Futon Shop - kokemukset

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana ElvisThePelvis, 20.09.2006.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Onkos täällä kukaan asioinut kyseisessä liikkeessä (tai liikeketjuhan se on), ja jos on niin mitä mieltä olette itse liikkeestä ja sen valikoimasta?

    Kämpänvaihto on itsellä edessä, ja kyllä nuo Futon Shopin (vuode)sohvat vetävät puoleensa. Pidän orientaalista tyylistä kovin, ja muutenkin Futon Shopin tyyli on toisaalta tosi raikas. Hinnatkin minusta ovat ihan kohtuullisia, joskin voihan siinä olla pieni illuusio: kun liikkeeseen menee ja katsoo vaikka sohvan vieressä olevaa hintalappua ja ihmettelee, että "Miten näin hienon sohvan voi saada vain parilla sadalla eurolla?" niin sitä ei heti tajua, että kun siihen sohvaan ottaa esim. käsinojat, päänojan, vuodevaatelaatikon yms. lisäjuttuja, niin hinta onkin jo yli 500 egen hyvinkin helposti.

    Yleisesti ottaen minusta tämä on oiva liike, jos haluaa kertaheitolla sisustaa asuntonsa modernin raikkaasti, joskin varmaan Ikea saattaa vetää pidemmän korren tarjonnan laajuudessa.

    Pistäkäähän kokemuksistanne juttua tänne mikäli niitä löytyy- Ihan varulta olisi mukava tietää, jos joku tietää enemmän tämän liikkeen tarjous/ale-politiikasta (opiskelijakortilla taitaa saada vain ilmaa).
     
  2. hiost

    hiost White Trash Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.11.2003
    Viestejä:
    2 366
    Saadut tykkäykset:
    6
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jeps, itsekin meinasin laittaa linkin, mutta en sitten laittanut. Niin kyllä olin tietoinen kyseisestä sivustosta ja jopa siitä, että siellä on se tarjous-osia, mutta nyt siis haenkin lähinnä kokemuspohjaista tietoa sekä mahdollisesti tietoa ns. mainostamattomista tarjouksista tai juurikin siitä opiskelijakortin hyödyntämisestä (kun joskus jotkut paikat sitä alea antaa, vaikka ei missään oikeastaan sitä sanota).
     
  4. hiost

    hiost White Trash Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.11.2003
    Viestejä:
    2 366
    Saadut tykkäykset:
    6
    Siks ton pistin ettei muitten tarvii vaivautua googlettamaan :p
     
  5. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hiukan off-topic, Oulussa tulee kohtuullisen tiheästi kuljettua paikallisen Futon (Shop ?) -liikkeen ohi. Jotenkin hassun näköistä on se, että melkoisen väljässä ja hyvin näkyvässä ja valaistussa liikkeessä en ole koskaan nähnyt asiakkaita. Myyjä konttoripyödän takaa tutkailee kadun liikennettä ja ohikulkijoita, tulee jotenkin Kaurismäkeläinen fiilis aina ohikulkiessa. :)
     
  6. pistaa

    pistaa Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2003
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse ostin futonin n. 2kk sitten, ja tyytyväinen olen ollut. Ei ehkä joustinpatja tule enää jatkossakaan hankittua.
    http://www.ftn.cc/index.php?565 Suht. edukas peruspaketti, vaikkei kovin näyttävä olekaan.
    Kannattaa hieman vertailla noita hintoja, sillä pelkkä tuo Basecamp-runko taisi maksaa lähemmäs 300e Sellon Futon Bed Shopissa. Ja tuolta ostaessa maksoi 299e runko+patja+yöpöydät.

    Pari linkkiä lisää:
    http://www.futon.fi
    http://www.karups.fi <-- tuolta siis itse tilasin, sain sängyn alle viikossa kotiovelle

    Kannattaa ottaa se muuten huomioon, että tuo patja haisee navetalle aluksi :) Itsellä tämä haju kuitenkin jo hälventynyt suureksi osaksi, mutta hieman se vielä löyhkää :p, joten jos mahdollista niin tuulettaa patjaa aluksi.

    edit:
    Ja ehkä enemmän alkuperäiseen kysymykseen vastaus..
    Itse en siis futonshop:sta saanut kokemusta, mutta karup.fi:n (kai ainakin lähes sama liike) palvelu oli moitteetonta ja nopeaa. Jätin lisäkysymyksen, ja kaveri soitteli perään ja selvensi asiat. :thumbsup:
     
  7. kaamio

    kaamio Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2005
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokemusta löytyy.

    Liikkeen tuotelistalta löytyy tyylikkäitä tuotteita mielestäni kohtuulliseen hintaan, mutta palvelussa on parantamisen varaa. Olen kuullut valituksia kahdeltakin eri suunnalta ja nykyisin löytyy omakohtaisiakin kokemuksia:
    Tilasimme liikkestä futon-sohvan kesken asunnonvaihdon. Annoimme uuden osoitteen, mutta sovimme, että tarkka toimitusosoite sovitaan myöhemmin sähköpostitse tai puhelimitse (liike lupasi ottaa yhteyttä), kun sohva on toimituskunnossa. Liike ei osannut kertoa täsmällisesti toimituspäivämäärää (mikä oli ihan ok), joten mekään emme osanneet sanoa missä asumme ko. päivänä. Ensinnäkään liike ei koskaan toimittanut tilausvahvistusta sähköpostiin vaikka lupasi. Ei edes parin kyselyn jälkeen. Toisekseen liike toimitti sohvan uuteen osoitteeseen kysymyttä ensin meiltä, vaikka toisin oli sovittu. Ikävintä tässä oli se, ettemme vielä asuneet kyseisessä osoitteessa, joten aikamoinen säätäminen oli asioiden kanssa.

    Sohvien mekanismeissa on ikuinen-tms-takuu. Meiltä katkesi sohvan pohjasta tukilauta (joku valmistusvirhe) ja uusien osien saamiseen meni monta kuukautta! Tämä pitää sisällään sähköposteja, puheluita ja vierailun liikkeeseen.

    Ja tosiaan kahdella tutullanikin on ollut vastaavalaisia ongelmia.

    Summa summarum: tuotteet ovat käteviä, tyylikkäitä (sohvat saa kustomoitua oman maun mukaan) ja kohtuuhintaisia. Palvelu on syvältä, varsinkin jos vastaan tulee toimitusongelma taikka reklamaatiotilanne.

    Itse en liikettä aio enää käyttää.
     
  8. Hattori Hanzo

    Hattori Hanzo Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.02.2004
    Viestejä:
    1 141
    Saadut tykkäykset:
    4
    Sama analyysi Tampereen futon shopista, tosin en kulje siitä kovin usein ohitse, mutta koskaan en ole nähnyt siellä ketään.
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No ymmärrettävästi siellä ei tietenkään paljoa "eloa" näy, sillä siellähän myydään vain tietyn tyylisuuntauksen huonekaluja, ja oikeastaan vain sohvia ja sänkyjä (muita huonekaluja rajoitetummin).

    Ensi vierailuni tähän putiikkiin oli positiivinen, sillä heti alkuun löysin täydellisen sohvan oikean värisenä minulle. Palvelu oli minusta asiantuntevaa ja ystävällistä, ja myyjä vältti ne kaksi pahinta virheistä: liian aikainen/myöhäinen palveluntarjonta sekä tylyys ja innottomuus, jos asiakas ei ole heti ostamassa. Jos joku ihmettelee tuosta ensimmäisestä, niin minusta ideaalinen myyjä on sellainen, joka antaa aluksi asiakkaalle tilaa ja rauhaa katsella tuotteita, ja jonkin ajan kuluttua (etenkin kun asiakas alkaa vilkuilemaan ympärilleen) kysyy tarviiko asiakas apua. Jos tämä kysymys tulee heti, niin ainakin itseä alkaa ärsyttämään se, kun myyjä ahdistelee heti alkuunsa. Vastaavasti jos palvelua saa odottaa kymmeniä minuutteja, niin silloin sitten mielummin lähtee pois.
     
  10. kaamio

    kaamio Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2005
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkennetaan vielä aiempaa tilitystäni sillä, että kyseessä oli siis juuri tuo Fredan liike ja lisätään nyt vielä sellainen, että tunnen yhden henkilön, joka teki sieltä tilauksen onnistuneesti. Kaikki tapahtui sovittuina ajankohtina jne.

    Mitä aiemmin mainittuun IKEAan tulee, niin kyllä FTN sen hakkaa uniikilla tarjonnallaan. Ylipäätänsä sisustuksesta olen sitä mieltä, että kaikkea ei kannata ostaa yhdestä liikkeestä eikä varsinkaan lyhyen ajan sisällä, mutta se on vain minun mielipiteeni...
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Näinhän se on. Sattumalta näyttää siltä, että sohvan ostan Futon Shopista ja muut huonekalut Haparandan Ikeasta (sillä varauksella tietenkin, että jos sieltä ei löydy mieleisiä möbeleitä, niin sitten muualtakin).
     
  12. Dentist

    Dentist Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2003
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun sinun postauksia on lukenut niin jotenkin särähtää korvaan tuo Haaparannan Ikea. Oikeasta huonekaluliikkeestä kun ostaa mööpelit niin niitä ei tarvitse kasata.

    Marssi nyt suoraan vaikka Vepsäläiselle ja hommaa kerralla ajattomat (design)huonekalut. Sängyksi voin suositella joko Hästensiä tai Unikulman tilaustyönä tehtävää sänkyä, jossa ainakin omassa taloudessa nukutaan hyvin.
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Meinaatko, että nyt olen tekemässä luonnettani vastaan ja ostamassa jotain kohtuuhintaista/halpaa? :D

    Meinasin aloittaa vastauksen sanomalla, että tarkoitus on kyllä selvitä kohtuu pienellä budjetilla, sillä edessä on muutto yksiöön ja siitä tulee enemmän bilekämppä kuin muu, joten koitan pitää hinnat kohtuullisen pieninä, että jos sattuu olemaan rankemmat bileet niin ei tule takkiin niin... MUTTA sattumalla omistan kaksi sänkyä: toinen niistä on Hästens ja toinen Unikulman Bodyform. :D No kai mulla on prinsessan vartalo, kun ei saa hernettäkään tuntea patjassa. Tosin kokemus on mua opettanut, että sänkyyn kannattaa satsata (nimimerkillä parin sadan euron sängyt tai halvemmat hajoavat käytössä alta kolmen vuoden).

    Vepsäläisellä on kyllä hienoja huonekaluja ja tosiaan ajattomia, mutta tämä tuleva kämppä vaatii vähän sellaista pienikuluisempaa sisustusta. Toki jos sieltä Ikeasta ei löydy esteettisesti mua miellyttäviä mööbeleitä, niin sitten toki marssin Vepsäläiseen, Iskuun tai Askoon. No en periaatteessa muuta isompaa etsi kuin TV-tasoa kulmaan, baarijakkaraa ja ruskehtavapuista neljän henkilön ruokailupöytää. Toisaalta, Vepsäläisellä kun olen asioinut ennenkin niin tiedossa on, että sellaiset pienetkin mööbelit voivat aivan helposti maksaa 800 euroa tai enemmän.
     
  14. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Nythän se paljastuikin, että Elvari on esiintynyt ihan videollakin! :D
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Voi veljet, kun repesin! Onnittelut erinomaisesta sivalluksesta. :thumbsup: Panoluukkuu tässä tosiaan suunnitellaan. :D :D :D

    Dentistille vielä vinkiksi, että jätit mainitsematta esim. Oulun Suomi-Soffassa myytävän Lectus-sänkymerkin, joka ns. sänkyjen Rolls Royce (Hästens voisi olla sitten Ferrari vaikka). Tätä Lectus-merkkiähän on mainostettu ainoana sänkymerkkinä, joka on läpäissyt jossain ruotsalaisessa testissä kaikki laatuvaatimukset (taisi olla piilotettu sivallus Hästensiä kohtaan sillä voisi kuvitella, että tässä vihjataan, että esim. Hästens ei niitä kaikkia selvittänyt).
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Nyt on tullut asioitua kyseisessä liikkeessä. Alkuun hieman järkytti hintataso, koska olin ymmärtänyt, että koko sohvan saa siihen 400-500 euron pintaan, mutta kyse olikin pelkästä rungosta. Hinta pomppaa todella helposti tonnin paremmalle puolelle (itse tosin ostin pienemmän sohvan, joten hinta ei ollut niin kova).

    Liikehän on tyhjillään yleensä asiakkaiden suhteen, mutta se on ymmärrettävää ottaen huomioon senkin, että siellä myydään sänkyjä ja sohvia eikä muita huonekaluja (no toki koristepöytiä, -tuoleja yms. löytyy myös).

    Mielestäni Futon Shopin tuotteet ovat todella kivannäköisiä ja trendikkäitä, ja etenkin itämais-modernista tyylistä pitäville kyseinen liike on omiaan. Erityisesti kustomointivaihtoehdot ovat todella suuri plussa, sillä asiakas voi muokata sohvaehdokasta monipuolisesti.

    Futon-patja ei ole välttämättä paras sohvaksi (kaikki eivät varmastikaan pidä sen hieman jäykästä tunnosta) mutta toisaalta ei se ole missään nimessä huonoinkaan. Valitsinkin nimenomaan Futon Shopin siksi, että yksinkertaisesti Oulusta ei muualta löydy sohvia, jotka saisi pienempään tilaan ja jossa voisi ottaa huomioon huoneen sisustuksen hyvin.

    Oikeastaan jos jostain pitäisi valittaa, niin valittaisin ehkä siitä, että osa sohvista (tai enemmänkin sohvien rungoista ja jaloista) näyttävät aika "halvoilta", "muovimaisilta" ja "teinareille sopivilta". Nämähän ovat tietenkin makuasiota, ja toisaalta esim. Oulun hienosta Vepsäläinen-liikkeestä ei todellakaan löydy tyylikkäämpiä sohvia mielestäni -- jälleen makuasia.

    Tietenkin moni tykkää enemmän ns. perinteisimmistä sohvista, mutta itse voin suositella pitämään Futon Shopin sohvaa vaihtoehtona -- etenkin jos arvostaa tyylikkyyttä. Se hintataso voi tietenkin tuntua kovalta, mutta toisaalta jossain Iskussakin ihan pieni divaanimainen sohvakin maksoi yli 1000 euroa, joten kyllä vähänkin hyvästä sohvasta joutuu nykyään vähintään 600-700 euroa maksamaan (ja puhun vielä niistä pienimmistä sohvista). Pakko myös mainita se, että koska Futon Shopin sohvat ovat niin kustomoitavia, niin jos haluaa vaihtaa tyyliä, niin ei tarvi välttämättä ostaa kuin uusi päällinen sohvaan, koska sen saa ihan irtiotettavana versiona. Voisi tavallaan ajatella, että se runko on ainoa, jota ei voi muuttaa -- kaikki muut voi. Sama ei päde normaaleihin sohviin. Myös Futon Shopin päällysvaihtoehtoihin kuuluva mikrokuitukangas ansaitsee maininnan; tämä teflonpäällysteinen kangas nimittäin on sellainen, että oksennuskin lähtee pois ihan märällä pyyhkeellä pyyhkäistynä (tosin kyllähän se perinteisestä kiiltonahkasohvastakin lähtee).
     
  17. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh. :D Myyntisupliikissa on vielä hieromista. ;)
     
  18. deadstar

    deadstar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2004
    Viestejä:
    585
    Saadut tykkäykset:
    0
    muutama kuukausi sitten hommasin sohvan helsingin liikkeestä, muistaakseni päälle 400e sohava oli alennuksessa 200e. Omasta mielestä tyylikäs puurunkoinen sohva josta saa päädyt laskettua alas jolloin tulee semmoinen yhden henkilön sänky :) Tosiaan en kaipaa sitä joka-kodin-sohvaa a'la sotka niin tuolta löytyy hyvin kalustetta.
     
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tulipa ostettua sitten Futon Shopista sohva. Arvioin kokemukseni lyhyesti ja ytimekkäästi (vaihteeksi :) ) ruusuin ja risuin:

    + hyvä palvelu
    + sohvat/sängyt erittäin tyylikkäitä
    + sohvat/sängyt kustomoitavia
    + pakettihinnasta sopiminen
    + sohvan(i) mikrokangas teflonkäsitelty (lähes mikä tahansa aine lähtee pois pelkällä märällä kankaalla pyyhkimällä)

    - hieman pitkät toimitusajat
    - hieman kallis paikka ostaa sohva/sänky jos suhteutetaan esim. sohvien laadukkuuteen
    - sohvat/sängyt joutuu itse kokoamaan (menee noin tunti, jos tekee huolella)
    - pakkaukset olivat hieman likaisia (ei ole kiva purkaa paketteja, kun niistä tulee likaa käsiin, ja sitten käsitellä sohvan osia)
    - varmistakaan kaikki eivät pidä siitä miltä Futon-patja tuntuu (varmsti joidenkin makuun se on liian kova ja muotoutumaton istujan alla)

    Suosittelen Futon-shoppia kaikille, jotka pitävät itämaisesta (aasialaisesta) tyylistä ja/tai haluavat trendikkään sisustuksen ja/tai haluavat etsiä sohvan/sängyn valikoimasta, jossa on eri värejä, kokoja ja lisävarusteita kohtuullinen määrä. Kuitenkin haluan muistuttaa, että ehdottomasti tärkeää on ensin koeistua Futon (miltä se tuntuu), sillä jos haluaa vain istuinmukavuutta, niin silloin perinteisempi (mukava) sohva on tod. näk. parhain vaihtoehto.
     
  20. code.666.

    code.666. Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onkos mitään tietoa saako tuollaisia mahdollisesti kotiin testattavaksi tms? Ikävä ostaa patjaa ja todeta ettei se sovellukkaan itselle.