Parhain elokuva minkä olet pitkään aikaan nähnyt?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Nice Guy Eddie, 05.05.2002.

  1. o_O

    o_O Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.11.2004
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    2
    Das Experiment
    Leffa oli siinä mielestäni erittäin hyvin onnistunut, sillä se herätti melko vahvoja tunteita (elokuvat yleensä herättäävät, mutta tämä erityisen vahvasti). Idea oli erinomainen ja vankilateema oli muutenkin mielenkiintoinen. Ihmisten reagointia oli jännä katsella ja miettiä siinä samalla, että mitä itse tekisi tilanteessa.

    Uskomattoman loistava leffa, kaikkien pitäisi nähdä tämä: ****½ / *****

    12 Angry Men (1957)
    Wow, toinen loistava leffa peräkkäisinä päivinä! Arvasin kuinka leffa loppuu, mutta sillä ei kuitenkaa ollut väliä, sillä oli mielenkiintoista seurata miten ratkaisu lähtee avautumaan.

    Tämäkin tuotos olisi jokaisen nähtävä: ****½ / *****
     
  2. nebulus

    nebulus Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2005
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäisinä tulevat mieleen Kaunis Mieli ja Amelie. Noista voiton vie Amelie; hyväntuulisuus tarttuu ja Audrey Tatoun (meniköhän oikein) ilmeikkyys jaksaa aina ihastuttaa. :) Lisäksi leffan väriskaala tukee tunnelmaa loistavasti.
    Muita itselle miltei yhtä mieluisia leffoja: Pleasantville, Pulp Fiction, Fargo, Blade Runner, Herkuttelijoiden yö sekä Top Secret :thumbsup:
     
  3. Magicmullet

    Magicmullet Guest Guest

    Liittynyt:
    19.05.2006
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Henkilökohtaisesti paras uudemmista elokuvista täytyy olla 'I Heart Huckabees'. Harvoin on yhtä outoa ideaa tullut elokuvalle siirrettyä. Laadukkaat roolisuoritukset takaavat hyvät naurut vielä useamman katselun jälkeenkin. Suosittelen sydämellisesti, jos kaipaa jotain erikoisempaa.

    "you rock, rock,..."


    MM
     
  4. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Polanskin Oliver Twist (2005) tuli vuokrattua saksanmaalla ja täytyypä sanoa, että herra senkun paranee mitä vanhemmaksi tulee. Tuntuu tuo leffa menneen maailmalla hieman ohi, en tiedä onko Suomessa julkaistu missään muodossa. Jokatapauksessa aivan syyttä. Visuaalisuus on aikalailla samanlaista kun Pianistissa ja se onkin leffan hienoin anti. Vanha Lontoo on kuvattu erittäin hienosti, jokainen kuva on pieni taideteos. Tuntuu myös siltä, että Polanski on pitkästä aikaa ryhtynyt hieman iloittelemaan ja irrottelemaan omalla vinolla tavallaan. Hetkittäin on aistittavissa jopa hieman samanhenkisiä tunnelmia, kun Fearless Vampire Killersissä. Homma pysyy kuitenkin hanskassa erittäin tyylikkäästi ja kokonaissävy on varsin tumma.

    En ole Oliver Twistiä nähnyt tai lukenut aikaisemmin, joten vertailua ei pysty tekemään muihin teoksiin. Tarina sinällään on varsin mielenkiintoinen, mutta pitkästä kestostaan huolimatta jotain vähän tuntui jäävän puuttumaan. Ehkä loppu oli hieman kuivahkosti toteutettu. Itseasiassa Pianistista jäi vähän samanlainen maku suuhun. Molemmat leffat tulee varmasti katsottua vielä uudestaan, ehkä silloin palaset loksahtavat kohdilleen.

    Mielenkiinnolla jään odottamaan vieläkö mies jaksaa ottaa uusia projekteja, ikääkin alkaa olla jo reilusti yli 70 vuotta.

    ****
     
  5. lazarus555

    lazarus555 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2004
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lucky number Slevin oli ihan positiivinen yllätys ja ainakin meikäläiselle edustaa tämän vuoden parhaimmistoa.

    -L-
     
  6. Harry Lime

    Harry Lime Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 492
    Saadut tykkäykset:
    11
    Menin sitten ostamaan tuon Scumboxin julkaisun Spike Leen Malcolm X:stä ja täytyy todeta, että aika hyvin vahvisti Lee asemaansa 80-90-lukujen parhaana elokuvantekijänä Coenin veljesten rinnalla. Päällimmäisenä tässä ällistyttävät Denzel Washington, jota kohtaan arvostukseni on nyttemmin alkanut valitettavasti hiipua, ja Leen kyky ohjata niin vaikuttavia kohtauksia, että katsoja kirjaimellisesti rimpuilee penkissä. Täydet pisteet.

    Edit: Olin kyllä todella pettynyt kun kannen lupaamaa sneak previews -extraa ei levyltä löytynytkään :eek:
     
  7. Sgt.Granite

    Sgt.Granite Guest Guest

    Liittynyt:
    28.10.2004
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viime viikonloppuna tuli katsottua leikkaamaton Commando. On se mahtava pätkä. Kevyessä nousuhumalassa sai nauraa melkein koko leffan ajan. Kasariväkivaltaääliötoiminnan riemuvoitto. Pahis-Bennetin kaljamaha ja nahkahousut kruunaa kaiken. ****
     
  8. kaarlos

    kaarlos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    816
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tuossa katsottua United 93 ja täytyy sanoa, että todella vaikuttava leffa oli. Näytteleminen oli hyvää kautta linjan vaikka mitään tunnettuja staroja ei tässä ollut.
     
  9. Kali

    Kali Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    268
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paitsi Sledgehammer. :cool:

    Saman leffan katsoin ja oli mullekin hyvä kokemus pitkästä aikaa uudemmista filmeistä. Dokumenttimainen, sivulta seuraava toteutus oli vaihtelua. Epäilen silti, ettei leffalla ole kovin suurta uudelleen katsomis -arvoa.
     
  10. Jäck

    Jäck Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arizona Dream.

    Toinen näkemäni Emir Kusturican elokuva ja oli aivan loistava. Elokuva oli hiukan vakavampi kuin Musta Kissa, Valkoinen Kissa, mutta silti meno oli välillä yhtä hulvatonta sirkusta. Ei mitään Leslie Nielsen tyylistä komediaa, vaan lähinnä riemukasta menoa. Pikkasen oli vanha elokuva, mikä lähinnä näkyi nuorempana Deppinä sekä heikompina efekteinä. Lentävä kampela, ambulanssi ja muut objektit olivat paikoin todella heikkoja mutta se ei pahemmin häirinnyt, koska elokuvan tunnelma oli niin vahva.

    Elokuvasta jäi hiukan sekava, mutta vahvasti positiivinen olo, koska elokuvassa käsiteltiin välillä sielun vakavempia maisemia, jotka rikottiin naurettavan hauskoilla kohtauksilla. Lähes tunteiden ääripäästä ääripäähän. Helppona esimerkkinä tyttären itsemurhayritys joka meni ihan poskelleen.
    Elokuvan pieni pettymys oli musiikki. Se oli kyllä massasta poikkevaa, muttei lähellekkään niin vahvaa saati riemukasta, kuin "kissa" elokuvassa. Ei se huonoa ollut, mutta kenties odotin liikaa.

    Molemmissa näkemissäni elokuvissa oli samoja elementtejä joita oli hupaisa bongailla; häät, bändit, vempaimet, eläimet, pukujen räikeys, sinänsä oudot hahmot ja poikkeava musiikki. (Elokuvat tukevat näin toisiaan ilman kissa elokuvan näkemistä, en usko että kokemus olisi ollut yhtä positiivinen).Täytyy tilata Underground ja bongailla mitä samaa siitä löytyy. Veikkaanpa että ainakin loistavat näyttelijäsuoritukset..

    Tekisi mieli mennä katsomaan heti perään uudestaan, mutta jos kuitenkin antaisi dementian ensin parantaa seuraavaa katselemiskokemusta. Sarja hyviä kohtauksia ja sen verran erikoisia, etten niitä varmasti kovin pitkään muista, kuten lopun kohtaus: Kuinka usein sitä näkee Johnny Deppin ja Jerry Lewiksen pilkillä puhumassa kampelasta eskimoiden kielellä..

    Viis kautta viis, helposti. Oli sen verta hyvä elokuva että päätin näin julkisesti antaa palautetta, mitä en yleensä tee, edes pisteiden muodossa.
     
  11. The Wolf

    The Wolf Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2006
    Viestejä:
    255
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusintakatsomisen johdosta Ilmestyskirja. Nyt kohosi henk.koht top-listallani sijalle 8. Musiikit ovat käsittämättömän upeita, samoin tarina, toteutus ja näyttelijät.
    "This is the end. My only friend the end. I'll never look into your eyes again."
    Ei ole The Doors ikinä ennen kuulostanut näin hyvältä
     
  12. Ressi

    Ressi Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2005
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Clooneyn ohjaama good night and good luck oli paras leffa jonka pitkään aikaan tullut nähtyä. Ainoa miinus tulee leffan kestosta joka tuntui auttamattomasti liian lyhyeltä.
     
  13. Toni W

    Toni W Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omakohtainen viimeisin ykkösleffakokemus oli tämä Denzel Washingtonin Koston Liekki, joka tuli vähän puskista, koska ostin sen ihan summa mutikassa Gigantista. Leffa pamahti heti TOP5 parhaiden elokuvien joukkoon, oli siinä sen verran munaa.
     
  14. oopi

    oopi Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sanovat, että yksi parhaista valistuselokuvista ikinä. Teineillehän tätä näytetään saksassa ihan koulun puolesta. Laatan lento ei ole kuulemma kaukana.
     
  15. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katselin Rescue Dawn äsken. Todella mukava yllätys. Hyvä pätkä oli.
     
  16. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Into The Wild" perustelut löytyy elokuva keskustelun puolelta.
     
  17. kaarlos

    kaarlos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    816
    Saadut tykkäykset:
    0
    The Kingdom sekä American Gangster olivat molemmat poikkeuksellisen hyviä elokuvia. Tunnelma oli kaikenkaikkiaan hyvä ja pitivät loppumetreille asti kiinni otteessaan.
     
  18. CharlesBronson

    CharlesBronson Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2007
    Viestejä:
    405
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari viikkoa takaperin tuli katseltua tuo Paul Verhoevenin Zwartboek. Täytyy kyllä sanoa, että siinä oli kovin yllättäjä tälle vuodelle. Kerrassaan loistava elokuva! :thumbsup::naminami:
     
  19. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei voi kuin suositella. Tänään tuon katsoin, ja yllätyin 110%! Odotin elokuvalta perinteistä 7.5/10 IMDb-pistemäistä 70-lukulaista, mutta mielestäni elokuva ansaitisi ainakin 8:lla alkavan arvostelun. Elokuva oli kestoltaan hieman alle 2h, ja koko kestonsa ajan se oli viihdyttävä, intensiivinen, nerokas... Robert Redford tekee hienon suorituksen ja eikä Faye Dunawayssakaan moittimista ole, vaikka hieman hiljaisemman roolin saikin.

    ***** / *****
     
  20. myky

    myky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.03.2003
    Viestejä:
    173
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikea sanoa, mikä on ylitse muiden. Tässä 5 parasta aikajärjestyksessä (uusin ensimmäisenä). Ja jos on pakko valita yksi, niin se on Blade Runner.
    1. Rambo
    2. Donnie Darko
    3. Fight Club
    4. Blade Runner (original with voice over)
    5. Star Wars 4