Kiinnostavia pikku-uutisia

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Samppa, 01.07.2005.

  1. DTSMan

    DTSMan Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.06.2003
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tuo mopoilu on mennyt ihan käsittömäksi. Nyt on kahden viikon sisällä täällä takapajulassakin kuollut jo 3 ihmistä mopokolarissa. Kaikki ikäluokaltaan noin 15-16v. Ja en ihmettele yhtään miksi. Ei mitään hajua liikennesäännöistä, tilannenopeus aivan käsittämätön (käytönnössä se 45km/h kahva täysillä). Olen nähnyt monta tilannetta missä olisi voinut käydä pahasti mutta joka tilanteessa autoilija on pelastanut tilanteen. En yleistä kaikkia mopokuskeja mutta väittäisin että 80% ei osaa liikennesääntöjä/käyttäytymistä.
     
  2. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kyllä tuo mopoilu tuntuu olevan ihan samanlaista kuin ennenkin. Ainakin 80-luvun lopulla oli tapana ajaa välittömästi poliisia karkuun kun sellaisten näki. Typerää jälkikäteen ajateltuna mutta se oli yläastelaisen maailmankuva poliiseista (lähinnä heidän toimistaan viritettyjen mopojen etsinnässä). Lisäksi yleinen mielipide oli, ettei kännissä mopolla ajo ollut mitenkään iso rikos (vaikka vain harva sitä ehkä tekikin). Omakin naapurinikin kuoli mopo-onnettomuudessa, ei tosin kännissä. Tässä voi tietysti vaikuttaa se, että maaseudulla noita mopoja oli lähes joka pihassa ja oli melkein velvollisuus viritellä niitä. Saattaa olla, että pääkaupunkiseudulla tilanne on pahentunut, mutta maalla tuntuu olevan paljon vähemmän mopoja mitä vielä 10-15 vuotta sitten.

    Niin ja ennenhän ei tarvittu edes mitään typerää mopokorttia...
     
  3. code.666.

    code.666. Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hollanti sallii pedofiilien puolueen

    Julkaistu: 9:11

    Päivitetty: 11:21
    Hollanti sallii pedofiilien puolueen


    AMSTERDAM. Hollannin oikeusistuin on päättänyt, ettei pedofiilien muodostaman puolueen toimintaa voi kieltää lailla.

    Veljellisen rakkauden vapauden ja monimuotoisuuden puolue (PNVD) perustettiin toukokuussa. Sen tavoitteena on muun muassa alentaa alaikäisyyden rajaa seksuaalisuhteissa kuudestatoista kahteentoista ikävuoteen sekä laillistaa lapsipornografia ja eläimiin sekaantuminen.

    "Sananvapauden, kokoontumisen vapauden ja järjestäytymisen vapauden tulisi olla demokraattisen oikeuskäsityksen perusteita. Myös PNVD:llä on oikeus näihin vapauksiin", oikeus totesi lausunnossaan.

    Oikeusistuimen mukaan sananvapaudella on rajansa, mutta niitä voidaan soveltaa vain toimintaan joka horjuttavat julkista rauhaa. Puoluetoimintaa ei oikeuden ratkaisussa luettu tällaiseksi.

    "Odotimme voittoa. Emme tee mitään rikollista, miksi siis puolue pitäisi kieltää", kysyi PNDV:n puheenjohtaja Marthijn Uittenbogaard hollantilaiselle ANP-uutistoimistolla antamassaan haastattelussa.

    Hollanti on tunnettu liberaalista suhtautumisestaan muun muassa mietoihin huumeisiin, prostituutioon ja samaa sukupuolta edustavien avioliittoihin.

    PNVD on kuitenkin aiheuttanut maassa suurta närää. Mielipidetiedustelujen mukaan 82 prosenttia hollantilaisista toivoo hallituksen puuttuvan puolueen toimintaan.

    Lasten oikeuksia puolustavat järjestöt ovat vastustaneet PNVD:tä perustelunaan muun muassa, että puolue polkee lasten oikeuksia ja että sen ajatusmaailma on uhkaa demokraattisen valtion perusteita.

    "´Kansalaisten täytyy ottaa aloite ja tuoda äänensä kuuluviin, mikäli haluamme ettei lasten oikeuksia uhrata pedofiilien oikeuksien vuoksi", totesi lasten oikeuksien puolesta kampanjoiva ryhmä lausunnossaan.

    REUTERS

    Lähde: http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Hollanti+sallii+pedofiilien+puolueen/1135220718513


    Että näin, milloinkohan suomessakin aletaan vastaavaa perustamaan... Tai raiskaajien etuja ajava järjestö.
     
  4. Gluepen

    Gluepen Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2005
    Viestejä:
    153
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
  6. hiost

    hiost White Trash Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.11.2003
    Viestejä:
    2 366
    Saadut tykkäykset:
    6
  7. The evil weasel

    The evil weasel Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    411
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tarkkaanpa ovat vapaa-ajattelijatkin raamattunsa lukeneet :D

    Järjetön ideahan tuo on alunperinkin. Samantien voisi haastaa kirjastot oikeuteen sillä suuresta osasta niistä varmasti löytyy Hitlerin Mein kampf (tosin enpä ole opusta lukenut, joten en tiedä miten suoraa kansankiihotusta siinä viljellään).
     
  9. makeH

    makeH So what?! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    14.01.2003
    Viestejä:
    966
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kertoo jotakin Suuren Ja Mahtavan USAan henkisestä tilasta kun kyseinen lausahdus pitää sensuroida valtakunnallisilla tv-kanavilla.Nimittäin sanojen shit ja fuck esittäminen tuo satojentuhansien taalojan sakot.Voi vaikka viaton jenkkinuoriso järkyttyä :hitme: :sick: :sick:
     
  10. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan tuli Janetin tissi mieleen, johtuu varmaan perjantaista.
     
  11. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hitlerin kirjasta ei -ainakaan toivottavasti- koskaan lueta sanatarkkoja lainauksia koulussa, rippileirillä, lastenkodeissa, sairaaloissa, puolustusvoimissa, häissä, hautajaisissa ja jopa joissakin lastenohjelmissa. Mutta raamatustapa luetaan. Eli vertailu ei ole oikein mielekäs. Joka tapauksessa, minun mielestäni nuo molemmat teokset ovat aivan yhtä ahdasmielisiä ja sairaita. Ei älykäs, aidosti itsenäiseen ajatteluun kykenevä ihminen toimi noista kummankaan mukaan.

    Tässähän on käytännössä kyse pitkästä ketjusta monenlaisia asioita Vapaa-ajattelijoiden ja uskovaisten välillä. Tätä on jatkunut pitkään ja kyseessä lienee pysyvä ja kiihtyvä ilmiö. Esim. aivan hiljattain: "Vapaa-ajattelijan liitosta on tehty tutkintapyyntö Helsingin poliisille" (HS 10.7.2006).


    Suomen lain mukaan, jos pilkkaa jumalaa, niin voi saada jopa puoli vuotta linnaa. Jos taas harrastaa kiihotusta jotain kansanryhmää vastaan, esim. uskonnottomia vastaan (= laissa kiellettyä), niin se ei kuitenkaan koskaan aiheuta mitään toimenpiteitä, oli kyse mistä tahansa mediasta.
    Vaan entäpä jos tuo teksti olisikin sellainen, että ateistin tilalla olisi vaikkapa Espoolainen: "Mieletön se, joka ajattelee: 'Muutanpas Espooseen.' Turmeltuneita ovat ne, jotka näin ajattelevat, inhottavia heidän tekonsa. Kukaan Espoolaisista ei tee hyvää.". Tuon on siis pakostikin oltava edelleen ok, sillä ainoastaan kohde muutettiin ateisteista Espoolaisiksi...



    LINKKEJÄ:
     
  12. Shmn

    Shmn Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2004
    Viestejä:
    346
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos piristyksestä. Turku sopisi ehkä vielä paremmin. :p

    Olen itse ateisti, ja toivon, että kirkon asemaa Suomessa saadaan muutettua sellaiseksi kuin muidenkin uskontojen: valtiosta erillään ja tasa-arvoisena.

    En kyllä uskonut, että tuo rikosilmoitus mihinkään olisikaan johtanut, mutta hyvä ele kuitenkin. Ehkä tällä linjalla tulevaisuudessa syntyy konkreettistakin kehitystä. Jäämme odottelemaan.
     
  13. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kyllähän raamattua eri tilaisuuksissa luetaan, mutta tuskinpa tuota nimenomaista kohtaa kuitenkaan. Pointtini oli se, että vaikka kummatkin mainitut kirjat sisältävät kyseenalaista materiaalia, ovat ne kuitenkin historiallisesti tärkeitä teoksia.

    Jos tuota mainittua raamatun kohtaa käytettäisiin iskulauseena ja alettaisiin vaatia jumalattomien ja ateistien rankaisua, niin silloin olisi kyse kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan.

    En ole uskovainen ja isä meidänkin taipuisi ehkä hikisesti, jos .44:n piippuun tovin tuijottelisi.

    Menee hieman huvittavasti ristiin nämä ateistien ja uskovaisten kahinat: ensin mainittuja loukkaa parituhatta vuotta vanha kirja, jälkimmäisiä loukkaa modernit pilapiirrokset parituhatta vuotta sitten eläneestä puusepästä :D
     
  14. purplehaze

    purplehaze Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
  15. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Savolaisia shoppailijoita ei tulipalot hätkäytä, Radio Savon uutisista:

    "Euromarketissa palo pakastealtaassa

    Kuopion kolmisopessa sijaitsevassa Euromarketissa syttyi aamupäivällä pakastealtaassa tulipalo. Palo saatiin sammumaan nopeasti, mutta Euromarket jouduttiin sulkemaan hetkeksi.

    Erikoisinta palossa oli se, että marketin asiakkaat eivät totelleet liikkeen henkilökuntaa, joka yritti tyhjentää marketin. Market saatiin tyhjennettyä vasta kun paikalle tullut palomestari kävi kuuluttamassa käskyn liikkeen tyhjentämiseksi.

    Pelastuslaitoksen mukaan ilmassa oli muovinkäryä joka on hengitettynä vaarallista.

    Palo johtui kylmäaltaan reunalasin lämpölangasta."
     
  16. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    Savolaisethan on tunnetusti kieroja. Jokainen odotti, että se vieruskaveri siitä lähtisi pihalle jotta saisi itse tungettua sen pakastekinkun takin alle.
     
  17. goddam

    goddam Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2006
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyviä uutisia?



     
  18. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 314
    Saadut tykkäykset:
    602
    Johnny Depp kokeilee laulamista tulevan Pirates of the Carribean- elokuvan soundtrackilla.

    lähde

    Odotan mielenkiinnolla
     
  19. foenix_

    foenix_ Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2006
    Viestejä:
    206
    Saadut tykkäykset:
    0
  20. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ennen näyttelijän uraansa mieshän yritti uraa rock-muusikkona, joten aivan uudesta aluevaltauksesta ei kuitenkaan ole kyse, vaikka IL näin väittääkin. Tosin en tiedä lauloiko Depp bändeissä, mutta musisointi muuten on aika tuttua touhua.

    imdb:n triviaa:

    Has twice recorded with British band Oasis. Most notably, he plays lead slide guitar on the track "Fade In-Out", from the 1997 album Be Here Now. Noel Gallagher, Oasis's lead guitarist, was allegedly too drunk to perform it himself, so celebrity pal Depp stepped in and nailed the lead on one take.