Canal+, leffakanava? pelkkää potkupalloa!

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Ari, 07.05.2006.

  1. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Eiköhän Canal+ hae tässä jonkinlaista balanssia eli urheilua seuraavien ja leffoja seuraavien eurot halutaan kummatkin. Paras ratkaisu lienee se joka ei miellytä ketään, mutta harmittaa kaikkia yhtä paljon :)
     
  2. Don Uittone

    Don Uittone Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2004
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan, eikö silloin voi valita, että ei katso Canal+-elokuvaa juuri sunnuntai-iltapäivänä? ;)
     
  3. bohol

    bohol Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Kun tulisi sellainen paketti jossa olisi vain sporttia ja lasten kanavat.
    Niin ei tarttis maksaa turhasta.
     
  4. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Futis on tullut pysyväksi, ja sille ei voi enää mitään. Eipä siinä mitään, kyllähän niitäkin katselee mielellään, selostuskin on ihan kohtuullista. Elokuvakanavana TV1000 parempi, ja on ollut sitä jo pitkään.

    Kuinkahan paljon ERI elokuvia yhteensä näiltä Canal:n kanavilta vuoden aikana esitetään? Jotenkin vaikuttaa siltä, että määrä olisi putoamaan päin...(muutenkin kuin vaan urheilun ehdoilla) vai johtuuko siitä että leffojen keskim. kestot ovat pidentyneet viimeiset 10 vuotta...vai joku muu syy? Mainokset:hitme: Jos jollain on vahvaa statistiikkaa, ni voipi kertoa.

    Eihän tuo Canal+ Child olisi kovinkaan huono idea.
     
  5. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eri elokuvia ei ihan hirveästi tule ja useimmat niistäkin luokattomia. Myös canalin käsitys klassikoista on hieman erikoinen. En ymmärrä miten jotain sysipaskaa Denzel Washingtonin Harhaluotia pitää näyttää se 20 kertaa uusintana, kun sen tilalla olis voinut olla joku ihan oikeasti kiinnostava vanhempi elokuva.

    Eilen katsoin ensimmäisen kerran canalilta elokuva noin kolmeen kuukauteen, joka kertoo sentään jotain. Se oli Dario Argenton vanha elokuva, joka on poikkeus ns. isoon linjaukseen. Canal ei todellakaan tarjoa oikeastaan mitään muille, kuin urheilun (jalkapallon) ystäville.

    Jos jotain canalille kaipaisi, niin ehdottomana ykkösenä listalla itselläni olisi Espanjan La Liga, jota paikallinen canal+ siellä päin näyttää. Toki täällä Urheilukanavan tarjonta on ihan hyvää, mutta kovin riittämätön ainakin itselleni 25 ottelun tarjonnalla.
     
  6. Scott Hayward

    Scott Hayward Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.12.2002
    Viestejä:
    256
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näistä leffakanavista vielä: kanava, jonka haluaisin olevan paremman on TCM. Skandinaaviaan tuleva tarjonta on polkenut paikoillaan ainakin kymmenen vuotta. :rolleyes: Eli ohjelmisto ei juuri vaihdu. Lisäksi yllättävän paljon leffoja näytetään pan&scan-muodossa.

    Käsittääkseni Brittein saarilla (jenkkiversiosta puhumattakaan) ohjelmisto on huomattavasti vaihtuvampaa sekä kuvasuhteetkin lienee kohdallaan.

    Samoin toivoisi jotain muutakin vastaavaa kanavaa, joka keskittyisi vanhoihin klassikoihin: nythän TCM on Warnerin ja MGM:n varassa. Vastaava kanava joka näyttäisi esim. Paramountin, RKOn tai 20th Century Foxin leffakirjastoa: siinäpä leffafanin (ainakin yhden) märkä uni...:)
     
  7. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Juu, täytyy kyllä myöntää, että periaatteessa urheilun takia olen itsekin Canal+:n tilannut, mutta se on DTM, jonka ostivat Urheilukanavan nokan edestä. Itselleni olisi kyllä riittänyt Urheilukanavankin DTM-lähetykset, vaikka olivatkin vajaampia ja halvemmalla tehty kuin Canal+:n lähetykset. Mutta silti niitä kohdellaan vähän toisen luokan hommina tuon palkintojenjaon näyttämättömyyden takia, vaikka Häkkinen olisi palkintopallilla, niinkuin esimerkiski juuri viime kisassa.

    Jalkapalloa en siis seuraa itse lainkaan, ja siksi en tiennyt että tuo sunnuntai olisi ollut jotenkin erikoinen jalkapallon suhteen, kun niitä sarjoja siinä on niin älyttömän monta, koko ajan hehkutetaan ties minkä sarjan finaaleita, ja sitten tulee vielä mm-kisatkin noiden päälle... Kyllä minun mielestäni sitä jalkapalloa on tullut vähän reilun puoleisesti viime aikoina, kun se ei Suomessa kuitenkaan ole niitä ykköslajeja, vaikka muualla maailmassa onkin suosittua, ei täällä tarvitse krikettiturnauksiakaan näyttää, vaikka ne olisivat miten suosittuja tahansa Englannissa ja Intiassa... Ja jos näytetään kuutta matsia yhtä aikaa (mukaanlukien myös muut kanavat kuin C+, kuten Eurosport ym.) niin eihän niitä kuitenkaan pysty seuraamaan kuin yhtä livenä?

    Minuakin harmittaa joskus kun tulee eri moottoriurheilusarjoja samaan aikaan eri kanavilla eikä pysty katsomaan livenä kaikkia, voihan niitä pari tallentaa, jolloin tietysti jää omaksi valinnaksi se, että minkä katsoo livenä ja minkä tallennettuna.

    Uusien leffojen määrä C+:lla on kyllä aika pieni, mutta kyllä sieltä on tullut viime aikoina itse asiassa katsottua enemmän leffoja kuin dvd-levyiltä, vaikka niitäkin on hyllyssä lukuisia katsomattomia (oliskohan ainakin pari sataa katsomatonta...).

    Ihan turha kuitenkin leimata jalkapallosta kiinnostumattomia Canal+:n tilaajia "tapavalittajiksi" tai "itkijiksi", kun tosiaan lajia seuraamaton ei tiedä milloin mikäkin sarja on loppumassa, kun ei niitä sarjojakaan erota toisistaan. Ehkä joku jalkapallofani ei erota DTM:ää ja WTCC:tä toisistaan tai F3000:sta, GP2:sta, A1GP:tä, Champ Caria tai IRL:ää toisistaan, tiedä sitten, ehkä tilanne voisi olla vastaavanlainen? F1:n nyt vissiin kaikki erottavat, kuten varmaan jalkapallonkin MM-kisat.
     
  8. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    No onhan se nyt kuiteskin Suomessakin se kaikista harrastetuin palloilulaji, kuten eilen uutisissa kerrottiin. Jääkiekko on vasta kolmanneksi harrastetuin.
     
  9. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tämä on taas näitä asioita, että mahdotonta on saada kaikkia tyytyväiseksi. Ehkä Canalin tavoitekin on hieman ylioptimistinen. Kyllä minuakin kypsytti syvästi, kun valioliigan kierrosten aikaan tuli jotain jääkendoa, eikä edes kahta valioliigamatsia voitu näyttää yhtä aikaa. Ja nyt kun joku miettii, että miten niitä kahta olisi edes voinut katsoa yhtä aikaa, niin minä ainakin seuraan yksinomaan Arsenalin otteluja silloin kun niitä näytetään, joten näyttämällä kaksi ottelua saadaan jo neljän joukkueen fanit tyytyväiseksi.

    Itse kun tilaan Canaleita lähes yksinomaan valioliigan takia, niin minua ihmetyttäisi suuresti se, että suorat urheilulähetykset eivät voittaisi elokuvia, jotka voi näyttää milloin tahansa. Ymmärrän toki myös niitä, jotka eivät halua urheilua katsoa, mutta itse valitsisin silloin kyllä jo nykyään jonkun muun kanavapaketin, Canalilla kun on nykyään jo Valioliiga, Serie A, Allsvenskan, Suomen maaottelut, Elitserien, SM-liiga, DTM, ... Tuohon nähden vain yksi urheilukanava ja viisi elokuville pyhitettyä kanavaa on suorastaan liian vähän.

    Eipä tällaisestä asiasta kannata sen enempää vääntää, kaikkiahan on mahdoton miellyttää. Kuten sanottua, ehkä Canalin yritys on hieman liian kunnianhimoinen, kun se yrittää kilpailla samaan aikaan elokuvien, sarjojen ja urheilun alalla. Edes seitsemän kanavaa ei tunnu riittävän.
     
  10. jussi28

    jussi28 Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.07.2002
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    30
    Uskomatonta:hitme:
     
  11. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millä tavalla se on uskomatonta, että maailman ylivoimaisesti suosituin urheilulaji on Suomen harrastetuin laji?
     
  12. Makis

    Makis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    536
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jalkapallolla on suurimmat harrastajamäärät Suomessa ja tämä on fakta.
     
  13. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan. Jalkapallo ylivoima harrastajamäärissä on aivan ylivoimainen. Jalkapallossa lisensoituja pelaajia oli muistaakseni yli 100000 ja siihen vielä päälle höntsyporukat ja harrastesarjat. Ainakin täällä Tampereella harrastesarjoissakin on yli 100 joukkuetta mukana.
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Voin olla väärässä, mutta muistelen, että eurooppalainen futis olisi nykyään myös jenkkien harrastetuin urheilulaji.

    Vaikka suomessa jalkapallo onkin harrastetuin (ei välttämättä sama kuin suosituin) laji niin resurssit lajin oikeanlaiseen harrastamiseen ja sitä kautta taitavien yksilöiden löytämiseen ovat niin heikot ettei Suomi tule koskaan olemaan jalkapallossa juurikaan nykyistä tasoaan parempi.IMHO.
    Kaiken lisäksi jalkapallokausi on Suomessa eri aikaan kuin muualla maailmassa mikä ei voi olla vaikuttamatta.
     
  15. ebonite

    ebonite Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse taas luulen että eurooppalaistuminen menee ennemmin tai myöhemmin myös Suomessa samaan kuin jokaisessa muussa euroopan maassa, eli että jalkapallo on selkeä ykköslaji niin harrastuumäärissä, katsojatilastoissa kuin rahavirroissakin. Ruotsi, Norja ja Venäjä ovat hyviä esimerkkejä että jalkapallokausi voi olla kesällä eikä se erityisesti haittaa. Hyvillä kenttäolosuhteilla kautta voi jatkaa molemmista päistä aivan riittävästi. Väestöpohjan osalta taas löytyy muitakin pieniä maita jotka ovat kovia useassa palloilulajissa. Tsekki ja Kreikka tulevat ensimmäisenä mieleen. Erityisesti Kreikan suoritus kahdessa maailman suurimmassa pallopelissä (jalkapallo ja koripallo) on hatunnoston arvoinen suoritus.
     
  16. The evil weasel

    The evil weasel Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    411
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uskon että potkupallon suuri suosio selittyy osaltaan sillä että sen kustannukset ovat minimaaliset verrattuna esim. kuningas jääkiekkoon. Lisäksi lätkää on aika vaikea harrastaa nykyään muualla kuin jäähalleissa (Master of obvious has spoken ), toisin kuin jalis jota voi pelata millä tahansa kentällä.
     
  17. Scott Hayward

    Scott Hayward Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.12.2002
    Viestejä:
    256
    Saadut tykkäykset:
    0
    Selvisi muuten sekin, miksi suomlaiset kovasti otsikoissa olleet lätkäfanit örveltävät MM-kisoissa: kääkkähän on sellainen laji, ettei sitä kestä selvin päin seurata. ;)
     
  18. The evil weasel

    The evil weasel Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    411
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ikinä en ole mitään ottanut........ :p
     
  19. Yogi

    Yogi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    1 007
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä otin, ehkä en.
     
  20. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse koen jalkapallon mielenkiintoisimmiksi tapahtumiksi huligaanien väliset matsit. :sleep: