Sopranos 6. kausi (jenkkitahtiin!)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana J-dee, 13.03.2006.

  1. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
  2. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni ei ollut kovin erikoinen jakso tälläkertaa.
    Tätä kooma/uni/lääketokkura/huumetrippi -ideaahan on Sopranosissa käytetty monesti ennenkin.Toivottavasti tätä ei enää nähdä, vaan pysytään reaalimaailman puolella.Jos Tony on koomassa, antaa hänen olla ja kerronta keskittyköön sarjan muihin kiinnostaviin hahmoihin.
     
  3. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täysin samaa mieltä. Olin itsekin hieman pettynyt... ja kun alussa unta tuntui vain jatkuvan ja jatkuvan kirosin ääneen. Jokainen minuutti unta kun lyhentää sitten reaalitapahtumien esittämistä...
    Ja kyllähän Falco näytteli hyvin, mutta mielestäni jaksossa puitiin turhan paljon suremista ja itkustelua. Olisi kiinnostanut nähdä enemmän Juniorin kuulustelua, Johnnyn/Nykin possen reaktioita, omien sotilaiden keskusteluja tilanteista ym. Tykkäsin kohtauksesta hautajaisissa, jossa Silvio otti ohjat :cool: vaikka tuon big j:n aiemman listauksen mukaan
    Paulie olisi ollut underboss ja Sil vain consiglieri? En tosin ole koskaan kuullut/nähnyt että Paulie olisi kakkosmies... ainahan se Silvio (ja Chris...) on ollut.
    Kasassa oli myös jälleen kaikki kapteenit. Päästäänköhän muuten tällä kaudella vihdoin näkemään jotain sotilaita Larrynkin crewsta..? Ja ketähän Viton crewhun tällä hetkellä edes kuuluu, kun tuntuvat kaikki kuolleen? Jotain assosiaatteja mitä ei vain ole näytetty kenties?

    Noh, ei jakso huono ollut, toivoin vain hieman parempaa. Seuraavaa [innokkaasti] odotellessa... :thumbsup:


    J-dee
     
  4. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    Nämä olivatkin varsin kiinnostavia. Milloinkohan Plazalla nähdään tämän tason tulkintaa? Ei ehkä ihan lähitulevaisuudessa. :rolleyes:

    Mutta, mutta, tästä Tonyn kohtalosta. Eikös Chase aikoinaan vihjaillut mutkan kautta, että joku merkittävimmistä hahmoista luultavasti heittää henkensä tämän viimeisen puristuksen kuluessa? Ei siis luulisi olevan mitenkään poissuljettua, että Tony ottaa ja kuolee, ehkäpä jo varhaisessakin vaiheessa. Tai toisaalta, kyllähän tätä koomailua voidaan jatkaa vaikka loppukausi, tiedä häntä. Jos sarjaan kuitenkin haluttaisiin todellinen twisti, jollaista ei normaalisti tämän kaltaisessa, loppupeleissä melko pitkälle yhteen keskushenkilöön nivoutuvassa sarjassa osattaisi odottaa, niin näppärintähän olisi päästää Tony päiviltä. Rohkea vetohan se toki olisi, mutta rikkoisipahan ainakin normaalit kaavat oikein huolella. Tämähän ei tietenkään tarkoittaisi, etteikö Tony voisi olla vielä hyvinkin paljon esillä tulevissakin jaksoissa, tavalla tai toisella (ei siis kuitenkaan mitään perinteistä "kuolleet tarkkailevat" paskaa, vaan esim. takautumat yms.).

    Katsellaan mihin homma liikkuu, hyvältä se kuitenkin näyttää jo nyt, kuten aina ennenkin. Tuskin Sopranosia edes pystyttäisiin sössimään täydellisesti, vaikka tarina alkaisi rönsyillä täysin hallitsemattomasti. Sarjassa on kuitenkin moniin kilpailijoihinsa verrattuna täysin eri tason näyttelijäkaarti, joka pitää kyllä pystyssä vähän köykäisempääkin pakettia. Aihepiiri ja yleinen käsittelytapa antaa myös erityisen paljon liikkumatilaa tarinan kuljetukselle, kun ei tarvitse jatkuvasti luoda keinotekoisia jännitteitä joka pirun käänteessä, kuten nyt vaikkapa näissä suosituissa "mysteerisarjoissa".
     
  5. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    Vielä ei olekaan kukaan hehkutellut viimeisimmän jakson käänteitä, joten pitänee avata taas tätäkin ketjua.

    Noh, ei sitten ainakaan kuolo korjannut Tonya, joten skandaaleilta vältyttiin. Onko se nyt sitten hyvä asia vai ei, paha mennä sanomaan. Sen verran taantuneelta äijä kuitenkin vaikutti kooman jäljiltä, että saapa nähdä, minkälainen vihannes miehestä on loppupeleissä tullut.

    Gandolfinin ammattitaito jaksaa kyllä sykähdyttää jakso jaksolta, ja taas tuli huomattua kuinka vivahteikas mies voi parhaimmillaan olla. "Kiirastuli-osuuden" epävarma talliainen vedettiin yhtä varmalla tyylillä kuin säälittävään kuntoon mennyt mafiosokin.

    Melkoisia jännitteitä tuntuu olevan miehistönkin keskuudessa, ja voisi kuvitella, että joku tulee pääsemään vielä lähiaikoina hengestään. Kateus ja kunnianhimo on näköjään iskenyt yhteen jos toiseenkin. Silvionkin kohtalo jäi vähän auki, joten silläkin suunnalla on mielenkiintoiset paikat.

    Paulien kikkailut ja Chrisin elokuvasuunnitelmat olivat myös ehdottomasti jakson parasta, tai oikeastaan hauskinta antia. Varsinkin rahoittajia varten järjestetty tapaaminen oli loistava, gangsterien pohtiessa käsikirjoituksen sisältöä.

    Kyllä, kyllä. Parasta tv:ssä, nyt ja aina.
     
  6. Don Uittone

    Don Uittone Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2004
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kovin paljoa mitään mullistavaa tapahtunut, mutta pientä hienovaraista pohjustusta ja kehitystä jokaisella alueella. "Perheen" pinnan alla tosiaan rakoilee ja Tonyn tulevaisuus näyttää erittäin kiinnostavalta - onko äijä muuttunut Finnertyn kaltaiseksi ja Carmelan tavoin tunnontuskia potevaksi?

    Niin ja varmasti nähdään vielä yhteenotto Meadown poikaystävän ja läskin välillä, jommasta kummasta, jos ei molemmista, tulee ruumis.
     
  7. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Huumoripuolen osastolta selvästi tämä viimeisin. Tärkeä osa sarjaa myös ja kunnossa näyttäisi olevan sekin. Tyhmyriveikkoset Paulie ja Chrissy päästettiin jo hyvään vauhtiin tässä jaksossa. Gangstereiden ideamyllyttely Chrissyn hulvattoman leffaprojektin parissa menee sarjan parhaimmat palat koosteeseen pakostikin. Paulie alennuskuponkien kimpussa hykerrytti myös kovasti. Aivan posketonta touhua. Hynät yritetään repiä irti kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta, mikään ei tunnu näille veikkosille riittävän.

    Hyvin tuli tässä jaksossa esille myös, kuinka pahassa pulassa tuo Tonyn toinen perheistä olisikaan ilman isukkiaan. Hyvä siis, ettei pahaenteinen talo vienyt miestä mennessään.

    Tonyn seuraavat koitokset näistä tapahtumista eteenpäin tulevat olemaan kyllä erittäin mielenkiintoisia.
     
  8. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    tonyn pohdinta baarissa, onko hän sittenkin Finnerty, kuten Finnertyjen sukujuhlat, kertoo Tonyn syvästä epävarmuuudesta. onko hän sittenkin ihan tavallinen kaveri, joka on joutunut "väärään elämään", eli mafiaperheen johtajaksi..

    tuo Tony Blundettoon toimiminen tervetulijaismiehenä, sekä Livian vilahtaminen oviaukossa ja "let go, let go" kannustus kertoi hänen psyykeensä toisen puolen väsynyisyydestä. helpompi olisi antaa periksi.

    buddistien haaste, symboloi yhteiskunnan vaatimuksia tonya kohtaan, joita tony toisaalta ymmärtää, kun hän meni ottamaan selvää, mistä on kyse.

    tonyn perheen capojen, ml. Sil:in käyttäytyminen edeltää hetkeä, jolloin Tonyn kannanotto, että vain perheeseen voi luottaa, toteutuu. Loppuratkaisuissa tulee olemaan Tonyn poika Anthony Jr. ja Chris vastassa jotakin tai joitakin jäljellä olevista capoista (lisää kuolee ennen loppuratkaisua).

    Paulien kuponkileikkaus korostaa Paulien ja muiden mobstersien epärealistista mailmaa. Toisaalta on satku, jonka maksuun on sitouduttu, mutta jonka maksaminen on henkisesti vaikeata ja toisaalta aikaa menee käytännössä arvottomien kuponkien leikkuuseen.

    arvaukseni on että näemme vielä yhden jakson jossa Tony on ihan pihalla, jonka jälkeen Tony palaa.
     
  9. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielenkiintoista puintia. Paras jakso mielestäni tähän mennessä. Olin tyytyväinen, että Tonyn uni ei tässä kolmannessa jaksossa ollut niin hallitsevassa roolissa - mutta kuitenkin oleellisesti mukana.

    Leffajuonipuinti oli tosiaan loistava ja mafiafiilistäkin löytyi jaksosta. Silille kävi juuri niin kuin oletin hälle käyvän jos joutuu kantamaan suuren vastuun. Neuvonantaja ja strategi, muttei johtaja. Paras hahmo silti..

    Syvällisten mietintöjen aika on vielä omalta osaltani parin jakson päässä. Nyt jännityksellä odottamaan seuraavaa jaksoa.

    Parasta mitä TV voi tarjota.

    J-dee
     
  10. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko teillä selvyyttää mitä crewta Paulie vetää ja mitä Chris?
    Eikös kummatkin ole kapteeneita? Sitten on vielä Vito, jonka ryhmästä en tiedä yhtään elossa olevaa sotilasta. Ja Larrynkin crew jätetään aina täysin pimentoon. Miksi hän on aina yksin joka puolella kun muut kapteenit kuljettelevat enemmän tai vähemmän tärkeitä sotilaitaan mukana?

    Ja kukahan mahtaa ollut uusi tukeva kaveri joka Paulien kanssa ryöstön suoritti. Sisäpiiriläinen vai ei?

    Henkilökohtaisesti kaipaisin uusia hahmoja kehiin. Vanhoja kuin on vain hävinnyt lisää ja lisää. Patsya ei ole näkynyt kutoskaudella, liekö näyttelijä jättänyt kauden väliin?

    J-dee
     
  11. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Patsy vilahtaa useampaankin kertaan tuoreimman jakson Chrisin leffapalaverissa ja sairaalassa.
     
  12. pirate

    pirate Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä että Tony on taas tolpillaan ja päästään liiketoimien pariin. Alkukausi onkin ollut vähän hiljaisempaa businessten suhteen. Vaikka onhan Paulien ja Viton edesottamuksiakin ollut mukava seurata.

    Christopher palasi takaisin juurilleen käsikirjoitusten pariin ja ellen aivan väärässä ole niin tulevassa jaksossa (esitys 2.4) myös Tonyn peitefirma Barone Sanitation on mukana kuvioissa. Saattaahan Tonylla ja Johnny Sackilla olla vähän vääntöäkin kyseisestä firmasta.

    Laitoin muuten kuvan Barone Sanitationista kuvagalleriaan.
     
  13. Don Uittone

    Don Uittone Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2004
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jälleen erittäin mielenkiintoinen jakso. Pidin itse kovasti tästä maailmankaikkeuden ja jumalsuhteen pohtimisesta ja se tulee varmasti olemaan taustalla Tonyn myöhäisemmissä tekemisissä.

    Paulie napsahti sitten oikein kunnolla. Lopun telominen näytti ensin siltä, että Tony olisi määrännyt kaikesta huolimatta iskun, mutta Pauliehan se siinä itse vain päätti purkaa turhautumisiaan. Lisäksi Carmelan varoitus Vitosta on hyvää pohjustusta seuraavilla jaksoille.

    Näyttää siltä muuten, että Anthonyn "pääkallovala" :D sairaalavuoteen äärellä ei johda mihinkään toimiin.
     
  14. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    oli taas hyvä jakso

    häät, US Marshalien häiden lopun pilaanminen. Tonyn herätys että pitää näyttääettä on pomo, Viton paljastuminen ja reaktio :D

    sitten nuo hieman aiemmin tapahtuneet asiat, kuten Anthony Jr. :n vannominen, mitään ei ole vielä lyöty lukkoon.. uskon että vielä tapahtuu jotain
     
  15. Karkuri

    Karkuri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loppujen lopuksi Sopranos taitaa sittenkin olla mielenkiintoisin näistä kaikista hehkusarjoista, kuten Lost, Rome ja mitämuitaniitäonkaan. Itse ainakin odotan Sopranosin uusinta jaksoa suurimmalla innolla.
     
  16. Limapallo

    Limapallo Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melko laadukas Sopranos-kausi on meneillään, kun seitsemän jaksoa on nähty. Viides kausi oli hiukan vaisu, etenkin Tony B./Phil/Angelo-storyline oli hiukan pakonomainen ja mielikuvitukseton, mutta nyt näyttää suunta olleen kääntyneen. Mielestäni Sopranos oli kuitenkin parhaimmillaan kolmannessa kaudessa, silloin kaikki palaset loksahtivat paikoilleen, kun mukana oli kiinnostava aikapommi Ralphie ja kokoajan tapahtui.

    Seuraavan jakson
    trailerin nähneenä arvaan että Vito on pulassa.

    Villi ennustukseni kauden lopusta:
    Murmur palkataan tappamaan Christopher ja C kuolee
     
  17. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Villi ennustukseni kauden lopusta:
    Murmur palkataan tappamaan Christopher ja C kuolee
    [/QUOTE]

    Kuka on Murmur?Ja ei prkl jos tämän menevät tekemään?
     
  18. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Pikkuisen tässä on nyt sellaista odottelemisen tuntua ilmassa, että lähtisi se selkeä sarjan loppuhuipennukseensa saattava ratas liikkeeseen. Jaksojakaan kun ei ole enää paljoa jäljellä, niin toivoisi ettei sitä jäljellä olevaa aikaa tuhlattaisi liikaa näihin varsin turhiin ja tylsiin sivujuoniin, joita Artien ravintolasotkut ja leffabisnekset kyllä edustavat. Tuo Vito is gay kuviokin olisi paremman ja karismaattisemman näyttelijän varassa maistuvampi juttu. Nyt kun sitä ruutuaikaa on aika paljon tuolle hahmolle kuitenkin siunattu, niin tuntuisi luontevalta, että juurikin tuosta langasta se isompi vaihde sitten lopulta käynnistettäisiin. Seuraavassa jaksossa saisi jo nitkahtaa.

    Liian leppoisaa ja hiljaista nyt...tic tac kello käy.
     
  19. iksa

    iksa Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2000
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan noita jaksoja vielä jäljellä 5 nyt keväällä ja 8, jotka esitetään 2007 alussa... eli vielä jäljellä "normaali-" Sopranos-kauden verran. Eiköhän tuossa ajassa ehditä käsitellä kaikki tärkeimmät hahmot läpi... viime jaksossahan (8.) oli vuorossa Anthony Jr.
     
  20. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Jaahas, nyt näyttäisi siltä että Rubicon ylitettiin Sopranolandiassa ja sehän tietää sitä, että sotatila NJ:n ja NY:n välillä on nyt vähintäänkin kipinöissä. Tuo mahdollisuus kyllä on kytenyt pinnan alla jo pidempään, joten voipi olla että tässä "Cold Stones" jaksossa tapahtuneet asiat laukaisivat sen starttipistoolin sitten vihdoin ja viimein. Pitää kuitenkin muistaa, että David Chase ei ole koskaan ollut mikään suuri fanittaja ennalta-arvattavuudelle, joten vihoviimeisiltä jaksoilta voi kyllä odottaa vielä vaikka mitä. Kovasti tuo kyllä näyttäisi selvältä peliltä, mutta katsellaan nyt tuo ekan puolikkaan finaali - "Kaisha" alta pois. Eiköhän se anna osviitat vuoden 2007 jaksoille.