Kaikki tiet vievät Roomaan

Keskustelu osiossa 'Matkailu' , aloittajana SilverGrunter, 31.05.2006.

  1. SilverGrunter

    SilverGrunter Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2005
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko Rooman kokijoita?

    Vaimon kanssa ollaan heinäkuussa 7 yötä Roomassa kesälomareissulla. Hotelli on jo varattu nettisuositusten perusteella, joten yöpaikan valintaan ei enää lisäsuositukset auta.

    Vaimo haluaisi shoppailla vähintään pari päivää ja viettää rannikolla yhden päivän. Sunnuntaiksi olen itse saanut matkaohjelmaan ujutettua Colosseumin ja Circus Maximuksen sekä Julius Caesarin haudalla vierailun.

    Mitäs muuta tuolla kannattaisi tehdä? Ilmeisesti Vatikaani on ihan kiertelemisen arvoinen paikka (Dan Brownin 'Enkelit ja Demonit' lukeneena pitää käydä ainakin vilkaisemassa).

    Myös seuraavia olen ajatellut katsastaa:
    -Espanjalaiset portaat
    -Fontana di Trevi
     
  2. Hara

    Hara Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katakombit on kanssa mielenkiintoinen paikka. Tosin menee vähän sivuun kaupungista. Samoin Neron kultaisen talon rauniot ja Castel Sant'Angelo ja Pantheon.

    Roomassa on myös paljon hienoja kirkkoja jos niistä tykkää, Pietarinkirkossa kannattaa ehdottomasti tietysti käydä ja kiivetä kupoliin.

    Forum Romanum on myös ihan kiva paikka, tosin ei mielestäni mikään hirveän suuri elämys, Circus Maximus on myös vähän latteahko mutta kannattaa käydä katsomassa kun kerran siellä käy.
     
  3. Obscura

    Obscura Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    194
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos on kaunis ilma tehkää bussiretki Tivoliin, Villa d'Esteen. Pantheon ja Piazza Navona on nähtävä, Caesarin haudan voit skipata. Kävelyä runsaasti Campo Marciolla ja Trasteveressä.
     
  4. Terris

    Terris Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    1 986
    Saadut tykkäykset:
    4
    23.11 olisi lähtö Roomaan viikoksi, ja tekisi mieli mennä katsomaan joku jalkapallo-ottelu. AC Romalla ei tietenkään:hitme: ole juuri silloin otteluita, mutta onko Roomassa jotain muita jalkapallo-seuroja? Vai pitäiskikö lähteä jollain junalla Milanoon?
     
  5. Aavikkorotta

    Aavikkorotta Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tarvi Milanoon asti lähteä sillä Lazio on myös Roomasta ja 26.11 Näyttäisi heillä olevan kotimatsi Ascolia vastaan Stadio Olimpicolla.
     
  6. Terris

    Terris Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    1 986
    Saadut tykkäykset:
    4
    Joo tota Lazion matsia mennää katsomaan. Harmi, ettei kummassakaan oikein ole mitään huippupelaajia, mutta näkee vähäsen Serie A:n tunnelmaa. Toivottavasti katsomossa olisi porukkaa.
     
  7. Makis

    Makis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    536
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos olet eka kertaa tuollaiseen matsiin menossa, niin usko pois, ei niillä tähtipelaajilla ole väliä. Suuri osa ottelusta menee ihmetellessä, ja normipaikalta et erota niitä pelaajia toisistaan (ne oppii erottamaan vasta, kun katsoo tarpeeksi saman joukkueen pelejä).

    Se huuma on jotain sellaista, mitä ei Suomessa katsomoissa koe.
     
  8. Murnau

    Murnau Elitistipaska Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    11.12.2002
    Viestejä:
    832
    Saadut tykkäykset:
    4
    No eipä näitä nyt aivan huippupelaajiksi voi sanoa, mutta ainakin Italian maajoukkuetta seuranneille molemmista joukkueista löytyy tuttuja nimiä. Laziolta kaksi maailmanmestaria tältä kesältä, Massimo Oddo sekä Angelo Peruzzi. Ascolilla on puolestaan maalivahtina Italian maajoukkueen entinen ykkösveskari Gianluca Pagliuca ja kärjessä Marco Delvecchio, EM-finaalissa Ranskaa vastaan maalin tehnyt liuhuletti.
     
  9. Disarm69

    Disarm69 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2003
    Viestejä:
    279
    Saadut tykkäykset:
    0
    osaako joku suositella jotain Italia -aiheista kirjaa/matkaopasta (sellainen paperinen) jossa vinkkejä mitä ko. maassa pitää nähdä/tehdä? Olisi tarkoitus lähteä sinne touko/kesäkuun taitteessa pariksi viikoksi.
     
  10. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lonely Planettiin on täälläpäin luotettu jo useita vuosia. Siinä on kaikki tarpeellinen.
     
  11. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koko-Iltaliaa kattavaa opusta en tiedä mutta jos kaupunkikohteissa aiotte käydä niin paras käyttämäni kirja on CityPack sarjan opus. Plussaa kaikkien kohteiden kompakti esittely kuvien, tekstin, hintatietojen, jopa suositeltavien vierailuaikojen kera. Kirjaa on kätevä kuljettaa mukana oppaan koon vuoksi. Kirjassa on muovikannet ja se sisältää myös ison ja tarkan kartan (kartan olen jättänyt suosiolla hotellille sillä kaupungilta löytyy aina jotain mainoskarttoja joiden turmeleminen ei haittaa). Lonely Planetin opukset ovat ok ja niissä on enemmän tekstiä, ja myös jotain erikoisempia ja epätavallisempia kohteita, joita noi suosituimpiin kohteisiin keskittyvät "valtavirtaopukset"eivät sisällä. Koon puolesta valitsisin mieluummin citypackin sillä se kulkee helpommin mukana, vaikka takataskussa. LonelyPlanetilla löytynee myös joku koko maan kattava kirja, noi citypackit taitaa olla pelkkiä kaupunkioppaita (olkoonkin että Rooma-oppaassa on myös jotain kaupungin ulkopuolisia kohteita). Kannattaa käydä kirjastosta katsomassa mikä tai mitkä oppaat miellyttävät itseä eniten.
     
  12. matkustaja

    matkustaja Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2010
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0

    Roomasta löytää helposti kaikenlaisia lyhyitä matkakertomuksia jos vaan viitsii vähän googlettaa. Niistä saa hyviä vinkkejä, mitä tehdä ja minne mennä!