Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. sulojaarmas

    sulojaarmas Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luukku näkyi kyllä jo siinä jaksossa, missä Kate,Locke,Jack ja Hugo räjäyttivät Swanin luukun.:cool: Se makasi räjäytyksen jälkeen irrallaan maassa ja Kate pyysi muut katsomaan sitä kun huomasi karanteeni sanan.
     
  2. janmi

    janmi Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2003
    Viestejä:
    452
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itseäni hämää se, että mikseivät Otherssien aseet lentäneet heidän käsistään jakson lopussa, kun magneettikenttä vahvistui. Odotin koko ajan, että se olisi ollut avain pakoon Jackille ja kumppaneille. Mutta eipä ollutkaan...

    Walt: "They aren't what they say they are" ja nelivarpainen patsas. Hmm. Onko asioilla yhteys? Othersseista on näytetty todella usein vain heidän jalkojaan, kun heitä on viidakossa kuvattu...

    Dharma koulutusvideo: "...there was an incident. And since that time, following protocol has been observed." Kesken finaalin tajusin vasta tämän lauseen takoituksen. Eli Pearl on jonkunlainen varmistusasema, joka huolehtii siitä, että kaikki menee hyvin.

    Ja lopuksi vielä hulluja spekulaatioita. :p Loppupamauksen aikana näytettiin purppuranväristä taivasta. UV-säteilyyn liittyvä asia? Saari on tod.näk. Etelämantereen lähettyvillä, ja missäs sijaitseekaan maailman suurin otsoniaukko? Ja eikös aukko havaittu samoihin aikoihin kuin Dharma perustettiin? (edit: otsoniaukko havaittiinkin vasta 70-luvun lopulla...) Kun magneetiset navat lähtevät taas joskus liikkeelle, niin UV-säteilyhän tappaa melkein kaiken elollisen elämän maapallolta. Olisiko saari joku UV-säteilyä ohjaileva mekanismi?
     
  3. Yläpesä

    Yläpesä Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2002
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sormukset, metalliset hammaspaikat, Ekon kaulakoru, ym. olisi luonnollisesti pitänyt myöskin lähteä lentoon osin tuhoisin seurauksin. Eiköhän pidä vain hyväksyä ettei kaikkea ole huomioitu.

    Oudompaa minusta oli se, ettei valoääni-ilmiöön juurikaan reagoitu mitenkään. Edes "toiset" eivät näyttäneet sitä kommentoivan. Eiköhän siihenkin sitten saada selitys.

    Michaelilla näytti muuten olevan melko paha ihottuma otsassa ja kädessä. Ensimmäiset "taudin" merkit? 325-suuntiman päässä ei muuten välttämättä ole paluu ulkomaailmaan, vaan siellä voi hyvinkin olla jotain muuta ("rescue").


    Fake Henryllä ainakin oli viisi varvasta laiturilla kävellessään. Luulisin että niin muillakin. Patsaasta on näillä lähtötiedoilla paha lähteä mitään arvailemaan. Atlantista, Lemuriaa, Kreikkaa, Simpsoneita....


    Purppurainen taivas liittynee revontuli-ilmiöön eli ilmakehässä/-kehään törmäilevien magneettisesti varautuneiden hiukkasten tuottamaa ilotulitusta.
     
  4. janmi

    janmi Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2003
    Viestejä:
    452
    Saadut tykkäykset:
    2
    Varpaita näillä othersseilla oli tosiaan viisi, mutta "we are the good guys" voisi viitata siihen, että othersseja on myös pahoja. Lisäksi olemme nähneet, että he muuttelevat ulkonäköään. Ehkä viidennet varpaat ovat proteeseja.:)

    Eivät ne revontulilta tietenkäät näyttäneet, mutta saatat olla oikeassa. Swan taitaa/taisi olla ainoa asema, millä on tekemistä magnetismin kanssa, joten mitenköhän homma etenee nyt, kun ei ole enää demagnetisointilaitteita jäljellä...
     
  5. Yläpesä

    Yläpesä Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2002
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    0
    On toki mahdollista että porukkaa löytyy saaren toiselta puolelta vielä lisääkin. Toistaiseksi uskon että tuo on vain manipulaatiota jolla pelastuneita häiritään. Maskeeraus on todella hämmentävää. Tuo viittaisi joko siihen, että joku/jotkut pelastuneista saattavat tunnistaa maskeeraamattomat toiset tai sitten sillä halutaan antaa kuva saarella asustavista hillbilly-tyypeistä, kun todellisuus on jotain muuta (moottorivene, ehkä jatkuva yhteys ulkomaailmaan).
    Liikaa avoimia mahdollisuuksia, joten pitää kärsivällisesti jäädä odottelemaan.


    Yhä on myös epäselvää, mitä koko magneettiasemalla puuhattiin ja mitä maailmalle nyt tapahtuu kun koko (?) toimintaa pysähtyy avaimen kääntämisen takia. Jossain verkossa höpötettiin kokeista pienillä mustilla aukoilla (joka siis on todellista eikä pelkkää scifiä)... saa nähdä.
     
  6. Yläpesä

    Yläpesä Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2002
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai niin. Poikkesin katsomassa tuota Lost-sivuilla pidettyä päiväkirjaa ja yllätyksekseni sitä olikin päivitetty. Kirjoittajan henkilöllisyyskin paljastettiin. Jos kiinnostaa niin täältä:

    http://abc.go.com/primetime/lost/diary/108718.html
     
  7. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös siinä voinut tuon magneettisuuden kanssa käydä niin että ensin veti sen oven kiinni siihen bunkkeriin, magnetoi sen oven ja sitten "räjähdyksessä" magneetin napa vaihtui äkisti. Sellaisessa kai ovi voi singahtaa taivaalle.

    Jos koko systeemi on jossain etelä-mantereella, niin lentokoneen tippuminen sinne samoin kuin purjeveneellä saapuminen on jo melko tuuripeliä. Siis mahdotonta.

    Nelivarpaiselle patsaalle pistettiin paljon merkitystä, vaikka eiväthän egyptiläisetkään kävelleet oikeasti hartiat poseerausasennossa eli saattoi olla vain kultturisidonnaista samaan tapaan kuin sarjakuvahahmoillakin oli neljä sormea, eli enempää ei niillä taidoilla paperille mahtunut vaan pointti kävi jo kuvien katselijalle selväksi. Nyt spekuloidaan sitten nelivarpaisesta atlantislaisten rodusta.

    Häiritsee se että alussa suurin uhka oli se metsissä liikkunut monsteri ja nyt puolestaan metsissä samoillaan melko huoletta. Eli nopeasti uhohdetaan ne aiemmat mysteerit jotka asettivat maailmalle rajat ja rynnätään esittelemään uusia.

    Jos Othersit ovat hyviä tyyppejä, niin kai se että Michael pistettiin ase kädessä heilumaan ja päästämään kaksi ihmistä hengiltä, oli pelkästään hyvän asian vuoksi tehtäviä välttämättömiä uhrauksia. Henry Galen kun olisi voinut vapauttaa ilman niitä ruumiita. ( Ana-Lucia siteisiin, Michael olisi päästyny Henryn vapaaksi, Henry vienyt Ana-Lucian vankina, muut lähteneet perään, ja näin nelikko olisi saatu kiinni. Tai suoraan niin että nelikko bunkkeriin, Michaelille ase, ja yksi mies voi aseella uhata neljää. )

    Aiemmin Henry Gale sanoi ettei Waltia koskaan vaihdeta häneen. Sitten Walt vaihdettiin näihin neljään,( tai kolmeen siis ). Ei pysy mulla kyllä logiikkakone enää perässä. Paitsi jos Walt on jo ehditty käännyttää.

    Toivottavasti numerokoodinäpyttelystä päästiin jo eroon, ja tarinassa vähän eteenpäin. Tässä juonessa tuntuu toisinaan olevan niin paljon aukkoa, etten kyllä jaksa enää hirveästi spekulointeja tehdä. Sinänsä hyvin kirjoitettu esim se Libby antoi veneen Desmondille, etenkin kun Libby ei koskaan ehtinyt näkemään Desmondia, saatikka sitä venettään uudestaan.

    Suomi-threadissa oli kommenttia sarjan alun Lost-ylilennossa ja kirjainten huonosta fontista, eli yksittäiset polygonit erottuu. Mutta ehkäpä kaikella on tarkoitus?

    BTW, just tulee telkkarista Woman on Top, ja ihmettelin että onpas naisihminen Michaelin näköinen :)

    Edit: niin ja se ääni joka kaikkialle saareen kuului. Äänenhän on täytynyt olla lähtöpisteessään valtava ellei sitten selityksenä ole että äänilähde ei ollut pistemäisenä bunkkerista. Oliko se nyt niin että kun kulkee puolet matkasta lähemmäs äänilähdettä, äänen voimakkuus tuplaantuu. Tällä säännöllä äänen voimakkuus on kyllä äänilähteessä itsessää aina ääretön, mutta äänilähteen voimakkuus on kääntäen verrannollinen pinta-alaan joka projisoituu pistemäisestä lähteestä pallopinnalle. Olikos se sitten jopa niin että puolet lähempänä on neljä kertaa äänekkäämpi?
     
  8. phanatic

    phanatic Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2006
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli kyllä aika rymistelyä tuo finaali, tapahtumia oli enemmän kuin koko ykköskaudella. Tuntuu jo siltä että käsikirjoittajilla alkaa karkailemaan langanpäät käsistä, ja en usko että tuosta enää mitään tyydyttävän loogista pakettia saadaan kasaan. Viihdyttävä ja tunnelmallinen sarja silti, ja odotan kolmoskautta innolla.

    Muutamia lukuisista epäloogisuuksista:
    -jos napin painamatta jättämisellä on noinkin katastrofaaliset seuraukset, miten se on jätetty kahden kuolevaisen ihmisen huoleksi, miksei joku laite voisi hoitaa hommaa?
    -miten Rousseau ei ollut nähnyt n. päivän kävelymatkan päässä rannalla olevaa jalkaa, vaikka on asunut saarella 16 vuotta?
    -miksei kukaan oikein reagoinut mitenkään siihen välähdykseen?
     
  9. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    1. Koska koneet voivat mennä epäkuntoon.

    2. Ei ole välttämättä ollut juuri sillä alueella, tai on nähnyt sen, muttei ole katsonut tarpeelliseksi kertoa sitä.

    3. Sen näkee 21.9
     
  10. Flotter

    Flotter Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllähän tuossa juonessa oli reikiä kuin juustossa, mutta ei kannata unohtaa, että kyllähän tässä lopussa sentään selvisi jotain. Ja mikä parasta, on mahdollisuus Michaelin ruutuajan loppumiseen :thumbsup: Ehdottomasti sarjan rasittavin kaveri, joko osaa näytellä pirun hyvin sellaista tai sitten on ihan oikeasti sellainen :hitme:

    Viimeisiä osia katsellessa myös realisoitui, kuinka vähän aikaa saarella ollaankaan oltu. Reaaliajassahan sarja tuntuu kestäneen jo vuositolkulla, varsinkin kun eteneminen on ollut melko verkkaista.
     
  11. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Höpöhöpö, kaikki voidaan kahdentaa ja yksikin kone on luotettavampi toistamaan vuodesta toiseen samaa numerosarjaa kuin bunkkerin sisään lukittu seinillä kiipeilevä ihminen.
     
  12. janmi

    janmi Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2003
    Viestejä:
    452
    Saadut tykkäykset:
    2
    Swanin edellisen hoitajan mukaan sen fail safen käyttäminen räjäyttää koko mestan, ainakin sellaisen eleen hän teki. Phuuf.

    Etelä-mantereelta ei ole kovin pitkä matka Australiaan. Ja se "monsteri" saattoi hajota siinä jaksossa, kun Locke melkein joutui sen uhriksi.
     
  13. Yläpesä

    Yläpesä Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2002
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    0
    Etelämantereella on hieman eri lämpötilat kuin saarella. Tuolla veikkauksella joutuu heti keksimään ylimääräisen hypoteettisen selityksen sille mistä riittävä lämpö tulisi. Eiköhän ne Tyynen meren koordinaatit ole aika lähellä totuutta (http://static.flickr.com/24/47743274_9f47113551.jpg), tuossa siis koordinaatteina numerot, muitakin numeroyhdistelmiä on nähty ja samalle vesistösuunnalle ne usein päätyvät.

    Numeroiden hakkaamisesta ihmisvoimin olen kyllä samaa mieltä edellä esitettyyn. Ei mitään järkeä, JOS homma on todella tärkeää ja siitä lipeäminen katastrofaalista ihmiskunnan kannalta. Se, että työ teetetään ihmisillä, viittaa johonkin muuhun. Ensin ajattelin että EMP voisi olla uhka koneelliselle ohjaukselle, mutta ilmeisesti sekin kyettäisiin estämään (faraday). Ihmisiä tarvitaan siis johonkin muuhun. Haisee yhä vahvasti psykologiselta koeasetelmalta eikä Locken kääntyminen vielä mieltäni muuta.
     
  14. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin minäkin sen ymmärsin, paitsi että mitään perinteistä bensapitoista amerikkalaismallista räjähdystä ei kuitenkaan nähty vaan enemmänkin teknobileet.

    On pitkä matka. Lähde Google Earthista ensin piirtämään viivaa Sydneystä Los Angelesiin, kai puhuttiin jostain kuudesta tunnista ja lentäjät yrittivät palata Fijille. Siitä lento etelä-mantereella kestäisi varmaankin tuplat siitä. Niin suurta virhettä ei tee kukaan lentäjä.
     
  15. janmi

    janmi Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2003
    Viestejä:
    452
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eivätkös ne olleet lentäneet jo parikin tuntia ilman tietoa siitä, missä he lentelevät?
     
  16. janmi

    janmi Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2003
    Viestejä:
    452
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse hylkäsin tuon koe-eläin mahdollisuuden siinä vaiheessa, kun tajusin mitä Swanin esittelyvideossa todella sanotaan. (Dharma koulutusvideo: "...there was an incident. And since that time, following protocol has been observed.") Eli Pearl oli tarkkailuasema, jottei jengi enää kämmäilisi. Tätähän ei sitten itse Pearlissa olijoille kerrottu, vaan väitetään heidän olevan psykologisen testin tarkkailijoita.
     
  17. janmi

    janmi Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2003
    Viestejä:
    452
    Saadut tykkäykset:
    2
    On joo. Pitää kuitenkin muistaa, että eteläiselle pallonpuoliskolle on juuri kesä tulossa (jos sarjassa mennään siis joulukuussa...).
     
  18. Kese

    Kese Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    Monsteri eli Security System (muita nimiä, Black Smoke & Cerberus) näytti olevan ihan kunnossa jaksossa 'The 23rd Psalm'. Eko ja Charlie näkivät monsterin, joka jostain syystä jätti heidät rauhaan. Rousseau käytti Monsterista nimistystä Security System, joka näytti enimmäkseen suojelevan Dark Territory -aluetta. DT sijaitsee Black Rock ja samaisella alueella Rousseun ryhmä sairastui. Luulempa ettei Monster ihan randomilla kenenkään kimppuun hyökkää, vaan kuten Rousseau sanoikin, suojelee jotain saarella.

    Mitä löytyy 325 -suuntiman päästä:

    The Pala Ferry is a ferry system referred to in the Pearl Orientation Video. Dr. Mark Wickman states "...At the end of your eight hour shift proceed to the Pala Ferry which will take you back to the barracks...". (lostpedia.com)

    Parakkeihin vietiin Pearl -aseman työntekijät, toki 325 voi johtaa jonnekkin aivan muualle.
     
  19. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jeh, omasta mielestäni oli Ihan hyvä käänne se, että Pearl olikin se psykologinen testi, eikä Swan :)

    Luulenpa, että "Henry" puhui palturia siitä, että vapaus olisi siellä suuntimassa. Katsekontaktit med Michael -> Jack -> Sawyer ja Kate voisivat ennakoida sitä, että heillä oli joku suunnitelma. Jakkihan keräsi porukan koolle viidakossa ja siellä varmasti laadittiin sopimus, tuskin he muuten olisivat olleet niin "rentoja" Michaelia kohtaan.
     
  20. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuli ensimmäistä kertaa lueskeltua lostpediaa ja sieltä silmiin tarttui tällainen:

    "Hold the ALT key in notepad/wordpad (font type must be "System") and type the numbers 4 8 15 16 23 42. Release ALT, and you will get the Greek symbol µ (Mu) which is the name of the lost continent Lemuria, which is similar to Atlantis."

    Tosin hetkeä myöhemmin selitetään, että numeroista kahdeksan viimeistä riittää. Ensimmäiset voivat olla mitä tahansa.

    Wikipedian mukaan: "Mu is the name of a Lost Land, or hypothetical vanished continent, located in the Pacific Ocean but now, like Atlantis and Lemuria (with which it is sometimes identified), believed to have sunk beneath the waters."

    Lostpedia - The Numbers
    Lostpedia- Lost Continent (theory)