Sony Kdf-e50a11e

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana HvT23, 22.09.2005.

  1. Vox

    Vox Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2003
    Viestejä:
    875
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ihan ulkomuistia siteeraten väitän, että syksyn uutuusmallien suurin myyntivaltti on toinen HDMI-liitäntä sekä ainakin paperilla jonkin verran parantunut kontrastilukema. 42 tuuman malli on tosiaan jäämässä pois ja sen korvaa 46-tuumainen näyttö. Malliston lippulaivaksi lanseerataan uusi 55-tuumainen töllö.

    Muutokset ovat sen verran pieniä, että vanhempi malli on edelleen täysin kuranttia tavaraa. Toinen HDMI-liitäntä on tietysti plussaa, mutta tosikäytössä kaksikin HDMI-paikkaa on sen verran vähän, että liitännät joutuu joka tapauksessa tekemään jonkinlaisen kytkimen tai av-vahvistimen kautta.

    Vanhemman mallin ostamalla ei siis menetä mitään olennaista, vaan voi päinvastoin tehdä hinta/laatusuhteeltaan entistäkin erinomaisemmat kaupat, kun uusien mallien lanseeraaminen laskee vanhojen hintoja (kuten viime viikkojen aikana on jo nähty).
     
  2. Ode132

    Ode132 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2006
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erinomaista tietoa. Kiitoksia kovasti. :)
     
  3. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 850
    Saadut tykkäykset:
    26
    Jep, mutta ainakin HesusNis tuolla toisessa threadissa mainitsi, että syksyllä tulee 70" 1080x1920 projektori-TV, ja myös 55" täyden reson malli olisi tulossa...
     
  4. Obscura

    Obscura Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    194
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä, näin on aivan varmasti, elämmehän markkinataloudessa. Sitten kun tuon 70 -tuumaisen hinta on laskenut sellaiselle tasolle että sinä ja minä harkitsemme vakavasti ostamista, seuraava teknologia onkin jo ihan kohta tulossa kauppoihin. Tästä syystä kaiken teknologian "sweet spot" on ostaa toiseksivanhinta tekniikkaa. Vuoden päästä on ihan sama onko töllösi vuoden vanha vai puolitoista jos vain olet siihen tyytyväinen. Ja minä mietin nyt vakavasti tuon Sonyn hankkimista loman jälkeen...
     
  5. eppuJ

    eppuJ Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2005
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään näin ensimmäisen kerran markantalossa tämän 50" mallin, ja olin siltä istumalta myyty. Olin aiemmin tuohon 42" käynyt tarkemmin tutustumassa, mutta nyt vasta iski sellainen "ihan pakko saada" -tunne. Kuukauden päästä saa Xbox 360 arvoisensa television. Varmaan valinta osuu ihan oikeaan kun en kuitenkaan mikään hifisti ole ja hinta on aika tärkeä valintakriteeri?
     
  6. heatwave

    heatwave Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on tullu päivän verran tuijotettua tuota uutta 50" ruutua ja enpä ole päässyt pettymään.

    Tilasin ATV24.de:stä ja maksamisen jälkeen kesti noin 2 viikkoa kun kuljetusliikkeen hemmo soitti ja sanoi että olis töllö tulossa. Yhdessä sitte kannettiin kerrostaloasunnon toiseen kerrokseen. Eli hyvä kokemus sieltä tilattaessa.
     
  7. yahmmu

    yahmmu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin ja tänään Markantalossa tuota vertaamassa Sonyn 40-tuuman lcd-näyttöihin ja kyllä tuo 50-tuumainen veti pidemmän korren vaikka nuo lcd:t olivat hinnaltaan kalliimpia. Kuva oli kokonaisuutena omaan makuuni luonnollisemman oloinen, eikä niin "tietokonemainen".
    Vieressä oli myös pienempi, 42-tuuman malli, mutta sen kuva ei näyttänyt kirkkaammalta, pikemminkin päinvastoin. 42-tuumainen oli ollut liikkeessä jo vuoden, ehkä puolitoista, olisikohan lampun kirkkaus jo ehtinyt hiipua?
    Toisissa liikkeissä mistä kysyin oli vain demo-käytössä olleita laitteita, mutta niissähän lampulle on jo ehtinyt kerääntyä käyttötunteja kun ovat liikkeessä koko päivät päällä 6 päivää viikossa.

    Markantalosta olisi lähtenyt mukaan 1599,- hinnalla (+20,- kotiinkuljetus), mutta pistin tilauksen kuitenkin vetämään atv24:ään, josta 1225,- + 100,- postikulut. Lupasivat toimituksen n. viikossa, saas nähdä.
     
  8. Shearer09

    Shearer09 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sillä varauksella, että joku vielä jaksaa lukea tätä jätti-threadia kesken lomakauden….

    Olen kiinnostunut ostamaan Sonyn KDF-E42A11 –mallin todennäköisemmin kuin 50”. Päätin kirjoittaa tälle palstalle, koska molempien tuumakokojen asioita on näköjään käsitelty täällä sikin sokin. Ensinnäkin kiitokset kaikille osallistuneille kommenteistaan. Kolme päivää meni lomasta palstaa lukiessa, mutta toisaalta koskaan aiemmin ei ole tuntenut menevänsä kauppaan katsomaan tuotetta yhtä hyvin tietopuolisesti valmistautuneena kuin nyt. Kiitos tämän keskustelun ja muiden nettilähteiden.

    Vaikka olenkin kiinnostunut lähinnä tuosta 42” –mallista toivon myös 50” –mallin haltijoiden antavan käyttäjäpalautetta seuraaviin kysymyksiini.

    1) Käyttääkö kukaan teistä Panasonicin DVD-S52 dvd-soitinta yhdessä Sonyn 42” tai 50” kanssa ja nimenomaan HDMI-liitännällä tai vaihtoehtoisesti komponentilla? Mitkä ovat kokemuksenne soittimen sopivuudesta tv:hen joko 720p tai 1080i resolla?

    Olen siis hankkimassa samalla myös uutta HDMI-dvd:tä. Haluaisin löytää mielellään edullisen, mutta hyvin Sony:n kanssa pelaavan soittimen. Panasta kiinostuin HIFI-lehden 5/2006 testin perusteella. Muitakin soittimia saa ehdottaa, jos tuntuu sopivan hyvin yhteen etenkin 42” kanssa.

    2) Elokuvien ohella minulle on tärkeää hyvä/kohtuullinen kuvanlaatu musiikki- ja etenkin konsertti-DVD:eitä katsottaessa. Miten Sony mielestänne pärjää konserttitaltiointien värimaailman ja kontrastin toistamisessa? Tiedättehän, paljon kirkkaita ja tummia sävyjä yhtä aikaa ruudulla erilaisista varjoista, spoteista tai jopa räjähteistä johtuen…

    3) Aion todennäköisesti kytkeä Sonyyn ulkoisen Topfield TF6000 CoT digiboksin. Minkä laatuista digitv-kuvaa voinen olettaa saavani pääkaupunkiseudun terrestial-signaalista 42” ruutuun?

    Kiitos jo tässä vaiheessa jos joku ennättää vastailemaan. Kai näissä Sonyn 50” ja 42” tuotteissa täytyy jotain erityistä olla, sillä en muista koskaan nähneeni vastaavanlaajuista keskustelupalstaa yksittäiseen tuotteeseen liittyen.
     
  9. eppuJ

    eppuJ Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2005
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tässä vain vielä mieleen, että miten paljon huoneeseen paistava aurinko häiritsee tämän television katselua? Minulla kuitenkin kolme isoa ikkunaa, ja vaikka niissä hyvät mustat verhot on niin silti jonkin verran auringonvaloa silloin tällöin sisälle pääsee.
     
  10. j0sku

    j0sku Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    1 280
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin kaupassa näytti saavan hyvin selvää vaikka koko tila oli tietenkin valaistettu. Suoraa valoa en usko että hyvin kestää. Kun eihän normaalista CRT-telkustakaan meinaa saada selvää jos aurinko paistaa suoraan ruutuun.
     
  11. Vox

    Vox Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2003
    Viestejä:
    875
    Saadut tykkäykset:
    8
    Yllättävän hyvältä on kuva näyttänyt kesän aurinkoisimpinakin päivinä valoisassa huoneessa. Osaltaan tähän vaikuttaa myös heijastuksia vähentävä himmeän mattapintainen näyttö (sama, joka aiheuttaa sen paljon puhutun ja liioitellunkin kuvapinnan "helmeilyn").

    Tietystikin kuva näyttää kirkkaammalta, jos vetää vähän verhoa akkunan eteen, mutta kyllä tämä ihan käyttökelpoinen peli on valoisassakin tilassa.
     
  12. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    IMO vaatii hämärän huoneen, plasma ja LCD ovat paljon parempia tässä asiassa.
     
  13. Erasmus

    Erasmus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    2
    laitoin tilauksen sisään atv24:lle. nyt tuli sähköpostiin nuo tilitiedot, mutta en ole aivan varma miten noiden kanssa pitää toimia.

    Eli tuo IBAN on se tilinumero mihin maksetaan tuo tilaus. sen rustailen sitte nettipankissa tilinumeroks?

    tuossa on vielä tollaset Kto. ja BLZ numerot. mitä nuo on ja tarviiko niitä kirjotella viitteeseen tai jonnekki muualle maksua maksaessa?

    Entä tuo BIC koodi? mihin sitä tarvii vai tarviiko ollenkaan?

    Volksbank Ahlen: tämä taitaa olla pankin nimi.

    Accountowner: ATV Vertriebs GmbH: ja tämä saaja.

    mitä noista mun pitää laittaa maksua maksaessa ja mihin kohtaan. pankin nimi, saaja ja IBAN(jos tuo on se tilinumero minne maksetaan) on hallussa mutta entä nuo muut?
     
  14. torspo1000

    torspo1000 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    ainakin sampon nettipankissa on erikseen ulkomaanmaksut, siellä on kohdat noihin iban ym.juttuihin.
    ainakin rahat oli tililtä lähteny, tiijä sitten menikö oikeeseen osoitteeseen.. :)
     
  15. Erasmus

    Erasmus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mullakin Nordean nettipankissa on ulkomaan maksut mutta ei tunnu tuollakaan onnistuvan. morkkaa BIC koodia.

    tietenki sitä vois talsia konttoriin ja maksaa sielä.

    no nyt sain BIC koodin pelittämään. piti ottaa välit pois.

    vielä ihmetyttää tuo että ruksitanko kohdan maksan kaikki kulut(OUR) vai maksan omanpankin kulut(SHA).

    jos ruksitan kaikki kulut tulee lisä hintaa reilu 26€ ja jos ruksitan maksan oman pankin kulut ei tuu lisä maksua ollenkaan.
     
  16. Shearer09

    Shearer09 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään menin Vantaan Jumbon Sony Centeriin testaamaan 50". Tarkoituksena oli myös tinkiä 50" niin hyvä hinta parerille sitä myyvästä liikkeestä, että sen perusteella olisi hyvä tingata 42" hintaa lompakolle sopivaksi Markantalossa. Lähtöhinta oli Centerissä 1690 ja käteiskaupalla tv olisi lähtenyt hintaan 1550 €.

    Centerin myyjä suostui pitkän palaverin päätteeksi paljastamaan, että 50" on myynnissä heillä enää kuukauden ajan. Sen jälkeen tulee projisio-tv:den myynnissä pieni tauko ennen kuin uudet mallit tulevat jossakin vaiheessa syksyä myyntiin.

    Suuntasin Markantaloon. 50" ruudusta olisi voitu sielläkin mennä 1550 € hintaluokkaan (ovh 1699). Sen sijaan 42" (ovh 1499) hintaa ei pystynyt millään tinkimään 1400 alemmaksi tässä vaiheessa, ehkä myöhemmin syksyllä olisi voinutkin. Kyse on kuulemma 42" taannoisesta sisäänostohinnasta.

    Olemattomasta hintaerosta huolimatta päätin ostaa 42" katseluetäisyyteen perustuen. Toivottavasti em. hintatiedoista on apua, jos aiotte hankkia ko. ruutuja. Etenkin 50" hinta alkaa näin myynnin loppuvaiheessa olla todella kilpailukykyinen.

    Lopuksi: Tämän threadin viestissä numero 1708 (tällä samalla sivulla!) pyysin apuja upscaalaavan DVD-soittimen valinnassa. Viikonlopun aikana pitäisi tehdä päätös Panan DVD-S52 ja Oppon välillä. Kertokaa nyt hyvät ihmiset mitä kannattaa tehdä, kiitos!:)
     
  17. yahmmu

    yahmmu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kun tuo 50-tuumainen on jo tilattu pitäisi funtsia miten keskikaiuttimen sijoituksen järjestää. Nykyisen telkkarin päällä on tuo JPW:n mimo, mutta sama systeemihän ei enää tule onnistumaan. Ei kiinnostaisi oikein viritellä telsun taaksekaan mitään hyllylautaa, kun tuo 50-tuumainen on jo valmiksi yhtä korkea kuin vanha telsu + mimo yhteensä.
    Löytyisiköhän tarpeeksi matalaa keskikaiutinta joka voisi olla tuon telkkarin edessä samalla tasolla? Vai tekeekö tuollaisilla "design" kajareila mitään? Ja kuinkakohan matalan sen pitäisi olla jottei peittäisi kuvaa?
     
  18. Vox

    Vox Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2003
    Viestejä:
    875
    Saadut tykkäykset:
    8
    Kuvaruudun eteen mahtuu kyllä n. 16,5 cm korkea kaiutin, mutta silloin säätöpainikkeet ja ainakin osa merkkivaloista jää pimentoon. Kauko-ohjaimen "silmä" on onneksi sen verran oikealla, että se tuskin peittyy. Eikä tuollainen ratkaisu taida suuresti miellyttää silmääkään.

    Kieltämättä keskikaiuttimen sijoittelu on tämän kokoisen näytön kanssa ongelma. Ehkä parhaiten homma toimii, jos pystyy järjestämään tv-tasosta sopivan paikan (ja silloinkin on vaarana, että kaiuttimien korkeuserot kasvavat liian suuriksi).
     
  19. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Opposta nyt ainakin on täällä ollut reippaasti juttua, ja monellahan se ko. Sonynkin kaverina on. Näin ulkomuistista kyseisiä ketjua joskun selanneena (ja nykyisenä Oppon käyttäjänä) muistelen kritiikkiä tulleen ainakin sen hiukka rimpulasta levykelkasta. Firmwarepäivitysten myötä päästiin yhteensopivuusongelmista Sonyn kanssa (50/60 Hz 720p jos oikein muistan) eroon, joten nyt ei vekottimesta ole pahaa sanottavaa. Tai no, itseäni hiukka häiritsee Oppon onneton näyttö, ja vielä typerän sinisenä, se tuntuu olevan joku nykykauden muotiväri. Sohvalta asti siitä ei saa mitään selvää, oma vanha Pinohiiri oli tältä osin parempi.

    Ehkä on viisainta kuitenkin laittaa laitteiden speksit vierekkäin, ja katsoa kummasta itse saa paremmin rahalleen vastinetta, monet seikat kun on kiinni omista mieltymyksistä.
     
  20. yahmmu

    yahmmu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielessä oli joku tuollainen matala pitkänomainen malli, joita esim. Yamahalla on, taitavat olla n. 10-11 cm korkeita. Mimo on lappeeltaankin 17.5 cm ja tuohon töllön eteen sijoitettuna kieltämättä aikamoinen "kauneuspilkku".

    Korkeuseroa etukajareiden ja keskikajarin (n. 120 cm) välillä on jo nyt reilusti kun etukajareina olevat mimot on toinen kulmakaapin hyllyllä ja toinen seinällä (N. 180 cm). Ja mielelläni vaihtaisin nykyisen tv-tasoni (50 cm korkea) hieman matalampaan, koska tuo 50-tuumanen on jo itsessään 82 cm.
    Sonyn manuaalin mukaan töllön päälle pitäisi jäädä 30 cm tyhjää tilaa, joten hyllylauta keskikaiutinta varten on tuonkin puolesta huono homma.
    Ei taida olla mahdollista käyttää töllön omia kajareita keskikanavalle? Jos kytkisi vahvarin keskikanavan linjalähdöstä, mutta taitaisi tulla tasojen säätö ongelmaksi?

    Lopullinen sijoitus tuolle töllölle tulisi kyllä olemaan aivan toinen seinä, jolloin etukaiuttimina voisi käyttää Harrin Kaiuttimen Albatrosseja. Se vaan vaatii ensin uuden laitetason ja kaikkien piuhojen uudelleen organisoinnin, joten ehkä joskus jouluun mennessä:)
    (Albatrossien kanssa tuo keskikaiutimen sijoitus tv-tasolle töllön alapuolelle voisikin olla mahdollinen koska Albtrosseissa diskantit ovat vain 80 cm korkealla vaikka itse kaiuttimet ovat 130 cm.)