House (MTV3)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana petma, 21.09.2006.

  1. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    No, katsomiskelpoinen. Ei niin hyvä kuin etukäteen oletin, mutta mikähän nykyään olisikaan. Hugh Laurie oli ihan mainio, mutta toivon kyllä, että Housen hahmo jämäköityy vielä vähän lisää sarjan edetessä, pilotti tuntui aavistuksenhajanaiselta.

    "Viikon tauti" -formaatti ei kyllä tunnu houkuttelevalta, etenkin kun Housen on jo muutenkin sanottu olevan lääkärisarjojen CSI, mikä kai vahvistaa oletuksen. Henkilöhahmojen karakterisointi oli Housea lukuunottamatta ainakin tällä hetkellä heikompaa kuin Greyn anatomiassa. Muuten nämä kaksi sarjaa tuntuisivat olevan ainakin toistaiseksi melko samantasoisia: House voittaa persoonallisuudessa, Greyn anatomia henkilökuvauksessa.

    Ehkä nämä mahtuvat katsomisohjelmistoon, etenkin kun My Name Is Earl ja Supernatural osoittautuivat tarpeettomiksi.
     
  2. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kuten aikaisemmin jo mainittiinkin, niin 4:3 taitaa olla sarjan oikea kuvasuhde.

    Imlegon mainitseman 'CSI sairaalamaailmassa' vertauksen olin itsekin aiemmin jostain lukenut, joten samanlaista diagnoosin etsintää lienee luvassa jatkossakin. Pilotti oli tosiaan harmillisen hajanainen kokonaisuus ja lievähkö pettymys. Pitää kuitenkin antaa sarjalle mahdollisuus.
     
  3. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Eipä oikein innostanut, mutta täytyy katsoa 2-3 jaksoa lisää ennen kuin teen lopullista päätöstä. Alkujakso Greyn anatomiasta oli parempi, mutta parin jakson jälkeen innostus alkaa jo hiipumaan ja kertojaäänikin tympäisee. Toivottavasti Housessa tapahtuu päinvastoin ja meno alkaa tuntuvasti paranemaan, tuo eka jakso oli kuitenkin melkoisen yksinkertainen/sekava ja värisävyt surkeaa katsottavaa. Jos pääosassa olisi joku muu henkilö niin tuskin olisin edes loppuun asti jaksanut katsoa.
     
  4. Xaeron

    Xaeron per aspera ad astra Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2000
    Viestejä:
    1 852
    Saadut tykkäykset:
    6
    Kyllä Housen kantava voima on juuri itse sarjan päähenkilö. Ei siitä pääse yli eikä ali. Kun katsoin kaksi ensimmäistä tuotantokautta putkeen, niin tosiaankin alkoi hieman jo ahdistaa sarjan samanlaiset juonikuviot (rakenteeltaan) viikosta toiseen. Tosiaankin, lääkärisarjojen CSI on kyseessä :)
     
  5. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ihan mukiinmenevä pilotti. Kyllä tämä tosiaan vaikuttaa jo heti kättelyssä mielenkiintoisemmalta kuin Nelosen "Felicity sairaalassa". Toisaalta CSI:n ja sen johdannaisten fanittaminen on jäänyt vähemmälle, joten kotialttarin rakentaminen Houselle voi olla liian hätäinen ratkaisu vielä tässä vaiheessa. Jatkoa seurataan kuitenkin mielenkiinnolla...
     
  6. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Tätä on odotettu. Tarkoituksena oli rueta katsomaan sarjaa jo pitkän aikaa sitten ameriikkojen tahtiin, mutta jostain kuulin että MTV3 tuo sarjan Suomeen niin ajattelin sitten odotella.

    Lääkärisarjojen CSI sopii kyllä loistavasti kuvaukseksi tästä sarjasta. Sen verran samanlaista Grissom shittiä tuli: "ahaa, tämä hiekan jyvä on matkannut 64,2km/h auton renkaassa ja se edustaa harvinaista Öhmö hiekkalajia. Tätä hiekkalajia löytyy ainoastaan 251,26km päässä sijaitsevan suolakaivoksen työntekijöiden kopin alta. Joten syyllinen murhaan on työmiesten esimiehen sihteeri koska hän pitää tennareita!". Sitten ajetaan pillit päällä työmaalle.

    Juuri syy miksi minä en halua katsoa YHTÄÄN CSI: LisääKaupunki jaksoa.

    Pitääpä toivoa, että nuo ihme väläykset jäisivät vähemmälle tai ne "peitettäisiin" vähän sujuvammin. Mutta Laurie oli kyllä loistava :)
     
  7. jhu

    jhu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.12.2002
    Viestejä:
    490
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielenkiinnolla olin odotellut tätä sarjaa, mutta pilotti ei kyllä varsinaisesti saanut koukkuun. Hugh Laurie toki teki parhaansa, mutta sen sijaan koko sairaalamiljöö jäi todella oudoksi kokemukseksi muiden sairaalasarjojen rinnalla.

    Taas kerran sairaalassa touhuaa minimissään 3-4 lääkäriä aina yhden potilaan ympärillä, jostain syystä kenelläkään ei ole kiire minnekään, päin vastoin, onpa näillä ihme-ihmisillä aikaa käydä vapaa-ajallaan penkomassa potilaan kotiakin...

    Tv-todellisuuttahan se, kuten CSI:ssakin, mutta edes pieni kytkös tosielämään voisi auttaa uppoutumaan sarjan maailmaan. Toinen asia, mikä häiritsi aivan yhtä paljon kuin CSI:ssa oli tämä kameran tunkeutuminen ihmisen sisään. Onneksi sitä käytettiin säästeliäämmin kuin CSI:n inho"realistisissa" väkivaltakuvauksissa.

    Mukaan on ollut pakko ympätä kaikki CSI:n elementit Gurun ympärillä pyörivistä Nuorista ja Kauniista ihmisistä lähtien. Toivottavasti sarkasmikerroin lisääntyy ja Hugh Laurie saa enemmän tilaa, muuten ei tätä jaksa.
     
  8. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
  9. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
  10. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Taisi eilen maikkarilta tulla myös Clinton-dokkari, jossa huulisynkka päin persliljaa.
    Maikkarilla osaavat nämä hommat ;)


    -DMC-
     
  11. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Sieltähän Maikkari sarjan varmastikin on tilannutkin ;)
     
  12. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    :D En yllättyisi yhtään.
     
  13. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vihdoin sairaalasarja jota jaksaa katsoa.
     
  14. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ihan kohtalainen oli ensimmäinen jakso. Hieman vielä repäisevämpää tyyppiä odotin Housesta itsestään, vähän Laurien Järki ja tunteet -roolin toisintoa, mutta kaipa tämä tästä vielä kehittyy. Jo mainittu värimaailma vähän häiritsi. Yhdellä potilaalla kun oli ongelmana oranssisuus, niin olipas varsin oranssi iho kyllä kaikilla muullakin sarjan näyttelijöillä. No, jos tämä korjaantuu niin hyvä niin.

    Sarja jätti mielenkiinnon ylle ja toinenkin jakso tulee varmasti katsottua.
     
  15. Zaccheus

    Zaccheus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen katsonut DVD:ltä nyt 10 jaksoa ja täytyy antaa pieni neuvo niille jotka telkkarista tölläävät: katsokaa ihmiset, katsokaa. Jos pilotti jätti vähän kylmäksi (näin kävi minulla) elkää välittäkö vaan katsokaa nyt ainakin pari jaksoa lisää. Siinä ajassa ehditte jo helposti rakastu tähän loistavaan sarjaan.
     
  16. jkalapet

    jkalapet Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.02.2003
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeps, muutama jakso kannattaa katsoa ennen lopullista tuomiota. Mielestäni Dr. House oli vielä melko hillitty pilotissa.

    Siitä ei pääse mihinkään, etteikö sarja olisi kaavamainen. Silti, 50 jakson jälkeekään ei ole vielä kiinnostus lopahtanut :naminami: . House ja Cameron :D lienevät suurimmat syyt.

    [EDIT]: Pari suomennettua jaksoa katsoneena täytyy sanoa, että hyvin englantia osaavat saavat sarjasta enemmän irti kuin he, jotka joutuvat turvautumaan suomennokseen. Pätee varmasti monen sarjan kohdalla, mutta tässä vielä enemmän. Dr. Housen nokkeluudet ja sanaleikit ovat varmasti haastavia suomentajille.

    Lääketieteen jargonia ammutaan muuten välillä oikein sarjatulella. Eihän noista kaikista ota Erkkikään selvää.
     
  17. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Toinen jakso oli loistava. Ensimmäinen jakso oli sellaista ok-hyvä-tasoa, tämä sitten aivan muuta. Dr. Housen verbaalitulitus oli kyllä hauskaa seurattavaa. Toivottavasti jatkuu samalla tasolla. :thumbsup:
     
  18. Erska

    Erska Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2004
    Viestejä:
    174
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyviä heittoja oli kyllä monia tuossa sarjassa. Parhaat kyllä lähti Houselta.:D
     
  19. Zaccheus

    Zaccheus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voin luvata, että hyviä juttuja riittää läpi kauden. Itse ei voi kun odotella 2. kauden julkaisua. :(
     
  20. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Hyvältä sarjalta vaikuttaa. Hugh Laurie on loistava ja jättää kyllä TV:n tusinanäyttelijät varjoonsa 6-0. Toivotaan, että amerikkalaiset TV-sarjat palkkaavat lisää englantilaisia huippuosaajia hyvin käsikirjoittettuihin sarjoihinsa. Mm. Ian McShane Deadwoodissa on samaa kaliberia Hugh:n kanssa.

    (P.S. Hieman CSI-tyylinen lähestymistapa, anaalitunneliin sukelluksineen, häiritsee. Siellä se pöpöbakteeri mikroskooppisen kokoisena ja limanvihreänä luuraa aivopoimussa.) :sick: