Oletko jo hidastanut dvd-leffojen ostamista?

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana Coppola, 05.05.2006.

?

Uudet formaatit tulevat, miten käy dvd-leffojen ostamisen?

  1. Olen jo lopettanut dvd-leffojen ostamisen!

    13,8%
  2. Olen hidastanut dvd-leffojen ostamista!

    36,5%
  3. Ostan dvd-leffoja kuin ennenkin!

    36,2%
  4. Ostan dvd-leffoja entistä enemmän!

    13,5%
  1. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Olen edelleen dvd-keräilijä. Kokoelma karttuu tasaista tahtia.
    HD/Blu Ray on jotain jossain elusive, elsewhere.
     
  2. Darth Saul

    Darth Saul Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2005
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi suuri jo vuosikymmeniä ollut (ja edelleenkin korjaamaton) ongelma on pikemminkin se, ettei mikään formaatti osaa toistaa 16 framea sekunnissa.
    Olen aika pahasti pettynyt sen suhteen, ettei missään näistä digi/HD/whatever uudistuksissa ole otettu askeltakaan asian korjaamiseksi, jonka ei pitäisi nykytekniikalla mitenkään täysin ylivoimainen olla.
     
  3. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Eipä ole hidastunut ei. Pikaisesti on käynyt pariin kertaa mielessä että "pitäisi varmaan hd-dvd / blu-ray soitin jossain välissä ostaa", mutta eipä oikein napostele paristakaan syystä. Ensinnäkin, niitä soittimia on tosiaan sitten kaksi ostettavana, joka käytännössä on nykyhinnoilla luokkaa hirveä investointi. Toisekseen en ole oikein ikinä ollut kuva / ääni -ihmisiä, joten blu-rayn ja sen tappelupukarin tarjoamat (sinällään varmasti selkeät) edut eivät ole saaneet hyppäämään mukaan.

    Toiveena olisi että formaateista toinen kuolisi mahdollisimman nopeasti pois ja tulisi hommaan jotain selkeyttä. Tätä kuitenkin tuskin tulee tapahtumaan ihan heti, mikä on kovin ikävää näin kuluttajan kannalta. Tuskinpa tulee sitten siirtymävaiheessakaan dvd-kokoelmaa mihinkään myytyä, ei ole kiinnostusta ostaa samoja elokuvia uudelleen kun dvd on formaattina itselleni ihan riittävän hyvä.
     
  4. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Olen hidastanut dvd-leffojen ostamista.
    Kyllähän tässä alkaa jo miettiä uutuusleffoja kohdalla että jos jättäis dvd:n ostamatta ja odottelis muutaman kuukauden ja ostais sitten HD:na. Tai sitten alkaa ostella leffoja jo valmiiksi hyllyyn soitinta/soittimia odottelemaan, Serenity kun on jo tulossa HD-DVD:nä Amazonilta.

    Jos tässä vaikka tämän ajan käyttäisi hyllyissä katsomattomana lojuvien devujen katseluun ;)
     
  5. jplmk

    jplmk Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    155
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähentänyt olen, itseasiassa luopunut lähestulkoon koko kokoelmasta - tosin elokuvia ei ollut sataakaan, nyt jäljellä tunnearvon ja todellisen käytön perusteella on ehkä 15 elokuvaa (joista yli puolet lastenelokuvia+piirrettyjä). Tähän ei kyllä vaikuttanut suoranaisesti HD:n tuleminen, kyllästyin vain kaapissa lojuviin elokuviin joita aika harvakseen tuli katsottua, eli olivat vain keräilyn nimissä hankittu (taitaa olla näin suurimmalla osalla DVD:tä ostavilla).

    Eli keskitytään yksinomaan musiikkiin nyt, joitain tv-sarjoja (ja tietysti edelleen lastenelokuvia) voi tarttua jatkossa mukaan DVD-formaatissa, mutta muutoin hankinnat pysyy nollassa. HD formaattien tultua saa sitten nähdä mikä on tilanne, en usko että tulee keräilyä uudelleen aloitettua, päivittyypä nuo vuokraamoidenkin valikoimat lopulta samoihin formaatteihin (mielenkiintoista nähdä miten vuokraamot tekevät valintansa formaattien välillä).
     
  6. mabe

    mabe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.12.2003
    Viestejä:
    789
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieman on tullut hidastettua.

    Rahatilanne kyllä suurin osasyyllinen. Näin opiskelijana tuppaa euroa menemään enemmän kun tulemaan niin pakko jostain karsia..

    HDtä odottelen kun menin kaverilla katsomaan aitoa 1080ptä.. Mikään ei ole enää entisensä.. Tykki kylläkään ei pysty lähellekään niihin resoihin mutta jostain on lähdettävä.. Ennen hd-vehkeitten ostoa tulee kyllä rahaa palamaan paljon muuhun joten jäitä pistettävä hattuun...
     
  7. DTSMan

    DTSMan Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.06.2003
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    3
    Itselläkin on vähentynyt merkittävästi mutta se ei liity mitenkään uusiin formaatteihin. Enää tulee TV sarjoja ostettua dvd:llä. Kesällä ei nimittäin paljoa leffoja tule katsottua.
     
  8. Fabool

    Fabool Guest Guest

    Liittynyt:
    02.06.2004
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    3
    Eipä ole tarvinnut hidastella. Toisaalta, leffoja tulee osteltua niin vähän muutenkin, ja nekin lähinnä aasialaisia niin turhapa alkaa HD-formaatissa niitä odottelemaan koska suurinta osaa tuskin tullaan näkemään Blu-ray tai HD DVD formaatissa aivan heti. Pari ensimmäistä vuotta menee todennäköisesti tämän tyypillisen blockbuster roskan julkaisemisessa.
    ...ja hyvähän tässä on myös kytätä jos vaikka saataisiin se yksi, yhtenäinen formaatti aikaiseksi vielä.

    Muutaman levyn ostoa olen tosin lykännyt HD-aikaan, kuten Koyaanisqatsi (olettaen että siitä saadaan IRE-versio..), Baraka ja Chronos - näissä kun sillä kuvanlaadulla on jotain väliäkin.
     
  9. VeZius

    VeZius Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    639
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kasvanut on vain ostotahti, nykyäänhän dvd:t maksaa vähemmän kuin ruoka! Vielä kun jotenkin olisi mahdollista päästä ruoasta totaalisesti eroon, ja ostaa pelkkiä levyjä. ;) Tv-sarjoja olen minäkin pääasiassa viimeaikoina ostanut, kun niitäkin saa ulkomailta samaan hintaan kuin ihan perus hintaisen leffan.
     
  10. Pulse+

    Pulse+ Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    98
    Selkeä hidastuminen on omalla kohdallani tapahtunut. Syynä ei ole mikään tuleva formaatti vaan se, että kaikki aikanaan dvd:n alkuaikoina haaveillut nimikkeet on jo tullut hankittua ja uusia listakelpoisia ei nyt tule niin usein että kokoelma juurikaan kasvaisi. Nytkin on osa jo semmosta mitä täytyis viedä divariin.
     
  11. Aikavaras

    Aikavaras Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen jo hidastanut, mutta sillä ei ole mitään tekemistä formaattien kanssa..
     
  12. Homeboy

    Homeboy The Collector Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    25.07.2003
    Viestejä:
    504
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänä vuonna on kyllä ollut hiljaisempaa ostosten suhteen kuin edellisvuonna. Määrällisesti olen tänä vuonna ostanut 15 kpl, kun viime vuonna tähän päivään olin ostanut 40 kpl.

    Hidastuminen johtuu omalla kohdalla parista eri asiasta:
    - tilanpuute
    - laitteiston päivitys (leffoista vapautuva raha käytetään laitteistoon)
    - alelaarihuorauksen vähentäminen tietoisesti

    Laitteiston päivitys ei tarkoita kuitenkaan formaatin muuttamista muuksi kuin DVD:ksi. DVD on aivan riittävä, varsinkin kun näyttölaite on vain 32" kuvaputki.

    Mikä HD-DVD:n/Blu-Ray:n kohtalo tulee omalla kohdallani olemaan, on täysin epäselvää. Tällä hetkellä leffaformaattini on DVD.
     
  13. SamTheMan

    SamTheMan Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Njet, leffoja tulee edelleen ostettua monesti ihan tolkuttomia määriä kerralla (esim. 8 Stargate -kausiboksia Oulun Filmifriikistä kerralla)... Samapa tuo, kun ei muutakaan keräilyä pahemmin harrasta.
     
  14. Cress

    Cress ~ Samppa ilman huumoria Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.02.2004
    Viestejä:
    691
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dvd:den kuvanlaatu on ihan hyvää luokkaa mielestäni enkä todellakaan aio hankkia HD-soitinta vähään aikaan. Ostotahti on silti hidastunut! Johtuu kyllä siitä, että noita katsomattomia on hyllyssä vähän liikaakin ja melkein kaikki ne pakolliset on jo ostettuna. Nykyään tulee enemmän osteltua tv-sarjoja ja erityisjulkaisuja.
     
  15. Mortimer

    Mortimer Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2005
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos on oikein järkevä niin jättää HD-formaatinkin väliin ja varttuu sitten ehkä SuperHD:ta.:hitme:
     
  16. Niksteri

    Niksteri Funny how? Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hidastunut on verrattuna aikaisempaan (10 - 20 levyä/kk). Ens viikolla taitaa tulla puol vuotta täyteen viimeisimmästä hankinnasta. Entisetkin on katsomatta ja rahalle löytyy yllättäen muutakin käyttöä. Uusilla formaateilla ei ole tekemistä asian kanssa.
     
  17. SmiL

    SmiL Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    280
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hidastettu on. Syynä ennemmin rahojen käyttö tärkeämpään ja se, että kaappitila loppuu :)
    Vähän turhan nopeesti kokoelma kasvoi 100->261 nimikettä. Nyt on hyvä pitää taukoa ja odotella sadepäiviä. Saapahan katsottua jonku noista pois ensi syksyä odotellessa.

    Got to get-listalla enää 4 nimikettä odottelemassa syksyn alennusmyyntejä, P
     
  18. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostotahti on hidastunut, siihen syitä on monia.

    1. Tulevalla uudella formaatilla ei ole osuutta asiassa. Siirryin DVD-laatuunkin yllättävän myöhäisessä vaiheessa, vasta vuoden 2002 marraskuussa. Kuva + ääni on nykyisessä formaatissa riittävä. Uusi formaatti on varmasti parempi, mutta keskityn tällä hetkellä itse elokuvaan, ja nykyisen formaatin paskuus, kuten jotkut asian ilmaisevat, ei vaikuta katselukokemukseen.

    2. Rahatilanne on välillä huolestuttava. Nuorempana sitä ei tajunnut kuinka paljon tähänkin harrastukseen saa rahaa kulutetuksi. Nykyään on pakko hillitä ostotahtia, ja miettiä tulevaisuutta.. huoh :rolleyes:. Kuitenkin on mainittava, että tällähetkellä DVD-levyjen hinta on sopivalla tasolla. Erikoisjulkaisuihin päivittäminen ja sarja-boxit ovat nykyään kiinnostuksen kohde.

    3. Säilytystila uhkaa loppua, paitsi jos ei halua pitää kaikkia elokuviaan näkyvillä. Olen miettinyt asiaa ja päätynyt siihen, että boxit ynnä erikoisjulkaisut näkyvillä lasivitriinissä tms, ja yleiset main featuret vetolaatikkoon sängyn alle.
     
  19. hiost

    hiost White Trash Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.11.2003
    Viestejä:
    2 366
    Saadut tykkäykset:
    6
    Olen jo lopettanut dvd-leffojen ostamisen!

    Simpsonit tulee kerättyä ainoastaan alkuperäisinä enään.
     
  20. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Olen hidastanut hankkimista. Tärkeimmät syyt:

    1. säilytystila alkaa loppua
    2. valmistaudun HD-aikaan (täytyy säästää rahaa)
    3. DVD-videot kärsivät yhä kaikenlaisista kämmeistä ja artefakteista: miksi investoida noin vika-alttiiseen tekniikkaan?