Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt neljä!

    http://www.oceanicairlines.com/

    J-dee
     
  2. Toni W

    Toni W Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun mielestä toi uusin jakso oli hyvä, mielenkiintoisia uusia juttuja paljastui. Saa nähdä miten näitä käsitellään tulevissa jaksoissa. En jaksa uskoa, että tämä jakso vielä olisi mitenkään paljastanut koko Lostin ideaa... olisi äärimmäisen outo ja tökerö ratkaisu käsikirjoittajilta.
     
  3. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    En kyllä minäkään usko, että ratkaisu oli tuossa, melko heikosti menisi silloin kirjoittajilla.. Luultavasti tuo oli vain yksi tapa saada katsojat hämmästymään ja luulemaan, että idea oli tuossa.
     
  4. tollo2000

    tollo2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2002
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    2
    Taikka sitten tarkemmin kuvailtuna kirjoittajat halusivat antaa yhden mahdollisen ratkaisun mietittäväksi. Mielestäni on kuitenkin päivänselvää ettei ratkaisu ole yksinomaan tuo. Se, että Libby tunsin Hurleyn menneisyydessään ei mitenkään vahvista tuota ratkaisua oikeaksi. Libbyn menneisyyttä ei ole avattu ja syy siihen miksi hänkin oli psykiatrisessa hoidossa voi olla mikä hyvänsä. Se, että Hurley näki mielikuvitusystävänsä saarella ei ole sen kummempaa kuin Jackin kuollut isäkään. Teoreettisesti on mahdollista, että käsikirjoittajat voisivat käyttää tätä mahdollisuutta paniikkiratkaisuna myöhemmin, mutta en usko, että sellaiseen ryhtyvät - se olisi vain tyhmää. Mielestäni ne katsojat, jotka luulevat, että ratkaisu saaren mysteeriin tarjoiltaisiin tässä vaiheessa ja tällä tavalla ovat hieman lapsellisia. Tarinan kerronnankin kannalta olisi yksinkertaisesti typerää kuvata Hurleystä riippumattomia tapahtumia, kun tämä keskustelee mielikuvitusystävänsä kanssa, jos nämä tapahtumat olisivat vain Hurleyn päässä. Numeroiden osalta tämä jakso syvensi käsikirjoittajien rämpimää suota entisestään - mutta niiden mysteerihän meni liian pitkälle alusta alkaen.

    Juonen jatkuvuuden kannalta Hurleyn sekoilua huolestuttavampaa on minusta se, että saarelle tuli se Dharman tavaralähetys. Ensimmäisellä kaudella annettiin käsitys, että saari on ollut Dharman hylkäämä ainakin toista kymmentä vuotta. Ranskalainen nainenhan oli saarella toistakymmentä vuotta ja hänen tekemä radiolähetyksensä toistui oliko se nyt 16 vuotta putkeen. Ihme, jos ei tavaralähetyksien toimittajat (Dharma) kiinnostuneet tuosta radiolähetyksestä? Tai ranskalainen nainen puolestaan kiinnostunut noista tavaralähetyksistä. Jos tavaralähetyksien toimittajat eivät tarkoituksella auttaneet naista, niin mikseivät vain tuhonneet sitä radiolähetystä - tiedä vaikka joku laiva tai lentokone kuulisi sen saaren ohi kulkiessaan - radiolähetyshän oli heille selvä uhka. Toisaalta käsikirjoittajat voivat aina löytää jonkin porsaan reiän, ehkäpä Dharma on vasta palaamassa saarelle tjsp?

    Toisaalta onhan tiedossa, että Toisilla on ainakin moottorivene ja näin todennäköisesti myös yhteys ulkomaailmaan ja jos Dharma aktiivisesti tekee tavaralähetyksiä, niin tämä vain vahvistaisi sen? Minä ainakin Jackin, Locken tai Sawyerin housuissa menisin aseiden kera pyytämään (tai ainakin kokeilemaan onneaan) Toisilta, että hommaisivat moottoriveneellä (tai veneillä?) pakkolaskusta selviytyneet matkustajat pois saarelta ja saisivat jatkaa rauhassa toimintaansa.
     
  5. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eikös nämä the othersit ole juurikin Dharman porukkaa.

    David Galehan sanoi, ettei edes jumala näe saarta tjsp. Ei harmainta aavistustakaan siitä, mitä tuolla tarkoitetaan, mutta tuskin ihan lämpimikseen puhui.

    Kuten tuli mainittua the others = dharma, joten pakkolaskusta selviytyneet ovat osa dharman suunnitelmaa/toimintaa. Ainakin itse olen jo alusta asti ajatellut, että kone syöksyi saarelle tarkoituksella. Miten tuo kaikki sitten on toteutettu käytännössä, onkin jo hieman vaikeampaa päätellä :D
     
  6. Yläpesä

    Yläpesä Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2002
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hatchin laitteistus sisältää kuitenkin aivan modernejakin esineitä (pesukone) mitä lostilaiset ovat ihmetelleet. Täydennyksiä on siis tullut "koko ajan".

    Mistä muka tiedetään että Danielle on todella ollut saarella 16v? Radioviestin juokseva logiikka olisi helppo väärentää jos näin haluttaisiin. Minä epäilen kaikkea. Tämänkin foorumin olemassaoloa ja tänne viestejä lähettävien tarkoituksia.


    :cool:
     
  7. shiskebab82

    shiskebab82 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    En huomannut, että täällä olisi mainittu sellainen seikka Hurleystä, että ehkä hänen järkensä vain tuli rajan päähän. Hurleyn järki ei enää vain kestänyt sitä kaikkea outoutta ja niin tuli Dave takaisin selittämään hänelle saaren mysteerin. Hyvä jakso tämä kyllä oli.

    No tämä on vain oma mietintäni. Palaillaan taas.


    Shis
     
  8. tollo2000

    tollo2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2002
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mielestäni Danielle vahvisti tämän tiedon Sayedille ensimmäisellä kaudella. Tietysti on mahdollista, että käsikirjoittajat jälkeenpäin päättävät, että Danille vain valehteli ja totuus onkin jotain muuta.
     
  9. tollo2000

    tollo2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2002
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olettaen, että sarjan tapahtumat sijoittuvat 2000 -luvun alkuun (2005/2006), niin mikä saa sinut päättelemään pesukoneesta, että täydennyksiä on tullut kokoajan? Tarkoitatko, ettei 1980 luvun lopulla ollut pesukoneita?
     
  10. tollo2000

    tollo2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2002
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo ihan ok jakson minunkin mielestä, vaikka yleisesti olenkin kyllästynyt näihin "hyllyltä" otettuihin käsikirjoitusideoihin. Tuohan on jo niin monessa muussa sarjassa ja elokuvassa käytetty idea. "Kaikki onkin vain kuvitelmaa tai unta" ja väännetään se sarjan teemaan sopivaksi.

    Onkohan noista muuten mitään databasea netissä? Siis sellaisista käsisideoista, jotka toistuvat melkein kaikissa sarjoissa, mutta vain hieman erilaisina sarjan teemaan sovitettuina versioina?
     
  11. iiitee

    iiitee Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.07.2003
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmasti on ollut, muttei Whirlpoolin Duet pesukone/kuivausrumpu paria ;) Löytyy whirlpoolin sivuilta tälläkin hetkellä, että oisko joku vitsi/piilomainonta kun niin uutta rautaa siellä mestassa... :p

    Huippusarja kyl, ja huomista jaksoa ootellessa :naminami:
     
  12. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Lostin sivuilta:
    "Libby encourages Hurley to destroy it, but the moment he does, the pallet is discovered by the entire group, causing Hurley to have a breakdown..."

    Eli eiköhän Hurleyn harhanäyt johtuneet tästä uuden ruokalähetyksen aiheuttamasta masennuksesta?Ei päässytkään aloittamaan laihista!
     
  13. Toni W

    Toni W Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se kohtaus jossa Hurley tuhos sen oman kätkönsä ei ollut mitenkään sopiva tähän sarjan ympäristöön. Kyseessa kuitenkin lähes autio saari, jossa ruoan pitäisi olla nyt edes hiukan tiukalla... nyt yks kaveri heittää ison määrän safkaa pisin metsiä ja Libby katsoo vaan vierestä. Jotenkin vaan otti pahasti silmään toi kohtaus. Mitäs muut olis mahtanut sanoa, jos olisivat saaneet tietää.

    Toinen juttu mikä tossa tökki oli se, että siinä oli litratolkulla majoneesia ja muuta tavaraa viskottu siihen maahan ja sit tulee ne korealaiset ja juoksee melkein paikan yli, eivätkä huomaa/ihmettele mitään... kuitenkin reaktiot sitä ruokalähetystä kohtaan olivat sen suuntaiset, että nälkä on ja tappeluhan siinä meinas tulla.
     
  14. Yläpesä

    Yläpesä Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2002
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se, että lostilaiset itse ihmettelivät näitä moderneja pesulaitteita hatchissa, kun heidän kuvitelmansa on ollut, että koko saari on ollut eristyksissä maailmasta min. 16 v.

    Mikä saa teidät luottamaan siihen, että Danielle sanoo ITSE olleensa saarella 16 vuotta? Hänhän voi itse olla yksi Niistä... (toki erittäin epätodennäköistä mutta until verified..)
     
  15. Wellho

    Wellho Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni olisi hyvä jos alettaisiin täällä käyttää tai ottaa jopa "pakolliseksi" käytännöksi, että sarjojen kohdalla alaotsikoksi pitäisi laittaa keskusteltavan jakson järjestysnumero lyhyesti. esim. 2e18. Se helpottaisi ihmisiä jotka seuraavat keskustelua mutta on vasta katsomassa sarjaa jälkijunassa.

    Ei kai se suuri asia oo laittaa jakson numeroa tuohon alaotsikkoon.
     
  16. an-ti

    an-ti Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2003
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edellinen jakso oli tylsä, mutta tämä oli vielä tylsempi.
    Lopussa annettiin taas pientä vinkkiä, että seuraavassa jaksossa tapahtuu.
    Saa nähdä. :rolleyes:

    Ehkä tämä on vaan tyyntä myrskyn edellä ja kauden loppu on taas mielenkiintoinen edellisen tapaan.
     
  17. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    2x19 myös.

    Melko perusjakso, mutta loppuhetkiähän tässä kohta aletaan elämään, joten mielenkiintoista nähdä mitä on luvassa.
     
  18. The F1nn

    The F1nn Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.07.2000
    Viestejä:
    443
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sanos muuta. Täytyy vaan toivoa, että olet oikeassa eikä kausi 2 pääty kuten ykkönen teki.
     
  19. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Oikein mukava ja tunnelmallinen jakso. Veikkaisin, että todellakin haluttiin vähän fiilistellä ennen kauden loppurytinöitä. Aika hyviä näyttelijöitä nuo Bernardin ja Rosen esittäjät, ikä tuo kyllä uskottavuutta.
     
  20. hiost

    hiost White Trash Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.11.2003
    Viestejä:
    2 366
    Saadut tykkäykset:
    6
    Heti tuli sitten kun möläytin :)