Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kill Bill 2 joka mielestäni hakkaa ykkösosan satanolla. Mukaan oli tällä kertaa ängetty myös juoni, ja taisteluiden harvuus ei haitannut kun tunnetta oli tullut enemmän mukaan ykkösosaan verrattuna. Tarantino osaa asiansa ohjaajana, mutta kehottaisin häntä pysymän kaukana käsikirjoitustöistä.. Ihan laatuviihdettähän tämä KB2 oli vaikka
    Haudasta karkaaminen vähän paksua olikin, mutta onhan kyseessä The Bride..
    3½/5 sanoisin.. Suositelisin lähinnä Qenttiinin faneille.
     
  2. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hyökkäys poliisiasemalla 13 (2005)
    http://www.imdb.com/title/tt0398712/

    Melko mitäänsanomaton teos, ei ainakaan jättänyt itselleni mitään suurempia fiiliksiä. Laurence Fishburne vetää tyylilleen uskollisen roolin ja lfe-raitaan on panostettu kohtalaisesti. Kerran katsottava ja subbaria hyvin käyttävä leffa, mutta ei aiheuta suurempaa intoa katsoa ko. tuotosta heti uudestaan.

    **/*****
     
  3. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm, tältä siis tuntuu kun sappi kiehuu...
     
  4. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Teeman Kieslowski-ilta:

    Lyhyt elokuva rakkaudesta (Krótki film o milosci, 1988) :) :) :) :) ½
    Erinomaisen hieno ja mielenkiintoinen. Elokuvasta mieleen tuli heti Takaikkuna, mutta tässä elokuvassa romanssia tutkitaan tarkemmin. Tirkistelyä sympatisoidaan, ja tästä henkilöt saavat syvyyttä. Harmi, etten ole aikaisemmin törmännyt.


    Veronikan kaksoiselämä (Podwojne zycie Weroniki, 1991) :) :)
    Ei iskenyt. Odotin koko elokuvan ajan, että tarinat muuttuisivat enemmän yhtäaikaisiksi ja että ne olisivat kietoutuneet lopulta yhteen. Pettymys. Tuntui että juoni oli jollakin tavalla koko ajan "vajaa", jossa oli liiallisesti avoimia kohtia. Varsinkin jälkimmäinen tarina oli kuin pelkkää kuvausta Veroniquen elämästä ilman ajatusta. Ehkä liiankin tavanomaisena esittyi päähenkilön tylsä elämä.
     
  5. Coppola

    Coppola Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2006
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jackie Brown

    Pitkästä aikaa tuli katsottua Tarantinon leffa. Viime näkemästä olikin jo aikaa, joten leffa tuntui erittäin hyvältä. Jotenkin aina tykännyt Jacksonin näyttelemisestä, kun kaveri vetää sen niin usein loistavasti. :thumbsup:
    Pam Grierkin oli parempi, kuin muistin ja leffa toimi alusta loppuun, ei tämä silti aivan yllä Tarantinon parhaimmistoon, mutta loistava silti.

    :) :) :) :rolleyes:

    Seuraavaksi vuorossa Reservoir Dogs...:king:
     
  6. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Höpön pöpön! Ei kiehunut sappi, eikä edes ketuttanut:D Kyseessä ei kuitenkaan ollut Kidmanin The Others, vaan Alejandro Amenábarin The Others aivan kuin Jorse mainitsi Kubrickin Shiningin ja Scottin Alienin kohdalla.
     
  7. Gleb

    Gleb Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.10.2001
    Viestejä:
    658
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin tuli nuo Teeman Kieslowskit katsottua ja olen aivan samoilla linjoilla kuin Niiles. Lyhyt elokuva rakkaudesta kolahti kyllä minullekin erinomaisesti ja nousi sinne jonnekin Punaisen ja Sinisen tasolle. Dekalog on kyllä jostakin hankittava. Veronika taas ei oikein missään vaiheessa sytyttänyt, ehkä olisi auttanut jos olisi kunnolla keskittynyt (nyt näpyttelin konetta samalla), mutta en vaan saanut elokuvasta kunnolla kiinni.

    Lyhyt elokuva rakkaudesta ****
    Veronikan kaksoiselämä **½

    Lisäksi sain tänään katsottua noin viikko sitten tullee Italian jobin (uusi) joka oli oikein mukavaa heist-viihdettä. Rupesi tekemään Mini Cooperia mieli. ***½
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Tulin itsekin katsoneeksi ja samalla kahden tähden linjalla olen, ehkä 2½... ...jotenkin vajaaltahan tuo tuntui...
     
  9. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Beneath the Planet of the Apes (1970)
    Erinomaisen elokuvan tylsä ja mitäänsanomaton jatko-osa. Kauhulla odotan kolmen seuraavan jatko-osan katsomista jos taso ei tästä ollenkaan nouse.
    1½/5
     
  10. amphosa

    amphosa No pain, No gain Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    825
    Saadut tykkäykset:
    0
    Out of Reach Segalin leffa löysi tiensä dvd soittimeen. Vaikka monista Segalin leffoista pidänkin, oli tämä elokuva jo varsinaista tuskaa. Ei oikein mitään järkeä ollut koko elokuvassa ja aikakin "pomppi" välillä oudosti. Saa yhden tähden ihan nätistä Agnieszka Wagnerista, joka esittää Puolalaista poliisia, Kasia Latoa. Segal voisi jo vähitellen lopettaa "näyttelemisen" ja alkaa vaikka tuottamaan äänikirjoja lapsille. Sen verran rauhoittava ääni :p *
     
  11. Vargas

    Vargas Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    324
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sullivan's Travels (1941)
    - Yhdellä kertaa sekä helposti katsottava, viihdyttävä, iloiseksi tekevä filmi, sekä koskettava kuvaus köyhälistöstä. Pääosanesittäjänä, kulkuriksi tekeytyvänä elokuvaohjaajana, Joel McCrea (mm. Foreign Correspondent). Veronica Lake pitkine vaaleine hiuksineen iskee kuin sata salamaa. 4½ / 5

    Laura (1944)
    - Tämä klassikkonoir oli vielä näkemättä. Ja kyllähän tämä maineensa veroinen on. Hienoja näyttelysuorituksia. Gene Tierneyta pääosassa säestää kyyninen etsivä McPherson (mainio Dana Andrews). Clifton Webb esittää hienosti eleganttia kriitikkoa.
    Loppu on myös hienosti toteutettu (radiota käytetty dramaattisuuden tuojana)
    4 / 5

    Fucking Åmål (1998)
    - Teinielokuvien sarjassa Moodyssonin elokuva pärjää hyvin. Ruotsalainen pikkukaupungin yläaste tuo jopa mieleen omat kouluajat, toisin kuin monet amerikkalaiset teinidraamat. Pienet sulkeutuneet piirit kaverien kesken, mutta niistä voi tarvittaessa murtautua läpi, jos on rohkeutta. Erilaisuus (tässä lesbosuhde) ei ole helppoa ainakaan tuossa ikäkaudessa. Hyvin näytelty vielä. 3½ / 5
     
  12. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    No, kyllä ainakin omasta mielestäni erittäin onnistunut leffa ja Kidmanin suoritus on ok. Yksi parhaista viimevuosien kauhuleffoista:thumbsup:
     
  13. Jaded

    Jaded Uusi jäsen Blokattu Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2004
    Viestejä:
    1 548
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä mutta se ei ollut Kidmanin ansiota.
     
  14. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 564
    Saadut tykkäykset:
    181
    The Blues Brothers

    25th Anniversary Edition makasi pitkään hyllyssä ja vähän jo pelkäsin katsoa leffaa, koska ajattelin ettei se mitenkään voi olla niin hyvä kuin vuosien takaisesta ensinäkemisestä muistin, mutta kyllähän se vaan oli. Loistavaa musiikkia, hienoja takaa-ajoja, lisää loistavaa musiikkia, vierailevia tähtiä, Ackroydin ja Belushin välillä hienosti toimiva kemia sekä loistavaa musiikkia. Eipä tästä oikein mitään pahaa sanottavaa keksi. :) :) :) :) :)

    Plussaa oli bongata X-Filesista tuttu Mr. X vähän nuorempana poliisin roolissa sekä Steven Spielbergin cameo.
     
  15. Vargas

    Vargas Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    324
    Saadut tykkäykset:
    0
    Brief Encounter (1945)
    - David Lean on nousemassa kyllä edelleenkin ohjaajien top-listallani. Toisaalla on suuret Technicolor-epookit, ja nyt olen nähnyt jotakin muunkin tyyppistä. Rachmaninovin musiikki yhdistettynä pimeään ratapihaan ja suuriin tunteisiin ei voi olla vetoamatta allekirjoittaneeseen. Elokuva kuvattiin Kaakkois-Englannissa kauempana ilmapommitusuhasta. Osalle katsojista elokuva voi mennä makeudessaan yli kertoessaan lemmenparin raastavasta rakkaudesta, mutta minulle tämä oli ainakin ensikatselulla suurta elokuvan juhlaa. Tätä täytyy sulatella vähän aikaa. 5 / 5
     
  16. hmv

    hmv Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2005
    Viestejä:
    380
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omat tuntemukseni ovat kyllä aikalailla toisensuuntaiset, ja niinpä annankin tälle neljä ja puoli tähteä (Lyhyt elokuva rakkaudesta saa neljä, samoin kuin Lyhyt elokuva tappamisesta). Kun noinkin kaunis nainen on sotkeutuneen salaperäiseen romanssinpoikaseen, niin kyllä se ainakin täällä romantiikannälkää siinä määrin tyydytti, että tylsyys oli kaukana. Ja koko mystinen kahden naisen kohtalonyhteys oli mielenkiintoisesti esitetty.

    Naisten tarinathan on esitetty peräkkäin, ja vain yhdessä kohtauksessa ovat yhtäaikaa esillä, joten sikälihän tässä ei pitäisi olla mitään hämmentävää. Elokuvan varsinaista mysteeriä, eli kahden naisen salaperäistä yhteyttä, ei tässä ole tarkoituskaan "ratkaista". Elokuva on mystinen ja kaunis kuin runo, ja sopivassa tunnelmassa unohtumaton elämys.
     
  17. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä, mutta se yksi yhteinen kohtaus alkupuolella loi odotuksen siitä, että ehkä tarinat menevät jossakin vaiheessa yhteen. Kun sitten mitään erikoista (lue: omaperäistä, ikimuistettavaa) ei tapahdu, niin elokuva jää vain elämänkuvan seuraamiseksi. Tarinoiden kohtaaminen tai toisen henkilön kiinnostus ja etsiminen olisi ollut mielenkiintoista, tosin usein käytettyä (kirjotetaanko se nyt cliché :))
     
  18. Benedictus

    Benedictus Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arachnophobia Ensimmäistä kertaa tämän teoksen katsoin ja hyvänä viihteenä meni. Hämähäkit laittoivat pariin otteeseen säikäyttämään vaikken itse kammoa niitä. Ehdottomasti leffan suurin piristysruiske oli John Goodmanin rooli mitään mistään tietämättömänä Tuholaistorjujana. Harmi että näyttäytyi ruudussa liian harvakseltaan. Hyvä järjetön leffaidea, mutta ei mikään klassikko sentään. Hyvin oli hämikset koulutettu. ***

    Dark City Kolmas katselukerta, toinen dvd katselukerta ja leffa yllättäen osasi olla edelleen viihdyttävä, jopa parempi kuin aiemmilla kerroilla. Epäloogiselta tuntunut leffa aukeni nyt paremmin ja etenkin Hurtin ja Sutherlandin roolisuoritukset toimivat. Tämän leffan ahdistava ja mysteerinen tunnelma välittyi aivokoppaani ja vaikka loppuratkaisun ja muut tapahtumat tiesikin niin kuitenkin leffa antoi uusia fiiliksiä ***½

    Bad Boys (1983) Sean Pennin tähdittämä nuorisovankilaleffa toimi näin toisella yrittämälläkin. Kuitenkin liian hyvin oli leffa vielä muistissa edellisestä katselukerrasta ettei siitä voinut täysin siemauksin nauttia. Kuitenkin välillä niin tahattoman koominen pätkä toimi ja ihan milloin vaan voisin ostaa tämän futurefilmin julkaisun tilalle paremman version ***½

    Kivaa jenkkiviihdettä taas kerran
     
  19. JaySee

    JaySee swiftly and with style Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.03.2002
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    75
    Back to the Future (1985)
    Robert Zemeckisin ohjaama aikamatkaseikkailu Paluu tulevaisuuteen kuuluu 80-luvun parhaiden elokuvien joukkoon. Meno on alusta loppuun sen verran viihdyttävää, että tarinan epäloogisuudet on helppo unohtaa. Michael J. Fox ja Christopher Lloyd heittävät mainiot roolit mieheen. Elokuvan todellinen dynamo on kuitenkin Crispin Glover, jonka tulkitsema George McFly ei varmaankaan jätä ketään kylmäksi. On harmi, ettei Gloveria saatu trilogian täydentäviin jatko-osiin.
    ****½
     
  20. Murnau

    Murnau Elitistipaska Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    11.12.2002
    Viestejä:
    832
    Saadut tykkäykset:
    4
    D. W. Griffith: The Birth of a Nation ****½
    Rasistinen tai ei, mutta silti hieno ja toimiva elokuva kaikin puolin.

    Tim Burton & Mike Johnson: Corpse Bride ****
    Hyvä elokuva tämäkin. Tyylikkään näköinen ja tarinakin ihan hauska, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan. Danny Elfmanin musiikit ja laulut olivat omasta mielestäni hivenen laimeat. The Nightmare Before Christmas on parempi.

    Ron Howard: Cinderella Man **½
    Varsin latteaa draamaa. Lähtökohdat olivat hyvät, mutta jotenkin puolivillaiseksi tämä jäi. Hyvää aikakauden kuvausta, joskin perheen taloudellisen ahdingon kuvaamisen olisi voinut tehdä paljon paremminkin - nyt jäi sellainen fiilis että ei heidän elämänsä niin kauheaa ollutkaan. Nyrkkeilykohtaukset tavanomaisia ja Renée Zellweger yhtä ärsyttävä kuin aina.

    Neil Marshall: The Descent *½
    Suuri pettymys kuten valtaosa näistä uusista kauhuelokuvista. Alku oli lupaava, mutta vähitellen alkoi kiinnostus niin tarinan henkilöitä kuin heidän kohtaloitaankin kohtaan latistua. Pitäisi jättää näiden katsominen kokonaan.

    Nicholas Hytner: The Crucible ****
    Arthur Miller -filmatisointi Salemin noitavainoista. Daniel Day-Lewis roolissaan tuttuun tapaan hyvä eikä Winona Ryderinkaan suoritusta voi moittia. Hivenen olisi voinut tarinaa typistää, nyt noitasyyttelyt alkoivat mennä jo älyttömyyksiin (kuten tietääkseni tosielämässäkin, mutta silti). Tunnelmallinen ja hyvin aikakautensa tavoittava elokuva.

    F. W. Murnau: Der Letzte Mann *****
    Murnaun paras saksankauden elokuva. Teknisesti huippulaatua ja Jannings roolissaan loistava.

    Kurt Neumann: The Fly ***½
    Keskitasoa parempi tieteiskauhistelu.