CSI: New York (MTV3)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Generig, 22.03.2006.

  1. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ihmetykseni oli suuri huomatessani että tänään alkavasta CSI spinoff:sta CSI NY:stä ei vielä omaa ketjua ole. Sarjahan alkaa tänään maikkarilla juuri tauolle jääneen CSI:n esityspaikalla, klo 21:00. Sarja jatkanee samaa rataa. Esimakua saatiin jo yhdessä (vai oliko kaksi) CSI: Miamin jaksossa jossa CSI: NY esiteltiin.

    Näyttelijä kaartiin kuuluu mm. Gary Sinise joka ei suuremmin esittelyjä kaivanne. Muuten mukana on TV sarjakasvoja aika mittavasti.

    Saas nähdä koska kyllästyminen iskee. Saman kehysviitteen uudelleenkierrättäminen aiheuttaa ennenpitkää turtumista eikä enää jaksa kiinnostua vaikka kuinka hyvä sarja kyseessä olisi. Toistaiseksi eniten on kiinnittänyt huomiota sarjan mainoksen varsin tarttuva biisi KUBB, Wicked Soul
     
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Ei nämä C.S.I sarjat ole vielä ainakaan päässeet turruttamaan. Joten kyllähän tämäkin sarja saa mahdollisuuden. New York kaupunkina tuo jo oman säväytyksensä eikä Sinisekään haitaksi ole. Mielenkiinnolla odotan sitä miten Frendeissä seikkailut Tag eli nätti poika Eddie Cahill pärjää näissä piireissä.
     
  3. elrata

    elrata Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.01.2006
    Viestejä:
    215
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämänpäiväisessä iltalehdessä arvosteltiin k.o. avausjaksoa. Kirjoittaja kehui vertailussa että miami version naurattavat jutut (horatio ja raybanit joka välissä ym.) on kitketty pois ja ohjelma painottuu hieman enemmän psykologiseen jännäriin. Myös rikoksiltaan ja maisemiltaan NY on paljon miamia tai vegasia synkempi, raaempi ja kovempi...

    ans kattoo ny tunti ja vartti vielä.,:eek:
     
  4. ice_T

    ice_T Guest Guest

    Liittynyt:
    24.07.2004
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikuttaa hyvältä sarjalta ja paremmalta kuin edeltäjänsä, synkempi tyyli on minun mieleeni.:thumbsup:

    Puolisen tuntia alkuun...
     
  5. odt

    odt Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2003
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    0
    Synkempi tunnelma tuossa verrattuna aikaisempiin. Miamia ei ole oikein viittinyt Horation alistajajuttujen vuoksi oikein enää katsoa. Pari ekaa jaksoa olen nähnyt ja ihan hyvin Niinistön näköinen kaveri jutun vetää.
     
  6. carpenter83

    carpenter83 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2004
    Viestejä:
    1 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    IMHO Miami ampuu koko ajan enemmän ja enemmän yli Horation machoilun takia, toivottavasti tämä on enemmän "paluuta juurille" alkuperäisen C.S.I:n suuntaan. Ohjelma menee DVD:lle ja katso sen illemmalla kun emäntä on saanut Sillä Silmällä katsottua.
     
  7. deebo

    deebo Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2006
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katellut tätä jenkkitahtiin ja hyvä on.

    lv > ny > ... > ... > miami

    miamista olen kattonut yhden jakson ja se riitti

    tosiaan "synkempi" kuin muut csi:t. normaalia "hollywood" pelleilyä on loputtomasti zoomattavien kuvien ja videoiden muodossa, mutta niin on muissakin :)

    erittäin katsottava sarja
     
  8. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    ja 4:3:na taas
     
  9. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Erittäin hyvä jakso. Tunnelma oli kuin Sevenistä (ei nyt aivan täysin) ja ero muihin CSI-sarjoihin oli selvä. Mii laiks.
     
  10. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 580
    Saadut tykkäykset:
    215
    NY versio on todellakin vakavin ja Miami välillä jopa humoristinen...
    ------------------------------------------------------------------------
    Mistä ja miksi MTV3 hankkii VIELÄKIN uusia sarjoja 4:3 kuvalla? Varmasti on kiva olla laajakuvatelevision omistaja kun näin "hemmotellaan" katsojia. On kumma että kun jenkeissä tehdään ja näytetään sarja 16:9 muodossa, niin täällä se pitää näyttää "leikattuna" versiona. Luulevatko ne amerikkalaiset tv-yhtiöiden ohjelmapakettien myyjät että kaukana kylmässä pohjolassa on keskimäärin niin köyhää väkeä että katsovat ohjelmat vielä kalamaljaa muistuttavista höyrytoosista? Vai leikkaavatko myyjät samalla hintaa kun kuvaakin ja MTV3 ostaa kun halvalla saa?
    -----------------------------------------------------------------------
    Montakohan C.S.I. -sarjaa voi tehdä? No aika monta vielä ainakin ennen kuin The Who:n biisit loppuvat...:D

    EDIT: lisätty erääseen sanaan lainausmerkit selvyyden vuoksi.
     
  11. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    Olihan tämä tyylikkäämmän näköinen muihin tuotoksiin verrattuna, ainakin sävytysten ja hienokseltaan karkeamman fiiliksen osalta.

    Mutta. Iänikuinen "Gotham City New York" visualisointi on jo vähän kulunut juttu. Huipputekniikkaa karun tyylikkäissä puitteissa, joopa joo, sitähän se todellisuuskin on. Ja sitten vielä tietenkin tämä 9/11-trauman jatkuva höylääminen. Riittää, kiitos.

    Loppuratkaisun köykäisyydestä olen samaa mieltä Hesarin tv-kriitikon kanssa, sillä olihan se nyt vähän pakotetun tuntuinen. Kaksiosainen jakso olisi ehkä antanut mahdollisuuden vähemmän töksähtävään lopetukseen.

    Muuten ei valittamista. Miamia ei jaksa katsoa kukaan, Las Vegas toimii silloin tällöin, ja tämä tuntuisi ihan kohtuulliselta yritykseltä, varsinkin kun ylenpalttinen tekninen kikkailu näyttäisi jäävän vähemmälle, muun kehittelyn noustessa näkyvämpään osaan.
     
  12. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    Monta Law & Order -sarjaa voidaan tehdä? Aivan.
     
  13. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Olisivat nyt vaan kiltisti tehneet sarjan nimeltä New York :cool:
     
  14. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Kohtuullinen suoritus, ei yhtään enempää! :cool:

    Jahka Garylle annetaan vielä alkoholiongelma niin kaikki pahimmat kliseet onkin sitten käytössä. Kyllä tästä olisi pitänyt tuplajakso ehdottomasti tehdä, nyt meno oli kovin kepeää ja ratkaisu tuli helposti kuin kaupan hyllyltä. Eikä tuo sinisävyisyyskään nyt mitenkään säväyttänyt kuten ei ärsyttävä (ja kaunis) kolleegakaan, "hei miten sä voit, harmittaako sua joku ku ei oo uni tullu simmuun"... :OI
     
  15. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Ensimmäinen jakso oli ihan pätevä, mutta hieman oli tungettu liikaa tavaraa 45 minuuttiin. Tuplajaksolla tästä olisi saanut loistavan. C.S.I sarjana tässä avauksessa oli kyllä aika niukastii itse rikospaikkatutkimusta, mikä ei sinällä haitannut yhtään. Kyllähän tätä täytyy seuraamaan ruveta.

    Ja Tag oli vielä aika Tag
     
  16. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    4:3-RAJATTUNA, ei leikattuna. Paitsi että kesken kaiken "leikaten" mentiin mainoskatkolle, kun potilas räpäytti silmiään. Ei melkein ehtinyt laskea räpäytyksiä kun jo tyrkättiin makkaramainosta silmille. Aivan väärässä paikassa, kuten normaali tapa kanavalla on ollut jo kymmenien vuosien ajan. Mainokset pitäisi sijoittaa jonnekin suvantokohtiin, joissa ei ole tiivistä latausta tai toimintaa.

    Sarjoilla 4:3 ja 16:9-rajaukset ovat minulle samanarvoisia, en osaa päättää. Koska kuvan alaosa on molemmissa samalla tavalla rajattu, yleensä. Joskus on kivempi katsoa terävää kuvaa (4:3) ja toisinaan taas laajempi kuva-alue ja sumeammat pikselit sopivat paremmin. 720 pikseliä kun datassa vaakasuuntaan on, eli anamorfinen kuva on pullamössöisen sumea ja 4:3-rajattu on maksimaalisen terävä.

    Elokuvilla suosin lähes poikkeuksetta 4:3-rajausta (tv-lähetys hakkaa DVD-version), koska 4:3 paljastaa juuri sen mitä pitääkin. 16:9-rajatut versiot katkovat ihmisiä ja esineita veitsellä poikki vääristä paikoista. Esimerkkejä aiheesta on elokuvien kappalemäärä kertaa kymmenen, eli joka leffassa tämä sietämätön ilmiö esiintyy useissa kohtauksissa.

    Eräskin leffa, jossa oltiin mutapainissa, vai oliko se öljypainissa, näytti painijattaret 16:9-versiossa niin, että navan kohdalta alemmaksi ei mitään näytetty, kun taas sama leffa telkkarissa 4:3-rajattuna näytti reisiin asti öljyisiä muotoja. Siis tosiaankin: AINA kuva rajataan niin, että yläpäässä kaikki taivaat ja linnut ja hyttyset taatusti mahdutetaan mukaan molemmissa versioissa, mutta ihmisten alapuoliskot leikataan näkymättömiin 16:9-versioissa. Maapallo on pullollaan näkövammaisia kuvanrajaajia (tai ihmisten alaruumiita inhoavia pervoja). Yhtäkään leffaa en ole tavannut, jossa 16:9-rajaus olisi tehty "oikein", karsimalla pois yläosan turhuuksia, aina kuvan alaosat hävitetään kateisiin.

    Siksi suosin AINA 4:3-rajauksia leffoilla, ja jos erikseen sattuu käsiin tulemaan sen lisäksi 16:9-versio, voin siitä käydä pikaisesti tarkastamassa, että paska rajaushan siinä on, mene mäkeen ilkiö, äläkä toiste nenääsi täällä näytä.

    On siis olemassa eri mielipiteitä, että mikä kuvasuhde on kellekin ja milloinkin mielusin.

    Hassu kuriositeetti on uusi Taisteluplaneetta Galactica -sarja, jossa on sekä 4:3- että 16:9 -jaksoja sekaisin. Liekö ne kuvattukin eri formaateissa, vaiko ostettu maahan sikin sokin eri lähteistä, vaiko lähetysvaiheessa vasta rajataan, ei aavistustakaan. Eniwei, pääseepä näkemään molempia kuvasuhteita, ja vertaamaan miten kuvanlaadulle ja rajauksille käy.
     
  17. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    kaikki uudet sarjat kuvatan jenkeissä 16:9 suhteessa. osa näytetään ekalla kierroksella 4:3 suhtessa (kuten 4400). BG näytettään jenkeissä 16:9:nä.

    En ymmärrä sisäänostajien välinpitämättömyyttä/ammattitaidottomuutta.

    minä haluan 16:9 varten tehdyt sarjat 16:9 muodossa. katson juuri life on marsia, jossa hienot rajaukset 16:9:ssä
     
  18. Jiief

    Jiief Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2005
    Viestejä:
    187
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo. Oon varmaan tulossa vanhaks kun en jaksa enää tällaisia sarjoja (kuten 24) joista on kaikki hauskuus poistettu kirurgisesti. Toisena vaihtoehtona on, että päässä on vikaa kun jostain syystä tuo Miami ja spontaaneja repeilyjä aiheuttava Caruso ovat CSI-perheestä suosikkejani. :eek:

    /JF

    p.s. Quotesin koska piti olla samaa mieltä noista kliseistä. + se oli musta vielä tylsä. Varmaan huono päivä? :D
     
  19. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    olihan tuo synkempi kuin keskimääräinen jenkkisarja, mutta, kun tämä genre on niin mustavalkoinen....

    good guys ja bad guys.

    oikeassa elämässä ei ole hyviä tai pahoja ihmisiä, vaan tekoja, jotka ovat eri paikalla hyvien ja huonojen tekojen skaalalla, ja skaalakaan ei ole yksiulotteinen, vaan moniulotteinen.

    joissakin brittisarjoissa tuo saadaan esiin, kuten esim Life on Mars sarjassa, ja myös esim svedusarjoissa ja jossain määrin sakusarjoissa, mutta nämä jenkkisarjat, good and evil...

    mennään alimman käsityskuvan omaavan katsojan mukaisesti
     
  20. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Vähän hassua se, että tämä ei ole kuvattu New Yorkissa vaan Los Angelesissa.