24 (MTV3 / SubTV)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana glottis, 08.09.2002.

  1. Ephram

    Ephram Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2004
    Viestejä:
    357
    Saadut tykkäykset:
    0
    H-U-I-K-E-A jakso! Ehkä huikein jakso kaksnelosta koskaan ja varmisti sen, että minun kirjoissani neloskausi on tähän mennessä paras seasoni. Tämä kausi oli toiminnan ja muun sisällön tasapainotuksen osalta harvinaisen puhdas eikä tarvinnut enää kärsiä täytejuonista tyyliin "Kim joutuu yksinäisen erakon kaappaamaksi", vaikka kyllähän Elishaa katseli. ;)

    Ensimmäiset 25 minuuttia jaksosta menivät henkeäsalpaavan jännittävissä merkeissä, sitten tuli pientä suvantoa, mutta taas loppua kohden lyötiin se kuuluisa vitosvaihde silmään. 24 paranee vain vanhetessaan!

    Ja se loppu.. oijoijoi.. Auringonnousu kruunasi kaiken. :king:
     
  2. Jiief

    Jiief Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2005
    Viestejä:
    187
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä pointti. Multa oli alitajunta poistanu noi jatkuvat Elishan kaappaamiset ykköskautta lukuunottamatta. :hitme:

    Mielestäni tämä kausi kuitenkin jotenki lerpahti loppua kohti, ensimmäisen puolikkaan olin ihan täysillä mukana, mutta jotenkin sen asefirma-juonikäänteen jälkeen lopahti mielenkiinto...

    /JF
     
  3. Alobek

    Alobek Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2003
    Viestejä:
    695
    Saadut tykkäykset:
    8
    Olipas hankala tuotantokausi. Neljäs "vuorokausi" taisi olla hetkestä riippuen samalla sarjan sekä paras että selvästi huonoin tähän astisista. Tällä kaudella tuottajat olivat huomanneet mikä toimii ja mikä ei. Toimintaa oli enemmän, tuntui että kaudella tapahtui enemmän kuin parilla aiemmalla yhteensä. Kiefer osoitti taas, että ilman miestä koko sarja olisi pystyynkuollut ja sivujuoniakin tuntui olevan kauden loppupuolella tavallista vähemmän. Hyvä juttu oli myös, että Kimiä ei ollut mukana laisinkaan. Hahmolla ei osattu tehdä kolmella aikaisemmalla kaudella mitään, joten oli oikea ratkaisu jättää Kim pois neloskaudesta.

    Valitettavasti tälläkin kaudella oli paljon suvantovaiheita - eniten CTU-häslinkiä, CTU-pomon sekopää tytär (turhin sivujuoni ikinä) - ja isoimpana miinuksena tuotantoyhtiö Foxin poliittinen suuntaus tuli aika hemmetin selväksi (tyttöystävä ei pystynyt seuraamaan tätä tuotantokautta loppuun juuri tästä syystä):

    - Ramboilevan puolustusministerin poika, joka vastustaa isän sotaretkiä on tottakai sarjassa a) täysi nilkki, b) homo, ja c) vieläpä osasyyllinen isänsä kidnappaukseen.

    - Tietysti puolustusministeriä ei haittaa oman pojan kidutus.

    - Varapresidentti, joka vastustaa pidätettyjen kidutusta on tottakai a) täysi nilkki ja b) umpitohelo ja c) pahemman luokan raukkis, jonka edellisen presidentin pitää tulla pelastamaan.

    - Yhdessä vaiheessa jopa Amnestyn asianajajasta tehtiin pahis, koska oli kidutusta ja laitonta pidätystä vastaan. Jack jopa taisi tokaista jotakin tyyliin "miten voit elää itsesi kanssa" hepulle.

    Sarjan antama kuva siitä, että onneksi on ihmisiä, jotka ovat valmiita rikkomaan lakeja tähtilippua puolustaakseen otti välillä hermoon pahemman kerran. Tätähän 24 on aina ollut, mutta tällä kaudella entistä enemmän. Voi olla, että pienen sulattelun jälkeen tästä kaudesta jää vain paha maku suuhun. Saapa nähdä mitä vitoskausi tuo tullessaan.
     
  4. Terris

    Terris Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    1 986
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jäi jotenkin haikee fiilis tosta lopusta, kun lähti yksin käppäilemään:) Alkoi ajattelemaan, mitä kaikkea häneltä jää pois. Mutta onneksi tämä on vain sarja. Jännityksellä odotan, mitä vitoskausi tuo tullessaan. Harmittavasti armeija kuitenkin alkaa ensi tammikuussa eikä luultavasti pysty tätä seuraamaan telkkarista, joten voisi ostaa boksi samantien. Huippu kausi, ei voi muuta sanoa!
     
  5. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Jos vaan vähänkään tykkää sarjasta, niin 5. kautta ei kannata missata. Tähän reiluun puoleenväliin mennessä menee kyllä oman listan kärkeen (1. kausi tiukasti rinnalla). :king:
     
  6. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehdottomasti paras kausi (eihän tosin niitä huonoja olekkaan). Pääpahiskin pysyi samana miltein alusta lähtien ja tästä löytyi jo ykköskaudella esiintyneen Dennis Hopperin tasoista karismaa. Juoni oli mielenkiintoinen eikä yhtään oikeasti huonoa jaksoa ollut mukaan eksynyt. Jack oli entistä enemmän lähes puolijumala, mutta se ei tosiaan menoa haitannut. Neloskausi vahvistaa jälleen sitä käsitystä että 24 on tämän hetken parhain tv-sarja antia. Viitoskautta jäädään odottamaan innolla...
     
  7. Tommy-H

    Tommy-H Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2005
    Viestejä:
    1 808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päälimmäiset fiilikset ovat odottavaiset viidettä tuotantokautta odotellessa. Eniten viimisessä jaksossa petyin tuohon ydinkärjen jahtaamisjuttuun, koska koko vuorokausi oli pyörinyt sen ympärillä ja sitten 5 minuutissa se saadana räjäytettyä ja se siitä. Olisin kaivannut vähän erilaista ratkaisua, mutta en tiedä mitä.

    Loppu olikin sitten todella nannaa. Karkaaminen CTU:sta tehtiin tyylillä, toki jäi harmittamaan, että puolustusministerin tytär ei saanut tietää Jackin eloonjäännistä. Voi tyttöparkaa, kun kummatkin äijjät ovat läksneet elämästä.

    Kokonaisuudessaan neljäs vuorokausi oli hyvää viihdettä. Itseäni häiritsivät muutamat seikat, kuten terojen käyttäytyminen taisteluissa, joissa ne eivät saa Baueria millään hengiltä. Välillä siinä mentiin vähän yli. Mutta ihan hyvä, että taistelukohtauksia oli lisää. Juoni oli ihan ok, mutta itseeni uppoi paremmin kolosen juoni. Chasen olisin halunnut mukaan tähän tuotantokauteen, toivottavasti sitten viidennessä. Myös nuo alkutaipaleen sivujuonet, kuten Jackin korvaava agentti ja CTU:n johtajan tytär olivat ihan ihme touhuja mielestäni.

    Onko tiedossa sijoittuvatko 5. tuotantokauden tapahtumat Lontooseen, kuten kaverini kertoi? Innolla jään odottamaan.. Kukapa ei haluaisi nähdä Jackin pelastavan maailmaa ja huutavan käheällä äänellään :)
     
  8. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    No eipä ainakaan tähän mennessä 5. kautta olla vielä LA:sta poistuttu. Ja en kyllä usko, että poistutaankaan.
     
  9. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Jos tarkoitat sitä heppua, joka oli CTU:ssa ottanut Jackin hommat, niin minun mielestäni hänen rooli oli loistava ja etenkin tapa, jolla hän poistua kuvioista oli erittäin nerokas. Heikointa tällä kaudella oli huoltoasemakohtaus. Kolmoskaudella vastaava kohtaus, joka melkein aiheutti tätä: :OI, oli venäläinen ruletti vankilassa.
     
  10. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Lontoosta on huhuttu 6.kauden osalta kyllä.
     
  11. Gleb

    Gleb Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.10.2001
    Viestejä:
    658
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotenkin hölmö tuo loppuratkaisu, tyytyivätkö kiinalaiset muka sitten siihen että heille vaan ilmoitettiin Bauerin kuolleen? Jos näin on niin miksi häntä edes yritettiin tappaa, eikö suoraan olisi kannattanut tuo lavastus tehdä eikä edes yrittää miestä nitistää.
     
  12. quin-

    quin- Guest Guest

    Liittynyt:
    22.09.2004
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    lol. Tuo oli yksi parhaista jaksoista. :)
     
  13. trgo

    trgo Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.04.2005
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    5
    Perhanan maikkari koukutti meikäläisen 24:seen niin pahasti, että en malttanut odottaa kauden viimeisimpiä jaksoja, vaan ratkesin lataamaan ripit. Tähän päälle tuli vielä katsottua vitoskauden ensimmäiset 14 jaksoa melkoisella maratonmeiningillä. Pitää varmaankin jostain hankkia aikoinaan kesken jäänyt kolmoskausi, jotteivät vierotusoireet pääse täysin iskemään.
     
  14. petma

    petma Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2002
    Viestejä:
    1 710
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olihan tämä kausi paras tähän mennessä näytetyistä. Kaksi jaksoa viikossa tahti toi uutta potkua sarjan seuraamiseen. Olihan tietysti juoneen tuotu paljon edellisiltä kausilta tuttuja elementtejä ja edelleen kun joutuu Jackin tai jonkun CTU:n päähenkilön kanssa kentälle, seuraa varma kuolema.
    Tuo kauden päätös oli huono. Itse odotin että Jack viedään jonnekkin Kiinan perämettään ja seuraavan kauden alussa hänet käydään hakemassa pois pelastamaan jenkkejä. Joten tuo "Enkeli Maantiellä" lopetus oli pettymys.


    Mia Kirshnerin esittämä Mandy oli tosiaan aika hottis :love:
     
  15. ___grey___

    ___grey___ Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2006
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni tuo on ainoa järkevä tapa näyttää sarjaa, joka on niinkin tiukkatempoinen kuin 24. Toinen sarja josta saisi tulla useampi jakso/viikko on Lost. Ei siksi että se oisi mitenkään superihana, vaan siksi että puolet kaikesta tematiikasta ehtii unohtua viikossa...
     
  16. brainiac

    brainiac Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2003
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tuli lopusta vain pahasti mieleen CSI Miami ja Horatio Cainen jokajaksoinen aurinkolasikompleksi... Mutta Bauerilla oli sentään siinä asennetta. :cool:

    Kimin puuttuminen tästä kaudesta ei pahentanut sarjaa ollenkaan, mutta tilalle saatiin CTU-pomon kahjo jälkikasvu ja umpimielinen varapresidentti. Onneksi nämä eivät olleet joka jaksossa mukana, joten :OI -kiintiö ei tullut aivan täyteen.
     
  17. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 314
    Saadut tykkäykset:
    602
    Mites, onko ketään ostanut vielä 24 peliä? Pitäisi siinä ainakin olla ihan kelvollinen tarina mikä sijoittuu 2 ja 3 kausien väliin.

    Hintaromahdusta odotellessa.
     
  18. pulkkinen87

    pulkkinen87 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2006
    Viestejä:
    308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minun mielestä 24 sarjan neljäs tuotantokausi oli paras tähän astisista kausista:thumbsup: Innolla odottelen 5 kauden tuloa.

    Ja mitä 24 peliin tulee minulla 24 fanina on se ja on ihan hiton hyvät äänet ja grafiikkakin on hyvää ja tarina on jännä 24 sarjan tapaan. Kuulustelu kohtaukset on pelissä toteutettu loistavasti ja ne jäävät pelistä loistavasti mieleen:thumbsup:
     
  19. lisa

    lisa Innocent When You Dream Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    26.11.2005
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    En kyllä itse lähtisi peliä ostamaan. Saanut nimittäin aika huonon vastaanoton kriitikoilta:

    metacritic.com: 61 out of 100 (based on 36 reviews)
    http://www.metacritic.com/games/platforms/ps2/24thegame?q=24

    gamerankings.com: Avg Ratio: 63% (Based On 34 Media Outlets)
    http://www.gamerankings.com/htmlpages2/927204.asp?q=24

    gamestats.com: Average Press Score: 6.4 (based on 20 reviews)
    http://www.gamestats.com/objects/738/738161/


    Pelien arvostelu on paljon vähemmän mielipidekysymys kuin vaikkapa leffojen. Jos jokin peli arvioidaan noin huonoksi, niin mielestäni näihin arvosteluihin kannattaa luottaa ja pysyä kaukana tuollaisesta roskasta. Yleensä ottaen tuntuu siltä, että pelejä arvostellaan hyvin lepsusti. Vaikka käytössä oleva arvosteluskaala olisikin 0-100, niin tuntuu siltä, että moni lehti ja saitti käyttää vain tuota asteikon yläpäätä: pelille kuin pelille annetaan pisteitä 80-100. Jos nyt siis kerrankin joku peli luokitellaan 60 %:n arvoiseksi, niin tuo peli mitä suurimman todennäköisyyden mukaan on todella syvältä.

    Nämä jonkin elokuvan tai TV:sarjan nimellä tehdyt pelit tuppaavat olemaan lähes poikkeuksetta roskaa. Miksi panostaa pelin tekemiseen kauheasti, kun miljoonat fanit ostavat pelin joka tapauksessa? Tämä on sitä markkinamiesten logiikkaa. (Löytyyhän toki hyviäkin lisenssipelejä, mutta ne ovat poikkeuksia. Yksi tällainen poikkeus on ainakin The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay.)
     
  20. Terris

    Terris Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    1 986
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mistäs löytyisi 24 2.tuotantokautta halvimmalla? CDON:issa on 32 euroa, mutta olisiko jossain vielä halvemmalla? Suomitekstit vaaditaan.