Miami Vice - The Movie

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana electricboy, 11.05.2002.

  1. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Onhan tuo ihan laatu leffa jos ei vaan ole liiaksi päähän muodostunut käsite Miami Vice kasarityyliin. Kolmea tähteä tuntuu aika tasaiseen arvosteluissa repivän. Ei mikään loistava muttei huonokaan.
     
  2. Miikka720

    Miikka720 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole katsonut jaksoakaan Miami Vicea joten voin lähteä neutraalein odotuksin katsomaan tätä. Kuudelta olisi tarkoitus mennä katsomaan.
     
  3. cuetec

    cuetec Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään mulla on liput ensi-iltaan Tennispalatsi 1 klo 20:45

    Michael Mann on suosikkiohjaajani, joten on tämä nähtävä. Toisaalta en ole nähnyt koskaan Miami Vicea muuten kuin kuvissa, joten ihan puhtaalta pöydältä mennään. Jos on hyvä leffa, mua ei haittaa vaikka alkuperäistä teemaa ei noudatettaisikaan.
     
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Miten porukalta on voinut jäädä Miami Vice sarja kokonaan näkemättä? SubTV pyörittää sitä paraikaa ties monettako kertaa. :rolleyes:
     
  5. Legge

    Legge Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    666
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yhtään jaksoa en ole loppuun asti katsonut...20 min on varmaan ennätys. On se vaan siksi tylsää patsastelua :D

    Leffa täytyy kyllä katsoa. Josko siinä olisi hyvää aksöniä.
     
  6. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Saattaa tietysti joillakin kärsivällisyys loppua jos ei 2 minuutin välein räjähdä. Miami Vicessä on kyse fiiliksestä. Michael Mann on nero yhdistämään visuaalisuus ja musiikki. Sarjassa on joka kohtauksessa mietitty taustalla soiva biisi ja hahmojen pukujen värit suhteessa taustaan. Miami Vice on myös se sarja joka toi elokuvamaisen tuotannon tv-sarjoihin. Nykyiset tv-sarjat ovat suurelta osin pinnallista viihdettä joten niihin tottuneille on taiteellisesti korkeatasoisten sarjojen ymmärtäminen vaikeaa.
     
  7. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Tuo ajattelu kannattaa muuten unohtaa heti jos leffaa menee katsomaan. Sitä elokuva ei juuri tarjoa, onneksi. Vaikka voisi sitä ihan hieman enemmän olla ;)

    Se ei ole Miami Vicen idea.
     
  8. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    No ohhoh. Shield, 24, Sopranos, Oz, Desperate Housewives, Carnivalé, Lost, Six Feet Under...

    Päinvastoin, nykyisin tv-sarjat ovat lähempänä elokuvia ja syvempiä kuin aiemmin. Juuri kasariaikoihin sitä pinnallista viihdettä tarjottiin. Kehitys tähän suuntaan on varmasti lähtenyt mm. juuri Miami Vicestä, mutta mielestäni se ei ole missään vaiheessa lakannut, vaan mennyt vain kunnianhimoisempaan suuntaan.
     
  9. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ohan se vieläkin hyvä mutta eihän tietty pärjää näille uusimmille sarjoille. Kun Miami Vice oli uusi, niin se oli jokseenkin kaikkia muita saman tyylisiä sarjoja edellä ja tietysti silloin sen merkityksen tajusi. Nämä plazalaiset keitä se ei kiinnosta viettivät aikaansa suurimmaksi osaksi siinä vaiheessa pinnasängyssä.
     
  10. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään menossa katsomaan, varovaisen odottavin mielin.

    Mitä tulee sarjaan, niin olivat eakt tuotantokaudet aika perhanan kovia. Jotkin osa-alueet tietenkin tehdään nykyään paremmin, mutta yhdellä tai kahdella jaksolla kerrotut tarinat ovat kyllä Vicessä parempia kuin mihin mikään CSI pystyy.
     
  11. juuei

    juuei Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mannin elokuvat on muuten pirun hyviä, mutta aina loppuhuipennus on niin sieltä ja syvältä kuin olla ja voi. (heat, collateral) Uskoakseni Miamin Vicessä ei voi olla kuin juurikin idioottimainen perus amerikkalainen loppurytäkkä.(pakosta toivottavasti on joutunut nuo "loppuhuipennukset" aina tekemään niin kuin ne nyt on....:OI ) Muuten uskoisin olevan elokuvan aika täyttä actionia ja sitähän Manni osaa tuoda kivasti esille:thumbsup: Varma krapulapäivän elokuva!!!
     
  12. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mitä ihmettä? Heatissa huono loppuhuipennus? Nyt täytyy kyllä olla täysin eri mieltä.

    Muutenkin nuo kommentit "varma krapulapäivän elokuva" ja "täyttä actionia" ei oikein kuvaa Mannin tuotantoa, ainakaan minulle, Insiderin, Heatin, Collateralin, Manhunterin ja Last of the Mohicansin katsoneena...
     
  13. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tähän lankaan menin itsekin. En ole oikein Viceen perehtynyt, joten tv:n mainosspotti oli ainoat kokemukset koko hommasta. Pieni pettymys leffa oli, eikä armoton väsymystila yhtään auttanut asiaa, kun meinasin koko ajan nukahtaa penkkiin.

    Pitänee katsoa DVD:ltä uudestaan sitten joskus.
     
  14. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Listasit tuossa pitkälti laadukkaimmat nykysarjat. Ihmiset näkevät muutakin töllöstä, jopa reality-roskaa. Esim. 24-sarja on pinnallista viihdettä joka vain sattuu olemaan erinomaisesti käsikirjoitettu noudattaen saippuaoopperoiden juonellista rakennetta psykologisesti koukuttavalla tavalla. Ei siinä mitään, viihdyn kyllä hyvin sarjan ääressä mutta helkkarin laskelmoitua kaikki on. Carnivalé ja Desperate Housewives ovat suorastaan epätyypillisiä sarjoja nykyaikana ja osoitus siitä että katsojia kiinnostaa myös vähän erikoisemmat jutut.

    Nykysarjat ovat lähempänä elokuvaa juuri Miami Vicen ja parhaimpien 90-luvun sarjojen ansiosta. Muuten 80-luvun sarjat olivat aika kankeita. Kunnianhimo oli korkeimmillaan 90-luvulla, erityisesti The X-Filessä joka ehti juuri ja juuri vakiinnuttaa itselleen suuret katsojaluvut ennenkuin tv-yhtiöiden pomot rupesivat tuijottamaan katsojalukuja. Nykyään uuden sarjan pitää olla tarpeeksi pinnallinen ja viihteellinen jotta se ehtii saada suuret katsojaluvut puolen kauden aikana. Siksi lopetettuja tynkäsarjoja on niin paljon.
     
  15. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan OT:na että koskahan mahtaa tulla desperate housewives : Los
    Angeles, Lost : Atlantic, tai Sopranos : Utah...

    Ja mitä tulee tähän leffaan, niin ihan hyvä se oli. Elokuvaversio TV-sarjan kulta-ajan (2. ja 3. tuotantokausi, ekan kauden loppu. Kun alun liiaalisesta vitsailusta on päästy) 2 jakson mittaisesta tarinasta. Toimintaa ei kauheasti, mutta hyvin tehtynä. Jotkut seikat ärsytti, mutta ei liikaa. Loppu ei ollut kaikilta osin tyydyttävä, mutta erityisesti jäi harmittamaan basson vähyys alussa soineessa Linkin Parkin kappaleessa (olisiko ollut Numb). Ärsytti niin että missasin osan alun tapahtumistakin.

    Veli, joka on aika vaativa elokuvien suhteen eikä tunne sarjaa ollenkaan, tykkäsi leffasta kovasti. Että ei "vain sarjan ystäville" leimaa tälle.

    Neljä tähteä ennemmin kuin kolme ja puoli. Ei siis mikään mestariteos, mutta kannattaa katsoa.
     
  16. Shaft

    Shaft Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.09.2005
    Viestejä:
    222
    Saadut tykkäykset:
    0
    Neljä pojoa todellaki! Mielestäni taattua Manni laatua. Elokuva oli varsin mainio enkä osannut odottaa siitä yhtään mitään. Sarjaa olen nähnyt muutaman jakson ja vähän jännitti millainen elokuvasta tulee, mutta yllätti kyllä positiivisesti! Ei pelkkää räiskintää vaan panostettiin myös ihmissuhteisiin. Visuaalisesti loistava ja jos visuaalisuutta arvosteltaisiin niin antaisin viisi tähteä. Elokuva oli kuvattu mahtavasti ja pidän erityisen paljon "käsikameran" käytöstä. Ei häiritsevää vaan antaa sellaisen "todellisemman" oloisen tunteen. Äänet oli mielestäni myös mahtavat. Ampumis ääniin oli panostettu erityisen paljon ja sen myös huomasi.
    Ja loppukohtaus oli mielestäni vallan mainio. Ei mennyt mitenkään yli vaan oli kovattu omalaatuisella tavalla. Tietty samaa tapaa oli käytetty myös Collateralissa, mutta se toimii ja niin hyvä!:thumbsup:

    :) :) :) :)
     
  17. mud

    mud Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2005
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nähty on, ennakko-odotukset olivat suht. alhaalla kun tullut paljon pahaa luettua elokuvasta mutta ihan hyvähän pätkä oli. Elokuva ei sinänsä tarjonnut mitään uutta, mikä liene ei ollut tarkoituskaan, mutta laatuleffa kyseessä oli kuitenkin. Heti ensimmäisestä scenestä huomasi että kyseessä on Mannin elokuva (lempiohjaajiani) ja hänen kädenjälkensä näkyi joka shotissa.
    Elokuvan heikkoutena oli heikohko tarina, joka oli harmillisen keskinkertainen. Pätkä vaikutti paljolti kuin se olisi ollut joku välityö. Näytteleminen oli hyvää, niinkuin Mannin leffoissa usein on, Colinin karisma ei vaan purrut ihan tarpeeksi.
    Visuaalisesti siis upea elokuva, parit näyttävät toimintajaksot, hyvää näyttelemistä, mutta loppujenlopuksi kuitenkin kovin keskinkertainen. Ehkä Mannin heikoin suoritus tähän mennessä, mutta silti suosittelen tätä kolmen tähden pätkää.

    :) :) :)
     
  18. tane

    tane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.12.2001
    Viestejä:
    570
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kesän paras leffa tähän mennessä. Mann osaa luoda tunnelmaa. Elokuva on rosoisen tyylikäs ja erittäin tyly. Kuten Collateralin Los Angeles, tämän leffan Miami on synkkä, pelottava ja väkivaltainen. Luvassa on enemmänkin jännitystä ja draamaa kuin toimintaa. Kun sitten äksöniin päästään, se on nopeaa ja raakaa. Pääosakaksikko sopi rooleihinsa mielestäni erittäin hyvin, en itse ainakaan jäänyt kaipailemaan mitään hahmojen sielunelämää syventäviä kohtauksia.

    Miami Vice on erittäin hyvä kuvaus huumekaupasta ja soluttautumisesta. Juonenkäänteiden uskottavuudesta voi kiistellä, mutta missään vaiheessa elokuvan aikana ei tullut tunnetta, että juuri jokin kohtaus olisi ollut irrallinen tai turha. Eikä tullut vilkuiltua kelloakaan missään vaiheessa, mikä on aina vähintäänkin keskitason elokuvan merkki. Lopetuskin oli tyylikkäästi tehty ja Mannin kuvaamat tulitaistelut ovat aina nautittavia. Tiedä sitten olisiko se alkuperäinen loppu, joka olisi kuvattu ilman Foxxin "diivailuja", ollut parempi.
     
  19. Luoti

    Luoti Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan hauskoja semi-puujalka vitsejä löytyi koko leffan ajan.
    Alku oli kyllä hyvä, Miami yökerho fiilis välittyi hyvin.
    Parasta antia minulle oli mahtavat kuvakulmat/ kamera-ajot ilmailu ja veneily kohtauksissa. Todella mahtavaa työskentelyä kuka ikinä onkaan hoitanut ilmakuvaukset, ei kehdannut jäädä lopputekstejä tuijottamaan kun oli melko täynnä teatteri. Naisille riittää Colin Farrelista ja Foxxista hyviä pätkiä, hellasärö ainakin tykkäs vaiks ei pitänyt Colinin hiuksista/ moponvirittäjän viiksistä;)
    Musiikit ja äänet ihan hyvät, minullekin jäi mieleen että aseiden ja koneiden ääniin oli panostettu. Kuva tuntui olevan aikas käsitelty mutta ei häirinnyt ainakaan minua, päinvastoin juurikin ilmakuvissa pilvet ja venekohtauksissa peräaallot sopi hyvin tunnelmaan.

    Paljon parempi kuin edellinen leffakokemus, kummelin leffa...
     
  20. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 565
    Saadut tykkäykset:
    181
    Collateralin ja Miami Vicen nähneenä voin sanoa ettei tarvitse katsoa enää yhtään Michael Mannin leffaa. Jos 90% leffasta on käsivaralta kuvattua tärinäkuvaa ja lähikuvia sivuhenkilöiden otsista, ei vaan nappaa. Kai se on sitten jotain syvällistä ja taiteellista mutta minuun ei uppoa millään. Juoni oli kovin tasapaksu ja yllätyksetön, eli ei Mann leffasta huonoa tehnyt, vaan huonomman. Collateralista Mann teki huonon, siinä oli sentään jossain määrin kiinnostava kässäri.

    Ja ettei nyt tappelua synny, ymmärrän täysin että iso osa katsojista tykkää tästä tyylistä ja ovat Mann-faneja, ja mikäs siinä. Hyvä vaan että löytyy erilaisia mielipiteitä. Ei vaan ole minun juttu.