Astianpesukone avokeittiöön?

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Moti, 02.06.2006.

  1. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Uuden kämpän myötä mukana tullut Cylindan hinnat alkaen (arvaus)-malli on osoittautunut liian meluisaksi. Nyt kaipaisin vinkkejä hiljaisista ja muutenkin hyväksi havaituista 60 cm leveistä astiapesukoneista. Liekö varsinaisia pesutesteja ja mittaustuloksia mistään saatavilla, epäilen vähän noiden valmistajien ilmoittamien meluarvojen vertailukelpoisuutta. Miélen mallit rajannen pois niiden korkeahkon hinnan ja veitsitelinesysteemin takia. Periaatteessa kalusteisiin integroidutkin kävisivät, liekö niissä muuta etua kuin kalusteisiin sointuva ulkonäkö?
     
  2. Crannog

    Crannog Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanhemmillani on muutama vuosi sitten hankittu AEG, jonka hiljaisuus on aina jaksanut hämmästyttää minua - koneesta kuuluu pääasiassa vain hiljainen veden suhina, jota voi erehtyä luulemaan hieman auki jääneeksi hanaksi. Mallia en valitettavasti tiedä mutta ei se kyllä ole noita "hinnat alkaen"-malleja.
     
  3. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuluttajaviraston tai kuluttaja-lehden sivuilla oli vielä alkuvuodedsta parisen vuotta sitten tehty erittäin kattava testi, en nyt vain pikaisella googlettamisella sitä löytänyt... :mad:

    Tosiaan nuo valmistajien ilmoittamat meluarvot sattavat olla mitä vain, ja ainakin oma rosenlew pitää melkoisen erilaista melua riippuen ihan pesuohjelmastakin.
     
  4. Hutsi

    Hutsi Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2003
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältä tulee kyllä yksi ääni AEG:lle.
    Aikanaan kun sitä hankittiin, niin se oli testien perusteella hiljaisin. Päivääkään ei ole kaduttanut, että se laitettiin.

    Suurin ääni kuuluu koneen takapuolelle, joka meidän tapauksessa on vessassa, mutta muuten se on todella hiljainen.
     
  5. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Kiitokset kaikille vastanneille. Täytyy käydä katsomassa kuluttajalehden testi kirjastosta, numero näyttää olevan 05/2004. Ruotsin vastaavaa lehteä voi lukea myös netistä, jossa viime vuosina mitatuista AEG Favorit 80830U oli hiljaisin mitatuista 44dB (A). Muutenkin laatupeli, tosin hintaa 8950SEK=900€

    http://www.radron.se/templates/test_list____1908.asp
    ja sieltä Diskmaskiner

    Nähtävästi AEG ja Electrolux ovat saman konsernin tuotteita. Edelliseessä asunnossa oli v. 2000 ostettu Electroluxin huippumalli ja siihen olin tosi tyytyväinen. Oli aikoinaan ainakin esitteiden mukaan hiljaisin markkinoilla. Olisi pitänyt ottaa mukaan muutossa....

    Lisää omakohtaisia kokemuskommentteja otetaan edelleen kiitollisuudella vastaan.
     
  6. TSaari

    TSaari Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2005
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on Boschin joku pari v vanha ultra silent malli ja kyllä on pakko oiken yrittää kuunnella että huomaa käykö se edes. :eek:

    Mutta kyllä käy... ja puhdasta tulee!:king:
     
  7. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Muistakaa se ero, että kalusteisiin integroidut mallit saavat huomattavan lisäedun siitä kalusteovesta, joka liitetään koneen omaan oveen kiinni. Parisenttinen mdf kuolettaa ääniä selvästi enemmän kuin tyhjä ilma, joka vakioissa koneissa etupellin edessä köllöttää.

    Integroimattoman koneen suorin melureitti on juuri etuseinäalue, eli ainoastaan koneen oma oviluukku estää tämän suunnan meteliä. Ja se on voimaton koneen sivujen kautta luikertelevalle melulle, jäähän kalusteisiin monen millin tyhjä rako ympärille, ja sieltä karkaa ääni pahasti korvaan. Integroiduissa koneissa se mdf-etulevy tai muu vastaava kaapin ovilevy vaimentaa sivurakojen kautta etenevää ääntä.

    Siis: aina kannattaa ostaa integroitava malli, koska kaiken lisäksi ne ovat muutenkin laadukkaampia eli kalliimpia ja hiljaisempia.

    Ellei ole varaa niihin, kannattaa rakentaa äänieristeinen kolo konetta varten. Tein taannoin mikrouunilleni vastaavan, sen melutaso hiljeni huomattavasti, ja mikä tärkeintä, melun luonne muuttui siistimmäksi, poistui kaikkii korkeataajuiset kihinät ja suhinat ja värinät, jäi vain hillitty vaimea murina jäljelle.

    Vuorasin kaapin sisäseinät eli 5 pintaa 5 cm paksulla kovalla vuorivillalla, se pysyy itsekseen aloillaan joka asennossa, ja sen tiheys riittää äänenvaimennukseen noin ohuilla kerrospaksuuksilla. Pehmeä villa on täysin tehoton mataliin ja keskitaajuuksiin, se olisi pelkkä diskanttivaimennin.

    Villaa ei jätetä silmälle näkyviin, eli aukko pitää vielä erikseen kehystää, asentaa kaappiin "ovi", jossa on koneen omaa ovea varten reikä. Helpointa lienee ruuvata 50 mm puurimat kaapin reunoihin, joilla aukon koko muuttuu koneen kokoa vastaavaksi. Rimojen taakse ne villat asennetaan.

    Siis: jos kaappi on tarkoitettu 60 cm leveälle koneelle, sinne mahtuu 5 cm villakerros laidoille ja 50 cm leveä kone.

    Jos tilaa ei ole uhrattavaksi villalle, voisi tunkea teräspeltilevyt kaapin seiniin, huovalla ympäröidyt. Silloin koneen ja kaapin väliseen muutaman millin rakoon tulee huopa+teräs+huopa -rakenne, jolla on ääntä imeviä ja eristäviä vaikutuksia. Teräspelti on melko halpaa kamaa. Lyijylevy olisi paras, mutta se on myrkyllistä. Kuparilevy olisi myös hyvä, mutta se maksaa jumalattomasti.

    Teki vaimennuksen niin tai näin, homman tarkoitus on estää rakojen kautta luikerteleva ääni (raon tilavuuden äänenvaimennus villalla tai huovalla, raon pään tukkiminen listalla tai ovella), ja parantaa seinämien ääneneristävyyttä (lisätään massaa seinämiin tai asennetaan uusi seinämä entisen eteen, mieluiten pehmeästi kellumaan eli huovalla estetään kovan osuminen kovaan).
     
  8. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Meillä on joku whirlpoolin integroitu malli, maksoi 650e ja on hiljainen, riippuen siitä mitä haluaa tuo joko riittää tai ei riitä.

    Selvästi suurin ääni tulee putkista kun kone ottaa vettä tai laskee sitä, eli jos haluaa täydellisen hiljaista pitää äänivaimentaa myös putket. Pesu kun on käynnissä, konetta ei voi kuulla ellei ole vieressä. Leffoja jos katsoo niin pienikin hurina esim tykistä/hptc:ä peittää kaiken alleen.

    Integroitavuudessa täysin samaa mieltä dvb-g:n kanssa. Etulevy pienentää meteliä ja jos kone on kaappien keskellä, eikä esim sivussa, se auttaa edelleen. Lisäksi sokkelin kanssa kannattaa olla tarkkana, sitä kautta meteliä voi tulla aika paljon.

    Noin muuten konetta ostettaessa kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan asiaan. Esim meillä on koneessa alakorissa alastaitettavat lautaustelineet, eli tarvittaessa alakorin saa tasaiseksi. Tämä on oikeesti pirun kätevää, sillä suurien kulhojen laittaminen koneeseen on tosi helppoa. Lisäksi yläkorin korkeus on säädettävä. Tämä auttaa tosi paljon, sillä alas voi laittaa selkeästi korkeampia astioita ja silti koneen sisällä oleva "pesin" pääsee pyörimään.

    Muutenkin avokeittiössä suosisin integroitavuutta, näyttää aina paremmalta.
     
  9. perkins

    perkins Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2004
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kätevää jos käyttää mikroa paljon. Meiksin lihapiirakka lämpiää 20 sekunnissa...
     
  10. Sammypiru

    Sammypiru Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2002
    Viestejä:
    283
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla tuli Puustellin keittiöön Rosenlewin koneet ja tiskikoneeta täytyy kyllä kehua hiljaiseksi, mutta siinä se sitten onkin. Muutoin se on kyllä semmonen rimpula, että toivon sen jo kohta hajoavan. Integroitava malli sekin.

    Ketjun aloittajalle vinkiksi - tarkistahan Cylindasi, onko siihen mahdollista asentaa ovi eteen. Itse ostin rivitalossa asuessani sinne Cylindan, joka ei varsinaisesti ollut interoitava, mutta johon olisi saanut ovilevyn asennettua siten, että hallintanappulat olisivat kuitenkin jääneet näkyviin. Sitä että olisiko se sitten kovinkaan kaunis, en osaa sanoa.

    Jos joku haluaa ostaa Rosenlevin integroidun tiskikoneen ja teräksisen upotettavan uunin, niin mulla olis. Vaihtasin AEG:hen.
     
  11. Raimo

    Raimo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    2 650
    Saadut tykkäykset:
    4
    Meillä on uusi Cylindan astianpesukone käytössä myös ja pitää meteliä. Työnsin konetta hieman syvemmälle aukkonsa, laitoin lisää vylliä päälle ja sokkelilevyn taakse. Tarkkaillaan nyt tilannetta miten kuuluu seuraavassa pesussa.

    Vylli = vihreä vaimennusmatto joka on tarkoitettu esim. autoihin.
     
  12. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minulla mikro on päätyöväline. Tavallinen eli hidas uuni on pelkästään pakaste-ranskanpottujen lämmitykseen, koska siinä tarvitaan isoa uunipeltiä, jolle leivinpaperiarkkikoot on valmiiksi leikaten mitoitettu.

    Mikrossani on myös grillivastus ja kiertoilmauuni, ja koska se on niin pirun nopea kaikissa hommissa, käytän sitä kaikkeen, paitsi siis niihin pakasteranskalaisiin. Täsmennettäköön, että nykyisessä asunnossa mikro on tilapäisellä paikalla vapaasti meluamassa, aiemmassa kämpässä se oli vaimennettu, eli raskamman päälle "integroitu". Se tosiaan lillui huojuvasti pelkän villan varassa, puupalikat tassujen alla jakamassa kuormitusta sopivassa suhteesa. Aina kun uunin oven avasi, pelästyi sitä metelin määrää, joka korviin pullahti. Miksei kodinkoneista tehdä jo tehtaassa lähes äänettömiä, koska kotona kikkailemalla asia onnistuu? Vuorivilla ja ylimääräinen peltikuori päälle ei nostaisi kustannuksia kuin parilla kympillä.
     
  13. Raimo

    Raimo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    2 650
    Saadut tykkäykset:
    4
    No niin pesu on käynnissä ja kone hiljeni hieman. Olin asentanut sen paikalleen väärin eli liian ulos aukosta. Vaimennusmatto vaikuttaa myös äänen tuloon ainakin sokkelin kautta. Lisää vaimennusta kunhan kerkiää.
     
  14. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Ymmärtääkseni kaikissa uusissa asunnoissa työtasojen korkeus on luokkaa 90cm. 12 astiaston pesukoneet ovat korkeudeltaan n. 80cm. jolloin sokkeliin jää lähes 10 cm tyhjää tilaa. Se lisännee kumua ja on muutenkin hyödytöntä tilankäyttöä. Ainakin Cylindalla näyttää olevan 15 astiaston "korkea" kone, pitänee tsekata noitakin tässä samalla, lienevät tosina aika harvinaisia.

    Anyway 12 astiaston referenssikoneeksi olen nyt asettanut tämän:
    http://www.aeg.fi/node146.asp?ProdID=4396
    Lähtöhinta suomessa 849€

    Liekö parempia tai lähes yhtä hyviä kilpailijoita markkinoilla edullisemmin?
     
  15. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    89 taitaa olla vakiokorkeus, me laitettiin suoraan 92. Suosittelen ehdottomasti tuollaista 92 korkeutta, on paljon mukavampi työskennellä.

    Sokkeliin tulee silloin ylimääristä tilaa, mutta jotkut liikkeet myyvät sokkelilaatikkoja jos niitä haluaa käyttää. Noin korkeista koneista en ole kuullut, joten lienee aika harvinaisia. IMO parempi ottaa normaali kone integroituna, näyttää linjakkaammalta. Jos kone on korkeampi kuin kaapit, voi näyttää hassulta.
     
  16. Bittimies

    Bittimies Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2004
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    uusi täysintegroitu kone on kyllä hiljainen kun se pesee, mutta se kurlaus sinne viemäriin kuuluu yläkertaan asti (kun kämppä on muuten hiljainen). joudun varmaan pykäämään haaroituksen ja oman vesilukon koneelle, ettei kaiu pesualtaassa.
     
  17. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Ääni myös Boschille, mallista en osaa sanoa, mutta hiljainen oli kun tänään tein kuuntelutestit.
     
  18. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Kävin eilen hakemassa Kuluttaja-lehden 05/2004. Testi oli kyllä kaikkien 0-tutkimus-testien äiti. Käytännössä kaikki laatumerkit saivat normaalipesussa täydet pisteet. Säästöpesussa oli pieniä eroja (huonoimmat Upo, Cylinda, Gorenje).

    "Testivoittaja" Miele ratkaistiin lyhytpesuohjelman pituudella (reilu tunti) kun kilpailijoissa se oli luokkaa lähes pari tuntia. Nykyisin koneissa näyttää olevan 30 minuutin pika-ohjelmia, testivoittajia siis kaikki vrt. tämän testin osallitujat :king: Toki Mielessä oli kokonaisuus ehkä parhaiten hallussa (tasaisen hyvä kaikessa+oletettu kestävyys), mikä onkin sen hinta huomioiden ihan toivottavaa.

    Melusta ei mainittu mitään, mutta valmistajan ilmoittamat meluarvot oli testiin painettu.

    Tuota integroitujen koneiden meluttomuutta en ihan purematta niele. Varmasti 15 mm MDF on parempi kuin pelti, mutta onko ei-integroiduissa pellin takana 13mm ilmaa vai jotain ihan muuta?

    Ainakin vanhassa Elektroluxissa koneen kylkiin liimattiin kumiset listat, jotka tiivistivät koneen ja asennuskehikon välin. Tuli ainakin siistin näköinen lopputulos.

    Moniko valmistaja ilmoittaa integroidulle koneelle alhaisempia dB-lukemia? Kun ne on niitä malliston kalleimpia, niin luulisi niiden olevan myös esitteissä hiljaisimpia.
     
  19. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    poistettu tuplapostaus
     
  20. Mlatvala

    Mlatvala Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2003
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    pikkusen hyppää silmille tuo että integroitavat ovat laadukkaampia koneita. eikun sori, laadukkaampia eli kalliimpia koneita :D hahaa!

    ja toisekseen hullua ruveta rakentamaan 60 senttiseen reikään 45 leveätä tiskaria, järjetöntä. sekin vähän hyppää silmille että ostaisit 50 senttiä leveän tiskarin, mut voithan toki etsiä sellaistakin.

    älä ota tästä itseesi, mutta olet varmaankin lukion käynyt?