Lg Dbrh198

Keskustelu osiossa 'DVD-laitteet' , aloittajana tco, 02.06.2006.

  1. Nahkapöksy

    Nahkapöksy Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli minullakin hankittua dbrh198 ja muutamia edellämainittuja ongelmia olen havainnut, mm. texti-tv jumittanut niin ,että johto on täytynyt repiä seinästä, tv-ohjelmien nauhoitus epäonnistunut useammin kuin onnistunut. Nauhoitus -ongelmaan voi kyllä olla syy käyttäjässä. Kun olen ohjelmoinut nauhoituksen, niin siinä missä pitäisi lukea "Rec. OK" lukeekin "Duplicate date" eikä nauhoitus tietenkään ala silloin kuin haluaisi. Mistähän tuokin johtuu ?!

    Edeltävissä kommenteissa joku mainitsi ,että YLEN tekstitykset eivät toimi. Tuo ongelma on kai ollut Topfield:ssa aika yleinen ja olen kuullut ,että Philipseissäkin sitä on ollut. Olen myös kuullut puhuttavan, että tekstitykset eivät tule oikein YLEn lähetyksissä joka olisi syynä tähän ongelmaan ?! No ne ovat kuulopuheita mutta mihin tässä pitäisi uskoa ?

    Harmillisia vikoja muuten pätevän oloisessa laitteessa.
     
  2. pjarre

    pjarre Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2003
    Viestejä:
    1 429
    Saadut tykkäykset:
    1
    Erittäin luultavasti Ylen tekstitykset tulevat pilkulleen speksin mukaan oikein. Tätä pilkuntarkkaa tekstityspeksin noudattamista tosin vaaditaan koko maailmassa vain osaan ohjelmista parilla erään syrjäisen maan kanavista, joten globaalisti toimivia valmistajia tuo ei ns. kiinnosta. Yle taas on niin vankasti irti todellisuudesta ettei Yleäkään kiinnosta.
     
  3. Nahkapöksy

    Nahkapöksy Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaako kukaan dbrh198:n omistaja sanoa onko täysin mahdotonta kopioida elokuva DVD -levyltä kovalevylle ? Itse en ole keksinyt miten se onnistuisi ja ohjekirjaa luettuani ymmärsin ,että se ei olisi mahdollista. Olenkohan ymmärtänyt oikein ?
     
  4. musti2

    musti2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    0
    oletettavasti kaikissa noissa on tämän speksin mukainen mahdollisuus

    Sisältö DVD -> HDD
    Tallennettu videonimike Tuettu
    Kopiosuojattu nimike Ei tuettu
    Kerran kopioitava nimike Ei tuettu
     
  5. diver

    diver Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on laitteen pikkuveli LG DBRH190 (Hirvoxista hankittu) ei toimi ylen tekstitys sielläkään. Olen ollut yhteydessä myyjään, mutta en ole vielä saanut vastausta.

    Saattaa olla tyhmä kysymys, mutta kun ei ole mikään asiantuntija...
    Minulla on myös SONY KDF-E42A11E taustaprojektio TV ja kysysisinkin että tietääkö kukaan miten LG pitäisi "virittää", jotta voisin nauhoittaa sillä sitä DIGIkanavaa, jota SONY näyttää. Joku AV kanava tms. siihen pitäisi varmaan valita LG:n viritetyn kanavan sijaan. Vanhoilla videoilahan tämä onnistus kun valitsi kanavaksi "L1"... Pitääkö johdot olla tietyllä tavalla?
     
  6. Kiju

    Kiju Guest Guest

    Liittynyt:
    27.06.2005
    Viestejä:
    326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laita täysin kytketty scart piuha siitä Sony telkusta siihen LG:n AV2 liittimeen (käyttöohje sivu 15) ja valitse [AV-connection] arvoksi [others] ks. sivu 21 ja aseta [AV2-record] arvoksi tarpeen mukaan [auto], [CVBS]=komposiittivideo tai [RGB]=paras scartin siirtomuoto ks. sivu 24.

    Tutki myös Sonyn käyttöohjeesta mistä scart-liittimestä lähtee ulospäin signaali, kun ei tuo LG ota millään tyhjää kuvaksi.
     
  7. tco

    tco Guest Guest

    Liittynyt:
    23.04.2006
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän tässä paria viikkoa ole vielä mennyt, mutta odottavan aika on pitkä... Onko kukaan LG:n suuntaan yhteydessä ollut saanut mitään lisätietoa tästä, puhumattakaan että olisi päivityksen saanut?
     
  8. Nahkapöksy

    Nahkapöksy Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen ollut yhteydessä myyntiliikkeeseen ja he kertoivat, että maahantuoja tiedostaa YLE:n tekstitys ongelman ja päivitys on tulossa. Vielä ei maahantuojakaan ilmeisesti tiedä millä aikataululla ja miten tuo päivitys tullaan käytännössä toteuttamaan. Yksi vaihtoehto on, että LG:n nettisivuilta voi ladata päivityssoftan DVD -levylle ja tällä levyllä voisi laitteen sitten päivittää.
     
  9. Nahkapöksy

    Nahkapöksy Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko normaalia ,että kun kytken television päälle ja sen jälkeen dbrh198:n ,niin ääni ei ala kuulumaan ?

    Nyt olen kuitenkin asiaa tutkiessani havainnut ,että kun laitan virran päälle ensin ko. dvd-tallentimeen ja annan sen "käynnistyä" rauhassa, eli odotan "Hello", "please wait", "LG recorder" -ilmoitukset, (näiden ilmoitusten jälkeen näyttö käy muuten pimeänä, onkohan normaalia ?!?) lopuksi näytölle tulee valittu kanavan nro, esim "CH03" + kellonaika ,tämän jälkeen kun laitan TV:n virran päälle niin ääni on aina mukana. Käytän HDMI -liitäntää DVD -tallentimen ja TV:n välillä.

    Onko mahdollista ,että ko. ongelma johtuu HDMI:stä vai onko todellakin niin että täytyy vain odottaa tuo "käynnistyminen" joka kerta ? Onko kukaan muu huomannut samaa ? Itselläni on tällähetkellä pieni epäilys tuon HDMI -liitännän toimivuuden suhteen.
     
  10. tco

    tco Guest Guest

    Liittynyt:
    23.04.2006
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma LG:ni on huollossa juurikin toimimattoman HDMI liitynnän vuoksi ja olihan siinä vähän muutakin. Varsinaiseen kysymykseesi en osaa vastata mutta omalta osaltani olen samaa mieltä että HDMI liityntä ei ole kovin luotettava tässä laitteessa.
     
  11. 995mse

    995mse Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    onko kukaan saanut laitteessaan näkymään yle tekstejä digipuolella
    tai onko päivityksistä tietoa:hitme:
     
  12. Bz3

    Bz3 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soitin eilen lg:lle. kerroin oman vikalistani ja toivoin saavani heiltä listan "tiedossa olevista ominaisuuksista", ettei tarvitsisi turhaan haeskella asetuksia. Odotan vastausta ja ehkä jopa listaa toiveikkaana, vaikka ymmärrän, ettei sellaista listaa anneta tavalliselle kuluttajalle. Yle/dvb-Tekstitys ongelma heillä tosiaan oli tiedossa.
    Päivitystä ohjelmistoon luvattiin elokuun lopulle.

    Omat kysymykseni/havaintoni:( ...ja aina on siis todennäköistä että olen sählännyt itse...)
    -en saa canal kanavia ulos (kortti ja moduuli toimii nokia 210T:ssä).
    Tunnistaa kortin, osaa näyttää tilaustiedot...kuvaa eikä ääntä ei tule, musta hiljainen ruutu vain (jokin asetus ? aivankuin signaalia ei tulisi ollenkaan...)
    -c-muxi ( ch46 ), kanavahaku ei tunnista että kanavat on jo( add channel-> 32, 44, 46). yle ja kolmonen tunnistaa (A-ja B-Muxi -> tunin now->allready exist), siis jokin ero...
    -ajastus epg:stä ei näyttänyt saavan C-kanavanipusta oikeaa kanavaa mukaansa.( epg urheilukanavalta oli ajastuslistassa ch01 (minulla yle1) ajastuslistassa. A- ja B-muxit näyttivät nopeasti kokeillen.

    -välittääkö laite teksti-tv signaalia television teksti-tv:lle? Ei ainakaan nyt näy kuin teksti-tv pohja.

    -Epg:ssä ruotsia, ehkäpä jos saatavilla, loput suomeksi, kieliasetukset kuvittelen laittaneeni suomelle ( "ettans morgon tv", kun tallentava finlux näyttää jaetulla ruudulla "ykkösen aamu tv")

    Ovatko nämä havainnot minun omaa sähläystä vai toistuvatko ne muillakin yksilöillä?

    Muuuten olisi erinomaista, jos vaan laite saadaan toimimaan, ettei tarvitsisi joka toiminnolle erillistä kojetta. Ajattelin tässtä koukata jälleenmyyntiliikkeeseen katsomaan miten heillä toimii tuo Canal...
     
  13. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Luultavasti bugi, tuollainen bugi on esimerkiksi Topfield 6-tonnisessa. Eli EPG:ssä ei pitäisi ikinä olla kuin suomenkieliset tiedot. Kannattaa tuokin kertoa maahantuojalle, että korjaavat. En omista LG:tä itse.
     
  14. 995mse

    995mse Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    -----------Reply to Customer Enquiry------------
    Hei Markku, kiitos viestistä. Päivitys on vielä työn alla, eikä tarkkaa päivämäärää sen saamiseksi ole vielä tiedossa. Kannattaa olla meihin uudelleen yhteydessä elokuun lopussa / syyskuun alussa. Ystävällisin terveisin, Anne / LG Electronics tukipalvelu

    tämmöistä tietoa lg:ltä:OI :OI
     
  15. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei voi kun ihmetellä millaista shittiä sitä myydään, ilmeisesti niin kiire saada digitaalisia tallentimia myyntiin että niitä otetaan mistä tahansa ja täysin keskeneräisellä softalla:OI :OI :OI Jos ei toimi niin miksi myydään, eikö näitä testata ollenkaan ennen myyntiä?

    Maahantuojat laskevat myyntiin mitä tahansa ja myyjät vaan rahastavat ymmärtämättä mitään laitteiden päälle.

    Sen nyt jotenkin ymmärtää että on pieniä pikkubugeja mutta että näin paljon ongelmia samassa laitteessa:OI
    Taitaa Anne tukipalvelussa joutua vielä koville, minkähän vuoden elokuusta mahtaa olla kyse, sen verran pitkä on bugilista että tuskin sitä ihan heti tulee...tai sitten on vanhojen tilalla uusia bugeja.

     
  16. Nahkapöksy

    Nahkapöksy Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo.. kyllähän nuo bugit tietysti harmittaa, mutta ensinnäkin täytyy muistaa se, että laite on ensimmäisen sukupolven HDD-DVB-DVD -yhdistelmä joten bugeja oli odotettavissakin. Ymmärtääkseni noita bugeja on ollut "kansalais" digiboxeissakin joissa ei ole toimintoja nimeksikään.

    Itselleni suurin ongelma ko. laitteen kanssa on tuo YLEn tekstitysten puuttuminen ,mutta ostopäätöstä tehdessäni toinen vaihtoehto oli Topfield joissa on ollut samaa ongelmaa ja siinä ei ollut DVD:tä. Loppujen lopuksi miellän tuon ongelman kuuluvan sarjaan "pikku vika, helppo korjata" ja 2v. takuun aikana uskon muidenkin bugien korjaantuvan.

    HDMI:n kanssa minulla on ollut se toinen ongelma joka sekin on niin pieni ,että ei aiheuta päivittäisessä käytössä juurikaan mitään haittaa. Toivon kuitenkin ,että tämäkin ongelma selviää ajallaan.

    Loppujen lopuksi vehje on mielestäni todella kätevä, monipuolinen ja helppokäyttöinen kun hieman lukee ohjekirjaa. Toimintojahan tässä on sen verran, että ei voi ollakaan yhtä helpo käyttöinen kuin karvahattumallin digiboxit tai perus tallentavat-DVD:t. Vielä kun olisi 2kpl digivirittimiä ja USB niin olis täydellinen !
     
  17. 995mse

    995mse Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    minullakin laitteen käynnistyminen ottaa aikansa, ei liene vika hdmi :ssä
    itselläni on myös kyseinen liitäntä, mutta kiirekö tässä on liki valmiissa maailmassa:king:
     
  18. lofqkal

    lofqkal Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä tarkoitus hankkia kyseinen laite, tosin ei mitään kiirettä mulla näkyy vain täl hetkellä ylen kanavanippu loppuvuodesta tulee b-kanavanippu paikalliseen lähettimeen. Mulla 50" plastma jossa oma digiviritin, tarkoitus ois kytkeä dbrh-198 plastman dvi-liittimeen hdmi-dvi kaapelilla plastman dvi- tukee kopiosuojausta joten luulisi onnistuvan toimii ainakin nyt mulla philipsin hdmi-lähdöllä oleva dvd-soitin( 720/1080 ylinäytteistys) ja se ainakin toimii ton dvi:n kautta. Ääntähän dvi ei siirrä ,joten sen siirrän sitten optisella kaapelilla kotiteatteriin, onhan dbrh-198. optinen ääni lähtö?
    Noi ongelmat tuntuu tosiaan pieneltä ja jos LG:n sivuilta voi tosiaan polttaa ohjelmisto päivityksen dvd tai cd levylle ja lykätä tallentimeen.
    Philpsin dvd soittimiin ja tallentimiin toi mahdollisuus ollut jo pitkään ja toimii!
     
  19. tco

    tco Guest Guest

    Liittynyt:
    23.04.2006
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on tosiaan hieno ominaisuus! Siitä kannattaa maksaa ainakin 100eur lisähintaa että saa laitteen johon ohjelmiston voi päivittää. Rahan vastineeksi valmistaja sitten tuo markkinoille täyden raakileen, jota asiakkaat ilmaiseksi debuggaavat, sekä epämääräisen lupauksen että "kyllä se vielä joskus toimii..."
     
  20. lofqkal

    lofqkal Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noi tekstitykset ongelma useimmalle digiboxi/kovalevy tallentimelle vain YLE. niitä taitaa ainoana maailmassa käyttää:)!
    Se pieni ongelma jos laite muuten toimii, toi tekstitys näissä ollut suurin ongelma, mitä tälläkin palstalla on palauttetta tullut:)
    Se ladattava dvd tai cd päivitys ihan ok juttu laitteisiin tulee jatkuvasti uusia ominaisuuksia ym... tosi kätevää saada laite päivitettyä kuin mennä vaihtamaan uuteen jonkin ominaisuuden takia;)
    Mulla 3,5 vuotta vanha philipsin analogivirittimellä varustettu dvd-tallennnin jonka ohjelmiston oon tollain päivittänyt ajan tasalle!