Medion MDC2220/MDT2020

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Hara, 30.11.2005.

  1. mastodontti

    mastodontti Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2004
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäköhän mä teen väärin kun en saa muodostettua yhteyttä latausohjelmasta digiboksiin. Pitääkö com-portin asetuksia jotenkin muuttaa?
     
  2. mastodontti

    mastodontti Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2004
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkeistä ari-setä, tosiaan juuri tuolla stblinkillä sitä yritin ja kaikenlaisilla tavoilla kokeilin eri vaiheessa laittaa boksiin virrat, mutta ei. Oli oikeastaan sama oliko kaapeli edes kiinni, se yritti samalla tavalla yhdistää hetken mutta ei. Kokeilinpa vielä kahdella eri koneella. Joo taidan viedä liikkeeseen sen niin nähdään onko vika mun päässä vai poksissa.
     
  3. Tomppa-

    Tomppa- Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    760
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä saa alle kahdensadan. Viimeisimmän päivityksen jälkeen ei ole tullut kovin paljoa kommentteja, mutta DVB-tallennus taitaa onnistua nyt aikas hyvin? Pitääkö kiintolevy/tuuletin häiritsevää ääntä? Pystyykö boksiin asetettujen ajastusten toimivuuteen luottamaan?
     
  4. MarikaR

    MarikaR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.03.2005
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mulla ainakin on kaikki ajastukset ja tallennukset toimineet täysin luotettavasti 6.22 ohjelmistolla MDT 2020 mallissa. Uusinta päivitystä en ole vielä kokeillut. Vaimea hurina kuuluu boksista, itseäni se ei ainakaan häiritse lainkaan ja useimmiten ei kiinnitä mitään huomiota kun muutakin taustamelua yleensä on.

    Aika vähän on viime aikoina räsähdellyt ääni Ylen kanavilla, mikä on ollut mielestäni boksin suurin ongelma. Joskus saattaa jonkun ohjelman kohdalla olla tosi häiritsevää mutta yleensä esiintyy vaan muutaman kerran jos sitäkään. Editointiominaisuuksiinkin olisi kiva saada parannusta mutta niillä ei ole niin hirveästi merkitystä ollut. Tiedoston osiointi kuitenkin pelaa hyvin, millä voi leikata ylimääräiset pätkät alusta ja lopusta viemästä tilaa.
     
  5. Tomppa-

    Tomppa- Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    760
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, eiköhän tuota voisi kokeilla. Vaan onko joku löytänyt keinoa jolla ohjelmat saisi talteen levyltä esimerkiksi tietokoneelle ja siitä poltettua DVD:ksi?
    Entä tuleeko päivityksiä ilmateitse, vai täytyykö hankkia tuo kaapelikin?
     
  6. Jazska

    Jazska Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2005
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    Otithan varmasti virran KOKONAAN pois, eli ihan sieltä päävirtanapista? Itekkin tota joskus ihmettelin kun ei päivitys mennyt sisään, mutta tosiaan pitää sammuttaa kunnolla ja sitten virrat päälle.
     
  7. mastodontti

    mastodontti Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2004
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    En käytellyt tota nappia, mutta kylläkin otin irti verkkovirrasta.
    Ohjehan sanoo:

    1. Yhdistä nollamodeemi-kaapeli (RS-232) tietokoneen ja digiboksin välille.
    2. Liitä digiboksi verkkovirtaan ja kytke se päälle.
    3. Käynnistä ”STB Link” ja klikkaa ”Setup Comm”.
     
  8. Niioni

    Niioni Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2005
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Levyn saa kyllä koneeseen kiinni helposti, mutta en ole löytänyt ohjelmaa jolla noita levyllä olevia tallennuksia saisi talteen. ProjectX näytti löytävän jotain, mutta kuva meni pikselimössöksi noin sekunnin välein ja ääni oli ihan rikki.
    Kyselin tuolta Yahoon TwinRIP-osastosta josko ne tietäisi mikä levyjärjestelmä on kyseessä, mutta eivät osanneet auttaa :confused:

    Jos jostain saisi tietää edes sen kenen valmistajan boksi tämä on alunperin, niin voisi olla vähän lähempänä. Luulisi ettei noita levyjärjestelmiä maailmaan _niin_ paljon mahdu.
     
  9. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös nämä Medionit ole yleensä olleet Korealaisen OpenTechin valmistamia?
     
  10. Tomppa-

    Tomppa- Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    760
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja jos auttaa haeskelua, niin OpenTech tunnetaan myös nimellä Opentel. Kiinnostaisi kyllä suuresti tuo Medionin kiintolevyn sisällön mahdollinen kääntäminen PC:n (Windowsin) ymmärtämään muotoon. En löytänyt apuja, mutta jos joku jotain keksii tai löytää, olisi hienoa jos kertoisi siitä täälläkin.
     
  11. Niioni

    Niioni Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2005
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. JLM

    JLM Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvin on toiminut. YLE:n tallennusten ääniongelmat (jatkuva räpsähtely siis) eivät ole kadonneet mihinkään mutta muuten kaikki tuntuisi toimivan kivasti. Kaapelimalli on siis kyseessä...
     
  13. Jyrkidude

    Jyrkidude Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä tuossa 6.25p(aska)ssa mitään oleellista ole parantunut. Yle-tekstitysten tallennusongelman lisäksi salatut kanavat toimivat edelleen huterasti. Eurosportilla ja MTV3+:n formulalähetyksissä tulee aina välillä muutaman sekunnin pysähdyksiä. Toisinaan kuva jumiutuu lopullisesti ja vain boksin buuttaus tuo kanavan takaisin. Tämä siis koskee (valitettavasti) omistamaani kaapelimallia MDC2220. Alkaa jo niin kyllästyttää, että ellei seuraavassa päivityksessä ole jotain todellista parannusta, täytyy hakea myyjältä (Stockmann) tai maahantuojalta (Suomen Schneider) jotain korvausta siitä, että minulle on myyty rikkinäinen laite, jota ei 5 kk:n kärsivällisen päivitysodotuksen aikana ole saatu toimivaksi.:mad:
     
  14. Mr. Turhapuro

    Mr. Turhapuro Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2006
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millähän logiikalla tämän vehkeen ( MDC2220 fw.6.25 ) ajastin oikein toimii? Anopilla laitettiin EPG:stä kauniit ja rohkeat kertatallennukseen, sen jälkeen menuvalikon kautta kotikatu viikkotallennukseen. Virrat laitettiin kiinni. No, pari tuntia myöhemmin kauniit ja rohkeat eivät ole tallentuneet. Pitääkö virrat siis jättää päälle? Laite on upouusi ja pikatestauksella kaikki näytti toimivan hienosti. Huomenna jos ei ajastukset onnistu niin pelkään että joku (minä) kuolee...
     
  15. JLM

    JLM Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jätithän siis lepovirran päälle?

    Jyrkiduden kirjoitukseen sen verran, että olen ehdottomasti samaa mieltä. Itseäni ei haittaisi jos bugit korjaantuisivat päivityksillä hamassa tulevaisuudessa mutta jos päivitysten tuleminen loppuu tai ne eivät korjaa mitään, voi mielestäni vaatia päitä vadille.
     
  16. Mr. Turhapuro

    Mr. Turhapuro Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2006
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo lepovirrat oli päällä. Ilmeisesti pakotettiin kotikatu ajastinpaikkaan 1 kauniiden ja rohkeiden päälle. Illan koeajastukset olivat tulleet oikein.
    Aika jännä juttu kun manuaali sanoo että tallennuksen aikana voi katsoa kanavaa joka on samassa nipussa tallennettavan kanavan kanssa. Eilen pantiin käsin tallennus päälle ja kokeiltiin mille kanaville pääsee.

    Viritetyt kanavat:
    YLE 1, YLE 2, MTV3, Nelonen, SubTV, Urheilukanava, YLE FST, YLE 24, YLE Teema, MTV+, Nelonen plus, The Voice, Diggari, Diggari+, Taivas TV7, DW-TV, TV5 Europe, MTV

    Tallennus käynnissä kanavalla YLE 1.
    Samalla pääsee kanaville YLE 2, MTV 3, Nelonen, SubTV, YLE FST, YLE 24, YLE Teema, Nelonen plus

    Tallennus käynnissä kanavalla MTV 3.
    Samalla pääsee kanaville YLE 1, YLE 2, Nelonen, SubTV, YLE FST, YLE 24, YLE Teema, Nelonen plus

    Tallenus käynnissä kanavalla Urheilukanava.
    Samalla pääsee kanaville MTV3+,The Voice

    Tallennus käynnissä kanavalla Diggari.
    Samalla pääsee kanavalle Diggari+

    Näin siis Oulun kaapelissa. Jos siis tallentaa ns. normikanavilta ohjelmaa, tällä boxilla pärjää hienosti! Ihme että Nokia ei saanut yhdellä virittimellä varustettua 260c-malliaan toimimaan näin.
     
  17. mawerick41

    mawerick41 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2006
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tää on varmaa tosi tyhmä kysymys/kommentti mut eikö jos on tallentava DVD-soitin nii pysty tallentaan ne DVD-levylle?
     
  18. Tertzi

    Tertzi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2006
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saako tuolla medionin tallentimella ajastettua ohjelman epg:stä nimen perusteella (ei siis ajan), niin että kun kerran valitsee epg:stä ohjelman nimen minkä haluaa tallentuvan niin sen jälkeen laite osaa tallentaa ohjelman ohjelmanimen perusteella aina kun se tulee riippumatta siitä mihin kellonaikaan tai minä päivänä ohjelma tulee.

    Eli että saisi esim. jonkun tv-sarjan kaikki jaksot talteen vaikka lähetysaika ja lähetyspäivät vaihtelee, eikä tarvitsisi kuin kerran valita tallennettava ohjelma.

    Ohjekirjasta saa tosin sen käsityksen että se poimisi ainoastaan alkamis ja loppumisajan epg:stä "vanhanaikaiseen" ajastimeen josta voisi sitten muutella tarvittaessa tallennusaikaa vähän samaan tapaan kuin vhs-nauhurissakin. Eli eikö näissä olekaan kaikissa laitteissa sitä älykkyyttä että ne osaavat lukea ohjelmatietoja ja etsiä ohjelman tallennusajat automaattisesti sen jälkeen kun se on kerran valittu epg:stä? En haluaisi joutua enää "digiaikana" tekemisiin tuollaisen vanhanaikaisen ajastussysteemin kanssa missä pitää käsin kelloaikoja ja päivämääriä asetella. Ei myöskään ole kiva jos joutuu saman ohjelman asettamaan monta kertaa ajastettavaksi epg:stä.

    Saako medionissa tehtyä omia kansioita joihin voi järjestellä tallennetut ohjelmat vai tallentaako se kaikki ohjelmat samaan hakemistoon? Ilmeisesti tuo tallentaa ohjelman kiintolevylle sillä nimellä mikä löytyy epg:stä? Tallentuuko siihen myös aika milloin tallennus on tehty?

    Mitä olennaisia puutteita tässä on verrattuna kalliimpiin laitteisiin, jos ei oteta huomioon tuplavirittimen puutetta tai topfieldin tap-lisätoimintoja vaan vertaillaan ihan normaalitoimintoja?

    Saako kanavat laitettua haluamaansa järjestykseen eli esim. jos haluan numeronäppäimellä 5 avautuvan tietyn kanavan niin onnistuuko se, vai ovatko kanavat jossain ennaltamäärätyssä järjestyksessä mitä ei voi muuttaa, kuten olen käsittänyt ainakin jossain halvemmissa digibokseissa olevan.

    Pyydän anteeksi jos esittämiini kysymyksiin on jo vastattu aikaisemmissa viesteissä, mutta nämä asiat ovat jääneet vielä hieman epäselviksi.
     
  19. Jazska

    Jazska Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2005
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toi ei kyllä ole yhden virittimen boksilla mitenkään mahdollista katsoa toisesta nipusta ja tallentaa toisesta, joten kyllä se Oulun kaapeli on jotenkin oudosti järjestetty? :confused: Tai sitten boksi ei edes tallentanut?
     
  20. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Eikös kaapeleissa ole usein kaikki ns. normaalikanavat samassa nipussa (yle ja mainokset sulassa sovussa)?