Pirates of Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 31.08.2005.

  1. henkka87

    henkka87 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2003
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eilempä tuli kyseinen pätkä Vaasassa käytyä katsomassa. Ei mielestäni yltäny ykkösen tasolle, mutta viihdyttävä oli silti. Sparrow ei ollut niin viihdyttävä kuin ykkösessä. Elokuva myös tuntui jotenkin sekavalta toetutuksen osalta.

    3,5/5

    PS: Vaasan Adamsille pisteet maltillisesta äänentasosta.. Liian usein teattereissa äänentasot saavat allekirjoittaneen korvat kipeiksi.. :OI
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Vähän ristiriitaisia tunteita tämä elokuva minulle jätti, mutta mä kyllä pidin aika paljonkin siitä. Aika lähellä elokuvan loppua mulle tuli sellainen fiilis, että juuri tällainen pitää kunnon merirosvoseikkailu-elokuvan olla. Kyllähän ehkä hieman liikaa jotenkin tähän elokuvaan oli tungettu "tavaraa" ja leffasarjan ensimmäisen osaan tasaiseen kerronnalliseen menoon ei päästy, mutta toisaalta musta ykkösosa oli paikka paikoin hieman mielikuvitukseton ja tylsähkö, joskin silti erinomainen seikkailuelokuva.

    Näyttelijöistä jotain... Johnny Depp oli tapansa mukaan jälleen loistava roolissaan, mutta kyllä minäkin havaitsin, että sellaista aitoa antaumusta Jackin rooliin häneltä uupui, ja jotenkin se tuntui sellaiselta "MTV-suoritukselta" kuin Deppmäiseltä taiteelliselta suoritukselta. Orlando Bloom nyt oli... Orlando Bloom. Onhan mies aika yksiulotteinen, mutta toisaalta hänen rooliinsa kai sitä tarvitaankin, kun pitää esittää sellaista oikeamielistä sankaria. Keira Knightley... No Keira osaa näytellä hauskasti ja kyllähän hänestä löytyy kiva yhdistelmä: kaunis, nuori ja jotenkin sopii uskottavasti seikkailuelokuvan naispääosaan ja vielä näyttelee niin, että hän ei vain jää seinäruusuksi. No mä en kauheasti häntä voi imarrella, kun hänen ulkonäkönsä ei sytytä mua niin paljon kuin eräitä :D Muista näyttelijöistä sen verran, että ensinnäkin minua harmitti, kun Jack Davenportille oltiin annettu sellainen "less talking, more action" rooli, joskin leffan eräässä taistelukohtauksessa hän "pyöri" tosi hyvin. :rolleyes: Stellan Skarsqård oli luotettava ja Bill Nighy veti osansa minusta ihan okei (kiva ääni tyypillä ainakin on, sopi rooliin).

    Tätä elokuvaa on moitittu muun muassa siitä, että liikaa aikaa käytetään hahmojen uudelleen esittelemiseen. No kyllähän sitä tapahtui, mutta ei nyt niin paljon, että se pysäyttisi leffan kulun ja huonontaisi sitä. Enitenhän tämä on sellainen rymistelyleffa. Action-kohtaukset ovat äärimmäisen hyvin tehty, ja ne ovat tosi viihdyttäviä ja hauskoja. Juoni-osuudet sitten olivat minusta välillä vähän sekavasti tehty, ja paikka paikoin piti hieman miettiä, mitä oikeasti tapahtui.

    Dead Man's Chest on loistava kesäleffa ja onnistunut elokuva. Tällä kertaa tekijät todella antoivat mielikuvituksensa lentää eivätkä tehneet kaavamaista Hollywood-tuotetta. Kun cast on vielä todella hyvä, niin minusta tässä on kyseessä yksi parhaista seikkailuleffoista ikinä.

    Ihmissyöjä-kylässä tapahtuvat kohtaus on jo niin korkeatasoista viihdettä, että minusta tuo kohtaus nousee klassikkojen joukkoon.

    Toivottavasti tekijöillä riittävät rahkeet tehdä seuraavasta osasta hyvä, ja toivottavasti Johnny Deppillä säilyy kipinä Jackin näyttelemiseen.
    Eihän Jack nyt tietenkään kuollut, ja eihän sitä täydy kuin lukea vanhoja seikkailutarinoita sankareista, jotka selviytyivät valaan vatsasta, niin tietää, että kyllähän se Jack sieltä Krakenin sisältä tulee vielä pois -- vaappuen. Ja kiva, että Geoffrey Rush on vielä mukana castissa, niin saadaan kolmososasta entistä korkealaatuisempi.

    Kyllä tämä elokuva saa multa 4/5.
     
  3. chfil

    chfil Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kummallista, meikäläinen ei muista ollenkaan tällaista. No, hyvä vain. :)
    Näinpä. No, luulisi esim. Richardsin kuvioihin astumisen tuovan taas piristettä Jackillekin. :p

    Joka tapauksessa, maanantaina menee uusintakatseluun... Juoneen paremmin perehtyminen ei ole pahitteeksi kun ekalla kerralla tuli enemmän paneuduttua äksöniin ja Jackin toilailuihin. :rolleyes:
     
  4. Kumisukka

    Kumisukka Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2002
    Viestejä:
    174
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep, tuli sitten katsottua. Ei mitään yllättävää. Itseasiassa kivuliaan hyvin vastasi ennakko-odotuksia. Eli, klassisesti jatko-osa oli taas kerran sata kertaa huonompi kuin ensimmäinen osa. Lisäksi kun soppaan heitetään kaksi maailman surkeinta näyttelijää (Bloom & Knightley), edes Sparrown kaltainen loistava hahmo loistavan Deppin näyttelemänä ei sellaista soosia saa maistumaan hyvältä. Tarina oli vähintään sekava. Ihan kuin käsikirjoittajat olisivat yrittäneet saada mahdollisimman monta tarinaa sullottua yhteen elokuvaan. Ensimmäinen osa oli juuri tämän vastakohta. Tarina oli hyvä ja simppeli, ja näyttelijäsuorituksetkin rullasivat "ihmistyhjiö" Knightleyn ylitylsää alinäyttelemistä ja Bloomin puunaamaisuutta lukuunottamatta. Todella positiivinen yllätys tässä pätkässä oli minulle uusi naama Naomie Harris. No, kun kerran leffassa on muutama hahmo, joista Sparrow etunenässä, jotka ovat oikeasti aivan helvetin hyviä, ja aivan helvetin hyvien näyttelijöiden esittämänä, ei tälle leffalle voi nollaa tähteä antaa. Pelkästään Deppin roolisuoritus on parin tähden arvoinen. Toisaalta taas amatöörimäisen surkea CGI, sinne tänne säntäilevä tarina ja ne kaksi nimeltä mainitsematonta puupalikkaa pilaavat hyvälle pohjalle rakennetun leffan. Siispä: 2,5 starbaa.
     
  5. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ollaankohan me nyt katottu lainkaan sama elokuva. Olisi kiva kuulla myös muiden mielipiteitä PotC2:n CGI-tehosteista. Omaan makuun ne olivat mallia loistavat, mm. Davey Jonesin kasvot olivat todelle upeita. Ainoa pikku miinus tulee efektien puolella

    Krakenin tai mikä sen meriliskon nimi olikaan toteutuksesta paikka paikoin, keskimäärin sekin oli tosin todella tyylikäs.

    Heh, kivaa. Omaan makuun kyseinen osio sisälsi ne about elokuvan heikoimmat hetket. Tarina ei liikkunut mihinkään, osio oli totaalisen turha enkä heh-heh-kaikki-nauraa-tai-no-ainakin-lapset -huumoristakaan niin välittänyt.
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No olihan ne CGI-efektit tehty hienosti kyllä. Ei tuossa leffassa itse asiassa ollut ainuttakaan kohtausta, jonka aikana ajattelin, että "Jaa, tuo on ainakin tehty tietokoneella". Sehän kertoo vain siitä, että CGI-porukka on hoitanut hommansa ammattitaidolla ja sovittanut saumattomasti efektit leffaan.
     
  7. Coppola

    Coppola Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2006
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melko hyvä leffa oli kyllä täytyy myöntää.

    Mitä CGI-efekteihin tulee, niin mielestäni erittäin onnistunutta tavaraa!

    Hieman ehkä sekava tarina ja vaatii ehdottomasti uusinta katselun, jotta leffasta saa kaikki nipot irti.

    Depp heitti varman suorituksen, eikä muissakaan osissa moitittavaa erityisemmin löydy. (Bloom, Keira)

    Vilskeää viilettelyä merellä ja maalla. :cool:

    Laitetaan 3.5/5.0
     
  8. vese

    vese Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2005
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elokuva tuli katottua ja täytyy sanoa, että ykkösosan veroista elämystä ei leffa tarjonnut. Viihdyttävähän se suurimmaksi osaksi oli, mutta silti tuntui puuttuvan jotain.

    Leffa tuntui semmoselta väliinputojalta, että liikaa pedattiin seuraavaa osaa, mutta olihan siinä hetkensä.

    Itse en osaa päättää että onko keira nyt nätti vai ei.. Joistain kulmista se näyttää hyvälle taas joistain ei taas nappaa yhtään :) Ja koko keiran kyllä pilaa sen ääni, joka on jotenkin erittäinkin ponneton tässä leffassa.

    Ja luonnollisesti piti lopputekstit kattoa leffan jälkeen ja ei pettänyt odottaminen tälläkään kertaa. Hyvä jos salissa oli about 400 ihmistä, niin alle 10 jäi kattomaan tekstit loppuun :)

    imdb:stä katoin ennen leffaa näyttelijäkaartia ja siellä barbosa oli ja kerkesin jo ihmetteleen, että mihin se on jäänyt, mutta selvis kyllä sitten lopulta :) Loppu kyllä vähän tavallaan liian äkkiä.

    Ja krakenin cgi oli kyllä todella surkeaa, mutta davyn taas erinomaista
     
  9. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen kävin katsastamassa ja lievä pettymyshän tämä oli. Ykkösosan tasolle ei ylletty missään vaiheessa. Tarina oli tylsähkö ja leffasta puuttui kohokohdat kokonaan. Tai sellaisen fiiliksen se ainakin jätti. Tasapaksua menoa kaikenkaikkiaan.

    Johnny Depp oli kuitenkin taas loistava ja näyttelijätyö muutenkin laadukasta. Krakenista myös lisäpointseja. Toivon kuitenkin kolmosesta kuitenkin säväyttävämpää elokuvaelämystä.
    3/5
     
  10. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin lauantaina katsomassa ja visuaalisesti leffa oli samaa hilpeää popcorn meininkiä mutta soundtrack oli pettymys.. Ykkös osan legendaarinen soundtrack oli saanut vain 1-2 uutta biisiä ja muuten kyseessä oli mikrossa lämmitetty ykkös osan tähteistä koottu kevyt illallinen..

    Noh, eihän siinä huonot musiikit olleet, kuten sanottua, ykkösen soundtrack on yksi parhaista mutta uusia biisejä olisin kaivannut paljon enemmän.:OI
     
  11. Maze

    Maze Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2002
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs biisiä Davy Jones soitti niillä uruilla? ja löytyykö sitä esimerkiksi soundtrackiltä? :hitme:
     
  12. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Eikös se ollut Deep Purplen Smoke On The Water?
     
  13. MarikaR

    MarikaR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.03.2005
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    2
    Positiivinen yllätys leffa oli, trailerin ja arvostelujen perusteella olisin odottanut huonompaa. Toimintaa ja huumoria oli enemmän kuin tarpeeksi ja oli mukavaa nähdä niin monia ykkösosasta tuttuja hahmoja. Juoni oli kyllä sekava mutta sillä ei tuntunut olevan leffassa kovin suurta merkitystä, todella vauhdikkaasti kului koko 2,5 tuntia. Davy Jones miehineen oli kyllä aika mieleenpainumaton hahmo, ja itse Jonesia lukuunottamatta hahmot olivat aika epämääräisen näköisiä. Kraken oli aika komea ilmestys mutta sen esiintyminen olisi voitu rajoittaa vain yhteen kohtaukseen.

    Kolmososalle on kyllä nyt aika kovat odotukset, onneksi sentään vuosi vain tarvitsee odottaa.
     
  14. Tommy-H

    Tommy-H Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2005
    Viestejä:
    1 808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jopas oli leffa. Ensimmäistä osaa en ole syystä tai toista nähnyt (hävettää), mutta likkakaverin mukana lähdin katsomaan tämän leffan ja hyvää viihdettähän se tarjosi. Joissakin kohtauksissa Turun Kinopaltasin seinät jyrisivät ja tunnelma oli enemmän kuin katossa. En osannut oikein odottaa elokuvalta mitään kummallista, mutta varsin loistavaksi se osottautuikin, vaikka paketin olisi voinut koota kahteen tuntiin. Välillä meno hieman hiipui, mutta loppuakohden tapahtumat vain paranivat. Loppu jäi aukinaiseksi, mutta ensi vuonna nähdään miten käy. Pitänee käydä vielä tämän viikon sisällä hakemassa ykkösosan dvd Gigantista. Taisi olla 7,90€

    Näyttelijäsuoritukset olivat hyviä ja hahmot mieleenpainuvia. Williamin isää kävi kyllä sääliksi, mutta eiköhän sekin kotiin saada kolmososassa :thumbsup:
    Huumoria, tehosteita ja jännitystä riitti.

    4 / 5 :naminami:
     
  15. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Kävin pitkästä aikaa oikein elokuvateatterissa (Tukholmassa), ja kyllähän siellä hyvin tuli viihdyttyä. Välillä tiettyjen hahmojen puheesta oli hieman vaikea ottaa selkoa, mutta hyvinhän tämän elokuvan mukana pysyi. Toimintaa ja huumoria oli yllinkyllin. Ainoa miinus tulee tarinan kulusta. Paikasta mentiin seuraavaan sen verta nopeasti, että ihan kuin kaikki tapahtumat olisivat tapahtuneet toistensa naapurissa. Se suuri seikkailun tuntu jäi uupumaan. Mutta onneksi Johnny Depp vetää taas niin loistavan suorituksen ettei tästä voi olla mitenkään pitämättä. Loistavaa viihdettä!

    ****
     
  16. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa itsekin tämä nähtyä. Jatko-osaksi ihan onnistunut tekele ja toimintaa kyllä riitti. Paikasta toiseen vauhdilla hyppiminen teki elokuvasta hieman sekavan ja olisi voinut ehkä puolisen tuntia napsaista kestoa poiskin, välissä meinasi tylsistyminen iskeä. CGI oli suurimmaksi osaksi kyllä hyvin toteutettua. Ensimmäisestä osasta jäi kaipaamaan sitä huumoria ja "keveyttä". Huumoria tästäkin löytyi muttei niin paljon ja leffahan oli tunnelmaltaan paljon synkempi.

    Davy Jones oli kyllä hienoa katseltavaa, varsin onnistunut pahis. Kraken sen sijaan ei oikein innostanut, varsinkaan kun se oli joka välissä hajottelemassa laivoja, vähempikin olisi riittänyt. Itsekin olin etukäteen kuullut että Barbossa tässäkin nähdään, koko ajan sitä odottelin ja loppua kohti aloinkin aavistelemaan jotain. Ihan hyvä lopetus minusta, jättää auki asioita ja melkein pakottaa ihmisiä katsomaan kolmannenkin osan.

    Arvosanaksi ensimmäisen katselukerran jälkeen 3,5/5.
     
  17. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Eipä tämä liikaa hurraa-huutoja saanut aikaseksi. Melskaava ja ylipitkä sillisalaatti, jolla oli kuitenkin hetkensä. Ensimmäistä elokuvaa kannatellut Deppin Jack Sparrow oli yllättäen tuoreutensa menetettyään paikoin rasittavaa katsottavaa. Tämän kertaisista kirotuista merimiehistä tuli mieleen lähinnä euroviisuvoittaja yhtyeineen.

    Toivotaan kuitenkin, että menestyksen innoittamana joku uskaltaisi tarttua aiheeseen myös hiukan realistisemmalla otteella. Vaikkapa tästä: http://www.johnnykniga.fi/index.jsp?c=product&isbn=951-0-29005-X
     
  18. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    263
    Täytyy sanoa alkuun, että vau!

    Ei ollut taasenkaan mitkään hirveät odotukset leffalta, vaikka imdb:ssäkin jo hipoo 8:a immeisten antamat arvosanat keskiarvoltaan - vaikka imdb ei aina oikein tunnu pitävän paikkaansa. Muutoinkin jatko-osat ovat jatko-osia ja muutenkaan ei muista mitään, mitä ykkösosassa tapahtui...

    Elokuva alkaa melko nopeasti ja katsojan ei kovin kauaa tarvitse odotella, kun jo meri pärskyy laivan kylkeen ja elokuvan sankarit pääsevät täyteen vauhtiinsa. Elokuvan päärooleissa nähdään samat kasvot melkeinpä kuin 1 osassa. Oikeastaan Bloom on kuitenkin näyttelijöistä se, joka tuntuu ottavan elokuvan tosissaan. Debbi ja Knightley tuntuvat vain leikittelevän näyttelemisellään - en tiedä onko tarkoituskin? Kuitenkin Debbin hahmo jää hyvin paperiseksi(lukuun ottamatta muutamaa kohtaa), mutta eipä sillä taida olla suurta merkitystä.

    Elokuva on todella hienon näköinen maisemineen. Muutoinkin täytyy vain ihmetellä, kuinka hyvin erinäiset kohtaukset on saatu toimimaan niin hyvin kuin ne toimivat. Monet kohtaukset ovat todella moniulotteisia, aivan kuin jossain Don Rosan sarjakuvista, joissa jokaisella yksityiskohdalla on merkitys - heh. Muutoinkin elokuvaa katsellessa tulee monia muitakin merirosvouteen liittyviä tekeleita, mutta räikeimmin LucasArtsin Monkey Island pelit(varsinkin 2 osa) - tiedä sitten ovatko tekijät näitä peleja edes pelanneet, mutta hyvin paljon yhteistä asioilla vain mielestäni on - katsokaa vaikka Monkey Islandin 2:n aloituskuva ja rämekohdat ja huumori...ja...niin.

    Täytyy vain sanoa, että todella hyvä seikkailuelokuva on kyseessä, vaikkei olisi katsonut 1 osaa ollenkaan. Elokuva ei näyttelijöiden osalta säväytä, mutta meno on niin hurjaa, että 2.5 tuntinen vierähtää todella nopeaan. Suosittelen kovasti.

    Ay ay...
     
  19. xtn

    xtn Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    27
    Heh.. itsellä käväsi myöskin mielessä rämekohdasta, että ovatkohan leffantekijät pelailleet erästä tiettyä peliä :D
     
  20. Hattori Hanzo

    Hattori Hanzo Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.02.2004
    Viestejä:
    1 141
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ihan kelpo pätkä. Itseänikin tosin häiritsi se että henkilöt siirtyivät paikasta toiseen todella nopeasti. Joko seikkailu tapahtuu ahvenanmerellä tai sitten purjealukset liikkuivat tuohon aikaan huikeaa vauhtia.