Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. hiost

    hiost White Trash Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.11.2003
    Viestejä:
    2 366
    Saadut tykkäykset:
    6
    toivottavasti tuo michaelin viimeinen kuti ei ollut omaan kehoon tarkoitettu. Asehan osoitti ihan päin vittua ja kuti ois menny ainakin 2 metriä ohi :hitme:
     
  2. Kese

    Kese Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jackin piti kuolla pilotissa, mikä kuvattiin kauan ennen sarjan ensinmäistä 'oikeaa' jaksoa, tuossa vaiheessa oli vielä auki monet suuremmat juoneen liittyvät asiat. Jos haluaa uskoa sarjan käsikirjoittajia, niin ovat väittäneet suunnittelevansa kausi kerrallaan juonikuviot, tietäen kuitenkin vastaukset sarjan suurempiin salaisuuksiin. Jos on vähänkään yrittänyt katsoa Lostia, niin kyllä nämä kaudet ovat hyvin noudattaneet ennalta suunniteltua linjaa, ei se Michaelin katoaminen/ilmestyminen ole ihan tuulesta temmattu ilman olemattomaa jatkumoa noudattelema tapahtumaketju ole. Kovin sokea ei myöskään tarvitse olla, että takaumat on kuluvalla kaudella yhdistetty pikkuhiljaa saaren mysteerin, tekijät jopa väittivät ensinmäisen kauden aikana takauminen liityvän myös saaren mysteereihin. Sarjan jatkuvuuden kannalta on parasta ollakin, että takautumat tulevaisuudessa paljastavat enemmän ja enemmän miksi kaikkien lentokoneesta selviytyneiden elämät liittyvät toisiinsa.
     
  3. teemu_

    teemu_ Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2005
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    käteen taisi osua
     
  4. tollo2000

    tollo2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2002
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    2
    Niinpä. Paljon saavat vielä keksiä, jotta löytävät edes jollain tapaa tyydyttävän selityksen erityisesti Hurleyn tarinalle... jos sitten eivät todellakin päätä lapsellisesti, että se on vain mielisairas ja numeroilla vedätettiin katsojaa kuin pässiä narusssa. Muistaakseni tekijät ovat jo myöntäneet, ettei numeroille todennäköisesti tulla koskaan antamaan selitystä ja jos tullaan se olisi heille itsellekin suuri yllätys. :OI

    He ovat myös myöntäneet, että sarjaa tehdään tuottajien ehdoilla! Mysteereitä siis lisätään niin kauan (=sarjaa pitkitetään), kun tuottajat niin haluavat. Tuottajilla on sanasensa sanottavana myös näyttelijöiden kohdalla. Jos tuottajat päättävät, ettei rattijuoppoudesta alati kiinni jäävä näyttelijä ole sovelias sarjaan, niin sitten henkilö poistuu sarjasta tavalla tai toisella ja juonta muutetaan sen mukaan.

    Itseäni harmittaa, että vaikka uusin jakso olikin ihan yllättävä ratkaisuiltaan, niin käytännössä mitään uutta ei taaskaan selvinnyt - lukuunottamatta päätöstä poistaa yksi hahmo ennen kauden päätöstä. Yhteenvetona: Michael siis todennäköisesti valehteli mitä tiesi "Otherseista" (motiivi teoille on mysteeri), Henrykin on nyt taas vapaalla jalalla eikä sitäkään enää voida kuulustella ja jäi epäselväksi saivatko Jack, Locke ja Kate aseet Sawyerilta - on siis odotettava seuraavan jaksoon, jotta mitään johtopäätöksiä voi tehdä, jonka jälkeen on taas odotettava seuraavaan jaksoon ja taas seuraavaan jaksoon ja sitten kohta kausi jo päättyykin. :p

    Itse arvelisin, että Libby jäi henkiin ja sitä sitten odotellaankin taas ainakin muutama jakso, että se kertoo Michaelin teoista jotain.

    ps. Ensimmäisen kauden mysteereille kuten Jackin kuollut isä kummittelemassa saarella, saaren hirviö, joka söi sen lentäjän (tosin on ehkä vaihdettu siihen mystiseen savupilveen) jne. Ei ole palattu enää toisella kaudella. Toivovatkohan kirjottajat että katsojat unohtaisivat ne vain keskittyisivät muihin uusiin mysteereihin?
     
  5. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Spekuloidaan...

    Michaelin motiivina on Walt eli ne Othersit ehkä esim kiristävät tai sanovat, että tee näin niin Walt pääsee "vapaaksi" tai jotain vastaavaa - motiivina on kuitenkin Walt ja tehtävänä ehkä Henryn vapauttaminen.

    Se Michaelin itseen kohdistettu laukaus - kuvattu todennäköisesti niin, että katsojille jää epäselväksi mihin osui, kuoleeko Michael yms. Todennäköisesti se ampuu tosiaan tahallisesti käteen tms eli tarkoitus on lavastaa jokin tilanne. Ehkäpä kenties niin, että se "Henry" jotenkin sai aseen käteensä, pakenee ja on muka ampunut Michaelia ja tappanut sitten Ana Lucian ja Libbyn.

    Michaelin höpinät - puppua vaiko kuvasiko se ehkä vielä jotain muuta lost-porukkaa? Jos puppua niin on siis tarkoituksellista "tiedon" syöttämistä?

    Tuumivatko Otherit näin: eli lisätään Michaelin tehtävälistaan Henryn vapauttamisen lisäksi vielä tuo pupputiedon syöttö jolla saadaan aikaiseksi se, että porukka lähtee sinne aseet kädessä -> othersien piiritys ja aseet otherseille.
     
  6. jhu

    jhu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.12.2002
    Viestejä:
    490
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan viihdyttävää on kaiken kaikkiaan ollut tämä kakkoskausi, mutta nyt kun ollaan jo viimeisiä jaksoja vailla, iskee havainto, että saari-aikaa on koko kauden aikana tainnut kulua jopa vähemmän kuin ykköskaudella! Tähän kulminoituu myös se, ettei oikein mitään ole tapahtunut koko kauden aikana, eikä mihinkään olla pyritty.

    Ykköskaudella Luukkua alettiin kaivaa jo puolenvälin paikkeilla ja se pitikin mielenkiintoa mukavasti yllä. Nyt Luukkua vastaava jatkumo on saatu vain "Henry Galesta", ja voi sanoa, että paria hetkeä lukuunottamatta mies on ollut suunnilleen yhtä kiinnostava (ja saanut osakseen yhtä paljon hakkaamista kuin Luukku ykkösessä :))

    Michaelin paljastuksesta (Otherien leiri toisella puolen saarta) voitaneen spekuloida, että ainakin osa Othereista liittyy kolmoskaudella mukaan vakiporukkaan (ja Tailies-porukasta listitään varmaan vastaava määrä :)).
     
  7. Kese

    Kese Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo onkin niitä kummallisimpia möläytyksiä tekijöiltä, jos kerta kaikella pitää olla tarkoitus.

    Valitettavasti tuo pätee myös lähes kaikkiin muihinkin sarjoihin ilmaisjakelu-kanavien puolella, Powers That Be eli ilkeät tv-pomot eivät ajattele muuta kuin rahaa. (Oletin tosiaan, että tarkoitit tuottajilla tv-kanavien pomoja, koska sarjan tuottajat ovat yleensä myös sarjan käsikirjoittajia.)

    Olen aina pistänyt kuolleen isän (vai onko se edes kuollut?) Jackin väsymyksen piikkiin, tosin onhan saarella yksi Dharma -tukikohta, joka keskittyy psyykkisiin voimiin. Saaren hirviö, joka söi lentäjän on aika varmasti sama kuin Mystinen Savupilvi (Cerebrus).

    Epäilen, että Ana-Lucian ampuminenkin oli myös Othersien käsky, Henry Gale kutsui Anaa pahaksi ja tappajaksi, jonkinlainen hyvän ja pahan luokittelu on menossa, tekijäthän ovat myöntäneet Stand:in suureksi vaikutteeksi.
     
  8. tollo2000

    tollo2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2002
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    2
    Näin se kuitenkin taitaa vain olla. Linkki tuohon haastatteluun on muistaakseni tässäkin threadissa...
     
  9. purplehaze

    purplehaze Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seuraavan jakson promo, spoilaa aika reilustikkin ainakin herkimpiä. En huomannut ainakaan ketjussa tätä, jos on mainittu, niin sitten on ;-)

    http://www.youtube.com/watch?v=qFMmFZh_StU

    Vaikuttais todelta tämä, kun tuota pätkää kattoo. :)
     
  10. tollo2000

    tollo2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2002
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    2
    Äh, taisin olla oikeassa, kuten pelkäsinkin... Joku korjatkaa tuo haastattelu feikiksi tai jotain, niin voimme kaikki yhdesä säilyttää loputtoman luottamuksemme sarjan käsikirjoittajiin ... :sick: Tosin linkin takaa ei enää löydykään alkuperäistä haastattelua, sekin löytynee tästä threadistä tai jostain toisesta...

    Tässä toimiva linkki: http://www.darkhorizons.com/news05/051117a.php

    Tosin sarjan fanit ovat löytäneet yhden hyvän tarkoituksen numeroille
    saaren sijainti koordinaatteina
     
  11. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Montakohan asetta ne othersit muuten sai pari jaksoa takaperin jackiltä ja kumppailta? IMO jos on väärin muista, oli niitä jo pelkästään yli 2 kpl. Sekä tiedetään myös, että heillä oli jo aseita aiemmin ja taisipa olla joku kranukin siinä laivakohdassa (vai oliko perinteinen molotovin koktaili?) Eiköhän tuo sepustus koko leiristä ole täyttä sontaa.

    Motiivia tuohon sotaan houkutteluun en kyllä keksi.. Othersit haluaa erotella hyvät pahoista eli ne jotka lähtevät sotaan ja ne jotka eivät? Toisaalta on kuitenkin annettu ymmärtää, ettei ne othersitkaan ole mitään hyviä ihmisiä (viimeksi tänään siitä pomosta kun oli puhetta ja muutenkin kylmäverinen tappaminen, jota ovat harjoittaneet?) Sekavaa on, en malta odottaa :p

    Ja kukahan mahtaa olla Jackin sisko? Liekköhän mukana saarella... Heti ekana tuli mieleen, että sen on oltava Kate, mutta sen äitihän nähtiin jossain aiemmassa jaksossa, kun kate lahtasi sen isäpuolen (? ei muista enää)

    onko tämä muuten mainittu threadissa?

    http://thehansofoundation.org/
     
  12. Kese

    Kese Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    Veikkaan Clairea, se on ainakin Australiasta kotoisin ja tuohon tekijöiden numero juttuun liittyen, täytyy toivoa, että Damon Lindelof vain kiusaa faneja. Asiasta kolmanteen...aika hauskoja on muuten olleet noi Carlton Cusen/Damon Lindelof:in podcastit.
     
  13. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    http://www.thetailsection.com/lost_headlines/lost_spoilers_finale_set_pics.php#more
     
  14. Yläpesä

    Yläpesä Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2002
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletan, että Ana-Lucia potkaisi oikeasti tyhjää ja Libby säilyy hengissä. Kummasti jälleen henkilö kuolee päästyään yli itseään riivanneesta "kehitystehtävästä" (vrt. Boone ja Shannon) - Ana-Lucian kohdalla tietenkin kostonhimosta johtuva väkivalta. Kovasti tämä tuottajien vastaväitteistä huolimatta alleviivaisi sitä mahdollisuutta, että saaren tehtävänä on saattaa ihmiset kasvotuksin syntiensä kanssa ja vasta ne voitettuaan henkilö olisi vapaa poistumaan.

    Erikoinen jakso joka päättyi aika ahdistaviin tunnelmiin. Mitä vittua nyt on tekeillä?:mad: :thumbsup:
     
  15. Jabba

    Jabba Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2001
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Entäs se mitä "Henry" puhui Lockelle, että hänen tehtävänään oli noutaa Locke. mitvit?!?
     
  16. spineone

    spineone Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    26.07.2003
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös nuo juuri kärähtäneet rattijuoppoudesta tai jostakin silloin alkuvuodesta, itselle tuli ainakin heti mieleen että sarjantekijät kirjoittivat nuo pois sarjasta sen takia tai jotain. Tosin jos Libby kuoli niin jäi kyllä todella kesken sen stoori saarella...
     
  17. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mä veikkaan että Henry itse on Otherssien pääpamppu. Muuta kivaa nyt ei oo pyöriny mielessä.
     
  18. Kupletti

    Kupletti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.11.2004
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mulla on sama aavistus. Voi tietenkin olla täysin hakoteillä :D
     
  19. shiskebab82

    shiskebab82 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusin jakso työnsi kyllä jauhot suuhun. Lopussa oli sellainen wtf-fiilis, losti se vaan parantaa jakso jaksolta vaikka niitä saaki odotella kuin kuuta nousevaa :)
     
  20. tollo2000

    tollo2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2002
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    2
    Oliko tämä lopullinen niitti "kaikella on tarkoitus" hokeman arkkuun?

    http://www.miami.com/mld/miamiherald/living/people/13584401.htm