50 parasta ravintolaa

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana Vibatsu, 20.05.2006.

  1. Vibatsu

    Vibatsu Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.10.2002
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    1
    Viisi Tähteä on toisen kerran listannut Suomen 50 parasta ravintolaa. Listan ovat valloittaneet yllätyksettömästi Helsingin ravintolat, mutta mahtuu sinne muutamia kehäkolmosen ulkopuoleltakin.
    http://www.viisitahtea.fi/content/blogcategory/118/85/

    Kulinaristit ja mikropizzailijat: kommentteja, kokemuksia ja keskustelua!
     
  2. lumikola

    lumikola Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2005
    Viestejä:
    625
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en ole käynyt noista valitettavasti kuin kolmessa, toisaalta en pidä liiallisesta kikkailusta, vaikka eksotiikka toki kuuluukin usein asiaan. Esille nostaisin noista erityisesti Tamperelaisen Saludin, jossa tuli usein opiskeluaikana käytyä iltaa aloittamassa pienellä opiskelijabudjetilla. Kyseessä on takuuvarma pihvipaikka laadukkaassa mielessä. Eikä edes laatuun nähden huikean kallis.
     
  3. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sen verran pitää kommentoida, että listan numero 49., Salve, kuuluisi selkeästi korkeammalle ja listalta puuttuu Kirkkonummen (?) ihme Arsene Flipo. Listalla ei tainnut myöskään olla ensimmäistäkään etnistä ravintolaa (Edit. ok, Farouge). Niistäkin löytyy erittäin laadukkaita, muutakin kun curry kana -osastoa.

    Laskin nopeasti 14 käydyksi. Enemmänkin voisi olla.
     
  4. lumikola

    lumikola Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2005
    Viestejä:
    625
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika konservatiivinen lista muutenkin eli nuo takuuvarmat ja paljon puhutut listalta löytyvät ja tosiaan esim. etniset puuttuvat. Esim. intialainen ruoka on jo sinällään erityisen hienon makuista, joten vaatimattomampikin ympäristö voisi kenties olla olematta este...
     
  5. Vibatsu

    Vibatsu Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.10.2002
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    1
    Omat kulinaristiset nautinnot keskittyvät vain yhteen, Kuopion Mustaaseen Lampaaseen, joka ansaitsee mielestäni kyllä paikkansa. Myös "raadin" arvio ravintolasta osuu hyvin kohdalleen.

    Vaikka tuossa tosiaan listattiin Suomen 50 parasta ravintolaa, myös rivien välistä voi lukea, että tässä on erityisesti keskitytty suomalaiseen ruokaan. Tämä ehkä yksi syy, miksi listalla ei etnisiä ravintoloita löydy. Toinen syy voi olla myös puhtaasti siinä, että Suomen etnisissä ravintoloissa kuljetaan kuitenkin näiden ruokakulttuurien suuria linjoja pitkin, eikä rajoja lähdetä rikkomaan. Tällöin lopputulos jää usein persoomattomaksi, vaikka ruoka hivelisikin makuhermoja.
     
  6. steffe79

    steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.05.2002
    Viestejä:
    4 147
    Saadut tykkäykset:
    7
    Kovin monessa ei ole tullut noista ruokailtua, mutta La Cocina, Masuuni ja Salud ovat jääneet mieleen ruokiensa suhteen. Etenkin Saludin antimet olivat omasta mielestäni parhaita ja ruokalistakin varsin monipuolinen. Näsinneulassa olen kerran käynyt syömässä ja se ei tällöin vakuuttanut ollenkaan. Pieni annos ja ei mitenkään erikoisen makuinen. Tosin myönnettäköön, että tästä on aikaa ainakin tuo kuusi vuotta, joten ravintola on varmaan nostannut profiiliaan sen jälkeen.
     
  7. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kappas, Pöllövaari sijalla 20. Kummallista, ettei meikäläisen suosikkiravintola Kissanviikset ole päässyt listalle. :eek:
    Suosittelen kaikille käymään Jyväskylässä poiketessaan www.kissanviikset.fi :cool:
     
  8. Crannog

    Crannog Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos joskus eksytte Imatralle, niin ravintola Buttenhoff on visiitin arvoinen paikka. Esimerkiksi heidän mätipalettinsa on varsin asiallisen kokoinen (eli suuri x3) verrattuna pääkaupunkiseudun ravintoloiden säälittävän kokoisiin mätiannoksiin.
     
  9. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Tunnen vain tamperelaiset ravintola, ja henkilökohtaisesti kyllä kummeksun KOVASTI valintoja, etenkin Saludia. Ihan ok paikka, mutta kaukana kaupungin parhaista. Näsineula ja Perla ovat oikeasti hyviä paikkoja, ja Tiiliholvikin. Salud on pihvipaikka, jonka taso on kyllä alaspäin mennyt melkoisesti. Masuunissa ja Tuulensuussa en muista käyneeni.
    Mutta missä on Hella ja Huone? Kiilaa kyllä Näsinneulan ja Perlan väliin.
    Entä etniset? Niissähän tosin on vaikea kunnollisia löytää, mutta Thai Na Khon
    on parhaimmillaan kyllä aika hyvä, Saludia selvästi parempi. Todennäköisesti suomen paras thai-paikka.
    Runner-uppina, vielä vain lounaspaikkana toimivana ravintolana, voisi nostaa esiin kauppahallissa olevan 4vuodenaikaa. Todella loistavaa ranskalaista "maalais"ruokaa.
     
  10. TuK

    TuK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    566
    Saadut tykkäykset:
    14
    Hella & Huone on kyllä aika omituinen poisjättö tamperelaisista ravintoloista.
     
  11. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Hienostunut ja hyvää ruokaa tarjoava tunnelmallinen paikka, mutta ei tahdo oikein nälkä lähteä. Ainakin pari kertaa on tullut käytyä ja kummallakin kerralla olisi tehnyt mieli mennä vaikka Kotipizzan kautta kotiin...
     
  12. Maryjane

    Maryjane Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, minustakin tuo lista oli melko vajaa. Kaikki paikat tuntui olevan vaan jotain ylellisiä ala carte paikkoja. Ainakaan ei tosiaan ollu kun sellaisia perinteisiä eurooppalaisia pihvipaikkoja. Tunnen kyllä vaan Helsinkiläispaikkoja, mutta vaihtoehtoja sillekin kyllä löytyisi, ja hieman edullisemmin, kuten esim. Cantina West, missä on ainakin runsaat annokset, ei mitään leikkimistä!! Tosin paikka suosii lähinnä meksikolaisen ruoan ystäviä, joihin itsekin kuulun. Toinen hyvä meksikolaispaikka on Santa Fe, joka on todella tunnelmallinen ja romanttinen paikka. Harmi vaan, että se on usein täynnä, eivätkä he ota pöytävarauksiakaan vastaan...Iguanasta pidän myös. Siellä minulla on pari lempparia: platter ja kanafajitas. Nam! Tietääkö joku muuten hyvää intialaista ravintolaa? Töölössä oli yks suht edullinen, mut se lopetti. Sitten tiedän hyvän take away Namaskaarin Aleksilla, mut siellä paikan päällä ei ois niin viihtysää syödä...
     
  13. Vibatsu

    Vibatsu Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.10.2002
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eipä vaan näin ole, vaikka ón niitä näitäkin. Muun muassa 18. sijoitettu Kuurnasta on astittavissa kaikkea muuta kuin hienostunut ja ylellinen - paikka on kuvauksen mukaisesti boheemi ja suoraan sanottuna ahdas, mitä monet viiksenpyörittelijät karttavat. Jos tarkoitat taas ala cartella tuota hintatasoa ja monissa paikoin hyvin pelkistettyjä ja pienehköjä annoksia, niin näissä paikoissa on juuri vartavasten panostettukin raaka-aineiden laatuun ja yksinkertaisiin makuihin. Tätä juuri Viisi Tähteä onkin muun muassa etsinyt ja ei tyydy täten "perushyvään" tusinaruokaan.
     
  14. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lisäisit siis listalle Cantina Westin, Santa Fen ja Iguanan? :) Varsinaisia kulinaarikehtoja kaikki. En sano, etteikö ruoka noissa kaikissa olisi hyvää, mutta taitavat kuulua sinne City-lehden listalle.
     
  15. Terris

    Terris Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    1 986
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ravintola Toro Tapiolan lähellä Espoossa :thumbsup: Todella isot annokset ja myös maukkaat. Ei mikään hirveän hieno paikka välttämättä, mutta ihan siisti kuitenkin. Kaikki tietää ketkä on käynyt ;) Jos on nälkä, niin suosittelen.
     
  16. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    tämä oli siis 50 parasta suomessa

    vaikka joku pohjois-tapiolan torosta tykkääkin, tai tex-mex ruuasta (ja siitä että annokset on isoja), niin ei se hyvän ravintolan listalle oikeuta.

    jos hyvää ruokaa, viinilaista ja atmosfääriä pidetään tärkeimpinä arviointiperusteina, tippuu hinta kokonaan pois. on aivan selvää että suuri osa noista paikoista on sellaisia, jonne ei yleensä omalla rahalla mennä. laatu maksaa.
     
  17. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Liian harvassa näistä käynyt, top 10:ä ainostaan kahdessa joista toinen kyllä se kärjessä oleva.

    Syynä se, että harvat noista oman rahan paikkoja on. Kun lähtee kunnolla syömään, pitää vetäistä vähintään kolme, usein viisi-kuusi ruokalajia ja viinit päälle. Siinä tulee helposti kahdelle hengelle hintaa 200e-> ja tuollaisia summia ei viitsi ravintolaan kovin usein laittaa.

    Lisäksi on tullut huomattua, että keskitason ravintolat eivät oikeastaan tarjoa mitään muuta kuin helpon ratkaisun nälkään. Tuhtuu tyhmältä maksaa esim 50e/naama safkasta, jonka olisi itse saanut tehtyä hyvinkin nopeasti ja usein vielä paremmalla kypsyysasteella ja tuoreemmilla raaka-aineilla. Pistää melkein vihaksi kun ei kuitenkaan ihan halpaa ole ....

    Tästä syystä itse tulee tuettua oikeastaan kahden tyyppisiä ravintoloita: edullisia, joissa hyvä hinta/laatusuhde (jotkut etniset esim) sekä niitä äärikalliita, joissa ei voi edes sanoa miten ihmeessä ruoka on tehty. Itse tulee sitten viikonloppuna kokattua "laaturuokaa" avovaimon tai kavereiden kanssa niin että myös esillepanoon tulee panostettua. Hintaa per naama ei paljoa tule mutta vastaavasta annoksesta ja viinistä saisi maksaa itsensä kipeäksi ...
     
  18. Coppola

    Coppola Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2006
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terris kerrankin puhumassa asiaa! :thumbsup:

    Suosittelen, juuri eilen kävin syömässä loistavan piffen ja oli hyvä! :naminami:

    Ei kuitenkaan sitä tyyppiä, että kuuluu näihin hienoihin rafloihin ja siitä syystä ei threadin listalta löydy. Lounaspaikkana menee hyvin.

    Sijaitsee siis Tapsan keskustasta reipas 1km leppävaaraan suuntaan.
     
  19. eddie63

    eddie63 Eddie Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.01.2003
    Viestejä:
    1 574
    Saadut tykkäykset:
    0
  20. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Turun vastaavassa on tullut syötyä ja ruoka siellä on ollut todella makoisaa. Eivätkä ne hinnatkaan nyt aivan mahdottoman kalliita olleet.