Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jungfrukällan aka Neidonlähde (1960) :) :) :) :)
    Ingmar Bergmanin mystiikkaa pursuava elokuva. Osoittautui yllättävän mielenkiintoiseksi, vaikka sijoittuukin sellaiseen aikaan joka muuten ei elokuvissa juurikaan kiinnosta. Kannattaa katsoa jo kauniiden naisnäyttelijöiden takia (Ingeri ja Karin).

    Napoleon Dynamite (2004) :)
    Köyhän miehen versio Forrest Gumpista. Muutamissa kohdissa nauratti, mutta jotenkin nörttihuumori on jo läpi koluttu. Ei mitään niin hyvää, joka kannustaisi uusintakatsomiseen.

    New York Stories (1989) :) :) :)
    Ohjaajanerojen Scorsese, Coppola ja Allen lyhytelokuvat samoissa kansissa. Scorsesen Life Lessons oli mielenkiintoinen taiteilijaelämän kuvaus. Mukana hienoa musiikkia soundtrackillä. Coppolan Life without Zoe oli paketin heikoin esitys. Tarina 12-vuotiaan tytön näkökulmasta menettään kiinnostustaan hieman unenomaisuuden takia. Ei pysy kasassa. Woody Allenin Oedipus Wrecks taas on erinomaisen hauska. Siinä Allen tuo esille äiti-poika suhteen.
     
  2. Stormlord

    Stormlord Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2006
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    0
    The Hitchiker's Guide to the Galaxy ***

    Eihän tämä nyt kirjalle pärjää millään tasolla, mutta ihan hauskaa kohellustakin oli saatu mukaan. Itseäni miellytti hyvät brittinäyttelijät, joista etenkin Alan Rickman teki hyvää työtä Marvinin äänenä. Eipä ollut suuret odotukset leffan suhteen, joten ei jotunut pettymäänkään. OK viihdettä.

    Slapshot II

    Tuli aikoinaan ostetun Slapshotin mukana, ja ajattelin tyrkätä koneeseen kun oli näkemättä. Olipas sitten täysin hukkaan heitettyä aikaa tämänkin katsominen. Aina yhtä loistavan ykkösosan ideoita ja juonta kierrätettiin n. 5x huonommilla näyttelijöillä ja modernisoidulla teemalla. Utter crap.
     
  3. The evil weasel

    The evil weasel Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    411
    Saadut tykkäykset:
    0
    A Sound of thunder
    Aikamatkailun vaaroja alleviivaava sci-fi elokuva, jonka miljoona kertaa nähdyt klisheet kruunaa totaalisen surkeat cgi tehosteet. En tiedä onko tässä yritetty tehdä mahdollisimman halvalla "hyvää" vai onko tehosteryhmällä ollut huono päivä. Jos on todellinen sci-fi friikki (niin kuin allekirjoittanut) voi elokuvan päästä loppuun ilman kelausnappia. Muussa tapauksessa kiertäkää kaukaa

    */5 :sick:
     
  4. Mortimer

    Mortimer Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2005
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Prinssille morsian
    Mielestäni tämä on kyllä romanttisten komedioiden ehdotonta eliittiä ja Eddie Murphyä parhaimmillaan. Pienempänä tämä oli ihan ykköspätkä komedioiden saralla ja muutenkin. Murphyn useat roolit ovat hauskaa katsottavaa. Kestää useita katsomiskertoja. 4/5

    Säpinää Chinatownissa
    John Carpenterille hiukan poikkeava elokuva sillä tämä on pääasiassa toiminta komedia, mutta Carpenterin kädenjälki on kyllä nähtävissä. Martial Arts elokuvien ystävänä tämäkin pätkä jäi pienenä mieleen todella kovana toiminta elokuvana. Menoa riittää kyllä vaikka aika onkin hiukan kullannut muistot. Esimerkki elokuva kultaiselta 80-luvulta. 3.5/5

    The Thing
    Toinen Carpenterin elokuva The Thing pääsi yllättämään vaikka olin tämänkin joskus pienenä nähnyt. En kuitenkaan muistanut mitään juonesta. Vaikka pätkä onkin jo 25-vuotta vanha, voisi elokuvan tapahtumat yhtä hyvin sijoittua nykypaivään. Aika ei ole tähän elokuvaan koskenut. Oliot ovat hyvin tehdyt ja ovat tarpeeksi pelottavan näköisiä. Katso talvipimeällä. 4.5/5
     
  5. Bulli

    Bulli Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2003
    Viestejä:
    2 083
    Saadut tykkäykset:
    1
    Duel. Spielbergin ensimmäinen kokopitkä elokuva tuli katseltua toistamiseen ja tällä kertaa alkuperäisenä, lyhyempänä versiona. Onhan tämä varsin näppärä ja taidokkaasti ohjattu pieni elokuva. Dennis Weaver ei ole ollenkaan hassumpi roolissaan ja muita näyttelijöitä tässä nyt ei sen kummemmin ole. Vakuuttavaa jälkeä Spielbergiltä jo vuonna 1971. Itse tosin pidän enemmän siitä DVD-versiosta jossa on mm. pidempi alku. Syvennetään hieman enemmän Weaverin hahmoa. Tämä alkuperäinen versio 3+/5, DVD-versio 4-/5.
     
  6. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Ray - Ehkäpä sittenkin odotin liikoja, sillä tämä oli mielestäni vain melkein keskinkertainen biopic. Kovalla vauhdilla mentiin eteenpäin, mutta ei ollenkaan päässyt kiinni hahmoihin ja mitään isoja tunnepläjäyksiä ei saanut aikaan.
    Huumevieroituksen aikana tapahtuva jälleennäkeminen veljen ja äidin kanssa oli todella heikko kohtaus.

    Ok ja kiva, mutta ei hyvä ja mainio.

    Manhattan - Woody Allenin apeampi romanttinen draamakomedia. Tavallaan toimi paremmin kuin Annie Hall (mm. tempo ei ollu niin hektinen), mutta samalla kaipasi sitä kevyttä otetta joka Annie Hallissa oli.
    Diane Keaton oli paljon viehättävämpi hössönä AH:ssa, kuin tässä elokuvassa.
    Lopusta plussaa.
     
  7. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    The Lost Empire 4.5/5

    Voiko elokuva olla huono, jos sen pääosassa on kolme hyvännäköistä, niukasti pukeutuvaa, d-kupein varustettua amatsonia? Lost Empire on kulttikamaa parhaasta päästä. Kaunottaret lähtevät hieman Enter the Dragonin tyyliin virkavallan edustaja Angel Wolfen johdolla pahan tohtori Sin Don saarelle selvittämään vyyhteä, joka johti Wolfen veljen kuolemaan. Elokuvasta löytyy kaikki hyvän b-pätkän elementit: väkivaltaa, alastomuutta, friikki pahis ja huumoria, joka on jopa ihan oikeasti hauskaa. Loistava paketti! :)
    Harmi vain, että dvd:n kuvanlaatu on todella kehno. Toivottavasti joskus saataisi ulos parempi julkaisu.
     
  8. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Komppanian neropatit (1952) :) ½
    Suomalainen sotilasfarssi, joka ei ainakaan minua viehättänyt. Hauskoja vitsejä viljeltiin, mutta iskelmämusiikin ja "Justiinamaisen" noita-akan sekoittaminen sotilaselämään oli todella erikoinen veto. Onneksi elokuva etenee varsin rivakkaasti, joten kyllästymistä ei kerkeä tulla. Tuskin tulee uudestaan katsottua.

    Kesyttömät veljekset (1969) :) :) :) ½
    Kesy nuorisoelokuva. Olisin kaivannut enemmän toimintaa ja kuohuntaa. Mukavaa sunnuntai-iltapäivä katseltavaa, mutta antaa ensi silmäyksellä (traileri) suurempia odotuksia, kuin mitä loppujen lopuksi tarjotaan. Tarina veljeksistä, jotka ovat erilaisia. Toinen on opiskelija ja toinen kirjapainaja. Kummallakin on erilaiset suunnitelmat ja unelmat. Näitä kohti sitten pyritään elokuvan aikana. Extrana olleet lyhytelokuva Hermoprässi (1963) ja von Baghin Fennadan historiikki osa 3 olivat mielenkiintoisia dokkareita.
     
  9. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Olipas outo yhteensattuma, nimittäin eilen katsoin tuon uudelleen. Eipä leffa aikaa ole kovin hyvin kestänyt. Luultavasti toimii hyvin aikansa kuvauksena... tai mistä mä sen tiedän, kun en ole tuolloin elänyt. Parasta tuossa leffassa on, että se on antanut osan dialogista Z-Salamapartion hippikommuunikohtaukseen... DVD:n ekstrat oli kyllä parempia kuin itse elokuva.

    http://www.imdb.com/title/tt0083131/ Stripes eli suomeksi Natsat oli kyllä ihan viihdyttävä kasarikomedia. Ei nämä nyt mitään järkyttävän erikoisia leffoja ole, mutta ihan kelvollista viihdettä. Bill Murray ja Harold Ramis vähän harjoittelevat Ivan Reitman ohjauksessa, sillä muutamaa vuotta myöhemmin samat äijät tekivät Ghostbustersin ja siinä kaikki osui jo nappiin. No kasaritouhu on kasaritouhua. 3½/5 täältä.

    Kaikki on nähneet Fear And Loathing in Las Vegasin, mutta kädet ylös ne kolme muuta, jotka ovat nähneet Hunter S. Thompsonista kertovan Where the Buffalo Roamin http://www.imdb.com/title/tt0081748/. No nappasin tämän Prismasta mukaan, kun pääosassa oli jo edellä mainittu Bill Murray. Vaikka päähenkilö oli sama, niin ainoastaan yksi yhteinen kohtaus oli Fear and... kanssa. Ja taas todetaan, että kasarileffa on taas kasarileffa, mutta pakko sanoa että enemmän mä tätä katsellessa nauroin kuin Pelkoa ja inhoa tai Natsoja tuijotellessani. Harmi että ohjaaja Art Linson ei sitten jatkanut rainojen väkäämistä (no teki se toisen, mutta sitä kukaan missään oo nähnyt), sillä äijästä olis voinut tulla ohjaaja. Kyllähän tuossa leffassa paljon parannettavaa oli, mutta niin tuon ajan leffoissa tuppaa olemaan. ja Murrayn Hunter ei ollut kalju, joten se pudottaa pisteitä. 4/5!
     
  10. Mr.Spock

    Mr.Spock Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
  11. JP

    JP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Rankka pakomatka - Freeway 3½/5

    Imdb:n tagaline ei voisi olla osuvampi "Her life is no fairytale". Täytyy sanoa että harvoin, jos koskaan on tullut nähtyä leffaa jossa lähtöasetelmat ovat näin surkeat ja huonompaan suuntaan mennään koko leffanajan. Kiefer Sutherlandilla on muistettavan kusipäinen rooli.


    Pako tulevaisuudesta - Logan's Run 2½/5

    Tämä oli sitten ilmeisesti hippiversio apinoiden planeetasta. Jälkikäteen tuntuu kyllä uskomattomalta että leffa on tehty vuonna 76, koska kaikki lavasteet, näyttelijät ja fiilikset olivat aivan täyttä 60-lukua. Leffa oli kyllä valitettavasti hieman puinen, mutta loistava scoresta (piip, piip, tsiu, tsiu) ja tällaista ei-enää-tehdä -fiiliksestä leffa saa 2,5


    Väkivallan Vihollinen II 4/5

    Leffa joka hakkaa ykkösosan mennen tullen. Ykkönen koetti vielä moralisoida ja miettiä tätä Bronson oikeutusta kostajanleikkeihinsä. Tässä ei enää moralisoida, tässä toimitaan. Leffan parasta antia on Bronsonin haahuilut öisen Los Angelesin kaduilla, jossa vastaan tulee mitä ikimuistoisempia hyypiötä ja taustalla soi aivan uskomaton score (prööt, prööt ja syntsa-saundit päälle!!) Tästä on B-toimintaleffaa vaikea laittaa paremmaksi.


    New Yorkin tuhon jälkeen vuonna 2019 2/5

    B-luokan roska-scifi-elokuva, jonka juoni on tehty aivokääpiöille. Kaiken kruunaa koomiset näyttelijät, hirveät lavasteet, syntsasaundit ja paskat erikoistehosteet. Tosin jostain aivan käsittämättömästä syystä tämän leffan jaksoi katsoa ja usein huomasin jopa hymyn nousevan suupieliin.


    The Last Man on Earth 4/5

    Vincent Pricen tähdittämä mv-scifi-zombie-elokuva vuodelta 1964. Kyllähän tämä oli parempi kuin Romeron vuoden 68-versio Night of the Living Dead:sta. Tuntuu aivan siltä että tällaiset "viimeinen mies yksin maailmassa" leffat olisi tehty meikäläistä varten.


    Pakokauhua vuonna nolla 4/5

    Perhe lähtee lomalle asuntovaunullaan ja sillä välin syttyy ydinsota. Leffa on valmistunut vuonna 1962. Miellyttävä katastrofielokuva, joka osaa kiertää useimmat tämän aihealueen typerät sudenkuopat (kuten päähenkilöiden typeryys, hyväuskoisuus ja neuvottomuus tilanteen tullessa). Leffan ainoana miinuksena on ehkä liian teatterimainen näytteleminen ja 50-luku. mustavalkoinen.


    Soul Vengeance 1/5

    Jaahas, tämän piti olla jonkin sortin blaxploitation klassikko ja varmaan leffan lopun kohtaus onkin blaxploitationin/elokuvahistorian merkkipaaluja, mutta muuten tämä oli vaan surkea, ei yhtään, ei mitään. 1 tähti tulee siis vain ja ainoastaan loppukohtauksesta, joka muuten on yhtä kökkö kuin koko leffa.


    --
    JP
     
  12. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
  13. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Walking Tall - Parin vuoden takainen remake vuoden -73 toimintaelokuvasta, joka ehti muinoin kasvaa trilogiaksikin asti. Vuoden 2004 versio toivottavasti jää ainoaksi remakeksi tässä sarjassa, vaikken alkuperäisiä olekaan nähnyt. Payback tyyppinen elokuva, jota tähdittävät The Rock ja Johnny Knoxville, joilta molemmilta ihan kelpo suoritus. Melko paljon tuntemattomia näyttelijöitä kukoistanut leffa osoittautui kuitenkin ihan viihdyttäväksi tekeleeksi. Löysiä kohtia elokuvassa ei ollut, koko ajan tapahtui, se myös kertonee elokuvan lyhyehköstä kestosta. 3-/5

    Flight of the Phoenix - Remake sarja jatkuu. Nyt kyseessä uudehko filmatisointi vuoden 1965 klassikosta. Kiinnostus vuoden 2004 versioon heräsi, kun luin Episodista, että elokuvassa on mahtavat äänitehosteet. Asiasta piti ottaa enemmän selvää, ja sitä oltiinkin puitu jossain ulkomaalaisissa foruumeissa. Kyllähän ne äänitehosteet mahtavia olivatkin, mutten mitään erityisen erikoista niissä kuullut. Dennis Quaid hoiti hommansa hyvin, kuten myös Miranda Otto. Onyx rap-yhtyeen Sticky Fingaz oli yllätyksellinen ilmestys yhtenä joukon miehistä. Kaiken kaikkiaan tämäkin ihan viihdyttävä "aivot todellakin narikkaan" -elokuva. 2+/5

    The Ghost and the Darkness - Stephen Hopkinsin ohjaama tositarinoihin perustuva kauhutrilleri verenhimoisista leijonista, jotka pitivät afrikkalaisia rautatietyöläisiä kauhunvallassa 1800-luvun lopussa. Elokuvan sankareina toimivat Val Kilmer ja Michael Douglas, joista ensin mainittu tekee mahtavan roolisuorituksen, Douglasin jäädessä hieman taka-alalle. Visuaaliselta ilmeeltään elokuva oli loistava, ja tunnelmaltaan tasapuolisesti jännittävä sekä mielenkiintoinen. 3+/5
     
  14. code.666.

    code.666. Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    1
    Taegukgi

    Tyylikäs ja hyvin viihdyttävä kokemus, aika ei käynyt pitkäksi, vaikka leffalla olikin pituutta yllättävän paljon. Aika tasapuolisesti kumpaakin maata mustamaalattiin, ja sodan kauhut olivat saatu tallennettua tehokkaasti.
    Verestä/goresta ehdottomasti plussaa :)

    4 / 5

    Welcome to Dongmakgol

    Suhteellisen kummallinen komedia/sota tms. pätkä, alkuun komediaa saa hakemalla hakea kun etelä- ja pohjoiskorea ottaa toisistaan mittaa ja veri roiskuu ja irtojäsenet tipahtelevat. Mutta kyllä tästä vielä mukava komediakin elokuvan keskivaiheilla saatiin. Tykkäsin.

    3,5 / 5
     
  15. SmiL

    SmiL Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    280
    Saadut tykkäykset:
    0
    The Game: Rouvan Anttilan alelaarista nappaama pätkä. Vähän oli ennakkoluuloja, kun ei päähenkilöt lukeudu omiin suosikkeihin, mutta loppujen lopuksi positiivinen yllätys. Kyllä tuosta 3,95€ kannatti maksaa :)
    Jännitystä piisasi ja yllättäviä käänteitä.
    4/5
     
  16. Tema

    Tema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2003
    Viestejä:
    696
    Saadut tykkäykset:
    5
    Steven Seagalin tähdittämän Exit Woundsin nappasin vuokraamon hyllystä ihan vitsinä. Olemattomiin ennakko-odotuksiin nähden leffa kuitenkin yllätti olemalla ihan katsottava toimintakomedia. :eek:
     
  17. Detox

    Detox Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2005
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    0
    9. Komppania: Todella mahtava sota elokuva joka pompsahti minun parhaiden sota elokuvien joukon kärkeen. Elokuva ei ollut tylsä ja ei mällännyt liikaa sodalla ja kuolemalla. Juonta kehitettiin tasaisesti ja kokoajan jaksoi katsoa (venäjän kieli tuntui lisäävän tunnelmaa). Taistelu kohtaukset oltiin tehty tyylillä ja äänet olivat loistavia. Komediaa oli mukana riittävästi esim muoviräjähteellä leikkiminen jaksoi naurattaa tovin jos toisenkin:D. Musiikki oli hyvin tehty mutta joissain kohdissa ei oikein tuntunut sopivan. Synkkyyttä oli mukana ja lopputaistossa meinasi tulla tipat linsseihin, Elokuvassa kuvattiin hyvin Venäjän armeijan raakuutta ja vapaaehtoisilta otettiin heti alussa luulot pois. Kaiken kaikkiaan todella upea sota elokuva joka ehdottomasti kannattaa käydä katsastamassa.

    :king: :king: :king: :king: :king: / 5
     
  18. Bulli

    Bulli Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2003
    Viestejä:
    2 083
    Saadut tykkäykset:
    1
    The Last of the Mohicans. Piti muistikuvia vähän virkistää kun viime katsomiskerrasta on varmaankin joku lähemmäs kymmenen vuotta enkä oikeastaan mitään leffasta muistanut. Aivan ensimmäisenä tästä pitää mainita upea score. Mieleenpainuvimmat musiikit pitkään aikaan. Läpi leffan tunnelma oli (suureksi osaksi juuri scoren ansiosta) korkealla. Toinen erityismaininta pitää antaa kuvaukselle. Muutenkin leffa oli onnistunut kaikin puolin. Ihmetyttää miksen tätä aiemmin katsonut kun leffa on ollut kuitenkin hyllyssä jo muutaman vuoden. 4+/5.
     
  19. DTSMan

    DTSMan Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.06.2003
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    3
    Crash

    - Oscar voiton innoittamana katsoin tuon ja ei voi kuin todeta että uskomaton leffa :thumbsup: Tämä on niitä leffoja mitä ei voi sanoilla ylistää. Menee kevyesti TOP 10, ehkä jopa TOP 5 mun listoilla. Suosittelen katsomaan. Annan täydet 5/5 tästä.

    Vieraalla maalla

    -Kaverilta otin lainaan ja odotuksia ei ollut paljoa mutta yllätti positiivisesti. Hyvä suomifilmi, 3/5.
     
  20. DTSMan

    DTSMan Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.06.2003
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ja lisää leffoja...

    Spaceballs

    -Ikinä ei ole scifileffat uponnut eikä uponnut tämäkään. Ei mikään huono mutta ei mikään loistokomediakaan. Tykkään silti Mel Brooksin leffoista joten 2,5/5.

    Fantastic Four

    -Hyvä näyttelijät, hyvät efektit, ok tarina ja Jessica Alba. Mitä muuta mies voi toivoa? :) Omasta mielestä mukiin menevää toimintaviihdettä vaikka en sarjakuvia luekkaan joten pakko antaa 4/5.

    Niin ja se niiiin ihana Jessica....:love: