenkin olen tämän ilmiön havainnut jos polttee maksiminopeuksilla. Polttonopeuden laskeminen 16-24 kertaiseksi luulisi jo auttavan selkeästi. Näin itselläni ainakin kävi.

    Ei taida analogisiirrossa mennä bitit yhtä pahaan solmuun.
     
  8. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arvailua. Voisikohan käydä niin että, jos käytetään digilähtöä niin jostain perverssistä syystä soittimen virheenkorjaus ei ole toiminnassa silloin. Kun käytetään analogista lähtöä, tuo virheenkorjaus on käytössä.
     
  9. Perttu

    Perttu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.10.2003
    Viestejä:
    206
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse asiassa kaikkien pitäisi ajaa välillä käsijarru päällä jotta jarrut toimisivat myös tositilanteessa. Nykyautoissa perusajolla ei takajarruja juuri käytetä ja kaikki paska mm. maantiesuola tekee jarruille todella pahaa. Takajarrujen pitkällisen "säästämisen" seurauksena voi pahimmillaan olla se että äkkijarrutuksen(poljin lattiasta läpi..) tehtyäsi heikossa hapessa olevat takajarrut lukkiutuvat TÄYSIN, eikä siis auta vaikka nostaisit jalan jarrupolkimelta. Tilanne on todella akuutti ainakin vanhemmille autoille jossa on vielä rumpujarrut takana.

    Muutama viikko sitten lainasin naapurin 2000-vuoden Focusta joka on ollut naapurin muijalla kauppakassina. Viikon verran kun auto oli ollut itsellä käytössä omalla ajotyylilläni myös ruoste takajarrulevyistä oli hävinnyt.. :thumbsup:

    Mutta paras keino välttyä suuremmila jarruremonteilta on ajella silloin tällöin muutama satametriä/km käsijarrukahva "hieman" nostettuna. Vaihtoehtoisesti ajaa nii saatanan lujaa ja jarrutella kunnon polkaisuilla ni pysyy jarrut virkeinä.

    Mm. faijalla jarrut oli kadota kokonaan koska ajelee aika hissukseen ja niin ne männät vain jumiutuu. Tätä hän ei ollut huomannut edes itse; ajatteli asiaa vasta sitten ku olin itse ajanut autolla ja kysyin että minnes jarrut ovat menneet..??
     
  10. Eccumulator

    Eccumulator Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2003
    Viestejä:
    691
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kysympä nyt ensin täältä eli kaverille pitäisi hommata kone. Laiskana tutkiskelin valmiita paketteja ja eteen sattui HP PAVILION M7350.
    Miten pitkälle tuolla pötkii pelikäytössä?
    Ja onko tiedossa mikä emolevy tuossa on ts. voisiko tuohon näytönohjaimen päivittää tulevaisuudessa?
    Hintaa tuolla on 750€ joten saisiko samalla rahalla kasattua tehokkaamman koneen osista?
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tuolla ei taida kyllä pitkällä pötkitä pelikäytössä. Sinun sijassasi kasaisin koneen itse. Tsekkaapas esim. tällainen buyer's guide:
    http://www.sharkyextreme.com/guides/MVGSBG/article.php/3633106

    Tosin luulenpa, että jos itse alkaa kasaamaan konetta, niin helposti siinä innostuu ottamaan liian hyviä (lue: kalliita) komponentteja, ja niimpä sitten bedjettiraja ylittyy. Sellaisen vihjeen kuitenkin annan, että pistä lähtökohdaksi Intel Pentium Core 2 Duo -prossu (vaikka se halvin malli).
     
  12. JesusIsMagic

    JesusIsMagic Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2006
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi jotkut vihaavat Bill Gatesia?
     
  13. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Koska ovat kateellisia sen miljardeista?
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No eihän se ole mikään ihme minusta; totta kai nyt rikkaita ihmisiä monet vihaa. Se voi johtua kateudesta, moraalista tai jostain muusta ongelmasta heitä kohtaan. Tosin kaipa se kateus on aina vähintään alitajunnan kautta mukana, kun kerran ihmisiä ollaan.

    Itsellä on myös negatiivisiä tunteita etenkin tällaisia über-rikkaita tyyppejä kohtaan. Olen aina ihmetellyt kahta asiaa: 1) miten nämä tyypit voivat elää itsensä kanssa kun voisivat esim. neljäsosan omaisuudestaan antamalla pelastaa kauhean joukon nälkään- ja tauteihin kuolevia ihmisiä ja 2) miten nämä tyypit voivat kokea ansainneensa omaisuutensa. Tosin kaikkihan on suhteellista, ja jollekin kehitysmaalaiselle esim. sikareita poltteleva ja korkeammasta kosmetiikasta puhuva EtP voi edustaa über-rikasta henkilöä. Väitän kuitenkin, että sadoilla miljoonilla ja miljardeilla on vähän eri vaikutus mitä tulee kärsivien ihmisten pelastamiseen kuin mun vähillä rahoilla, joita säästän, että joka kolmas kuukausi voin ostaa sitä kosmetiikkaa ja joka neljäs kuukausi sikareita.

    Onhan herra Bill Gates tiettävästi antanut hyväntekeväisyyteen todella todella suuria summia, mutta itse vain olen sitä miettinyt, että joutuisiko herra Gates asumaan asuntovaunussa, jos hän antaisi vaikka 3/4:aa omaisuudestaan kärsivien ihmisten auttamiseen. Ei varmaankaan. Toki myönnän, että maailma ei ihan näin yksinkertaisesti ikänä toimi, mutta toisaalta taas joskus moni haluaa nähdä yksinkertaiset asiat monimutkaisina...

    Ai niin, ja ehkä vaikka herralta nimeltä Steve Jobs löytyy muutama muu syy vihata Bill Gatesia. :D
     
  15. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Bill Gates on jo tiettävästi lahjoittanut yli puolet omaisuudestaan säätiönsä kautta hyväntekeväisyyteen.
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin no ehkä muotoilin huonosti mitä tarkoitin aiemmin (annoin liian eksakteja lukuja). Enemmänkin tarkoitin sitä, että jos vaikka kaikilta yli miljoonan omaisuuden omaavilta otettaisiin pois rahat aina siihen miljoonaan asti, ja ne rahat laitettaisiin hyväntekeväisyyteen (ei-korruptoituneeseen sellaiseen) niin varmasti maailma olisi ainakin vähän parempi paikka elää. Kyllä sillä yhden miljoonan pesämunallakin ihan kivasti elää.

    Onhan se pakko ajatella myös positiivisesti Gatesista, jos hän todellakin on yli puolet omaisuudestaan lahjoittanut hyväntekeväisyyteen. Ongelma vain on siinä, että hän ns. tienaa ne rahat takaisin kohtuu äkkiä, ja sitä paitsi täytyy muistaa, että vaikka Gatesilta otettaisiin pois 9/10 omaisuudesta ja tehtäisiin niin, että kaikki hänen sen jälkeen ns. tienaamansa rahat laitettaisiin suoraan hyväntekeväisyyteen, niin silti hän eläisi sillä kymmenesosalla elämänsa loppuun asti mukavuudessa ja hänen kaikki sukulaisensakin saisivat todella mukavat pesämunat.

    Kyllähän jos tätä alkaa ajattelemaan esim. Gatesin kannalta, niin varmasti vähän v%tuttaa, kun antaa paljon rahaa hyväntekeväisyyteen mutta silti saa osakseen haukkuja. Minusta vaan maailmantilanne on sellainen, että enää se ei riitä, että vaikka miljardööri (en puhu vain Gatesista nyt) antaa 500 miljoonaa hyväntekeväisyyteen. Minusta vähintään mitä he voisivat tehdä on antaa 999 miljoonaa hyväntekeväisyyteen ja elää sillä 1 miljoonalla. Toisaalta, onko se muka sitten enää elämää kun ei voi uutta Lamborghinia ostaa joka viikko.
     
  17. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tietääkseni Gates elää myös varsin vaatimatonta elämää (vaatimatonta verrattuna muihin miljardööreihin) eikä juurikaan varallisuudellaan pröystäile.
     
  18. Crannog

    Crannog Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helppo kai sellaista henkilöä on monen vihata, jonka kehittämää (<-älkää tarttuko tähän sanaan) tuotetta laajalti käytetään ja joka harvoin historiansa aikana on toiminut täydellisesti tai edes kovin hyvin. Windows kaatuu -> Bill ...kele! Word kaatuu -> H¤&#n Gates! jne. Varmaan Microsoftin aggressiivinen kilpailupolitiikkakin vaikuttaa asiaan.

    EtP: Kuinka suuren osan tuloistasi/omaisuudestasi lahjoitat/olet lahjoittanut hyväntekeväisyyteen? Vai odotatko sitä miljoonan pesämunaa? :p (Olisiko tässä ehkä jo oman threadinsä paikka?)
     
  19. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    En usko, että kyse on varsinaisesta vihaamisesta. Itse nauran Gatesille monien asioiden takia. Ensinnäkin hän on perinteinen nörtti. Toiseksi hänen edustamansa firma on mikä on, ja firman tuotteet vieläkin pahempia.
    Eli tahdon sanoa, että henkilönä hän varmasti on ihan jees, mutta asiat mitä hän edustaa ovat sitten ikävämpiä.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Heh... no ennen annoin kyllä hyväntekeväisyyteen yleensä ainakin kaikki kolikot mitä lompakosta vain löytyi sinä hetkenä. Sitten kerran huomasin, että olin ihan PA sen takia, joten lopetin moisen puuhan.

    Crannog: Kuten aiemmin sanoin tässä ketjussa niin en koita olla tekopyhä tai mitään, ja uskon toki siihen, että ei sitä muutosta tapahdu, jos vain siirtää sen vastuun muutoksen tekemisestä muille. Minusta silti tässä tapauksessa on vähän eri asia puhua miljardöörien ja sitten mun lahjoituksista. Ensinnäkin 9/10 omaisuudesta -panos kerrottuna vaikka suomen väkiluvulla olisi mikroskooppisen pieni apu verrattuna siihen, jos vaikka kourallinen miljardöörejä antaisivat 9/10 omaisuudestaan pois. Sitä paitsi, he eleisivät sillä kymmeneksellä mukavasti elämänsä loppuun asti kun taas itse joutuisin kodittomaksi eikä olisi paljon varaa syödä hernekeittopurkkia enempää.