Logitech Harmony 525

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana aarno2815, 04.11.2005.

  1. Henris

    Henris Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.12.2003
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pansun input-ongelma olisi huomattavasti helpompi, jos käytössä ei olisi saman input-napin takana useampaa inputtia. Itselläni on kuitenkin hdmi/pc-napin takana kaksi laitetta. Ja tämä tekee hommasta haastavamman. Tietenkin, jos tähän tilanteeseen löytyy ratkaisu, niin se toimii myös yksinkertaisemmassa tilanteessa.
     
  2. horhokokki

    horhokokki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saakohan tuon kaukosäätimen näytön kirkkautta säädettyä jostai kohtaa? Entä saako niitä valikoita muokattua siinä näytössä mitenkään?
     
  3. He-Tero

    He-Tero Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.05.2005
    Viestejä:
    464
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on sama ongelma Panan telkkarin kanssa. Ratkaisin ongelman niin, että laitoin kaken valitsemaan aina ensin Video 1 inputin, joka on rgb inputti jossa ei ole muita vaihtoehtoja. Sen jälkeen kake valitsee sitten halutun inputin oikealla värinapilla. Hyvin tuntuu toimivan! Tuossa tulee tosin "turhia" painalluksia mikä hidastaa activityn vaihtamista, mutta pääasia että toimii.

    Tässä on vielä hullua se, että telkku osaisi itsekin valita inputin oikein, mutta kake ei siihen taivu muuta kuin kikkailemalla Generic activityn avulla (johon viitataan aikaisemmin tässää threadissa). Generic activityn ohjeistusta en ole mistään onnistunut löytämään...
    Vai onko joku yrittänyt asiakastuen kautta saada jonkun laitteen jättämään inputin valinnat tekemättä? Onnistuisikohan?
     
  4. Henris

    Henris Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.12.2003
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen illalla pääsin taas kaken kimppuun. Ongelmina Pansun projektoreissahan oli se, että kunkin inputin valintanapin takana on kaksi inputtia eikä suoria diskreettikoodeja inputtien valintaan ei ole. Tämän lisäksi inputin vaihtoon tarvittavien painallusten määrä riippuu ollaanko samassa input "ryhmässä", jolloin tarvitaan kaksi painallusta vai siirrytäänkö toisesta ryhmästä, jolloin yhdellä painalluksella pääsee ryhmän edellisellä kerralla valittuna olleeseen inputtiin. Niin Pansu tosiaan vielä muistaa kunkin input-parin edellisellä kerralla valittuna olleen inputin :hitme: Tähän soppaan voisi lisätä senkin, että mikäli inputin vaihtohetkellä ei ole signaalia vaan tykistä näkyy sinistä ja valittu inputin nimi vilkkuu oikeassa yläreunassa, niin silloin hallittu saman ryhmän toiseen inputtiin siirtyminen on melkein mahdotonta; jos vilkkuva teksti on näkyvissä riittää yksi painallus, kun se on piilossa ensimmäinen painallus tuo vain tekstin näkyviin. Jokainen Pansun (500,700,900) omistaja voi kokeilla näitä eri tilanteita...

    Sain kuitenkin homman pelaamaan :thumbsup: Pansussa on siis kolme input-paria:
    - Video/S-Video
    - Component/Scart
    - HDMI/PC

    Itselläni näistä käytössä Scart (digiboksi), HDMI (DVD) ja PC (htpc). Ratkaisuna on hyödyntää käyttämätöntä Video/S-Video ryhmää oletustilana; aktiviteetin alussa voidaan olettaa, että se on valittuna, jolloin yhdellä painalluksella päästään Component/Scart tai HDMI/PC ryhmään. Aina aktiviteetin lopussa siirrytään sitten takaisin Video/S-Video ryhmään.

    Tämän lisäksi tarvitaan oletustila HDMI/PC-ryhmälle, koska samalla koodilla sekä siirrytään HDMI/PC-ryhmään että valitaan sen sisällä HDMI tai PC. Itse valitsin HDMI:n oletusinputiksi, johon siirrytään myös PC-aktiviteetin lopuksi. Alla pseudokoodina eri aktiviteettien input-valinnat. Jos joku pysyi perässä ;) , niin tällä sain inputtien valinnat toimimaan, jouduin kylläkin säätämään aktiviteetit jättämään laitteet päälle postin alkuosassa mainitun lisäerikoisuuden vuoksi (Power-napista sammuvat tietenkin lopuksi kaikki).

    DVD start:
    - HDMI/PC

    DVD end:
    - Video/S-Video

    PC start:
    - HDMI/PC (tällä siirtyy HDMI:lle)
    - HDMI/PC (ja tällä heti perää PC:lle)

    PC end:
    - HDMI/PC (tämä tuo näkyviin nykyisen inputin nimen)
    - HDMI/PC (ja tämä vaihtaa HDMI:lle)
    - Video/S-Video
     
  5. IPLO20022

    IPLO20022 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2006
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi olla että tätä on jo kysytty, mutta onko Logitechin kyseinen kapula yhteensopiva Xbox 360 DVD - toiston kanssa. Löysin verkkokauppa.com kylläkin mallin, jossa mainittiin X360 täydellisestä yhteen sopivuudesta, mutta hinta oli yli 130e alko ihan hirvittämään, kun Harmoni 525 olisi 70-80e. Pieni kommentti olisi paikallaa :hitme:
     
  6. jimjim

    jimjim Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2006
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pikaisella testillä tuntuis ainakin löytyvän xbox 360 tuolta laitelistoista ja en näe syytä miksei se siis toimisi.

    Edit: niin ja saahan noita Harmony 525 alle 60 e vähän vaikka mistä. Verkkokaupan hinta ei siinä suhteessa ole kovin kilpailukykyinen jos sieltä katselit.
     
  7. siroljuk

    siroljuk Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lienee jossapäin jo vastattu, mutta en löytänyt:
    Saiskohan rautalankamallin siihen miten kake osaa painaa VOL - nappulaa sanotaan nyt vaikkapa 10 sekuntia.
    Haluaisin nimittäin telkun äänet alas kun mökä tulee AV:n kautta.

    Telkku SONY KLVS40A10E, siis saahan siihen muten päälle, mutta se riivatun kuvake jää näkyviin ( kaiuttimen kuva ruksattuna) ja sitä en ole onnistunut hävittämään
     
  8. Diabolus

    Diabolus Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    519
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitat aktiviteetin alkuun vaikkapa kymmenen kappaletta television "Volume down" komentoa.
     
  9. jokker

    jokker Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttää siltä että logitechin tietokanta ei ainakaan toistaiseksi tunne suomalaista versiota Humax 9200T digiboxista (kaukosäädin RT-531N). Kannassa oleva koodisto on ilmeisesti UK version sopiva eikä meikäversio niistä inahdakkaan. Wisardin nappulatestin mukaankin laite on tuntematon. Ainoa vaihtoehto lienee nappula nappulalta opettaminen :( . Tuessa lupasivat kuitenkin laittaa tietoa puutteesta Kanadaan. Muut laitteet toimivat hyvin.
     
  10. Johann

    Johann Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2002
    Viestejä:
    642
    Saadut tykkäykset:
    0

    Jep, olen huomannut saman ja laittanut myös palautetta siitä Logitechin tukeen. Tuo opettaminen on kuitenkin helppoa ja Humax toimii hyvin kun kaikki nappulat on opetettu.
     
  11. kktune

    kktune Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2002
    Viestejä:
    231
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tämä on tuskallista.
    Kyllästyin valmiiden activityjen toimimattomuuteen Panasonicin inputtien kanssa ja päätin tehdä kaikki TV:tä käyttävät activityt uusiksi Generic activityiksi siten ettei mitään inputtia pakkosyötetä. No, kaikki näytti hienolta ja Panakin totteli kiltisti scarttisingnaaleja ja inputtitappelut oli ohi. MUTTA:kun ensimmäisen kerran käytin TV-Digiboxi-vahvari-kombinaatiota niin volumesäädöt ei toimi oikein.
    Eli kun ennen valmiisiisn activityihin sai muokattua halutut napit esim. volumelle sen mukaan kuunteleeko TV:stä vai vahvarista niin nytpä tämä Genericci laittaa kaikkien säädöt kaikkin aktiviteetteihin. Eikä anna muuttaa, aina kun muutat toista niin tonenkin muuttuu...V...U!! Eli äänet saa joko TV:stä tai vahvarista mutta ei niin että Digi+TV säätäisi TV:tä ja Digi+Amp säätäisi vahvistinta.
    Eikö näitä saa toimimaan?
    Onko palattava valmiisiin aktiviteetteihin?
     
  12. paol

    paol Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lieneekö sulla sama ongelma, mutta itse ainakin huomasin, että jos useassa geneerisessä aktiviteetissa on sama laite samassa Passthroughssa (esim. TV Passthrough2:ssa), niin laitteen nappeihin tehdyt muutokset välittyvät jokaiseen geneeriseen aktiviteettiin. Ongelman (ominaisuuden) sain kierrettyä siten, että laitoin laitteet eri aktiviteetteihin sellaisessa järjestyksessä, että sama laite (esim. TV) tuli eri Passthrough-numerolle jokaisessa geneerisessä aktiviteetissa. Näin yhdessä aktiviteetissa TV:n nappeihin tehdyt muutokset eivät enää välittyneet toisen aktiviteetin TV:n nappeihin.
     
  13. kktune

    kktune Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2002
    Viestejä:
    231
    Saadut tykkäykset:
    0
    OK. Voi olla tietenkin, täytyypä tarkistaa/muuttaa. Kiitos vinkistä.

    Ja edittiä: sillähän tuosta ongelmasta pääsi, NYT Harmooni on virheetön!
     
  14. Heittiö

    Heittiö Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisinpa ollut hukassa tämän kapulan kanssa ilman tätä viestiketjua. Tuskin olisin koskaan saanut samsungin tv:n (LE40R77BD) inputteja toimimaan oikein ilman tätä. Kiitoksia etenkin sakalille. Päivän säätämisen jälkeen kaikki alkaa olla kohdallaan.
     
  15. Salde

    Salde Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2003
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kukaan saanut dreamboxia toimiin vai heitänkö vesilintua koko ohjaimella?
     
  16. Lemon_drop

    Lemon_drop Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2002
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on ollut Logitech Harmony 525 ohjaamassa mm. Dreambox DM500C boxia jo n. puoli vuotta ja hyvin on toiminut. Käyttömukavuudeltaan alkuperäinen kaukosäädin on huomattavasti parempi, mutta kyllä 525 on hommansa hoitanut.
     
  17. Salde

    Salde Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2003
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pelaahan tuo kohtalaisesti. Napin pitkään painaminen ei vaan toimi millään napilla vaikka kuinka viiveitä ja toiston määrää muuttelis. Uudelleen olen koittanut opettaa RAW:na ja ihan normaalisti, lyhyttä ja pitkää painallusta alkuperäisestä. Logitechiin olin yhteydessä alussa mutta sieltä vaan tuli purkkavirityksiä mitkä eivät toimineet sen paremmin kun eivät oikeen ottaneet ymmärtääkseen mikä on vikana.

    Pärjäähän tällä näinkin, mutta jos jollakin olis jonkinlaista ideaa kuinka opettaa koodit oikein, viiveet kohdalleen ja toistokin oikeaksi niin mielelläänhän tuon kuulisi ;) Ohjain kun muuten on niin ylivertainen ollut.
     
  18. Epezz

    Epezz Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2006
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiinnostaisi tuo 525:n kapula, mutta näin kädettömänä arveluttaa saanko sen itse, ja vielä helposti, pelittämään?
    Mulla ei ole kuin tv,digiboxi,kotiteatteri ja vcr, tuottaako ongelmia?

    Entä, onko siinä suomenkielinen ohjekirja?
     
  19. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    eihän tossa ole kuin noin 497 postausta joista voi arvioida, mutta ethän viitsinyt niitä katsoa.

    osa porukasta pitää kapulaa hyvänä ja konffausta helppona. osa ei tajuu siitä mitään, ja pitää sitä paholaisen kapulana. valitse siitä sitten...
     
  20. Epezz

    Epezz Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2006
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin,tai sitten kuitenkin luin ne, ja tulin siihen tulokseen,ettei noista oikein mikään vastaa suoraan kysymykseen,joten aihetta kysymykselle mielestäni oli.

    Vieläkin askarruttaa,saako tavallinen, normaalilla älykkyydellä varustettu, ihminen tuon helposti pelittämään, vai vaatiiko se jumalatonta teknistä osaamista ja englannin kielen taitoa?