Taisteluplaneetta Galactica (Nelonen)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Alobek, 13.01.2006.

  1. jcage

    jcage Guest Guest

    Liittynyt:
    20.04.2006
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tietysti osaksi näin. Mutta eipä noita vanhoja sarjoja voikkaan alkaa uudestaan katsomaan ja verrata suoraan. Pitää verrata niitä fiiliksiä, mitä sarjasta sai silloin ja mitä fiiliksiä tästä sarjasta nyt.

    Ei Ihmemieskään (kamppailee Galactican kanssa kaikkien aikojen parhaan sarjan tittelistä) uusintana tuntunut niin mahtavalta jutulta, kuin silloin aikoinaan.

    Vanhassa Galactikassa ne laser taistelut Cylonien ja Viper aluksien välillä oli homman suola sekä henkilöhahmot. Alkuperäisessäkään sarjassa Starbuck ei ollut se ykkössuokkini, mutta tässä nykyisessä se on onnistuttu huonolla näyttelijällä vesittämään täysin. Ja kuten sanottua, niin sukupuolen vaihdos tuolle hahmolle ei myöskään parantanut asiaa, vaikka "olen jo antanut anteeksi" tämän.


    Ihmisen kaltaiset Cylonit eivät ole niin pelottavia, kuin "skannerilla" varustetut metallihirviöt. Ymmärrän kyllä, että sinä ja monet muut ovat tästä ehkä toista mieltä. Makukysymyksiä.

    Itseäni häiritsi aluksi se, että en tienyt oliko kyseessä jatko vanhalle sarjalle vai kokonaan uusi sarja? Ilmeisesti kyseessä on uusisarja, johon vain suruttomasti on otettu elementtejä, nimiä yms. vanhasta sarjasta. Ainakaan jatkoa vanhalle sarjalle tämä ei voi olla.

    EDIT: Kukapa voisi unohtaa sitä fiilistä, kun vanhan sarjan Starbuck painoi Viperin ohjaussauvasta sitä toista valkoista nappia ja alus syöksyi Cyloneilta pakoon ja teki silmukan niiden taakse ja sitten painettiin punaista nappia...
     
  2. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Näin on. Nostalgisia muistoja ei voi mikään sarja voittaa.
     
  3. Psychic

    Psychic Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2002
    Viestejä:
    255
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkuperäistä Galacticaa en ole nähnyt (vaikkei sillä ilmeisesti paljon tekemistä uuden kanssa olekaan), mutta tähän uuteen olen koukkuun jäänyt ja kovasti pitänyt, vaikka ainahan jotain parannettavaa löytyy.

    Hehe, erittäin hyvä analyysi ja lienee osa totuutta :).
    Toisaalta se oli sentään positiivista, että tällä kertaa ei ollut kyseessä avaruusolennot, jotka "sattuvat olemaan" lähes tai täysin ihmisen näköisiä; aiheesta olen aiemminkin paasannut:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=587407&postcount=51

    Minusta näyttelijät ovat hyviä ja sopivat rooleihinsa, suosikkeina Starbuck ja komentaja. Suosikkijakso on tähän asti ollut Starbuckin haaksirikko vieraalle planeetalle. Vaikka kuten joku yllä totesi, tosiaan se (orgaaninen) laite lähti liikkeelle ihan tuosta vain. Pidän seikkailumeiningistä, ja S-buck olisi saanut vaikka jäädä pidemmäksikin aikaa sinne tutkailemaan. Siitä tippumisesta sinne planeetalle muuten tuli mieleen Babylon 5
    jakso jossa Sheridan putoaa Z'hadumin kuiluun
    (jonka luoja JMS taas sai vaikutteita Tolkienilta).

    Niistä huonoista puolista, itseäni häiritsevät nämä kidutuskohtaukset, joita nyky-jenkkisarjoissa tahdotaan viljellä (kuten Lostissakin hiljan). NYT:in arvostelussa sarjan alkaessa muutenkin verrattiin koko sarjan tematiikkaa USA:n nykyilmapiiriin.

    Saatta olla, mutta itse haluan scifini scifinä :), enkä piittaa poliittisista viitteistä tai allegorioista nykytapahtumiin.
    Esim. Tolkienhan kielsi kaikki Sormusten herran yhteydet reaalimaailmaan (=toiseen maailmansotaan).
    Vaikka väkisin tietty tekoajankohta heijastuu aina edes jollain tapaa kaikissa taiteissa. Mutta scifin ei todellakaan tarvitse olla aina aikansa peili, kuten jossain olen joskus kuullut väitettävän.

    Ja viime jaksosta vielä; ylettömän väkivallan lisäksi se oli muutenkin heikoimpia tähän asti. Sanomaa ei hirveästi ollut, toistettiin vaan "olet vain kone, olet vain kone". Toistakin näkökulmaa aiheeseen voidaan helposti pohtia (esim. Spielberg/Kubrick: A.I.).

    Lopulta, ei kai niillä rakennuspalikoilla ole kovin suurta merkitystä. Mekin koostumme pääasiassa tietystä "random" aineesta, hiilestä. Sitä voidaan sitten filosofioida mistä tietoisuus rakentuu ja syntyy. (Jos halutaan tällaista TV-sarjoissa esitettyjen fiktiivisten asioiden analysointia joka on aina niin järkevää ;), niin tässä riippuu miten ne cylonit on rakennettu ja kuinka kehittyneellä tasolla ovat, onko niillä "oikeaa" tietoisuutta.)

    Lopussa oli kyllä ovelaa pistää tuo epäilyn siemen kytemään.
    Tyyliin, eihän nyt päähenkilö voi olla cylon, mutta entäpä jos kuitenkin...
    Tuon seurauksena hogasin, että Edward J. Olmoshan (Adama) on Blade Runnerin Gaff! Onpas mies muuttunut. Karismaa hepulta löytyy.

    Minä taas pidän Starbuckin näyttelijästä (ehkä tosiaan enemmän näyttelijästä, eli ei etenkään niistä yllä mainituista viime aikaisista juonenkäänteistä hahmoon liittyen...)
     
  4. jcage

    jcage Guest Guest

    Liittynyt:
    20.04.2006
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeps, kuten sanoin, niin osaksi aika kultaa muistot, mutta ei aina ihan niinkään.

    Tämä on nyt vähän offtopic, mutta paras poliisisarja ikinä minun mielestä oli Hillstreet Blues...kunnes Shield alkoi. Mikään ei pysty himmentämään HSB:n muistoa, mutta Shield on vielä parempi minun mielestä, vaikka kuinka aika olisi kullannut muistot.

    Galacticaan palatakseni ja yhdestä yksityiskohdasta spekuloisin, että miksi Cylonit ovat tehneet vain 12 eri kopiota tai mallia ihmisestä? Ovat kaapanneet vain 12 ihmistä? Jos on taito ja teknologia tehdä näin ihmisen kaltaisia "olentoja", niin ei kai olisi kovin vaikeaa tehdä niistä kaikista erinäköisiä?
     
  5. Crannog

    Crannog Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 344
    Saadut tykkäykset:
    0
    12 siirtokuntaa, 12 cylon-mallia (yhdestä mallista näyttää voivan olla useampia kopioita): sattumaa? Ei välttämättä.
     
  6. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kaikella on tarkoitus :thumbsup:
     
  7. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kyllähän tämä vol.2 versio Starbuckista on selkeästi kiinnostavampi seurattava, kuin tukka hyvin kaikki hyvin Benedictin kasari buck. Vaikka tuosta vol.ykkösestä yritettiinkin kehitellä Galacticalle omaa Han Solo kopiota, niin aika pahasti tuossakin tehtävässä epäonnistuttiin. Hyvin pysyi se sikari kyllä suupielessä, ei siinä mitään. Syvyyttä tuosta versiosta löytyy kyllä niin vähän, ettei millään voi puhua oikeasti kiinnostavasta henkilöhahmosta. Paperin ohut sarjakuvahahmo, siinä kaikki.

    Katee Sackhoffin hienosti esittämä Kara Thrace taasen on erittäin hyvin kirjoitettu ja pohjustettu antisankaritar, joka toimillaan pystyy nostattamaan katsojassa sekä sympatian että kiukuntuntemuksia. Mistään hmv hahmosta ei siis todellakaan ole kyse. Casting osastolle voi vielä heittää kiitoksia siitä, etteivät mitään valokuvamallia palkanneet juuri tuohon osaan. Nyt on juurikin oikeanlainen tyttö touhuilemassa.
     
  8. Jiief

    Jiief Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2005
    Viestejä:
    187
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tod. Ja samalla laittaa kiitokset niistä kahdesta valokuvamallista, jotka palkkasivat juuri oikeisiin rooleihin! ;)

    /JF
     
  9. odt

    odt Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2003
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    0
    Monesko jakso eilinen eli 21.4 esitetty jakso oli. Perkeleen topfield jätti nauhoittamatta.:OI
     
  10. Alobek

    Alobek Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2003
    Viestejä:
    695
    Saadut tykkäykset:
    8
    "Tigh Me Up, Tigh Me Down" on ensimmäisen kauden yhdeksäs jakso kun minisarja jätetään laskematta mukaan.
     
  11. jussi28

    jussi28 Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.07.2002
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minulla sama homma??
     
  12. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Onko Nelosella oikeuksia tahi aikomuksia 2. seasonin näyttämiseen?
     
  13. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    No eiköhän sen voi varmana sanoa ettei sarjaa ensimmäiseen kauteen jätetä.
     
  14. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jos kyseessä olisi kolmoskanava, niin kakkoskauden näyttämisestä ei olisi mitään takeita. Kun kyseessä on nelonen, niin eiköhän kakkoskausikin tule.

    Hieman samasta aiheesta : Olen hieman ihmetellyt missä kakkoskauden loppupuolisko R1-boxi viipyy. eka puoliskohan ilmestyi jo viime vuonna, eikä missään ole tietoa loppujaksojen tilanteesta.
     
  15. Makis

    Makis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    536
    Saadut tykkäykset:
    0
    Galactica oli n. kymmenvuotiaiden mielestä paras sarja ikinä. Samaan tapaan muutamaa vuotta myöhemmin Ritari Ässä oli 'se' juttu. Mutta kyllähän aikuiselle nuo sarjat ovat lähinnä naurettavia. Vanhassa Galactikassahan ei edes ollut kuin n. yksi juoni. Ritari Ässässä taisi olla pari (ylivoimaisesti yleisin oli "neito pulassa").
     
  16. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Vastahan se viimeinen jakso tuli ulos TV:stä kuukausi tms. sitten. Eli boksi tullee taas vähän ennen ensi kauden alkua, eli kesän loppupuolella. Näinhän tehtiin ensimmäisen kauden boksin kanssa toisen kauden alettua.
     
  17. Morden

    Morden Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2002
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseasiassa 13 Cylon mallia (12 on ihmiskopioita) ja 13 siirtokuntaa. Tekisi mieli vielä lisätä Kreikan mytologiasta 12 Olympus-vuoren jumalaa ja Hadeksen kolmanneksitoista.

    Joku jolla on enemmän mielenkiintoa, voisi ottaa selvää (vai onko tästä jo spekulaatiota jossainpäin nettiä?) onko mahdollisiin Cylon-ihmismalleihin otettu mallia Kreikan mytologian jumalhahmoista.
     
  18. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Äkkipäätä sanoisin, että ei, mutta täytyisi varmistukseksi verestää hieman muistiaan noista jumalhahmoista (joskus tiesin niistä paljonkin)... Mutta ainakaan sitä ei ole tehty ilmiselvästi, jos näin on käynyt.
     
  19. Crannog

    Crannog Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kobolilla on 12 tunnettua siirtokuntaa. Legendojen mukaisen kolmannentoista siirtokunnan eli Maan olemassaolostahan ei voida olla varmoja, joten sen voisi käsittää tässä vaiheessa vaikka ns. paratiisiksi.
    Itse asiassa mainitut 12 siirtokuntaa on nimetty kreikkalaisen horoskoopin mukaan. Linkin takana on enemmänkin mielenkiintoista tietoa aiheesta - ei mielestäni spoilaa, mutta ainahan kannattaa olla varovainen: Wikipedia: Battlestar Galactica - Religious and mythological references

    Edit: Tarkennus.
     
  20. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ritari ässässä oli lähes kaikki ns. yhden jakson seikkailuja. Galacticassa sen sijaan kaikki tarinat olivat 2-3 jakson pituisia. Tämä nosti odotusasteikkoa aikoinaan huimasti kun lähes joka jakso jäi 'jännittävään' kohtaan. En oikein tajua mikä tuo ns. galactican yksi juoni viestissäsi on. Samankaltaisia tarinoina siellä oli kuin kaikissa muissakin avaruussarjoissa.