Humax PVR-9200T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Garret, 23.09.2005.

  1. Hexagia

    Hexagia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä järjestely toimii ainakin minulla kun sinista painiketta painan: Aikajärjestys/nouseva(oletus) -> aikajärjestys/laskeva, aakkosjärjestys.
     
  2. T.I.V.

    T.I.V. Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2006
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli itsekin hommattua tämä Humaxin loota... Puolen viikon testailuissa kaikki toimineet suurin piirtein niinkuin pitäisikin joten toistaseksi näyttää hyvältä, mutta pitäähän sitä jotain negatiivistakin laitteesta sanoa...

    -huomattavasti krantumpi signaalille kuin edellinen Sonyn VTX-D800N boxi.
    -Melko hidas starttaamaan ja vaihtamaan kanavia.
    -Aloitettaessa tallenteen katselu ainakin ääni tekee nykäuksen noin 1-2 sekunnin jälkeen, tekee saman myös pysäytyksen jälkeen. (Käytössä optinen lähtö)
    -Äänet napsuu kaukosäädintä käytettäessä. (Käytössä optinen lähtö)
    -Laitteen tuuletin pyörii jatkuvasti, vaikka kone olisi "sammutettuna"...vika vai ominaisuus. :confused:
     
  3. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Taitaa laitteen näyttö "näyttää" myös kanavanimen alussa mahdollisesti olevan 0x05 merkin. 0x05 kertoo seuraavan teksin olevan "Latin alphabet No. 5" tyyppistä tekstiä. Luulisi olevan helppo korjata, jos vika on juuri tämä.

    (Tutustuin aiheeseen selvittäessäni Topfieldin UK Auto Scheduler TAPin bugia. Ei löytänyt ohjelmaa exact matchillä, koska ohjelman nimen edessä oli tämä 0x05 merkki)
     
  4. Garret

    Garret Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    11.01.2003
    Viestejä:
    429
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taisin kirjoittaa sekavasti (vanhoista muistiinpanoista kopiodessa, korjaan tuon).

    Järjestys toimii siis juuri noin kun kerroit, mutta järjestystä indikoivat kuvakkeet ovat väärässä järjestyksessä laskevan aikajärjestyksen ja aakkosjärjestyksen välillä (aikajärjestys/nouseva, aakkosjärjestys, aikajärjestys/laskeva).

    However, käyttöohjeen mukaan laite pitäisi kuitenkin toimia näin:

    "Aina kun painat SINISTÄ painiketta tallennettujen ohjelmien
    järjestys vaihtuu seuraavassa järjestyksessä:

    ajanmukaan (laskevassa järjestyksessä),
    ajan mukaan (nousevassa järjestyksessä),
    nimen mukaan."

    Eli jos laite toimisi kuten manuaalissa mainitaan, se toimisi oikein (IMO). Niin ja olettaen että kuvakkeet esitettäisiin myös oikeassa järjestyksessä.
     
  5. K-yo

    K-yo Guest Guest

    Liittynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testasin noin 15 tallenteella, joista vanhin on kesäkuun lopulta. Ainakin noissa infotiedot näkyivät oikein. Muutama tallennuksista alkoi myös edellisen ohjelman aikana, jolloin info-ikkunassa näkyy ensin tuon edellisen ohjelman tiedot, ja ne vaihtuvat sitten seuraavan ohjelman alkaessa kuten kuuluukin.

    Voi olla, etten nyt käsittänyt, mitä tarkoitat. Minusta nuo kuvakkeetkin näyttäisivät kuitenkin olevan oikein. Ainakin itselläni on tällä hetkellä järjestys, jossa uusin tallennus on listan ylinnä. Eikös tuo nyt nimenomaan ole laskeva aikajärjestys, kun listalla eteenpäin mentäessä mennään tallennuksissa ajallisesti taaksepäin. Kuvakkeena 'Järjestä'-sanan vieressä on kello ja ylöspäin osoittava nuoli. Olettaisin tuon tarkoittavan nousevaa aikajärjestystä (uusin alhaalla). Tämä järjestys tuleekin seuraavana sinistä nappia painamalla. Seuraavaksi kuvakkeena on kirjaimet 'abc', ja napin painaminen tuottaa aakkosjärjestyksen. Oikein kai tämäkin.

    Tietääkös kukaan muuten syytä siihen, että ajastintallennuksissa tallenteen nimeen ei tule EPG:ssä näkyvä nimi kokonaisuudessaan? Esimerkiksi eilinen kolmoselta tehty tallennus näkyy nimellä "LauantaiAction: Ma", vaikka EPG näyttää nimeksi "LauantaiAction: Maverick". Juuri tuo 18 merkkiä vaikuttaisi olevan maksimipituus, mikä noiden ajastimella tehtyjen tallenusten nimiin tulee. Jos tallennuksen käynnistää suoraan ilman ajastusta myös pidemmät nimet näkyvät oikein.
     
  6. Hexagia

    Hexagia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hi Marc
    Garret's list some bugs in finnish version of 9200T becouse finnish importer (www.finnsat.fi) read this thread and new software is coming soon to finnish 9200T:thumbsup: Maybe Garret's translate at some time summary of his bug report in english.

    Regards
    Hexagia
     
  7. Johann

    Johann Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2002
    Viestejä:
    642
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän asiasta toiseen, mutta mikä kuvasuhde tämä Humaxin "puristettu" näyttömuoto on? (Eng. Pillar box). Olen aina käyttänyt Auto-asetusta, jolloin kuvasuhde kai tulee telkkariin ja telkku muuttaa kuvasuhdetta signaalin mukaan. Pillar box näköjään antaa telkulle 16:9 kuvan, mutta niin että 4:3-lähetyksessä on mustat palkit sivuilla. Kuva on kuitenkin merkittävästi leveämpi kuin "Auto"-tilassa, ja mielestäni ylä/alareunoiltakaan ei cropata mitään pois, joten pakkohan tuo on olla vähän venytetty? En kuitenkaan itse sitä venytystä huomaisi jos en siitä tietäisi... (mielestäni kuvanlaatukin on vähän parempi Pillar- box tilassa, mutta todennäköisesti kuvittelen..)

    Ja toinen asia auto-paddingista. 8000T:llä minulle sattui joskus että ohjelma loppui kesken kun lähetykset oli myöhässä, joten se että se automaattisesti laittaa tallennusaikaa ohjelman loppuun on erittäin hyvä ominaisuus. Mutta koskaan minulle ei ole jäänyt ohjelman alku tallentamatta, ja en kyllä ole ikinä huomannut että ohjelma alkaisi ennen aikojaan. Joten mitä järkeä on aloittaa nauhoitus ennen ohjelman aloitusajankohtaa?? (joku oli huomannut jonkun buginkin aiheutuvan tuosta?)
     
  8. Garret

    Garret Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    11.01.2003
    Viestejä:
    429
    Saadut tykkäykset:
    0
    Outoa.

    Katsoin omista tallenteistani 25 ensimmäistä ja vain viidessä niistä oli infotiedot. Vanhin tallenne oli heinäkuun 14. päivä ja uusin 26. elokuuta.

    Jep. Mokasin.

    Ok. Jos logiikka on tuo, että ikoni kertoo seuraavaksi saatavan järjestyksen, niin siiten kohta nro. 2 on turha. Mutta olettehan nyt edes siitä samaa mieltä että tutumpaa olisi että oletusnäkymänä olisi "uusin alhaalla, vanhin ylhäällä" a.k.a. nouseva aikajärjestys? Tuo mielestäni edustaa enemmän ns. yleistä käytäntöä.
     
  9. RPZ

    RPZ Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    276
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensiksi kiitokset Garretille miehen työstä, että on jaksanut ison ja selkeän listan kasata puutteista. Ootte te aika sällejä kun jaksatte noin monipuolisesti tuota vehjettä veivata.
    Asiaan: Nappasin pois tuon öisen automaatticheckin päivityksistä kun tuli mieleen että se käynnistää kovon joka yö eli vuodessa tulee 365 turhaa käynnistystä. Eikös ton voisi jo kuvitella pikkuisen lyhentävän kovon ikää? Kaikenlisäksi se on defaulttina päällä eli ensi yönäkin monen kotona surahtaa turhan päiten...tosin onhan ihmisiä jotka ei seuraa milloin niitä OTA päivityksiä on ja niille toi tietysti on hyvä.
     
  10. Hexagia

    Hexagia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testasin myös itse kaikilla tallennuksillani(36kpl) ja kaikissa näkyi info ikkunassa ohjelmatiedot (vanhin tallenne oli tallenettu 17.6 ja uusin 27.8).Garret veikkaan,että ongelma on ollut paikallisessa lähettimessä.
     
  11. Garret

    Garret Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    11.01.2003
    Viestejä:
    429
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähettimenä Espoo -kivenlahti.

    Itse mietiskelin eilen sängyssä illalla, että voisiko editointi kadottaa tuon meta-datan? Piti vielä mennä testaamaan, mutta en jaksanut ja nyt olen töissä. Oletko editoinnut tallenteitasi?
     
  12. risa

    risa Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    173
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pillar box (suom. postilaatikko) näyttää 4:3 kuvan 16:9 ruudulla kokonaan leveyssuunnassa ilman, että mitään "jää tv-ruudun reunojen alle" eli ilman vaakatason overscannia. Pystysuunnassa ovescann säilyy ennallaan, joten kuva saattaa vaikuttaa vaakasuunnassa "venytetyltä".
     
  13. Hexagia

    Hexagia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseasiassa en ole editoinnut yhtäkään nykyisistä tallenteistani.Voin kyllä testailla kadottaako editointi todella tuon meta-datan.
    Ainakaan digitan sivujen mukaan espoossa ei ole ollut korjaus tai huolto-työtä lähiaikoina, joten todennäköisin syy on todella tuo editointi. :OI

    Lähetän postia illan mittaan testailun tuloksista.
     
  14. OrmArtur

    OrmArtur Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2006
    Viestejä:
    162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samalla kun kerätään bugeja, voitaisiin kai myös kerätä käyttäjien toivomuslistaa sikäli, kun toiveet ovat järkeviä.

    Tässä pari ehdotusta bugiksi:

    - Jos tallentaa puskuriin kertynyttä ohjelmaa omaksi tallenteekseen, tallenne saa nimen sen mukaan, mikä ohjelma pyörii taustalla, ei sen perusteella mitä tallennetaan. Virhe ilmenee vain silloin, kun varsinainen ohjelma, josta ajansiirtotallennetta on tehty, on reaaliajassa ehtinyt jo loppua ja seuraava taustalla alkaa.
    - DVB -tekstitys ei näy silloin kun katsoo info-ikkunaa ja se "käynnistyy" hitaasti ikkunan sulkemisen jälkeen. Välillä jää paljon sanatulvaa kääntämättä
    - Feature vai bugi/vika vai toive: info-ikkuna ei sulkeudu itsestään säädetyn ajan sisällä, vaan se täytyy sulkea erikseen (ainakin Nokiassa oli toiminto niin, että jos painoi pelkän ohjelmatiedon, palkki katosi sen muutaman sekunnin jälkeen, jos taas painoi ohjelman lisätiedot, se pysyi niin kauan kuin tahtoi) Sulkeutuu kyllä kanavaa vaihdettaessa oikein.
    - Tallenteita muokattaessa osa tallenteesta saattaa korruptoitua-> ääni ja kuva pätkivät, nostaa kynnystä muokata niitä ollenkaan. Brittiversiossa se on toteutettu kuulemma paremmin muutenkin, joten sellainen kiitos

    Toiveita (järkevyydestä en tiedä):
    - Infopainikkeen käyttö tallennelistaa selattaessa, aina kun nimi ei kerro kaikkea
    - Mahdollisuus tallentaa puskuriin kertynyt ohjelma sellaisenaan ilman uudelleentallennuksia
    - Tallenteen nimiä editoitaessa mahdollisuus siirtää kursoria taaksepäin ilman, että pyyhkii tekstiä (en ole ainakaan keksinyt)
    - Ultratoive: Mahdollisuus selata EPG:ssä ohjelmia kanava kerrallaan, tai jopa vaihtaa näkymä kokonaan toisin päin, eli samalla tavalla kuin vaikkapa hesarin ohjelmatiedoissa.
     
  15. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Pillar box (postilaatikko. tällaisia ovat suomenkin postin laatikot nykyään.) näyttää 4:3 kuvan oikeassa suhteessa 16:9 ruudulla. Tällöin 16:9 ruudun vasempaan ja oikeaan reunaan jää musta pystypilari.
     
  16. Johann

    Johann Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2002
    Viestejä:
    642
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta miten on mahdollista että tuo Pillar box-kuva on merkittävästi leveämpi kuin Auto-tilassa? Pakkohan sen on olla lievästi venytetty...(?)
     
  17. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Tiedä sitten mitä TV:si sille kuvalle tekee. Tai onko boksin pillar box "oikea" pillar box.
     
  18. EeTee

    EeTee Guest Guest

    Liittynyt:
    17.04.2005
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minäkin olen huomannut yhden bugin, jota ei ehkä ole vielä mainittu. Käytän ajastuksissani 5 min automaattista lisäaikaa, ja se toimiikin yleensä hyvin. Kuitenkin, jos haluan nauhoittaa kaksi ohjelmaa, joista edellinen päättyy samaan aikaan, kuin jälkimmäinen alkaa, niin laite ei lisää edellisen ohjelman loppuun sitä lisäaikaa. Tässä tapauksessa joudun tekemään homman manuaalisesti.

    Muuten todella hyvä vehje; en kyllä hetkeäkään kadu ostosta :thumbsup:
     
  19. risa

    risa Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    173
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipas taas epäselvää tekstiä.

    Siis: Tietenkin siinä on ne pystypalkit, mutta niiden välissä näkyy boksin skaalaamana 4:3 kuva kokonaan leveyssuunnassa ilman overscannia. Telkkarihan tulkitsee tämän 16:9 kuvaksi ja näyttää sellaisenaan eikä rajaa keskellä olevaa 4:3 kuvaa vaakasuunnassa mitenkään.

    Siinä automaattimoodissa varmaankin telkkarille kerrotaan, että nyt tulee 4:3 kuvaa (silloin kun tulee) ja telkkari itse tekee 4:3 kuvan ruudun keskelle omien kykyjensä ja overscanniensa mukaan.

    Näkyykö siinä pillar box kuvassa enemmän tavaraa reunoilla kuin automaatissa?
     
  20. OrmArtur

    OrmArtur Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2006
    Viestejä:
    162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko ihan varma tuosta? Muistelisin, että olen kerran vastaavan ongelman kanssa, mutta tulos oli hieman erilainen. Tilanne taisi olla tämä: Kanavalta MTV3 oli tallennuksessa kaksi peräkkäistä ohjelmaa. Samaan aikaan jälkimmäisen ohjelman alkamisajan kanssa tallennuksessa oli yksi ohjelma Neloselta. Ongelma oli se, että MTV3:n ensimmäinen tallennus nappasi 5 min ekstraa peräänsä, niin kuin asetuksissa oli määritetty. Tästä syystä jälkimmäinen tallennus ei päässyt alkamaan ajallaan, koska nelosella oli tallennus päällä ja varasi virittimen. Siispä MTV3 jälkimmäisen ohjelman alkuminuutit päätyivät ensimmäisen tallenteen ekstraminuuteille, eli väärään tallenteeseen.

    Jos kertomasi siis pitää paikkansa, ihmettelen että minulle kävi näin. Se ei ole bugi jos minulta kysytään, vaan johtuu ihan käytännön jutuista. Voin toki olla väärässäkin.