Pirates of Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 31.08.2005.

  1. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Samaa vikaahan siinä ykkösessä oli, mutta seikkailuelokuvahan tuo on. Tokkopa kannattaa kiinnittää huomiota tuollaiseen :)
     
  2. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Tulipa tämäkin tänään nähtyä. Menee ykkösen rinnalla hyvien joukkoon. Oli tyytyväinen loppu tulokseen. Pelkäsin jatkojen kiroa, mutta itse kyllä lämmitti. Loppu vaan jää odottamaan sitä kolmosta. 4/5
     
  3. löysä

    löysä Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja tuli illalla tsekattua pätkä Ison Omenan teatterissa. Pitkästä aikaa elokuva jossa äänenpaineet olivat suhtkoht OK, ei huudatettu liian kovaa.

    Mutta leffa ei todellakaan ollut ykkösen tasoa vaikka sisälsikin useita hauskoja juttuja
    ihmissyöjäkylä, varras ja rotkossa palloissa kilpailevat joukkueet sekä erityisesti vesiratas joka aiheutti ihmetystä taistelujen tuoksinnassa. Jackin ylivedetty gay-elehtiminen oli ihan OK ja sopi hahmon luonteeseen.
    Tietokonetehosteet OK poislukien muutamat selkeästi naamariasuiset hemmot
    ja nykytekniikalla aivan älyttömän huonosti tehty kohta jossa meriötökkä ja Jack kohtasivat, ötökästä puuttui kokonaan 3D-fiilis.
    Ensimmäisestä osasta mukaan otettu
    laivaa/arkkua varastava älvänäkaksikko
    oli ihan asiallinen mielestäni vaikka eriäviä mielipiteitä joku esittikin. 2h32m meni ihmeen nopeasti tuota katsoessa mutta silti
    varsinkin loppuratkaisun ollessa mitä oli
    suosittelisin leffasta kiinnostuneita tekemään kuten eräs tuttunikin teki aikoinaan Taru sormusten herran kanssa: osti pätkät DVD:nä ja katsoi ne putkeen vasta kun kaikki osat olivat käsissä. Merirosvo-trilogian eka osa toimii itsenäisenä elokuvana - kakkonen ei.

    Kuluttajasuojaviranomaisten tms. tulisi vaatia että leffajulisteissa lukisi kissankokoisin kirjaimin että ko. elokuvassa ei ole loppuratkaisua vaan tarina jää avoimeksi ja vaatii käytännössä katsomaan erehtyneen varautumaan vuoden odotukseen + toisen leffalipun investointiin.:grr:
     
  4. Väre

    Väre Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    284
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täysin samaa mieltä! Jäi hatuttamaan tuo loppu sen verran että kolmonen jää kyllä katsomatta elokuvateatterissa. Sen verran jäi rahastuksen maku leffasta suuhun. Varsinkaan kun leffa ei ollut mielestäni edes hyvä, saatika keskinkertainen.
     
  5. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Olipa leffa melkoinen kesäsalaatti kaikilla mausteilla, jopa hieman liiankin överiksi maustetta minun makuuni. Paljon hauskoja kohtauksia ja paljon hauskoja yrityksiä, mutta eivät osuneet maaliin. Enkä tämän tyyppisessä elokuvassa pidä mistään törmäilyhuumorista tahi tahattomista kaatuiluista. Ja olisihan leffasta saanut muutaman sivujuonen jättää poiskin, kun niille ei riittävästi aikaa jäänyt. Miinusta myös leffan lopetuksesta, minun mielestäni. Muutaman edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä siitä, että leffojen pitäisi toimia yksittäisinä osinakin, eikä näin selkeästi kesken jätettynä.

    Mutta sitten hyviin juttuihin. Deppi ja suurin osa muista näyttelijöistä veti roolinsa jälleen kieli poskella, joka sopii loistavasti leffan tunnelmaan, oikeastaan Bloomi oli ainoa, jonka suoritus oli väkinäisen oloinen, johtunee kyllä kuivakasta roolistakin. Jonesin miehistö sekä laiva oli toudella upeasti toteutettu.
    Ne kolmoistykit, repesin tyystin:D Olisi vielä pitänyt alkaa pyöriä vinhasti.
    En ymmärrä sitä miksi täällä melko yleisesti haukutaan leffan tehosteita. Olivathan ne sentään parasta A-luokkaa, Kraakkeni mukaan luettuna. On tainut vaan yleisön vaatimustaso kasvaa liian kovaksi, jos tämä taso ei kerran kelpaa.
    Kraken-kohtauksia olisi riittänyt yksin kappalein, se ensimmäinen, missä siitä ei näkynyt kuin vilaus, oli onnistunein
    Lavasteista ja maskeerauksesta leffa saattaisi ansaita oscarit.

    Pikaisena yhteenvetona huonompi kuin edellinen, mutta silti ihan tyydyttävä kesäleffa. Rimaa hipoen 3/5.
     
  6. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Jälleen kerran leffan jälkeen tuntui siltä kuin olisi herännyt keskeltä metsää puurot suussa ja femma kourassa...:confused:

    No enivei, leffa oli rakennettu täysin massiivisten tehostekohtausten ja Deppin naaman vääntelyn ja veikeään "mukamas hauskoihin" hiippailukohtauksien varaan. Dialogi oli alle keskitason ja Keira "tekorusketus" Knightleyn onnetonta roolisuoritusta sai nähdä aivan liikaa.

    2½ pojoo vitosesta.
     
  7. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myös tämä CGI-kriittinen katsoja piti efektejä erittäin hyvinä. Eivät mitenkään osuneet silmään, vaikka jälkikäteen ajatellen CGI:tä on varmasti käytetty erittäin runsaasti (varsinkin nuo samaiset kasvot olivat upeasti tehty)
     
  8. jimmy

    jimmy Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2003
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni elokuvan loppu"ratkaisu" oli hieno ja virkistävä, kuten elokuva kokonaisuudessaankin. Välttämättä nykyajan hetimullekaikkinyt -sukupolvelle se ei sovi. Mutta ehkä hekin olisivat eri mieltä, jos Jack Sparrow olisi miekallaan ajanut merihirviön pois laivasta, joka puolestaan tästä suivaantuneena olisi syönyt Lentävän hollantilaisen miehistöineen ja kolmannessa Pirates of the Caribbean -elokuvassa oltaisiin taas nollapisteessä.
     
  9. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Jaa että SPOILER SPOILER SPOILER???? heh...no itse jo nähny leffan, mutta joku muu vois vaikkaa poistaa viestit...
     
  10. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 042
    Saadut tykkäykset:
    97
    Mutta hyvä että laitoit paksulla sen, niin kaikki varmasti näkee ::thumbsup
     
  11. latukka

    latukka Guest Guest

    Liittynyt:
    05.05.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jesh, eipähän tartte mennä tätäkään teatteriin asti kattomaan...
     
  12. akomu

    akomu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä pidin, kovasti. Elokuvan huumori iski ainakin minuun ja aika-ajoin sai nauraa. Varsinkin kohtaukset alkuasukkaiden leirissä aiheuttivat jatkuvaa ääneen naurua, eikä vesimyllykohtauskaan tylsä ollut ;)

    Tietokone-efektit olivat minusta onnistuneita, mikään ei suoranaisesti pistänyt silmään (kun en virheitä yleensäkään lähde etsimällä etsimään). Myöskin elokuvan "pahikset" olivat huomattavasti kiinnostavampia kuin ykkösosan haamut. Näyttelytyö oli onnistunutta tälläiseen kevyemmän luokan elokuvaan, Orlandokaan ei pahasti saanut kakomaan.
    Eikä loppuratkaisu (tai sen puute) minua ainakaan häirinnyt. Eihän tuo nyt mitään varsinaisesti jättänyt auki/epäselväksi. Pohjustipahan vain seuraavaa osaa, jonka juoni kävi pääpiirteittäin samalla ilmi. Ihan kiva yllätys oli henkilö, joka rappuja alas asteli -itse en ainakaan arvannut, kenestä on kyse.

    Kaiken kaikkiaan todella viihdyttävä. Huumoria, toimintaa, vauhtia, merirosvoja ja Jack Sparrow. Jos ensimmäisestä osasta pitää, suosittelen katsomaan myös tämän. Itse pidin tätä ehkä jopa hiukan parempana kuin ensimmäistä elokuvaa, joka lässähti lopussa todella tylsäksi.
     
  13. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Jäi kyllä vähän sekavat fiilikset, johtuen ehkä juuri siitä että tarina jäi pahasti kesken. Niin paljon turhaa tuntui leffassa olevan että saatiin se kaksi ja puoli tuntia täytettyä, elokuva vaan tuntui välillä junnaavan paikallaan. Efektit olivat kyllä kohdallaan (Davy Jones ja miehistö oli hienosti tehty ja näyttelijät muutenkin hyviä rooleissaan (vaikka Deppin karisma olikin suurimman osan ajasta jotenkin piilossa), ainoa mikä oli leffan heikoin lenkki näyttelijöistä oli Keira... No makuasiahan tämä. Lisäksi nuo väkisinhauskat kohtaukset olisi voinut jättää pois, kuten tuo vesipyörä-kohtaus oli aivan liian pitkitetty.

    Noh... 3/5
     
  14. njulkunen

    njulkunen Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2005
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kehnokon ykkösosan jälkeen ei voitu muuta kun parantaa ja näin tehtiinkin hienosti. Leffa oli kaikkea mitä ykkösosan olisi pitänyt olla. Eli toisin sanoen viihdyttävä kesäleffa. Leffan huumori toimi edellistä paremmin ja toimintakohtauksiinkin olivat saaneet mukavasi koukkuja. ILM:n pojat olivat pistäneet kaiken peliin luodessaa leffan tehosteita.

    Elikkäs kerrankin jatko-osa on parempi joka osa-alueella kuin alkuoperäinen. Nostatti kolmannnen osan osakkeita meikäläisen silmissä ihan mukavasti.


    ****/*****


    :thumbsup:
     
  15. Jürgen

    Jürgen Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    3 407
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ykkösosa oli tasoa ihan jees, kun teatterissa sen näin, mutta kolme kertaa sen jälkeen katsoneena voin sanoa, että joka kerralla fiilikset leffaa kohtaan ovat olleet paremmat uuden katselukerran myötä.

    Näkiessä ja kuullessa jatko-osan ennakkoja tuli pieni suru puseroon, että niinköhän tämä kakkososa kaatuu omaan nokkeluuteensa, mutta onneksi ei. Aiankin minä pysyin kärryillä koko ajan ja homma pysyi paketissa varsin hyvin, toki muutamaa kohtausta oli voinut trimmata hiukan lyhyemmäksi, mutta minusta 2,5h ei kuitenkaan ollut liikaa tälle elokuvalle. Ykkösosan tasoa minun mielestäni, ainakin kun vertaan niihin avausosan ensi näkemisen fiiliksiin.

    Depp vetää sparrowmaiseen tapaan roolinsa kiitettävästi. Keira Knighleyn työskentely sen sijaan oli tässä osassa silmiinpistävää, negatiivisessa mielessä valitettavasti... Orlando ei kuulu varsinaisesti suosikkinäyttelijöihini, mutta tässä leffassa mies ei kuitenkaan onnistunut herättämään mitään negatiivisia tuntemuksia kuten esim eräässä trilogiasarjassa...

    **** / *****
     
  16. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olihan tämä ihan hauska ja Knaitlii oli saatu näyttämään parissa kohtauksessa ihan söpöltä, mutta en tajua miksi tämä piti mennä sössimään tuolla liialla fantasilla.

    No kyllähän siinä se pari tuntia meni leppoisasti, tosin alku oli suht tylsä, tuli siinä pienet nokosetkin otettua. Loppua kohden parani.

    Musiikki samaa tasoa mitä ykkösessä. Eli suht neutraalia.

    Tähän mennessä ykkönen pitää johtoa, mutta loppu petasi suht hyvää trilogian päätöstä.

    Tosin olisi ollut yllätyksellisempää, jos takaporttia Sparrowin selviämiselle ei olisi jätetty auki.

    3½/5
     
  17. Cress

    Cress ~ Samppa ilman huumoria Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.02.2004
    Viestejä:
    691
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli Save the Last Dance. Katsoin toista kanavaa, mutta mainostauoilla käänsin neloselle. 3½

    Ja sitten itse elokuvaan: Vähän liikaa oli ängetty leffaan ja jotenkin synkemmät värit ja tunnelma eivät vakuuttaneet samoin kuin 1. osa aikanaan. Katsotaan sitten dvd:ltä toiseen kertaan ennen kolmososaa, niin varmasti paremmalle vaikuttaa jo silloin. Sparrow ei ollut niin hyvä hahmona kuin 1. osassa. Hahmo toimi paremmin pienemmässä osassa.
    En tykkää näistä kesken jäävistä lopuista.
    3+
     
  18. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Juuri palasin katsomasta leffaa ja täytyy sanoa, että pää on vielä vähän sekaisin kaikesta sekamelskasta ja rähinästä mitä leffa oli pullollaan. Loppua kohti kaikkeen kohkaamiseen alkoi jo oikeasti väsyä. Hieman hiljaisempia hetkiä olisi toivonut vastapainoksi, mutta sellaisia ei ollut tällä kerralla yhtäkään.

    Ennenvanhaan oli seikkailuelokuvissakin vähän lepotaukoja (esim. Indyt).

    Hieman ihmettelin, että mistä
    sinne saariin niitä mustia ihmissyöjiä oli ilmestynyt. Viimeksi tarkistaessani karibian natiiviväestö oli ihan eri rotua kuin mustia...

    Leffa oli kuitenkin melko hauska, aina lopputekstien jälkeiseen ylläriin saakka!
     
  19. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Ja SPOILERINA ylläri kiitos :)
     
  20. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Mikäs tämä lopputekstien jälkeinen ylläri on, johon muutama täälä on viitannut? Itsellä jäi nuo katsomatta, joten olisi ihan kiva tietää noin jatkoa ajatellen. Millään viittisi ihan vain tuon takia käydä uudelleen katsomassa.