Mitä Prahassa?

Keskustelu osiossa 'Matkailu' , aloittajana zip51, 13.10.2004.

  1. zip51

    zip51 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.06.2004
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees, eli terveisiä Prahasta. Juuri eilisiltana kotiuduimme, ikävä kyllä. Kuvia täällä.

    Päällimmäisiä ajatuksia:
    - Kaunis kaupunki, tosin hyvä käydä kaupungin laitamilla tsekkaamassa "neuvostorealismia".
    - Mitä kauempana vanhan kaupungin raatihuoneesta sen parempi, sillä turisteja tuntuu ahtailla kujilla olevan jokunen muukin...
    - Julkinen liikenne toimii loistavasti, ratikoilla oli mukava ajella niin näki kaupunkia enemmänkin.
    - Olut erinomaista, ruoka hyvää. Annokset sopivan isoja ja kohtuuhintaisia (oluesta keskimäärin 1e) Vähemmän kannatettiin vanhan kaupungin puljuja, sillä syötiin useimmiten hotellin lähistöllä (I.P. Pavlovan metroaseman kupeessa).
    - Kertaakaan ei yritetty kusettaa/huijata eikä muitakaan ongelmia ollut, joissain paikoissa palvelun taso ei tosin ollut mitenkään huimaa. Kaikkiaan turvattomampi olo minulla on Helsingissä kulkiessani. Tietysti maalaisjärkeäkin saa reissussa käyttää.

    Mielenkiintoisimmat/parhaimmat vieraillut paikat:
    - Museum of Communism, äärimmäisen mielenkiintoinen ja pistää pohtimaan (kiitos tane)
    - Jewish Museum, Pinkas synagogan seinille kirjoitetut Holocaustin uhrien nimet oli melko rankka näky
    - TV-torni, hyvät näkymät ja kohtuuhintaista lounasta (kiitos Pekka77)
    - U Stare Pani Jazz Club, hyvä meininki ja soljuvaa jazzia (kiitos Raymond)
    - U Fleku, hyvää olutta + täysi tupa (kiitos peto2)
    - Restaurant Michal (Naprstkova 8), vanhan kaupungin valtaväyliltä syrjässä aivan loistavaa ruokaa ja palvelua. 2 hlön ruokailu alkukeittoineen, viineineen, jälkiruoalla ja kahvilla + calvadoksella noin 30e . Suosittelen.

    Kaikkiaan hyvä reissu.
     
  2. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei oikein tunnu tuo sivu toimivan. Thumbnailit näkyvät vain x:inä (mäcissä safarilla ja IE:llä ainakin). Sain kateltua kuvat kuitenkin suoraan hakemistosta. Paljon oli tuttuja paikkoja, mutta kyllä näytti kaupunki kauniimmalta aurinkoisena syksynä, kun sateisena alkukeväänä :).

    Tuo tv-torni näytti erikoiselta paikalta, se olisi pitänyt käydä tsekkaamassa.


    rami.

     
  3. ylscoke

    ylscoke Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2002
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viiden päivän reissu takana kyseisessä paikassa perheen kanssa. Todella hieno kaupunki. Meni kyllä meikäläisen kaupunkikohteista ykköseksi (ja kuitenkin pitkälti toistakymmentä miljuunakaupunkia on tullut koluttua).

    Raymondille kiitokset Haje vinkistä :) Oli kyllä asiallinen mesta. Tuli käytyä hotellin 22. kerroksen baarissa maistelemassa reissun halvimmat oluet (iso stöbbeli 16korunaa, eli about 55senttiä) ;) Kun taas omassa hotellissa vanhassa kaupungissa iso bisse maksoi 110korunaa. Eli hintaerot ovat aikasmoisia. Tuli piruuttain myös tsekattua Haje hotellin hintatasoa. Huone per yö olisi ollut jotain vähän reilu 20egen luokkaa. Ja mitä useampi yö, sen halvempaa. Ei tosin tulisi ihan heti mieleen yöpyä siellä ;)

    Ravintoloista myös sen verran, että rahalla ei välttämättä saa laatua. Syötiin koko reissun paskin ruoka vanhassa kaupungissa ja se oli myös reissun kallein ruokailu. Kolme kertaa pienemmällä summalla syötiin yhdessä pubissa hemmetisti parempi setti.

    Kaupunki vaikuttaa kyllä suhteellisen vaarattomalta mestalta. Kunhan pitää maalaisjärjen kourassa, niin sillä selviää. Itse muutamana iltana kävin yksin pyörimässä pääkadulla (Wenceslas Square) ja pienemmillä kujilla. Pimpmänejä on iltasella aikas runsaasti katujenkulmilla, mutta eipä ne hirvittivästi häirinneet. Muuma tuli asiallisesti kysymään, että kiinnostaako ja kohtelias kielteinen vastaus niin niistä pääsi eroon.

    U Stare Pani jazziklubilla tuli myös poikettua. Hieno paikka. Ja akustiikkakin on aika hyvässä kuosissa. Paikanpäällä oli yksi trio soittelemassa (flyygeli + kontrabasso + rummut). Jäi hyvä mieli...

    Vinkkinä erinomainen kellariravintola Klub Architectu, osoitteessa Betlemske Nam 5 A.
     
  4. Maryjane

    Maryjane Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilen vaan saanko viestini perille. En oo saanut edelistä lähetettyä...
     
  5. Maryjane

    Maryjane Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minäkin kävin Prahassa keväällä 2004 luokkaretkellä, ja täytyy sanoa, että oli hieno matka!! Se oli ensimmäinen lentomatkani, eli aikaisemmin olin käynyt vain naapurikaupungeissamme Tukholmassa ja Tallinnassa. Kokemus oli siis melkoinen. Jo pelkästään lentäminen oli mahtava kokemus, ja maihin päästyämme aina vain parani! :thumbsup: Matka oli valitettavasti vain viisipäiväinen, joten kovin moneen paikkaan emme ehtineet, mutta mm.Floran Itistyyppinen kauppakeskus tuli käytyä läpi, tavaratalo Tesco, kansallismuseo, koristetaiteen museo(?), sekä tietenkin vanhakaupunki ja henkeä salpaava Vituksen katedraali. Syömässä tuli käytyä monessa hyvässä paikassa, kuten loistavassa luostarin ravintolassa, eikä hinta ollut minusta keskustassapaikoissakaan kallis. Juotavakin oli halpaa. Toisaalta eipä olisi niin väliksi ollut, vaikka olisi maksanut enemmänkin, kun kuitenkin matkat olivat ilmaiset, ruoat luostariravintolassa tarjottiin meille, juomia tarjottiin, ja käyttörahaakin saatiin vielä vähän päälle. Kaikenlaista matkamuistoa, sekä vaatteita, koruja ja levyjä sitä tulikin sitten ostettua.
    Tosin viinin ystävänä harmitti, että viini maistui lähinnä mehulle, eivätkä ilmat olleet kovin suotuisat. Joka päivä satoi, paitsi ensimmäisenä iltana. Kylmäkin oli, ja minä olin varannut mukaan lähinnä hameita, ja ohutta paitaa, sillä tutkimamme perusteella lämpötilan olisi pitänyt olla reilusti plussan puolella, mutta eipä juuri ollut...
     
  6. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hauska nähdä, että vanhat vinkit on edelleen käytössä. Kyllä tuo Haje ja se hotellin rafla (varmaan se sama 22. krs) on edelleen päällimäisenä Prahasta mielessä, kun visiitistä on vierähtänyt reilu kaks vuotta.
     
  7. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuo on täyttä totta. Jossain vanhan kaupungin ravintelissa maistettiin paikallista talon viiniä ja se oli aikamoista litkua. Siitä ei paljoa hyvää sanottavaa keksi.
     
  8. tpt76

    tpt76 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2001
    Viestejä:
    493
    Saadut tykkäykset:
    0
  9. Vargas

    Vargas Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    324
    Saadut tykkäykset:
    0
    Opiskelijaporukalla oltiin ko. kaupungissa heilumassa huhtikuussa. Hyvä maku jäi, paitsi että turistipaljoudessa alkoi välillä ahdistaa vanhassa kaupungissa (tuolloin siellä oli paljon italialaisia ja englantilaisia, en tiedä mihin saksalaiset olivat jääneet). En vieläkään käsitä, mitä niin h-tin ihmeellistä on siinä, että joku kello lyö tasatunteja ja siinä on 1000 kuvaajaa alapuolella.

    Halvin olut löytyi opiskelijabaarista teekkarikylästä (hinta tais olla 15 korunaa). Ja olutta tuli juotua vähän liikaakin (sen huomasi jossain vaiheessa tod. näk. myös hotellimme henkilökunta). Ja kyseessähän oli Hotel Prokopka Zizkovin varsin rähjäisessä kaupunginosassa. Hotelli oli halpa ja ajoi asiansa, kahdella huoneella oli aina sama keittiö+vessa+suihku.

    Jazzin ystävänä tuli käytyä parilla klubilla. Ungelt Jazz & Blues Club oli silloin aika täynnä ja siksi varmaan tuntui pieneltä. Akord-nimisestä paikasta jäi ainakin hyvä maku, silloin siellä oli Vertigo-niminen yhtye esiintymässä. Nimi jäi mieleen, kun sillä oli elokuvakytkös:)
     
  10. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olikos tuo Ungelt vähän semmoinen linnanholvi tyyppinen ratkaisu? Snadisti maan alla, sokkeloinen yms? Jos tuo on sama paikka, en itse digannut ollenkaan.
     
  11. Vargas

    Vargas Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    324
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo just semmonen. Ite yritettiin epätoivoisesti löytää tilaa sieltä yläparvelta, ja päädyttiin istumaan portaisiin. Lämpöä oli kuin saunassa, mutta nestehukka pysyi loitolla bissen avulla:D
     
  12. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joskus pitää kyllä Prahassa käydä. Tuo Haje vaikutti mielenkiintoiselta. :D Syrjemmällä ei siis englantia osata, onko saksasta mitään apua keskustan ulkopuolella?
     
  13. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vapun jälkeen ollaan vaimon kanssa lähdössä neljäksi päiväksi Prahaan. Oopperaliput ollaan hankittu (täytyyhän sitäkin kerran elämässä kokeilla), mutta muuten ei oo juurikaan reissua suunniteltu. Kaikki viime hetken vinkit siis otetaan mielellään vastaan.

    Muuten, mistä sais hankittua Myyrä-krääsää matkamuistoksi? :D
     
  14. ec2435

    ec2435 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2009
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0

    Jos olette Praha 1 tai Praha 2 alueella asumassa, kävellen pääsee parhaiten kaikkialle.
    Eiffel-tornin kopio lähellä Prahan linnaa on mielenkiintoinen ja kaupunki tuntui pursuavan nyt (ja varmaan joka kevät) näyttelyitä ja tapahtumia ihan laidasta laitaan, itse kävin katsastamassa esmes photo´s of prague valokuvanäyttelyn, leonardo da vinci näyttelyn ja mucha-museon
    oikeastaan ihan ex-tempore kävelyreissujen ansiosta.
    Pahimmat rysät,juutalaiskorttelit, kaarlen sillan ja ostoskadut saa mielekkääksi :D
    kun lähtee vähän aikasemmin liikenteeseen, pahin ryysis tuntui alkavan vähän yli 10 aamulla
     
  15. Simo81

    Simo81 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2007
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän me olla pikkumaisia ja välitetä vuosiluvuista? :D

    Muuten ihan asiallista juttua, Praha on mukava paikka.
     
  16. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Juu, ei. :D

    Mutta Praha oli erittäin kiva paikka. Nähtävää olisi riittänyt varmasti pidemmäksikin aikaa. :thumbsup:
     
  17. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Millainen paikka tuo Haje tätä nykyä on, vieläkö sieltä saa halpaa kaljaa? :)